Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είχα κάνει αίτηση στην Cosmote για οπτική και την Παρασκευή που μας πέρασε ήρθε τεχνικός της Cosmote και σύνδεσε τον Speedport plus, έκανε Firmware update  σε 09022001.00.031_OTE2.

Το προηγούμενο router που είχα με Vodafone (χωρίς VOIP τηλεφωνία) ήταν το TP-LINK AC1200 Archer VR400 δεν υποστηρίζει voip.

Έχω κάποιες απορίες και αν μπορείτε να βοηθήσετε.  

Στο TP-LINK AC1200 υπήρχε η επιλογή ενεργοποίησης- απενεργοποίησης Guest WIFI για να μην συνδέονται αυτές οι συσκευές επισκεπτών με τις δικές μου συσκευές επίσης είχα την δυνατότητα να συνδέομαι απομακρυσμένα όπως και από το κινητό μου από την εφαρμογή 'Tether', μπορούσα να βάλω στο WIFI του σπιτιού μου Guest χρήστες, μπορούσα να κάνω  επανεκκίνηση τον router, έβλεπα ποιοι χρήστες ήταν συνδεδεμένοι στο wifi όπως και τα devices κλπ, αντίστοιχα στο menu του router  Speedport Plus δεν βλέπω να έχει την επιλογή Guest για το WIFI παρά μόνο από την επιλογή Home Network-->Network Storage-->Guest access για να έχουν πρόσβαση στους φακέλους, που αυτό στην ουσία δεν με  ενδιαφέρει. Υπάρχει μήπως κάποια επιλογή που το κάνει αυτό και δεν την πρόσεξα;                 Έχω κατεβάσει τηn εφαρμογή My Cosmote στο κινητό μου αλλά υπάρχει κάποιο θέμα αναβάθμισης από πλευράς cosmote και δεν μπορώ να βάλω τους κωδικούς που ζητάει και δεν γνωρίζω ακριβώς τις δυνατότητες της απομακρυσμένης διαχείρισης αλλά από ότι είδα σε διαφημιστικό της cosmote  στο youtube μάλλον δεν με καλύπτει στο 100%. 

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι, επειδή στο TP-LINK είχα περάσει όλες τις συσκευές με MAC Filter και είχα δώσει static ip, επειδή υπήρχε η επιλογή οι guest συσκευές συνδεόντουσαν σε άλλο ssid. Δεν είδα να υπάρχει τέτοια δυνατότητα   στο  Speedport plus. Υπάρχει μήπως κάποια επιλογή που το κάνει αυτό;

Και το τρίτο που θέλω να ρωτήσω αν δω ότι δεν με καλύπτει ο router Speedport plus μπορώ να γεφυρώσω το Speedport plus με το TP-LINK, δηλαδή να έχω πρώτον τον router Speedport plus και να απενεργοποιήσω τα πάντα εκτός της τηλεφωνίας που είναι voip και μέσω utp να το συνδέσω στην θύρα LAN4/WAN του TP-LINK που θα τον έχω δεύτερο για internet. Αν γνωρίζεται και μπορείτε να βοηθήσετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κώστας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...