Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, AtiX said:

Που να δεις τι έχει να πάθει το FB αν αποφασίσει να φύγει από το iOS, δες epic, και που θα αναγκαστεί να μείνει σε μια πλατφόρμα που αρκετοί  χρησιμοποιούν adblock…

τι έχει να πάθει; οι περιπτώσεις είναι 2:

1) τελικά ο σημαντικός όγκος data που μαζεύει να είναι από in-app users analytics κι άρα συνεχίζει στο iOS και μικρό το κακό. (ξες αυτές οι εταιρίες κλαίνε και το 1% στα κέρδη τους)

2) ο σημαντικός όγκος user data να μην είναι από in-app analytics. Κι αφού έχει "καταστραφεί" ήδη, δεν έχει να χάσει τίποτα με το να βγάλει τα apps της.

PS: όσο για την epic, μια χαρά τα πάει και εκτός apple store. Τρένο πάει. Το Fortnite συνεχίζει και αποφέρει τρελά κέρδη. Απλά έχασε ένα 5-10%? των κερδών της... (όπως είπα οι εταιρίες αυτές κλαίνε και το 1%)

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

τι έχει να πάθει; οι περιπτώσεις είναι 2:

1) τελικά ο σημαντικός όγκος data που μαζεύει να είναι από in-app users analytics κι άρα συνεχίζει στο iOS και μικρό το κακό. (ξες αυτές οι εταιρίες κλαίνε και το 1% στα κέρδη τους)

2) ο σημαντικός όγκος user data να μην είναι από in-app analytics. Κι αφού έχει "καταστραφεί" ήδη, δεν έχει να χάσει τίποτα με το να βγάλει τα apps της.

Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση που λέει κάτσε στα αυγά σου γιατί έρχεται και στο άλλο λειτουργικό η ίδια λειτουργία…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tsarouc said:

Δηλαδή η εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά και είπαν να το κάνουν μέσω λειτουργικού? Είσαι σίγουρος? Εμένα μου φαίνεται ότι είναι μέσα στην εφαρμογή. 

το Activity σου μέσω του app (πχ σε τι groups συμμετέχεις, τι γράφεις, τι ποστσ βλέπεις περισσότερο) γίνεται κανονικά tracking. Δεν μπορεί κανείς να κάνει τπτ για αυτό.

Αυτό που κόβει η Apple (και καλώς) είναι να μην μπορεί το app να κάνει tracking πράγματα εκτός app. Πχ να κάνει tracking τις αναζητήσεις σου στο Google Chrome.

8 minutes ago, AtiX said:

Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση που λέει κάτσε στα αυγά σου γιατί έρχεται και στο άλλο λειτουργικό η ίδια λειτουργία…

Παραλείπεις όμως το κύριο ερώτημα. Σε τι ποσοστό είναι σημαντικά τα δεδομένα από out of app tracking...

Πιστεύω ότι το fb εξαρτάται πολύ από τα in-app analytics και δεν την συμφέρει να βγει από το Android που είναι και το μεγαλύτερο user base της.

H λειτουργία που αναφέρεται στο άρθρο δεν εμποδίζει το in-app tracking... (εκεί δεν μπορείς να κάνεις τπτ σε επίπεδο λειτουργικού)... οπότε ξανά ρωτάω... σίγουρα τα έχει χάσει όλα το fb? εγώ θεωρώ ότι το fb έχει χάσει και θα χάσει ένα μικρό ποσοστό. Μετά όμως θα έχει το "πάνω χέρι" και θα πει στις εταιρίες "καθίστε καλά γιατί μαζεύω τα αππς και άντε πουλήστε μετά χωρίς instagram/fb".

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Παραλείπεις όμως το κύριο ερώτημα. Σε τι ποσοστό είναι σημαντικά τα δεδομένα από out of app tracking...

Σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό… απόδειξη, η αντίδραση του ίδιου του FB στην αρχή και η αλλαγή συμπεριφοράς του μετά και τις ανακοινώσεις τις Google…

δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν στα Windows 11 δούμε ίδια τακτική και από την MS…

ΥΓ: είναι πολλά τα λεφτά από τις διαφημίσεις για να αφήσει η Google και η MS ένα FB να αλωνίζει στις ίδιες τους τις πλατφόρμες…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, AtiX said:

Σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό… απόδειξη, η αντίδραση του ίδιου του FB στην αρχή και η αλλαγή συμπεριφοράς του μετά και τις ανακοινώσεις τις Google…

δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν στα Windows 11 δούμε ίδια τακτική και από την MS…

ΥΓ: είναι πολλά τα λεφτά από τις διαφημίσεις για να αφήσει η Google και η MS ένα FB να αλωνίζει στις ίδιες τους τις πλατφόρμες…

Ε καλά... νομίζω άλλα προβλήματα θα έχουν στο μέλλον. Μην βγει κανένας νόμος που θα τους περιορίζει στο τι θα συλλέγουν in-app.

• Like 1
Δημοσ.

Από τη μια πολύ καλή (το έχω ξαναπεί) η συγκεκριμένη κίνηση της Apple. Από την άλλη να σε δελεάζει να πας σε iOS και να μην μπορεις να βάλεις third party εφαρμογή για το YouTube για να μη βλέπεις διαφημίσεις. Κάνε το καλό μωρη Apple και επέτρεψε μας το sideloading και θα έρθουμε κι άλλοι στο οικοσύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, rb26 είπε

Τσουζειιιιι !! Τόσα χρόνια ασελγούσαν τσάμπα στα προσωπικά δεδομένα, και μπαίνανε στις λίστες με τους δισεκατομμυριούχους. Πληρώστε τώρα να σας τα δώσουμε !

βασικά πλήρωνες με αυτόν τον τρόπο μια υπηρεσία.... αντί να σου ζητήσουν πχ 20 ευρώ έτρωγες διαφημίσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, xristos97 είπε

Ο brave ειναι open source, ο chrome οχι. Μπορεις εδω και τωρα να κατεβασεις τον κωδικα και να κανεις build. Αν υπαρχει υπερβολικο tracking απο μερια τους τοτε καποιος θα το εβλεπε και θα μιλουσε. Μεχρι στιγμης νομιζω δεν ισχυει αυτο. Αμα γνωριζεις κατι και εχεις εγκειρες πηγες δωστες κι απο εδω.

Δυστυχώς δεν έχω πηγές. Αλλά και πηγές να είχα που μπορεί να ξέρεις αν και αυτές είναι έγκυρες. 

Εγώ προσωπικά μιλάω εντελώς ενστικτωδώς και δεν πιστεύω με την καμία ότι υπάρχει κάτι που κάνει κάποιος και ξοδεύει εργατοώρες ατελείωτες για να φτιάξει κάτι που θα προσφέρει στον κόσμο εντελώς αφιλοκερδώς. Αυτό και μόνο δηλαδή εσένα σου κάθεται? Αν ναι η προσωπική μου άποψη πάντα και δίχως να θέλω να προσβάλω κανέναν, είσαι αφελής. 

Και όποτε πέφτω σε τέτοια συζήτηση / αντιλογία το όπλο μου είναι αυτό. Εσύ πιστεύεις ότι το κάνουν αφιλοκερδώς? Απλή ερώτηση κάνω. Θεωρώ ότι η σιωπή στην απάντηση μου είναι ότι απλά δεν το κάνουν. Κάτι κρύβεται από πίσω και αν δεν κρύβεται στον κώδικα τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μελλοντικά θα βγει στη φόρα η μεγάλη αλλαγή και ο λόγος που το έκαναν "δωρεάν". 

Και δεν κρύβεται στον κώδικα... χμμμ.. και ποιος μου λέει εμένα ότι κάνει τρακινγκ και μάλιστα 24/7 κάθε κίνησή μας και απλά δεν την διαδίδει δεξιά αριστερά. Την φυλάει για μετά. Μπορεί κάποιος να αποδήξει ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο? Όσο καλός και να είναι όσο και να ξέρει από κώδικα σίγουρα θα υπάρχει κάποιο κομμάτι του κώδικα που θα είναι κλειδωμένο και δεν θα μπορεί να το ανοίξει κανείς.

