Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

TL;DR : Να φωνάξω μηχανικό για μία τρύπα Φ80, ή να πιάσω απλά το πιστολέτο;

Θέλω έναν τρόπο να οδεύσω καλώδια (ασθενή, δίκτυο και τηλεόραση) από το διαμέρισμα 0 στο διαμέρισμα -1. Ο πιο "λογικός' τρόπος είναι από το πάτωμα. Μία τρύπα Φ80 στο σκυρόδεμα αρκεί για 4 σπιράλ, τα οποία υπερ-καλύπτουν τις ανάγκες μου για καλωδίωση και τα σημεία στα οποία ενδέχεται να γίνει το άνοιγμα είναι "καθαρά" από σωληνώσεις και ηλεκτρικά καλώδια. 

Η ανησυχία είναι για την ασφάλεια του εγχειρήματος. Φυσικά, η τρύπα θα γίνει με κορώνα και όχι χύμα με καλέμι, οπότε το Φ80 θα είναι... χειρουργικά Φ80. Υπάρχει ενδεχόμενο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών στατικότητας του κτηρίου, ή μία τρύπα τέτοιου διαμετρήματος είναι άνευ σημασίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Haldol είπε

. Μία τρύπα Φ80 στο σκυρόδεμα αρκεί για 4 σπιράλ, τα οποία υπερ-καλύπτουν τις ανάγκες μου για καλωδίωση και τα σημεία στα οποία ενδέχεται να γίνει το άνοιγμα είναι "καθαρά" από σωληνώσεις και ηλεκτρικά καλώδια. 

Η ανησυχία είναι για την ασφάλεια του εγχειρήματος. Φυσικά, η τρύπα θα γίνει με κορώνα και όχι χύμα με καλέμι, οπότε το Φ80 θα είναι... χειρουργικά Φ80. Υπάρχει ενδεχόμενο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών στατικότητας του κτηρίου, ή μία τρύπα τέτοιου διαμετρήματος είναι άνευ σημασίας;

δεν  χρειάζεται να κάνεις φ80 mm εννοείς Υπάρχουν τρυπανια ανάλογα με το σπιραλ που θα περάσεις Πχ για σπιραλ φ16 βάζεις τρυπανι φ18 Κάνεις 4 τρύπες στη σειρά ξεκινας με ψιλο πρωτα να μην πετάξει σοβά μετα το κανονικο και καμία ανησυχία

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, hp8 είπε

Πχ για σπιραλ φ16 βάζεις τρυπανι φ18 Κάνεις 4 τρύπες στη σειρά και καμία ανησυχία

Ωχ. Πολύ σωστό. Εγώ σκεφτόμουν την όδευση όλων των σπιράλ από 1 άνοιγμα. :P 

Duroflex 13.5mm βάζω, που έχει εξωτερική 18.6, οπότε με 4x Φ20 τρυπούλες, κλείνει το ζήτημα. 

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ωχ. Πολύ σωστό. Εγώ σκεφτόμουν την όδευση όλων των σπιράλ από 1 άνοιγμα. :P 

Duroflex 13,5mm βάζω, που έχει εξωτερική 18.6, οπότε με 4x Φ20 τρυπούλες, κλείνει το ζήτημα. 

διαλέγεις και περνεις η τρύπες η παραλληλόγραμμα

177846164_.png.2bf60b93c4633286492a157f6f3099f9.png

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση τρύπα στο δάπεδο, μόνο μετά από συμβουλή μηχανικού, το πιθανότερο είναι να σου πει να βρεις άλλον τρόπο να περάσεις τα καλώδια. 

Δημοσ.

Τρύπες στον τοίχο , το περνάς εξωτερικά. Θεωρητικά μπορείς να κάνει στο δάπεδο αρκεί να μην αποτελεί βασικό στοιχείο.

Δημοσ.

Αν είναι κλασσικό κτήριο απο σκυρόδεμα ειδικά μετα του 80-90 , δεν θα χεις θέμα.

Απέφυγε οπλισμό γιατί θα χρειαστείς diamond drilling αν πέσεις πάνω τους. 80mm τρύπα ειναι μικρή έτσι κ αλλιώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...