Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, green gordon είπε

Λυση για τη βλαβη δεν εχω να σου δωσω αλλα αν τον βαζεις "σποντα" σε ενα τοιχο δημιουργει ενα ρευμα στο χωρο και δροσιζει χωρις να πεφτει πανω σου.Ετσι κανω με τους ανεμιστηρες εγω.

Πολύ καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω. 

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ο ανεμιστήρας μου που φέτος γίνεται τριών ετών και πίστευα να μου αντέξει χρόνια, απέκτησε ένα πρόβλημα. 

Δεν δουλεύει η λειτουργία περιστροφής δεξιά αριστερά για να μην με χτυπάει ο αέρας κατευθείαν και μόνιμα. 

Είναι εύκολο να ξεβιδωσω το κάτω μέρος που είναι ο μηχανισμός περιστροφής μήπως το φτιάξω η μήπως θέλει λάδωμα με τίποτα; 

Δυστυχώς με τα νέα δεδομένα έχει μερικως αχρηστευθει καθώς η χαμηλότερη σκάλα που έχει είναι δυνατή και δεν παλεύεται να με χτυπάει μόνιμα. Μόνο αν τον έχω πολυ μακριά. 

Ο ανεμιστήρας είναι ο rohson air booster r858. 

Να λύσεις τον μηχανισμό είναι εύκολο είναι μόνο αν το έχεις, για να ρωτάς σε κόβω να μην το έχεις :)

Πάντως το πιο πιθανό είναι κάποιο γρανάζι (που συνήθως είναι πλαστικά) να έχει φαγωθεί, αν είναι έτσι δεν φτιάχνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ξεβιδωσω από κάτω και να λαδωσω τον μηχανισμό, αν έχει σπάσει κάτι η έχει φθαρεί δύσκολα να φτιαχτεί. 

Δοκίμασα και το κόλπο που αναφέρθηκε με τους τοίχους, εδώ στο σαλόνι δεν ποιανει που είναι μεγαλος χώρος, θα πιάνει σε κανένα υπνοδωμάτιο. 

Κατι που θυμήθηκα και είχε γίνει πριν 2 μήνες, ενώ δούλευε ο ανεμιστήρας διαπίστωσα από κάποιο σημείο ότι είχε λερωθει με λάδι αρκετό κιόλας, από κάπου βγήκε το λάδι από το εσωτερικό του, το μόνο που έκανα ήταν να το σκουπίσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα είναι συνομήλικός μου (τον πήρε η μητέρα μου για τις ζέστες μέχρι να με γεννήσει, σαν προχθές πριν 22 χρόνια). 

Philips Cool Air System 40

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Τον έχω βάλει μακριά τώρα να χτυπάει, δεν περιστρεφει. Ο μηχανισμός περιστροφής παπαλα από ότι φαίνεται δεν φτιάχνεται. Θα το κρατήσω να λειτουργεί χωρίς περιστροφή, από του χρόνου βλέπουμε. Τον είχα παραγγείλει Αύγουστο μήνα όταν χάλασε ένας άλλος μάρκας Jagger. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σταμάτησε να γυρίζει η φτερωτή σε δύο δικούς μου, με διάφορα 1-2 εβδομάδων ο ένας από τον άλλο, που έκλεισαν 4 χρόνια και κανά 2 μήνες (esperanza, e-shop). 

Τον έναν τον άνοιξα και άλλαξα πυκνωτή (είχα πάρει περισυ μερικούς ανταλλακτικους από aliexpress να έχω, μιας και ξέρω ότι "πονάνε" εκεί αυτοί οι φτηνοί ανεμιστήρες) και δουλεύει πάλι σαν καινούριος.

Κάποια επόμενη μέρα θα δω και τον άλλον.

Υγ. Θα πρότεινα να μην αφήνετε ανεμιστήρες να δουλεύουν μόνοι τους σε άλλα δωμάτια, ειδικά έτσι φθηνούς. Μπορεί να τα κακαρωσει ο πυκνωτής ξαφνικά (αν και δίνουν σημάδια όταν κοντεύουν να αφήσουν χρόνους), να μην μπορεί το μοτέρ να περιστρέψει τη φτερωτή, αλλά να συνεχίζει να προσπαθεί, να ανεβάσει θερμοκρασία (να αρπάξει) και δεν ξέρει κανείς αν η κινεζοκατασκευη θα αρπάξει απλά η περιέλιξη του μοτέρ, αν θα λαμπαδιασει ολόκληρο και μαζί και το δωμάτιο και το σπίτι σας.

