onelonelystar Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Νομίζω πλέον πως το live unboxing video θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποδεικτικό στοιχείο για το πως έλαβες ένα πακέτο. Προσωπικά, αν δεν γνωρίζω τον πωλητή (όσες καλές κριτικές και να έχει) και δεν γίνει η συναλλαγή χέρι-χέρι, πάνω από 100 ευρώ δεν στέλνω. Εδώ σε σκρουτζομάγαζο δίνεις 100 ευρώ και με επιφύλαξη, φαντάσου τώρα σε ιδιώτη... 2
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Και μετά κοπανιώνται κάτω κάποιοι να επιμένουν στις αντικαταβολές "για ασφάλεια". Να 'την η ασφάλεια. Πόσες φορές το 'χω πει ότι αντικαταβολή = κατάθεση. 1
Steliosviper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Εγώ πάντως προτιμώ την αντικαταβολή αλλά με επιλογή για άνοιγμα στην κούριερ πριν το παραλάβω. Έτσι στέλνω ή αγοράζω. Αν ο πωλητής δεν θέλει είναι ύποπτο. Το καλύτερο είναι χέρι με χέρι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 11 ώρες πριν, Bitbit είπε Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μια φωτογραφία αποδεικνύει το οτιδήποτε. - Λαμβάνω το πακέτο, βγάζω την κάρτα, βάζω μέσα περιοδικά και βγάζω φωτογραφία. Έτσι αποδεικνύω ότι μου στείλανε τα περιοδικά; - Βγάζω φωτογραφία την κάρτα και φωτογραφίες όταν την πακετάρω και στο τέλος στέλνω ένα άλλο κουτί (όμοιο) που έχει μέσα σκουπίδια. Τι αποδεικνύω έτσι; Το μόνο που μπορώ να αποδείξω είναι ότι έχω την κάρτα και δεν πουλάω αέρα κοπανιστό. Αν δεν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για το ίδιο άτομο, πως διάολο θα αποδείξεις ότι έχεις δίκιο; Η αστυνομία γιατί έκανε 1 χρόνο να τον βρει; Αφού τα στοιχεία υπήρχαν. Εσύ έκανες μήνυση, αυτός τι έκανε; Απλά έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να δει που θα καταλήξει; Η λογική λέει ότι έπρεπε να σου κάνει κι αυτός μήνυση γιατί προσπαθείς να τον εξαπατήσεις (δεν είμαι νομικός αλλά φαντάζομαι κάτι τέτοιο γίνεται) Και ποιος αποκλειει ότι δεν το εκανε το courier?
Raylan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 38 λεπτά πριν, tarantules είπε Εμένα πολλά δεν μου κάθονται καλά : 1 - Παλιό μέλος με σχετικά αρκετές κριτικές από τη στιγμή που τον επισημαίνεις μόνος σου ως αξιόπιστο , αποφάσισε να "κάψει" ουσιαστικά το λογαριασμό του με κόστος να μην καταφέρει να ξαναπουλήσει το οτιδήποτε.(Γίνεται μεν αλλά κατά 99% κάποιος δεν το κάνει για προφανείς λόγους). 2 - Πουθενά στο προφίλ σου με τις αγοραπωλησίες δεν υπάρχει η συναλλαγή αυτή. 3 - Δεν αναφέρεις ποιο μέλος είναι για να προστατευτούν και οι υπόλοιποι. 4 - Δεν αναφέρεις πουθενά εαν σε όρισε ως αγοραστή.Αν δεν το έκανες τότε είναι μεγάλο φάουλ από μέρους σου. 5 - Έβγαλες φωτογραφία το "περιεχόμενο" ως "αποδεικτικό" τη στιγμή που γνωρίζει και ένα 5χρονο οτι δεν αποδεικνύεις τίποτα.Με ένα απλό βίντεο unboxing θα είχες σοβαρό λόγο και πιθανότητες να αποδείξεις το τι παρέλαβες τελικά. Ο λογαριασμός του είναι κλειδωμένος, όλα τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν πλέον. φωτογραφίες έβγαλα για να του τις στείλω για να δει τι παρέλαβα, και τα κατέθεσα στην αστυνομία μαζί με τις συνομιλίες που είχαμε.. Δεν ήξερα τότε, ούτε μπορούσα να γνώριζα ότι θα έπεφτα στην περίπτωση, τώρα όλες μου οι συναλλαγές είτε αγοράζω είτε πουλάω γίνετε με αντικαταβολή και με έλεγχο κατά την παραλαβή, πάω στο κατάστημα ανοίγω το δέμα βλέπω τι έχει μέσα πληρώνω το παίρνω και φεύγω.. 1
Bitbit Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Και μετά κοπανιώνται κάτω κάποιοι να επιμένουν στις αντικαταβολές "για ασφάλεια". Να 'την η ασφάλεια. Πόσες φορές το 'χω πει ότι αντικαταβολή = κατάθεση. ναι γιατί σου λένε με την αντικαταβολήγ κάτι θα παραλάβω. Στη χειρότερη το κουτί συσκευασίας. αν ο άλλος έχει σκοπό να σου τη φέρει, είτε πληρώσεις με αντικαταβολή είτε με κατάθεση, δεν έχει καμία σημασία. Απλά στη μια περίπτωση δε θα σου στείλει τίποτα ενώ στην άλλη ένα τούβλο.
