Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Dantε είπε

Οντως?Να ξερω να τους το αναφερω το λοιπον γιατι μου εχει τυχει αρκετες φορες να μου πει 30Ε και αν θες με καρτα 35Ε λογο ΦΠΑ...

100%. Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 369
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

έτσι ακριβώς 

το POS θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όπως η ταμειακή μηχανή για μια επιχείρηση, έχει ένα κόστος αγοράς, και άντε πες ένα κόστος συντήρησης 

δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει η τράπεζα να έχει μερίδιο από τον τζίρο της κάθε επιχείρησης...

Γιατί η τράπεζα επεξεργάζεται τις πληρωμές και χρησιμοποιείς το δίκτυο τους. Τέλος τα πλαστά χαρτονομίσματα, κάλπικα κέρματα και ληστείες. Επίσης τέλος τα δεν έχω να σου δώσω ρέστα και το στήσιμο στην ουρά της τράπεζας για να καταθέσεις ή να πάρεις ψιλα. Αλλά βλέπουμε πάντα μόνο τη μια μεριά. 

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Γιατί η τράπεζα επεξεργάζεται τις πληρωμές και χρησιμοποιείς το δίκτυο τους. Τέλος τα πλαστά χαρτονομίσματα, κάλπικα κέρματα και ληστείες. Επίσης τέλος τα δεν έχω να σου δώσω ρέστα και το στήσιμο στην ουρά της τράπεζας για να καταθέσεις ή να πάρεις ψιλα. Αλλά βλέπουμε πάντα μόνο τη μια μεριά. 

Άμα δε γουστάρω να χρησιμοποιώ το δίκτυό τους, δεχόμενος το ρίσκο να με ληστέψουν, να φάω πλαστό στο κεφάλι, να μη πάρω ρέστα, έχω επιλογή ; 

ΟΧΙ, γιατί θα πληρώσω φόρο για τα ήδη φορολογημένα λεφτά μου 

Αλλά τώρα τι να συζητάμε, για τράπεζες στην Ελλάδα, που έχουμε αρνητικό euribor, πας να πάρεις δάνειο, και αυτοί δε μετράνε καν το αρνητικό κομμάτι, ξεκινάνε από το 0

• Like 8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Της λεω μιλατε σοβαρα;

Μου λεει ναι.

Ωραια,θα παρω και μια κοκα κολα τοτε.

Παιρνω την κοκα κολα,γυρναω,της λεω ειμαστε οκ τωρα;

έπρεπε να τα αφήσεις και να φύγεις επί τόπου. Τότε θα είχε κέρδος?? χαχαχα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Άμα δε γουστάρω να χρησιμοποιώ το δίκτυό τους, δεχόμενος το ρίσκο να με ληστέψουν, να φάω πλαστό στο κεφάλι, να μη πάρω ρέστα, έχω επιλογή ; 

ΟΧΙ, γιατί θα πληρώσω φόρο για τα ήδη φορολογημένα λεφτά μου 

Αλλά τώρα τι να συζητάμε, για τράπεζες στην Ελλάδα, που έχουμε αρνητικό euribor, πας να πάρεις δάνειο, και αυτοί δε μετράνε καν το αρνητικό κομμάτι, ξεκινάνε από το 0

Έχουμε κάνει θέμα το 1% προμήθεια. Δηλαδή έλεος. Και εμένα μου κρατάνε 1,4% προμήθεια, ουαου. Ανεβάζω την τιμή 1,4% και είμαι εντάξει. Στην τελική άμα πουλάω προϊόντα με χασουρα με οποιονδήποτε τρόπο πληρωμής, είτε τα αποσύρω είτε ρισκάρω και ευελπιστώ να είναι κραχτης και για άλλα προϊόντα. Η επιχείρηση δεν είναι σίγουρο εισόδημα, έχει τα ρίσκα δεν είναι μισθωτή εργασία μήνας μπαίνει βγαίνει παίρνω 1000€

Δημοσ.

Αυτο που στην Ελλάδα πρέπει ο πελάτης να λάβει υποψη και τα προβλήματα του εκάστοτε επιχειρηματία λες και είμαστε συνεταιράκια, ειλικρινά δεν ξερω πως έχει προκύψει και διογκωθεί στις μέρες μας.

Τι δουλειά έχει ο πελάτης με το ποσοστό κέρδους, τον τρόπο λειτουργίας, τις χρεώσεις τρίτων προς τον έμπορο και άλλα χίλια δυό; Θες ρε φίλε να πουλήσεις; καλώς. Δεν θες; πάλι καλώς και αντίο. Και κάνουν και πολλούς να αισθάνονται άσχημα που δεν τους "συμμερίστηκαν". 

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω τύχει σε περιστατικό όπου κάποιος πελάτης ήθελε να πληρώσει τσιγάρα με κάρτα. Ο ψιλικατζής (γείτονικό μαγαζί απο το δικό μου) πολύ ευγενικά του εξήγησε οτι για την συναλλαγή αυτή δεν θα είχε κανένα κέρδος κλπ, αλλά παρόλα αυτά εξυπηρέτησε. 5 λεπτά μετά εμφανίστηκε φίλος του πρώτου πελάτη, πάλι για αγορά τσιγάρων με κάρτα (εμφανώς για σπάσιμο). Αυτή την φορά ο ψιλικατζής (και πάλι ευγενικά αρνήθηκε). Ο πελάτης άρχισε να ωρύεται οτι δεν έχεις δικαίωμα να μην μου πουλήσεις κλπ. Και μάλιστα έφερε και αστυνομία. Αποτέλεσμα? Γάτος ο ψιλικατζής...ο κύριος ήθελε να μπει στο μαγαζί χωρίς μάσκα...συστάσεις και πρόστιμο στον πελάτη (όντως δεν φόραγε μάσκα, την εποχή που έπρεπε να φοριέται και σε ανοιχτό χώρο).😛 Με 2 λόγια, καλό είναι να δείχνουμε λίγο κατανόηση ειδικά όταν είναι ευγενικοί μαζί μας.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, george1807 είπε

Έχουμε κάνει θέμα το 1% προμήθεια. Δηλαδή έλεος. Και εμένα μου κρατάνε 1,4% προμήθεια, ουαου. Ανεβάζω την τιμή 1,4% και είμαι εντάξει. Στην τελική άμα πουλάω προϊόντα με χασουρα με οποιονδήποτε τρόπο πληρωμής, είτε τα αποσύρω είτε ρισκάρω και ευελπιστώ να είναι κραχτης και για άλλα προϊόντα. Η επιχείρηση δεν είναι σίγουρο εισόδημα, έχει τα ρίσκα δεν είναι μισθωτή εργασία μήνας μπαίνει βγαίνει παίρνω 1000€

Σε προϊόν με διατίμηση θα ανεβάσει ο άλλος την τιμή, οκ

Και επειδή η επιχείρηση έχει ρίσκο, θα πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να βάζει συνέταιρο την τράπεζα στο μαγαζί του ε ;

Ωραία λογική, μπράβο

2 λεπτά πριν, Helionar είπε

Τι δουλειά έχει ο πελάτης με το ποσοστό κέρδους, τον τρόπο λειτουργίας, τις χρεώσεις τρίτων προς τον έμπορο και άλλα χίλια δυό; Θες ρε φίλε να πουλήσεις; καλώς. Δεν θες; πάλι καλώς και αντίο. Και κάνουν και πολλούς να αισθάνονται άσχημα που δεν τους "συμμερίστηκαν". 

Καμία δουλειά δεν έχει ο πελάτης, μέχρι να αντιληφθεί με το όσο μυαλουδάκι του έχει απομείνει, ότι όλα αυτά τα νταβατζιλίκια αυτός τα πληρώνει...

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Eν τω μεταξύ το γκαντεμιάσαμε το θέμα γιατί από το πρωί έχουν "κρεμάσει" όλες οι πιστωτικές κάρτες της τράπεζας Πειραιώς  - και γενικότερα τα online συστήματά τους.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, idefixius είπε

Eν τω μεταξύ το γκαντεμιάσαμε το θέμα γιατί από το πρωί έχουν "κρεμάσει" όλες οι πιστωτικές κάρτες της τράπεζας Πειραιώς  - και γενικότερα τα online συστήματά τους.

δε χρησιμοποιώ Πειραιώς αλλά και άλλες φορές έχω ακούσει ότι εμφάνιζαν θέμα της συγκεκριμένης τράπεζας. Γι αυτό μερικές φορές κουβαλάω μαζί μου και 2η κάρτα άλλης τράπεζας

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, idefixius είπε

Αυτο με τις καρτες τις Πειραιως ρε φιλε,τι καταντια?Εχω γινει 2 φορες ρεζιλι σε σουπερμαρκετ και 2-3 σε βενζιναδικο επειδη δεν περναγε η κωλοκαρτα.Μολις βλεπανε καρτα Πειραιως,οι υπαλληλοι σε φαση:απο το πρωι ετσι κανουν ολες οι καρτες της Πειραιως κυριε,μετρητα εχετε?Εχω 2 χρονια της Εθνικης επειδη εκει ειναι η μισθοδοσια και δεν μου εχει κανει το παραμικρο ουτε μια φορα.