Επεξ/σία από _Biohazard_
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, green gordon είπε

Λυση για τη βλαβη δεν εχω να σου δωσω αλλα αν τον βαζεις "σποντα" σε ενα τοιχο δημιουργει ενα ρευμα στο χωρο και δροσιζει χωρις να πεφτει πανω σου.Ετσι κανω με τους ανεμιστηρες εγω.

Νομιζω το ιδιο ισχυει και για φθηνες σομπες αλλογονου. Μου εχει τυχει 2 φορες με ανεμιστηρα και μια φορα με σομπα αλογονου πριν 1 10ετια που ειμουν ακομα φοιτητης σε ενοικιο, επαιζα ενα ΜΜΟ πορωμενος στις 2 τη νυχτα και ειδα κατι σαν εντονο φως απο τα δεξια μου, το δωματιο σκοτεινο εννοειται, το μονο φως ερχοταν απο την οθονη, οταν γυρισα ειχε παρει φωτια η σομπα και πετουσε κατι σαν μικρες φλωγες απο το πανω μερος της (οι λαμπες αλογονου ηταν στο μπροστινο σημειο και οχι πανω), ετσι οπως ειμουν της εριξα μια κλωτσια και περασα απο πανω ωστε να το βγαλω απ τη πριζα. Εννοειται η πιο σωστη κινηση θα ηταν να παω να σβησω το γενικο αλλα που να το σκεφτομουν εκεινη την ωρα. Και σε ανεμιστηρα μου εχει τυχει να βγαζει καπνο σε 2 διαφορετικους κιολας, φωτια δεν πηραν αλλα ο ενας μυριζε περιεργα 2-3 μερες πριν τα τιναξει..

Στο τοπικ, εγω τον πηγα πισω και πηρα πιστωτικο παντως. Ειμουν τυχερος γιατι συνηθως χαλανε ακριβως αφου ληξει η εγγυηση. Ειναι τοσο χαλια κατασκευες που βγαζουν με το ζορι ενα 6 μηνο χρησης, δηλαδη 2 καλοκαιρια και εχει ληξει και η εγγυηση αφου ειναι μονο 2 χρονια. Φετος δε ξερω αν θα ξαναπαρω ανεμιστηρα αλλα για πειτε, εχετε τπτ αλλο να προτεινετε; Να κανουμε ενα καλο ψαξιμο μεχρι το επομενο καλοκαιρι 😂

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Σταμάτησε να γυρίζει η φτερωτή σε δύο δικούς μου, με διάφορα 1-2 εβδομάδων ο ένας από τον άλλο, που έκλεισαν 4 χρόνια και κανά 2 μήνες (esperanza, e-shop). 

Τον έναν τον άνοιξα και άλλαξα πυκνωτή (είχα πάρει περισυ μερικούς ανταλλακτικους από aliexpress να έχω, μιας και ξέρω ότι "πονάνε" εκεί αυτοί οι φτηνοί ανεμιστήρες) και δουλεύει πάλι σαν καινούριος.

Κάποια επόμενη μέρα θα δω και τον άλλον.

Υγ. Θα πρότεινα να μην αφήνετε ανεμιστήρες να δουλεύουν μόνοι τους σε άλλα δωμάτια, ειδικά έτσι φθηνούς. Μπορεί να τα κακαρωσει ο πυκνωτής ξαφνικά (αν και δίνουν σημάδια όταν κοντεύουν να αφήσουν χρόνους), να μην μπορεί το μοτέρ να περιστρέψει τη φτερωτή, αλλά να συνεχίζει να προσπαθεί, να ανεβάσει θερμοκρασία (να αρπάξει) και δεν ξέρει κανείς αν η κινεζοκατασκευη θα αρπάξει απλά η περιέλιξη του μοτέρ, αν θα λαμπαδιασει ολόκληρο και μαζί και το δωμάτιο και το σπίτι σας.