I'm_busy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 49 λεπτά πριν, tarantules είπε Εμένα πολλά δεν μου κάθονται καλά : 1 - Παλιό μέλος με σχετικά αρκετές κριτικές από τη στιγμή που τον επισημαίνεις μόνος σου ως αξιόπιστο , αποφάσισε να "κάψει" ουσιαστικά το λογαριασμό του με κόστος να μην καταφέρει να ξαναπουλήσει το οτιδήποτε.(Γίνεται μεν αλλά κατά 99% κάποιος δεν το κάνει για προφανείς λόγους). 2 - Πουθενά στο προφίλ σου με τις αγοραπωλησίες δεν υπάρχει η συναλλαγή αυτή. 3 - Δεν αναφέρεις ποιο μέλος είναι για να προστατευτούν και οι υπόλοιποι. 4 - Δεν αναφέρεις πουθενά εαν σε όρισε ως αγοραστή.Αν δεν το έκανες τότε είναι μεγάλο φάουλ από μέρους σου. 5 - Έβγαλες φωτογραφία το "περιεχόμενο" ως "αποδεικτικό" τη στιγμή που γνωρίζει και ένα 5χρονο οτι δεν αποδεικνύεις τίποτα.Με ένα απλό βίντεο unboxing θα είχες σοβαρό λόγο και πιθανότητες να αποδείξεις το τι παρέλαβες τελικά. Παίρνει ιδέες για το πως θα γίνει η δουλειά του σωστά και αμα μπλέξει.
-WISE- Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, costas1973 είπε Και ποιος αποκλειει ότι δεν το εκανε το courier? Θεωρώ αδιανόητο να "παίξει" τη δουλειά του κάποιος για μία κάρτα των 300 ευρώ. 2
Bitbit Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, costas1973 είπε Και ποιος αποκλειει ότι δεν το εκανε το courier? τίποτα δεν αποκλείεται απλά παίζεις με τις πιθανότητες. Πόσο λογικό είναι να το κάνει το courier? Δηλαδή ο υπάλληλος ανοίγει τυχαία πακέτα και αν δει κάτι αξίας το κρατάει; Δεν αξίζει το ρίσκο. Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος κάποιος για να το κάνει. Να πω ότι μετέφερε διαμάντια πάει στο διάολο. Αλλά για τέτοιο ποσό;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, Bitbit είπε τίποτα δεν αποκλείεται απλά παίζεις με τις πιθανότητες. Πόσο λογικό είναι να το κάνει το courier? Δηλαδή ο υπάλληλος ανοίγει τυχαία πακέτα και αν δει κάτι αξίας το κρατάει; Δεν αξίζει το ρίσκο. Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος κάποιος για να το κάνει. Να πω ότι μετέφερε διαμάντια πάει στο διάολο. Αλλά για τέτοιο ποσό; στις εταιριες courier υπαρχουν και μηχανηματα με ακτινες, οποτε ξέρουν τι εχει μεσα!
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, Bitbit είπε ναι γιατί σου λένε με την αντικαταβολήγ κάτι θα παραλάβω. Στη χειρότερη το κουτί συσκευασίας. αν ο άλλος έχει σκοπό να σου τη φέρει, είτε πληρώσεις με αντικαταβολή είτε με κατάθεση, δεν έχει καμία σημασία. Απλά στη μια περίπτωση δε θα σου στείλει τίποτα ενώ στην άλλη ένα τούβλο. Ακριβώς. Αλλά όταν πληρώσεις για κάρτα γραφικών, μάλλον δε θέλεις να παραλάβεις τούβλο! Η μόνη "σχετικά ασφαλής" μέθοδος είναι το face-2-face. Αλλά κι εκεί παίζουν πολλά.
Doubt Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Και το unboxing video σε ιδιωτικό χώρο θα μπορούσε να σκηνοθετηθεί, μόνο αν υπήρχε βίντεο την ώρα της παραλαβής, παρουσία του ατόμου που παρέδωσε, θα έβγαινε ασφαλές συμπέρασμα. 14 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Οδηγεί κιόλας; Respect
onelonelystar Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Haldol είπε Να 'την η ασφάλεια. Πόσες φορές το 'χω πει ότι αντικαταβολή = κατάθεση. δεν νομίζω. Η αντικαταβολή σου δίνει μεγαλύτερη εγγύηση από την απευθείας κατάθεση. εννοείται ότι το ρίσκο συνεχίζει να υπάρχει. 1 ώρα πριν, Steliosviper είπε Εγώ πάντως προτιμώ την αντικαταβολή αλλά με επιλογή για άνοιγμα στην κούριερ πριν το παραλάβω. επιτρέπουν στο κούριερ να ανοίξεις το πακέτο χωρίς να υπογράψεις/πληρώσεις? Μια φορά που το είχα ρωτήσει μού είπαν πως δεν γίνεται. Και είναι λογικό, διότι πες πχ, ανοιγω το πακέτο να δω και μου πέφτει κάτω και χαλάει. Τότε τι γίνεται?
SabotazNic Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 11 ώρες πριν, vs_skg είπε χρησιμοποιησεις υπηρεσία που ζυγιζει το πακετο μπορει να χεις ναι. @Raylan Υπαρχει περιπτωση να εχει βαρος η αποδειξης της κουριερ? Συνηθως μονο ΕΛΤΑ κουριερ μου αναγραφουν εμενα βαρος μεχρι 2 δεκαδικα. ΙΣΩΣ να μπορεις να αποδειξεις κατι ετσι, αν δεν ειχε υπολογισει και αυτος το βαρος του δεματος
BadBoy Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Το βάρος γιατί είναι πρόσθετη ασφάλεια; Δε μπορεί κάποιος να βάλει μέσα σκουπίδια που να φτάνουν σε παρόμοιο βάρος με το προϊόν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις