Skrobo Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, filarhos είπε Καλά όταν ήμουν μικρός καθόμουν στην ταμειακή και όοοοοταν έκοβε αποδείξεις τις πατούσα εγώ. Ε μια φορά πάτησα αντί για 10€, 100€ (πολλαπλάσιο το ημερήσιο ταμείο) . Χαμός και πως θα το δικαιολογήσω εγώ αυτό και τι θα κάνω (προφανώς δεν ήταν προς εμένα ο χαμός). Εχω χτυπήσει απόδειξη 21 εκατομμύρια δραχμές το 2000 σε ταβέρνα. Fight me. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από Skrobo
tigergreg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Θα είχε ενδιαφέρον αν ξέρει κάποιος λογιστης γιατί συμβαίνει αυτό με το super market, βασίζονται σε κάποιον νόμο η το γράφουν παράνομα; Γιατί αν φάνε καταγγελία μετά θα τους πονέσει πολύ, και το πρόστιμο πάει βάσει τζίρου σε ορισμένες παραβάσεις, δεν είναι αυτοτελές. Aπ οσα λιγα γνωριζω... Κουτα 10 πακετων μαλμπορο(αν θυμαμαι καλα) εχει κερδος 30 λεπτα. Δηλ 3 λεπτα το πακετο....οταν το πακετο εχει 4,60 ευρω. Αν το χρεωσεις στην καρτα με 0,8% τοτε η τραπεζα σου παιρνει 0,0368 ευρω....δηλ αντιο κερδος συν κατι ακομα.... Ασε που μεγαλωνουν και οι τζιροι στην εφορια. Αν δεν υπαρξει συγκεκριμενη συμφωνια (που δεν υπαρχει) τοτε εφημεριδες-τσιγαρα-εισιτηρια ειναι αντε γεια αν πληρωθουν με πιστωτικη. Επιχειρηματιες ειναι οι ανθρωποι οχι κοινωνικα ιδρυματα. Καποτε παλιοτερα η δημοσιοκαφριλα τα ειχε βαλει με εναν που πουλαγε τα νερα 12 το βραδυ σε κυλικειο του ηρωδειου 2 ευρω το 0,5λιτ. οταν το κοστος ηταν 7-12 λεπτα. Πηγε λοιπον κλιμακιο του υπουργειου εμποριου και του εριξε προστιμο. Λες και ηταν υποχρεωτικο να αγορασεις νερο απο αυτον... Σε μια χωρα που εχει προσυπογραψει την αποδοχη της ελευθερης οικονομιας απο το 1986. Οταν εγινε γνωστο οτι το υπουργειο πολιτισμου ειχε δημοπρατησει το κυλικειο 4,500 ευρω τον μηνα τοτε καταλαβαμε ολοι πολυ καλα.... Δεν εψαχναν για επιχειρηματια αλλα για μαλακα.... Το θεμα τελειωσε αργοτερα σχεδον 5 χρονια μετα και δικαιωθηκε ο ανθρωπος μονο που ειχε ηδη καταστραφει οικονομικα. Απο τοτε λοιπον ολα τα ειδη (πλην διατιμησης) σταματησαν να γραφουν επανω τιμη "μαρκε" αλλα "προτεινομενη τιμη". ΥΓ. Τα σ/μ μπορουν καλλιστα να πουλανε τσιγαρα με ζημια εφοσον οι ανθρωποι που μπαινουν εκει ψωνιζουν ειδη με πολυ μεγαλυτερο ποσοστο κερδους. 1
DWinchester Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Στις 19/7/2021 στις 9:12 ΜΜ, Lucifer είπε αυτό δε το σφύριξε κανείς ε μαλλον το "σφυριξα" και εληξε απο μονο του.. xo
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, l337 είπε Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα, ξεκίνα από εδώ Δουλειά δουλειά, αλλά το ίντερνετ πάει σύννεφο.
Kostasspil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 2 minutes ago, MauroPaltoudias said: Δουλειά δουλειά, αλλά το ίντερνετ πάει σύννεφο. Καλώς την επιθεώρηση εργασίας
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε Καλώς την επιθεώρηση εργασίας Καλώς σε βρήκα Ρομπεν των Δασων.
Alexde Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Βρήκατε βρε να τα βάλετε με το ψιλικατζιδικο? Που βάλαμε συνεταίρο στις ζωές μας τις τράπεζες να μας βάζουν χέρι που τους ακουμπάμε τα λεφτά μας. 1
StamTheMan Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 31 λεπτά πριν, Alexde είπε Βρήκατε βρε να τα βάλετε με το ψιλικατζιδικο? Που βάλαμε συνεταίρο στις ζωές μας τις τράπεζες να μας βάζουν χέρι που τους ακουμπάμε τα λεφτά μας. Aυτο καταλαβες εσυ απο ολο αυτο;
POS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 με 4€ το πακετο εχουν κερδος περιπου 0.12€ αν βαλουμε και την προμηθεια της τραπεζας 0.80% (δλδ 0.032€ στα 4€) τοτε το κερδος στα τσιγαρα ειναι 0.088€ μεσα δεν μπαινουν. μονο αν καποιος πληρωσει με amex που εχει προμηθεια γυρω στο 3% χανουν το κερδος απο τα τσιγαρα.