16 ώρες πριν, nick_corobos είπε

Αυτό είναι μεσα απο το Facebook. Η διαφορά με το της apple είναι οτι η συσκευή δεν τους αφήνει να συλλέγουν δεδομένα.

Οκ δεν το ήξερα αυτό γιατί έχω να πιάσω συσκευή apple πολλά χρόνια. 

Οπότε σε αυτή την περίπτωση εφόσον υπάρχει σαν ρύθμιση ποια είναι η διαφορά να το κάνεις είτε μέσα από την εφαρμογή απευθείας είτε μέσα από το λειτουργικό? Αλλάζει κάτι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Οπότε σε αυτή την περίπτωση εφόσον υπάρχει σαν ρύθμιση ποια είναι η διαφορά να το κάνεις είτε μέσα από την εφαρμογή απευθείας είτε μέσα από το λειτουργικό? Αλλάζει κάτι?

Αναλόγως τι απαιτήσεις έχεις από ένα λειτουργικό… ένα λειτουργικό ας πούμε εκτός από το να ελέγχει αν λειτουργεί το hardware, δεν θα πρέπει να βλέπει και αν λειτουργεί σωστά και το software?

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, tsarouc said:

...

Γιατί μέσα από το app μπορείς να κάνεις tracking μόνο ότι αφορά τον χρήστη ΣΤΟ facebook. Δεν μπορείς πχ να κάνεις tracking location/chrome για να δημιουργήσεις ακόμα πιο στοχευμένα* ads.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Οκ δεν το ήξερα αυτό γιατί έχω να πιάσω συσκευή apple πολλά χρόνια. 

Δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου συσκευή της apple και ούτε θέλω. Λέω απλά ότι εντυπωσιάστηκα και δεν το περίμενα με τίποτα.

Επίσης σχετικά που λες με τον brave αντιλαμβάνομαι το τι λες αλλά νομίζω ότι κανείς λάθος. Είναι φτιαγμένο πάνω στο chromium, δεν είναι chrome (έχει τεράστια διαφορά). Επίσης από τότε που έβαλα το brave με το cross cookies block δεν εχω δει ουτε μια μα ούτε μια προσωποποιημένη διαφήμιση στο Facebook. Επίσης δεν χρησιμοποιώ άλλο το ublock. Δεν πιστεύω ότι μας παρακολουθεί όπως το εννοείς γιατί πολύ απλά υπάρχει ρύθμιση αν θες να σε παρακολουθεί αλλά ταυτόχρονα να κερδίζεις και εσύ και αυτοί χρήματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kraken είπε

Ποιος θα το κάνει και γιατί; Εσύ θα το έκανες; Σιγά μην καθίσει ο άλλος να ψάξει αν σε παρακολουθεί ο brave.

Δεν θα το εκανα γιατι δεν ξερω. Αλλα υπαρχουν ατομα που ξερουν καλυτερα. Βεβαια σιγουρα μπορουν να ξεφυγουν πραγματα, αλλα αργά η γρήγορα θα φανουν. Σε καθε περιπτωση, τι προτιμας, chrome που δεν ξερεις καν τι εχει ή brave που υπαρχουν ένα σωρο ματια πανω του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, nick_corobos είπε

...Παντως μπραβο στην apple, μπορει να μην την γουσταρω αλλα δεν λεει τελικα ψεματα για το privacy οπως νομιζα. Αρχιζει και με κερδιζει σιγα σιγα.

Μπα... αντι να τα παίρνουν χύμα απο τις εφαρμογές, θα δίνουν κατιτίς παραπάνω στην Apple και θα τα παίρνουν απο αυτήν έτοιμα, φιλτραρισμένα και ταξινομημένα. Γιατί οι εφαρμoγές ΔΕΝ επιτρέπεται να σε παρακολουθούν, όχι η εταιρία κατασκευής του hardware...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eloy είπε

Γιατί οι εφαρμoγές ΔΕΝ επιτρέπεται να σε παρακολουθούν, όχι η εταιρία κατασκευής του software - λειτουργικού...

Δεν είναι πιο σωστό?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...