Η έλικα δουλεύει μια χαρά στο δικό μου, η περιστροφη χάλασε. 

Θα κοιτάξω αυτό με τους πυκνωτές σε κάτι παλαιότερους που έχω και δεν τους πέταξα. 

Το βράδυ κατέβηκα να πετάξω τα σκουπίδια και είδα δύο ανεμιστήρες παρατημένους δίπλα από τον κάδο, σίγουρα θα μιλάμε για χιλιάδες χαλασμένους ανεμιστήρες μέσα στο έτος πανελληνίως και όχι μόνο. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Η έλικα δουλεύει μια χαρά στο δικό μου, η περιστροφη χάλασε. 

Θα κοιτάξω αυτό με τους πυκνωτές σε κάτι παλαιότερους που έχω και δεν τους πέταξα. 

Το βράδυ κατέβηκα να πετάξω τα σκουπίδια και είδα δύο ανεμιστήρες παρατημένους δίπλα από τον κάδο, σίγουρα θα μιλάμε για χιλιάδες χαλασμένους ανεμιστήρες μέσα στο έτος πανελληνίως και όχι μόνο. 

Με το ρυθμο που χαλανε εγω λεω να παιρνω 1-2 του 15 ευρου και αρχες σεπτεμβρη απλα να τους πεταω στον καδο, αφου τ επομενο καλοκαιρι παιζει να χαλασουν, τζαμπα χωρο στο σπιτι θα πιανουν 9 μηνες 😆

• Like 2
Δημοσ.

Από αναζήτηση σε google βρίσκω τα καλύτερα brands διεθνως σε ανεμιστήρες είναι Lasko, Dyson, rowenta, Honeywell, bilzard Holmes. Ελλάδα μόνο Dyson και rowenta θα βρεις. Καλά οι Dyson πανάκριβοι, τι τιμές είναι αυτες. Πρέπει να εξετάσουμε ξένα διεθνή brands και να αφήσουμε τα άκυρα φασόν του ελληνικού εμπορίου. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Από αναζήτηση σε google βρίσκω τα καλύτερα brands διεθνως σε ανεμιστήρες είναι Lasko, Dyson, rowenta, Honeywell, bilzard Holmes. Ελλάδα μόνο Dyson και rowenta θα βρεις. Καλά οι Dyson πανάκριβοι, τι τιμές είναι αυτες. Πρέπει να εξετάσουμε ξένα διεθνή brands και να αφήσουμε τα άκυρα φασόν του ελληνικού εμπορίου. 

Καποιος λιγο πιο ψαγμενος να μας πει τι φαση ειναι αυτοι οι ανεμιστηρες (και οχι μονο) στην Ελλαδα; Μαρκες οπως crown, primo, eurolamp κλπ. Εδω θες να ξοδεψεις λεφτα και δεν εχει τπτ αλλο περα απο αυτες τις μαρκες σε μαγαζια με ηλεκτρικα ειδη.. μονο σκρουτζ αν ψαξεις βρισκεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Καποιος λιγο πιο ψαγμενος να μας πει τι φαση ειναι αυτοι οι ανεμιστηρες (και οχι μονο) στην Ελλαδα; Μαρκες οπως crown, primo, eurolamp κλπ. Εδω θες να ξοδεψεις λεφτα και δεν εχει τπτ αλλο περα απο αυτες τις μαρκες σε μαγαζια με ηλεκτρικα ειδη.. μονο σκρουτζ αν ψαξεις βρισκεις.

Μουφες είναι όλα, αν δεν βρεις κάτι επώνυμο με το δικό του εργοστάσιο η γνωστή αντιπροσωπεία είναι φασόν. 

Κάποιοι θείοι μου είχανε ανεμιστηρες Midea. Η Philips δεν βγάζει από ότι βλέπω. 

Edit: Η Rowenta λέει στο skroutz σε κάτι μοντέλα ότι έχουν μοτέρ χαλκού συνοχής. Τώρα πόσο ευσταθεί αυτό πχ σε άλλα μοντέλα το μοτέρ έχουνε, δεν γνωρίζω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...