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, POS είπε με 4€ το πακετο εχουν κερδος περιπου 0.12€ Ισχυει αυτο; Εγω μονιμως ακουω να κλαιγονται οτι βγαζουν 0.05 ( 5 λεπτα ) απο το πακετο.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, tigergreg είπε Aπ οσα λιγα γνωριζω... Κουτα 10 πακετων μαλμπορο(αν θυμαμαι καλα) εχει κερδος 30 λεπτα. Δηλ 3 λεπτα το πακετο....οταν το πακετο εχει 4,60 ευρω. Αν το χρεωσεις στην καρτα με 0,8% τοτε η τραπεζα σου παιρνει 0,0368 ευρω....δηλ αντιο κερδος συν κατι ακομα.... Ασε που μεγαλωνουν και οι τζιροι στην εφορια. Αν δεν υπαρξει συγκεκριμενη συμφωνια (που δεν υπαρχει) τοτε εφημεριδες-τσιγαρα-εισιτηρια ειναι αντε γεια αν πληρωθουν με πιστωτικη. Επιχειρηματιες ειναι οι ανθρωποι οχι κοινωνικα ιδρυματα. Καποτε παλιοτερα η δημοσιοκαφριλα τα ειχε βαλει με εναν που πουλαγε τα νερα 12 το βραδυ σε κυλικειο του ηρωδειου 2 ευρω το 0,5λιτ. οταν το κοστος ηταν 7-12 λεπτα. Πηγε λοιπον κλιμακιο του υπουργειου εμποριου και του εριξε προστιμο. Λες και ηταν υποχρεωτικο να αγορασεις νερο απο αυτον... Σε μια χωρα που εχει προσυπογραψει την αποδοχη της ελευθερης οικονομιας απο το 1986. Οταν εγινε γνωστο οτι το υπουργειο πολιτισμου ειχε δημοπρατησει το κυλικειο 4,500 ευρω τον μηνα τοτε καταλαβαμε ολοι πολυ καλα.... Δεν εψαχναν για επιχειρηματια αλλα για μαλακα.... Το θεμα τελειωσε αργοτερα σχεδον 5 χρονια μετα και δικαιωθηκε ο ανθρωπος μονο που ειχε ηδη καταστραφει οικονομικα. Απο τοτε λοιπον ολα τα ειδη (πλην διατιμησης) σταματησαν να γραφουν επανω τιμη "μαρκε" αλλα "προτεινομενη τιμη". ΥΓ. Τα σ/μ μπορουν καλλιστα να πουλανε τσιγαρα με ζημια εφοσον οι ανθρωποι που μπαινουν εκει ψωνιζουν ειδη με πολυ μεγαλυτερο ποσοστο κερδους. Το ότι δεν υπάρχει κέρδος το έχω καταλάβει, εγώ ρώτησα από θεμα νομικό πόσο νόμιμο είναι τόσο το μεγάλο super market όσο και το περίπτερο να λένε όχι κάρτες. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με πίεση προς το κράτος να τροποποιησει την νομοθεσία και με την εξεύρεση κάποιας λύσης πλην της παρανομίας. Η καλύτερη λύση που διάβασα εδώ είναι η πρόταση κάποιου να συνενοηθουν όλοι οι έμποροι να μην πουλάνε ένα προϊόν με συγκεκριμένη τιμή και πλαφόν. Για περίπτερα με νερά και τέτοια ακουγοντουσαν πολλά στο παρελθόν, θυμάμαι και το κλασσικό που πήγαιναν στα κυλικεία των πλοίων με τις κάμερες και ρωτούσαν για τις τιμές των νερων και έλεγαν πωωω 4 ευρώ το μπουκαλάκι... Ε αν είναι παράνομο τι να κάνουμε.....
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε εγώ ρώτησα από θεμα νομικό πόσο νόμιμο είναι τόσο το μεγάλο super market όσο και το περίπτερο να λένε όχι κάρτες. Και εγω μετα απο 17 σελιδες,ακομα δεν εχω καταλαβει.
POS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, gakost είπε Γιατί χρησιμοποιείς το δίκτυο και τις υπηρεσίες της. Για να δουλέψει το μηχανάκι χρειάζεται η υποδομή που σου παρέχει. το κράτος με το έτσι θέλω αναγκάζει τους επιχειρηματίες να δέχονται κάρτες χωρίς να τους δίνει την δυνατότητα να μετακυλούν το κόστος του POS στον καταναλωτή ειδικά για τα προϊόντα που έχουν διατίμηση. ετσι ειναι, υπαρχει τεραστια υποδομη απο πισω που συντηρείται απο τις προμηθειες επι των συναλλαγων και υπαρχουν χωρες που επιτρεπουν την μετακύλιση του κοστους της συναλλαγης στους πελατες αρκει να το γραφουν σε εμφανες σημειο κοντα στο pos. στην ελλαδα απαγορευται με νομο η μετακυλιση του κοστους της συναλλαγης στους πελατες
tigergreg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Πιθανον για καποια συγκεκριμενα ειδη να μην υπαρχει θεμα.
DownUNDERground Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 30 λεπτά πριν, POS είπε με 4€ το πακετο εχουν κερδος περιπου 0.12€ αν βαλουμε και την προμηθεια της τραπεζας 0.80% (δλδ 0.032€ στα 4€) τοτε το κερδος στα τσιγαρα ειναι 0.088€ μεσα δεν μπαινουν. μονο αν καποιος πληρωσει με amex που εχει προμηθεια γυρω στο 3% χανουν το κερδος απο τα τσιγαρα. Αν κρίνω από το username είσαι ο καταλληλότερος για να δώσεις απαντήσεις στα θέματα που μας απασχολούν εδώ και 18 σελίδες.😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις