Προς το περιεχόμενο

Τα Google Maps ίσως να οδηγούν ορειβάτες σε «δυνητικά θανατηφόρες» διαδρομές

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ που έχουμε φτάσει, όλα σε επικίνδυνες "δυνητικά θανατηφόρες" διαδρομές οδηγούν... Μέχρι και το Σκρουτζ... Είπα στην γυναίκα μου οτι χρειάζομαι μια κάρτα γραφικών. Νομίζει οτι έχει κανα πενηντάρικο (γενικά, για την γυναίκα μου οτι και να πάρω σε hardware, όλα γύρω στο πενηντάρικο νομίζει οτι κοστίζουν - εγω φυσικά κάνω την πάπια)... Αν δει τις τιμές στο skroutz θα με σκοτώσει...

Επεξ/σία από Eloy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Και οχι μόνο.. Γύρισα μόλις απο διακοπές σε γνωστό νησί, με έστειλε μέσα απο χωματόδρομο που ήταν φαρδύς στην αρχή και μετά γινόταν ΦΟΥΛ στενός και είχε και στροφή.. Το αποτέλεσμα γα**** οι πόρτες και ενα 500αρι για να τις φτιάξω.. 

Συμπέρασμα μην το εμπιστεύεστε απολύτως, θεωρώ οι πινακίδες είναι πιο έμπιστες είτε σε βουνό είτε σε πόλη.

• Sad 2

Εδώ υπάρχουν όντως θέματα με εντός πόλης. Πριν 10 χρόνια, 20άρης πιτσιρίκος ήμουν, είχα να κάνω μια παράδοση 2 κινητά και ένα λάπτοπ, με έβαλε να μπω σε στενά μιας και όχι τόσο φιλόξενης περιοχής, στα δυτικά προάστια. Με το που με εντοπίσανε οι ντόπιοι κάτοικοι, ξαμολήσαν τα παιδιά τους να κλείσουν τον δρόμο, και ήρθαν 4 άτομα ενήλικα και με ρώτησαν τι κάνω εδώ και τι ψάχνω. Ήμουν πολύ τυχερός που με άφησαν και έφυγα και με την παραγγελία και με όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινήτου). Την έκανα από εκεί με κολίδια που θα ζήλευε και ο Vin Diesel. Την παραγγελία δεν την παρέδωσα καν, ήθελα απλά να γυρίσω πίσω και να ηρεμήσω.  Ήταν και η τελευταία μέρα που έκανα παράδοση.

Και πρόσφατα ήθελα να πάω σε ένα φιλαράκι μου στο Χαϊδάρι. Το Χαϊδάρι γενικώς είναι λίγο φλατ, πολύ ανηφόρες/κατηφόρες. Ε το Google Maps θεώρησε σωστό να με στείλει σε μια ανηφόρα που ένας πιο άπειρος οδηγός άνετα έκαιγε δίσκο πλατώ ή του έφευγε το αμάξι με τον κώλο στην κατηφόρα. Εγώ θυμάμαι να ανάβει βεντιλατέρ στο δικό μου γιατί το ζόρισα πολύ. Σε αυτόν τον δρόμο δεν υπήρχε ζωή, ούτε σπίτια, ούτε παρκαρισμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Εδώ υπάρχουν όντως θέματα με εντός πόλης. Πριν 10 χρόνια, 20άρης πιτσιρίκος ήμουν, είχα να κάνω μια παράδοση 2 κινητά και ένα λάπτοπ, με έβαλε να μπω σε στενά μιας και όχι τόσο φιλόξενης περιοχής, στα δυτικά προάστια. Με το που με εντοπίσανε οι ντόπιοι κάτοικοι, ξαμολήσαν τα παιδιά τους να κλείσουν τον δρόμο, και ήρθαν 4 άτομα ενήλικα και με ρώτησαν τι κάνω εδώ και τι ψάχνω. Ήμουν πολύ τυχερός που με άφησαν και έφυγα και με την παραγγελία και με όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινήτου). Την έκανα από εκεί με κολίδια που θα ζήλευε και ο Vin Diesel. Την παραγγελία δεν την παρέδωσα καν, ήθελα απλά να γυρίσω πίσω και να ηρεμήσω.  Ήταν και η τελευταία μέρα που έκανα παράδοση.

