Προς το περιεχόμενο

Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στα τμήμα πληροφορικής (Αθήνα)?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ,στις φετινές πανελλήνιες τα πήγα αρκετά καλά και μάλλον περνάω σε όποιο τμήμα πληροφορικής θέλω στην αθήνα. Κοίταξα τα προγράμματα σπουδών του κάθε πανεπιστημίου αρκετά αναλυτικά και μου αρέσουν όλα τα μαθήματα εξίσου .Μου αρέσουν τα μαθηματικα ,τα μαθήματα πληροφορικής κτλ και δεν θα με ενοχλούσε αν έπρεπε να παρακολουθήσω και κανένα μάθημα οικονομικών παραπάνω στο όπα ή στο παπεί .Το μόνο που θα με ενοχλούσε είναι αν υπήρχε και κανένα μάθημα φυσικής μιας και έχω να διαβάσω φυσική από το γυμνάσιο που ακόμη και τότε δεν πολύ πρόσεχα .Φαντάζομαι όμως ότι φυσική λογικά έχει κυρίως σε κάποια κατεύθυνση που έχει να κάνει με hardware και έγω προσωπικά θα ήθελα να ασχοληθώ με το software κομμάτι ,αν και μέχρι τότε μπορεί να έχω αλλάξει γνώμη.Τώρα κάτι το οποίο παρατήρησα και είναι άσχετο με την πληροφορική είναι ότι το έκπα προσφέρει και μαθήματα για αρκετές ξένες γλώσσες και συμπτωματικά ήθελα όταν θα τελείωναν οι πανελλήνιες να μάθαινα μία δεύτερη ξένη γλώσσα η οποία να μην έχει απαραίτητα ρίζες στην ευρώπη.Οπότε αυτό ίσως να είναι ένα κρητήριο το οποίο θα έπρεπε να λάβω υπόψη μου.

Τέλος πάντων ,για να επιστρέψω στην ουσία το post ,ο λόγος που κάνω αυτό το post είναι για να δω αν υπάρχουν και τίποτα άλλες σοβαρές διαφορές ανάμεσα στην κάθε σχολή ,γιατί απ'ότι βλέπω συνήθως τα τμήματα πληροφορικής όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτή την επιστήμη τα δηλώνουν με την σειρά που ήταν οι περσινές βάσεις και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η διαφορά οφείλεται σε κάποια ουσιαστική διαφορά των σχολών ή απλώς επειδή οι υποψηφιοι τα δηλώνουν με αυτή την σειρά λόγο της διαφοράς των μορίων που υπήρχε στις περσινές πανελλήνιες κάθε φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εκπα εχει σιγουρα φυσική (κυματα κυρίως  και ηλεκτρομαγνητισμό) από το πρωτο έτος, καθως το τμήμα ειναι πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων. ειμαι σε αντιστοιχο τμήμα αλλης πόλης και έχουμε τα ιδια μαθηματα, στα τελευταία εξάμηνα που παιρνεις κατευθυνση επιλέγεις εκει που εισαι καλύτερος. ΟΠΑ αν πιάνεις είναι καλή σχολή και μπορεις να κανεις κι ενα καλό μεταπτυχιακό μετά. κατεβασε τον οδηγό σπουδων, τα εχει αναλυτικά, έχει και δυο μαθήματα οικονομικών στο υποχρεωτικό αλλά ειναι απλά τυπου διοικησης επιχειρησεων,  οχι οικονομετριες και τετοια. γενικά έχει ενδιαφέροντα μαθηματα αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική και τα μαθηματικά και όχι τα δίκτυα

1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

το εκπα εχει σιγουρα φυσική (κυματα κυρίως  και ηλεκτρομαγνητισμό) από το πρωτο έτος, καθως το τμήμα ειναι πληροφορικής και τηλεπικοινωνιων. ειμαι σε αντιστοιχο τμήμα αλλης πόλης και έχουμε τα ιδια μαθηματα, στα τελευταία εξάμηνα που παιρνεις κατευθυνση επιλέγεις εκει που εισαι καλύτερος. ΟΠΑ αν πιάνεις είναι καλή σχολή και μπορεις να κανεις κι ενα καλό μεταπτυχιακό μετά. κατεβασε τον οδηγό σπουδων, τα εχει αναλυτικά, έχει και δυο μαθήματα οικονομικών στο υποχρεωτικό αλλά ειναι απλά τυπου διοικησης επιχειρησεων,  οχι οικονομετριες και τετοια. γενικά έχει ενδιαφέροντα μαθηματα αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική και τα μαθηματικά και όχι τα δίκτυα

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Τα κατέβασα τα προγράμματα σπουδών και δεν κατάλαβα ότι αυτά ήταν μαθήματα φυσικής ,φαντάσου πόσο ιδέα δεν έχω από φυσική.Προσωπικά δεν είναι ότι δεν μου αρέσει η φυσική απλός είναι ένα μάθημα με το οποίο δεν ασχολήθηκα ποτέ και ότι βαθμό έπαιρνα ,τον έπαιρνα επειδή μου άρεσαν τα διανύσματα ,η τριγωνομετρία και οι συναρτήσεις και απλός διάβαζα τους τύπους μία μέρα πριν το διαγώνισμα.Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς να περιμένω από μαθήματα φυσικής ,μπορεί να μου αρέσουν ,μπορεί να τα μισώ.Είναι μαθήματα τα οποία απαιτούν προηγούμενες γνώσεις ,ή μαθήματα τα οποία ένα παιδί από οικονομικά άμα ασχοληθεί τα περνάει εύκολα και με καλό βαθμό?

1 λεπτό πριν, pcmasterrace123 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Τα κατέβασα τα προγράμματα σπουδών και δεν κατάλαβα ότι αυτά ήταν μαθήματα φυσικής ,φαντάσου πόσο ιδέα δεν έχω από φυσική.Προσωπικά δεν είναι ότι δεν μου αρέσει η φυσική απλός είναι ένα μάθημα με το οποίο δεν ασχολήθηκα ποτέ και ότι βαθμό έπαιρνα ,τον έπαιρνα επειδή μου άρεσαν τα διανύσματα ,η τριγωνομετρία και οι συναρτήσεις και απλός διάβαζα τους τύπους μία μέρα πριν το διαγώνισμα.Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς να περιμένω από μαθήματα φυσικής ,μπορεί να μου αρέσουν ,μπορεί να τα μισώ.Είναι μαθήματα τα οποία απαιτούν προηγούμενες γνώσεις ,ή μαθήματα τα οποία ένα παιδί από οικονομικά άμα ασχοληθεί τα περνάει εύκολα και με καλό βαθμό?

Επίσης ακόμη δεν γνωρίζω αν θα ήθελα να ασχοληθώ με δίκτυα ή όχι.Έχω μία γενική εικόνα των διαφόρων κατευθύνσεων αλλά φαντάζομαι ότι άμα δεν έρθω σε επαφή με τις διάφορες κατευθύνσεις ,δεν μπορώ να κάνω κάποια ουσιαστική επιλογή από τώρα.

10 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε

Επίσης ακόμη δεν γνωρίζω αν θα ήθελα να ασχοληθώ με δίκτυα ή όχι.Έχω μία γενική εικόνα των διαφόρων κατευθύνσεων αλλά φαντάζομαι ότι άμα δεν έρθω σε επαφή με τις διάφορες κατευθύνσεις ,δεν μπορώ να κάνω κάποια ουσιαστική επιλογή από τώρα.

αμα σου αρέσουν τα μαθηματικά και θυμασαι ευκολα τους τυπους οκ δεν εχεις θέμα, δε χρειαζονται γνωσεις από πριν πέρα των μαθηματικών για να λύνεις τις ασκήσεις. γενικά αν ασχοληθείς με τη σχολή και δωσεις βάση από την αρχή δε θα έχεις πρόβλημα. κατευθυνση επιλέγεις συνηθως στο 3ο ετος οπότε αφου πάρεις μια γενικλη ιδέα στα 2 πρωτα θα εχειςκαταλήξει. βεβαια το οτι θα πάρεις μια κατευθυνση δε σημαίνει οτι μετα δεν μπορεις να ασχοληθεις με κάτι αλλο πχ αν πάρεις δικτυα μπορεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό 

Εγω θα σου ελεγα ριξε μια ματια και στο Χαροκοπειο. Κανω μεταπτυχιακο εκει και μου εχει κανει εντυπωση το ποσο οργανωμενο τμημα ειναι και ποσο καλο επιπεδο εχει σε καθηγητες. Επισης απο το πεμπτο εξαμηνο και μετα τα μισα μαθηματα και παραπανω ειναι επιλογης, οποτε μπορεις να παρεις αυτα που σε ενδιαφερουν περισσοτερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...