Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω ένα grande punto το οποίο έχει φιμε στο πίσω τζάμι. Το βράδυ κοιτάζοντας απο τον καθρέφτη πίσω αλλά και κατευθείαν με τα μάτια, η ορατότητα είναι πολύ δύσκολη σαν να κάνει νερά το τζάμι. Δηλαδή τα φώτα απο τα αυτοκίνητα πίσω αντανακλανούν πολύ άσχημα πάνω στο τζάμι με αποτέλεσμα να μην έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Επειδή δεν γνωρίζω απο φιμέ και το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο πριν λίγο καιρό, έτσι πρέπει να είναι και γίνεται αυτό επειδή είναι φιμέ ή έχει χαλάσει η μεμβράνη και θέλει άλλαγμα; Και αν όντως θέλει άλλαγμα πόσο είναι περίπου το κόστος; Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη αν γνωρίζετε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο. Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από mrvaggos
Δημοσ.

Όχι.. έχω γυαλιά για μυωπία αλλά το φαινόμενο το παρατήρησαν και φίλοι μου που ήταν στο αμάξι. Γιατί μου έκανε εντύπωση. 

Το πρωί δεν είναι τοσο έντονο το πρόβλημα διότι δεν πέφτουν τα φωτα των αυτοκινήτων πάνω στο τζάμι

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mrvaggos είπε

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω ένα grande punto το οποίο έχει φιμε στο πίσω τζάμι. Το βράδυ κοιτάζοντας απο τον καθρέφτη πίσω αλλά και κατευθείαν με τα μάτια, η ορατότητα είναι πολύ δύσκολη σαν να κάνει νερά το τζάμι. Δηλαδή τα φώτα απο τα αυτοκίνητα πίσω αντανακλανούν πολύ άσχημα πάνω στο τζάμι με αποτέλεσμα να μην έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Επειδή δεν γνωρίζω απο φιμέ και το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο πριν λίγο καιρό, έτσι πρέπει να είναι και γίνεται αυτό επειδή είναι φιμέ ή έχει χαλάσει η μεμβράνη και θέλει άλλαγμα; Και αν όντως θέλει άλλαγμα πόσο είναι περίπου το κόστος; Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη αν γνωρίζετε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο. Ευχαριστώ πολύ

Κακή τοποθέτηση ή κακής ποιότητας μεμβράνη μάλλον.
Έχω φιμέ της 3Μ στο δικό μου εδώ και 12 χρόνια και δεν έχει παρόμοιο θέμα.

Θα βρείς πολλά καταστήματα για να την αλλάξεις, δεν είναι τραγικό το ποσό.
Κάνε μια αναζήτηση στο γούγλη και μετά δες για κριτικές.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα που πήγα να το δω καλύτερα είναι λές και βλεπεις μέσα απο ναιλον. Σαν τις τέντες απο ναιλον ή πλαστικό είναι. Μαλλον κακή ποιότητα όπως είπες κι εσύ

Δημοσ.

Μάλλον κακή ποιότητα ή κακή τοποθέτηση... 

Πήγαινε όμως να το δουν σε 2-3 καταστήματα και πάρε προσφορές για Αντικατάσταση 

• Like 1
Δημοσ.

Κατά 90% δεν είναι καλή η ποιότητα της μεμβράνης!

Να εύχεσαι μόνο να έχει νορμαλ κόλα και να μην σου ξηλώσει τις αντιστάσεις βγάζοντας τη...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Να εύχεσαι μόνο να έχει νορμαλ κόλα και να μην σου ξηλώσει τις αντιστάσεις βγάζοντας τη...

Εγώ στο παρελθόν έβγαλα μόνος μου από πίσω τζάμι (μεγάλο, σε πίσω πόρτα coupe) γιατί ήθελα να βάλω λίγο πιο σκούρα και για ναου την βγάλουν είχαν ζητήσει κανά 20-30€ (δεν θυμάμαι ακριβώς, πολλά χρόνια). Ήταν καλοκαίρι (το λέωγιατι ίσως παίζει ρόλο που δεν ήταν χειμώνας να κρυώνει γρήγορα το τζάμι πάλι) και το ζεσταινα συνεχώς με θερμοπιστολο μέσα εξω και τραβούσα τη μεμβράνη προσεκτικα. Βγήκε ολόκληρη, χωρίς κανένα πρόβλημα στις αντιστάσεις, οι οποίες λειτουργούν ακόμα και τώρα κανονικά. 

Μετά το βγάλσιμο θέλει καλό καθάρισμα το τζάμι με βενζίνη (αυτή που είναι και για τα ρούχα κτλ) και καθαριστικό τζαμιών, για να είναι όσο καθαρό πρέπει για να μπει η νέα μεμβράνη.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, terry308 είπε

Φοράς γυαλιά με polarized φακούς; 

Εχεις δικιο παντως σε αυτο,εχω παρατηρησει και εγω περιεργες αντανακλασεις,και εφταιγαν τα γυαλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το εχουμε ξαναγραψει (μιας και ηθελα και εγω να αλλαξω φιμε στο πισω τζαμι)

Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις μαστορα για να στο βγαλει αν εχεις αντιστασεις στο πισω τζαμι γιατι υπαρχει πιθανοτητα να κανεις ζημια στο ηλεκτρικο κυκλωματακι. Αν εσυ βεβαια δεχεσαι το ρισκο και το μαγαζι της γειτονιας με αντι-ηλιακες μπορει να στο βγαλει...

αν βρεις μαστορα που εχει εμπειρια και ειναι σιγουρος οτι μπορει να στο βγαλει παρε ενα χαρτι ή μια αποδειξη οταν τον πληρωσεις μην εχει κανει ζημια

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Αν την ώρα που τραβάει την ζελατίνα έχει ανάψει τις αντιστάσεις ώστε να μαλακώσει η κόλλα σε αυτά τα σημεία δεν θα ξεκολλήσει πιο εύκολα? Δεν ξέρω, λέω

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αν την ώρα που τραβάει την ζελατίνα έχει ανάψει τις αντιστάσεις ώστε να μαλακώσει η κόλλα σε αυτά τα σημεία δεν θα ξεκολλήσει πιο εύκολα? Δεν ξέρω, λέω

εγω λεω: αν καθε φορα το χειμωνα που αναβα τις αντιστασεις ψιλοξεκολλαγε η μεμβρανη, σε 1-2 χρονια δε θα ειχε ...διαλυθει;

Δημοσ.

Υποθέτω ότι η κόλα θα μαλακώσει μόνο στα σημεία που ακουμπάει με την αντίσταση οπότε δεν θα μπορέσει να ξεκολλήσει από τα άλλα σημεία του γυαλιού οπότε συνολικά δεν θα αρχίσει να ξεκολλάει.

Ίσως η κόλλα να μην επηρεάζεται από την ζέστη, dunno

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...