Για το θεμα του παιδιου τωρα,δυστυχως ολοι ετσι κανουν,εδω Καρδιτσα ολα σχεδον τα ψιλικατζιδικα χρεωνουν καποια λεπτα επιπλεον την αγορα τσιγαρων αν πληρωσεις με καρτα κατι το οποιο ειναι παρανομο σαφως αλλα τι να κανεις,5-10 λεπτα το πακετο βγαζουν,αν τους τα παιρνει η τραπεζα τι να κανουν και αυτοι?Θα μου πεις να σταματησουν να τα πουλανε,και που θα τα βρισκουν οσοι θελουν να φουμαρουν σαν τσιμινιερες?Θα μου πεις τακτικος πελατης ειναι ο φιλος,επρεπε να τον εξυπηρετησει.Εδω εγω πηγα προχθες σε ενα μαγαζι με το οποιο εγω του εκλεισα συμβαση με το εργοστασιο που δουλευω για να παιρνουμε πραγματα(εχει τα παντα απο σιδηρικα μεχρι εργαλεια και τετοια) και ηθελα να παρω ενα σφυρι το οποιο ειχε 7 ευρω και μολις βγαζω την καρτα μου κανει,θα σου κρατησω 8 ευρω.

Του λεω,αν δεν το παρω το σφυρι και σου κοψω την συμβαση και δεν ξανα ψωνισει το εργοστασιο,τι θα πεις?Κατευθειαν ομως,ουτε μα ουτε μου,με ειχε προειδοποιησει συναδελφος οτι αν βγαλω καρτα για τετοιο μικρο ποσο,κανει νερα ο τυπος και πηγα νευριασμενος.Με κοιταζει 5 δευτερολεπτα,μου κανει:συγνωμη και παιρνει την καρτα και την περναει 7€.Καλη συνεχεια μου λεει και συγνωμη και παλι.Το εργοστασιο ψωνιζει απο 5 μεχρι 8 χιλιαρικα τον χρονο απο εκει και ο τυπος πηγε να μου κανει μανουρα για 7€ και ο φιλος λεει ειναι τακτικος πελατης στο ψιλικατζιδικο.Βγαλτε συμπερασματα.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Καρδιτσα ολα σχεδον τα ψιλικατζιδικα χρεωνουν καποια λεπτα επιπλεον την αγορα τσιγαρων αν πληρωσεις με καρτα κατι το οποιο ειναι παρανομο σαφως αλλα τι να κανεις,5-10 λεπτα το πακετο βγαζουν,αν τους τα παιρνει η τραπεζα τι να κανουν και αυτοι?Θα μου πεις να σταματησουν να τα πουλανε,και που θα τα βρισκουν οσοι θελουν να φουμαρουν σαν τσιμινιερες?

Αν υπήρχε συνδικαλισμός της προκοπής, όλα τα ψιλικατζίδικα/ βενζινάδικα/ περίπτερα θα έκοβαν μαχαίρι την πώληση τέτοιων ειδών. Και οι θεριακλήδες ας πάνε στα σούπερ-μάρκετ ή να τα πάρουν λαθραία από την Ομόνοια. Και αν θέλουν να καπνίσουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ας ψάξουν για διανυκτερεύον σούπερ-μάρκετ. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε είδη από τα οποία μπαίνουν μέσα μόνο και μόνο για να κερδίζουν το κράτος και οι τράπεζες.

• Like 9
Δημοσ.

Τι να πω που στην πολη μου 2 μαγαζια συστηματικα (που πουλανε πιτσες) δεν εχουν ΚΑΝ POS . Οταν τους λες με καρτα, σου λενε δεν γινεται μονο μετρητα. Μηπως δεν ειναι υποχρεωμενες να εχουν POS η πιτσαριες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kazantzidis είπε

Τι να πω που στην πολη μου 2 μαγαζια συστηματικα (που πουλανε πιτσες) δεν εχουν ΚΑΝ POS . Οταν τους λες με καρτα, σου λενε δεν γινεται μονο μετρητα. Μηπως δεν ειναι υποχρεωμενες να εχουν POS η πιτσαριες;

Υποχρεωμένες είναι, αλλά αν έχεις φίλο τον τοπικό έφορο μάλλον ισχύουν άλλοι κανόνες.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...