Και πρόσφατα ήθελα να πάω σε ένα φιλαράκι μου στο Χαϊδάρι. Το Χαϊδάρι γενικώς είναι λίγο φλατ, πολύ ανηφόρες/κατηφόρες. Ε το Google Maps θεώρησε σωστό να με στείλει σε μια ανηφόρα που ένας πιο άπειρος οδηγός άνετα έκαιγε δίσκο πλατώ ή του έφευγε το αμάξι με τον κώλο στην κατηφόρα. Εγώ θυμάμαι να ανάβει βεντιλατέρ στο δικό μου γιατί το ζόρισα πολύ. Σε αυτόν τον δρόμο δεν υπήρχε ζωή, ούτε σπίτια, ούτε παρκαρισμένα.

Καλά μέσα στα Λιόσια η σε κανά Μενίδι μπήκες;

Χαϊδάρι μήπως ανέβηκες ψηλά Δάσος;Εντάξει, κυριλέ είναι γενικώς το Χαϊδάρι, δύσκολα να γίνει κάτι.

Εκτός απο τα Λιόσια και το Μενίδι, υπάρχουν περιοχές επικίνδυνες στην Αθήνα, πχ Σεπόλια και Κολωνός.Οι χειρότερες περιοχές είναι κέντρο Αθήνα, συγκεκριμένες οδούς ακόμα και την ημέρα.

Εμένα απλά έχει τύχει να μου βγάζει διαδρομή μέσα στην πόλη να στρίψω σε απαγορευτικό, η  μου την σπάει που μου βγάζει διαδρομή μόνο με διόδια απο σημείο της τοποθεσίας μου.Μόνο αν πχ βάλω άλλο σημείο εκκίνησης ίσως να αλλάξει διαδρομή.

Πιο παλιά έβγαζε το Here Maps εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και αυτό φαίνεται να υστερεί πλέον σε σχέση με το Google Maps.

Επεξ/σία από AntiCambeR

Όποιος πάει για ορειβασία σε άγνωστο (ή ακόμα και γνωστό) βουνό χωρίς κανονικό πρόσφατο χάρτη με μονοπάτια και να το έχει ψάξει από πριν απλά πάει γυρεύοντας. Είτε είναι στην Σκωτία, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Σουαζιλάνδη.

Προφανώς και δεν φταίει η google στην προκειμένη περίπτωση, ένα software δίνει που ακόμα και σε συνθήκες πόλης και αστικού περιβάλλοντος βγάζει πολλά λάθη. Αλλά άλλο είναι να κάνεις 3 κύκλους στην Αθήνα έξτρα, κι άλλο να πέσεις σε χαράδρα ή να αποκλειστείς σε ένα βουνό. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση φταίει 100% η ανθρώπινη χαζομάρα και ανοργανωσιά.

• Like 1
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, Techman2 είπε

Μόνο τους ορειβάτες; Στην επαρχία με έχει στείλει να περάσω μέσα από χωματόδρομους για τρακτέρ.

Aσε ρε την έπαθα μια φορά και κόλησα στης λάσπες, με το αμάξι της δουλείας, τυχερος στην ατυχία μου βρήκα εναν στην ερημιά να με τραβηξεί αλλίως θα την άκουγα άγρια και θα σχολίαζαν τι χαζός που είναι αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιω το igo απο την εποχη των αυτονομων gps συσκευων  και με εχει παει ακοκα και στο Θεό .

Π.χ  Rent a car στη Μικρα Ασια πρωτη φορα και να νοιωθω σαν το σπιτι μου στα στενα δρομακια του Κουσαντασι , για να

καταληξω απεναντι ακριβως απο το Καστελοριζο  στα Κας. Εδω και αρκετα χρονια το εχω  (σπασμενο)

στο κινητο και μαλιστα τα τελευταια στο  Mi 8 που υποστηριζει και το Ευρωπαικο Galileo , οποτε

το σημα ειναι πιο ακριβες και η αποκριση πολυ γρηγορη . Φυσικα τα παντα σχεδον εξαρτωνται απο τους

ενημερωμενους χαρτες  , βλεπε here maps τους πιο φρεσκους και τις επιλογες που θα κανουμε .

Πχ οχι χωματοδρομοι , ναι στα διοδια  ,  την πιο γρηγορη , ευκολη , συντομη σε αποσταση ,

για πεζο , ποδηματο , κτλπ δρομολογηση ...  Πλεον οι χαρτες ειναι βελτιωμενοι , αλλα παντα ο "δαιμον" του

gps και της μηχανικης ευφυιας καιροφυλακτει . Συμπερασμα : Χωρις κοινη λογικη , χωρις

το μυαλο σε εγρηγορση δεν πας στον προορισμο σου , οπως πουθενα δεν ξεκινας νας πας σαν

μακάκας τουρίστας.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Thanks 1

Αν και στο 90% των περιπτωσεων μας παει απροβληματιστα τρωει κατι σκαλωματα επικινδυνα.

Χθες πχ θελαμε να παμε στην παραλια του Σουνιου, ειμαστε πανω στον δρομο μπροστα απο ενα ξενοδοχειο και βλεπεις μια κατηφορα που κατεβαινει στην παραλια (που ειχε και παρκινγκ). Οοοχι μας στελνει απο τον αλλο δρομο που οδηγει στον Ναο, φτανωντας στον Ναο μας λεει να στριψουμε δεξια και να προχωρησουμε κανα 300ρι μετρα, να παρκαρουμε και να παμε μετα ποδια! Δεξια ειχε μονο παρκινγκ! και μετα βραχια, δρομος πουθενα, κανουμε αναστροφη να παμε απο εκει που βλεπαμε, οχι βαραγε να ξαναπαμε απο εκει... Πηγαμε απο εκει που βλεπαμε, φτασαμε, παρκαραμε και λεει το θεικο "Φτασατε στον προορισμο σας!!" 😂😁😂

Καλά αυτό το google maps μου έχει βγάλει να πάω ανάποδα σε μονόδρομο, να στρίψω σε σημείο που υπήρχε νησίδα και να περάσω από δρόμους που στην καλύτερη περνάει mountain bike και στη χειρότερη οριακά 4x4 (αν δεν σε νοιάζει να μαζεύεις κλαριά και να γλύφεις βράχια).

Γενικά ο προτεινόμενος δρόμος δεν είναι πάντα και ασφαλής και θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν αξιολογήσεις για τις διαδρομές.

• Super Moderators
22 hours ago, polemikos said:

Το βουνό Μπεν Νέβις αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και είναι το υψηλότερο βουνό στις Βρετανικές Νήσους έχοντας ύψος 1.345 μέτρων.

Θυμόμουν ότι δεν έχουν ψηλα βουνά, αλλά όχι και πιο χαμηλό από τη Παρνηθα...

• Like 1

16 λεπτά πριν, Thresh είπε

Θυμόμουν ότι δεν έχουν ψηλα βουνά, αλλά όχι και πιο χαμηλό από τη Παρνηθα...

και που να πας  στα "dutch mountains" .  

• Like 1

αναμενω το επομενο αρθρο

"ερωτηματικα προκαλει η σταση της space X να εγγυαται για γη - πλουτωνα. καθυσηχαζει η google. η στροφη προς λιανοκλαδι εχει διορθωθει σε επομενες εκδοσεις του ios"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...