Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα, Μετά την αντικατάσταση του 3900x με τον 5950x, καθώς έβαζα τον 3900 X στο πλαστικό κουτί του, καταλάθος έκανα bent 3-4 pins στις γωνίες (μεγάλη βλακεία). Τα δύο έχουν γίνει bent ελάχιστα, τα άλλα δύο είναι πολύ κοντά σε γειτονικά pins. Επειδή δεν έχω εμπειρία σε φτιάξιμο στραβών pins, Μήπως γνωρίζει κάποιος άτομο στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
3DJIN Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 δε στραβωνουν τοσο ευκολα κατι αλλο εκανες,θελει κοπο
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, DiAvOl είπε Καλησπέρα, Μετά την αντικατάσταση του 3900x με τον 5950x, καθώς έβαζα τον 3900 X στο πλαστικό κουτί του, καταλάθος έκανα bent 3-4 pins στις γωνίες (μεγάλη βλακεία). Τα δύο έχουν γίνει bent ελάχιστα, τα άλλα δύο είναι πολύ κοντά σε γειτονικά pins. Επειδή δεν έχω εμπειρία σε φτιάξιμο στραβών pins, Μήπως γνωρίζει κάποιος άτομο στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! με ένα μαχαίρι κουζίνας , με απαλές κινησεις φέρτα στην ευθεία με τα άλλα
Invader Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Με μηχανικό μολύβι ή με μια καρφίτσα επίσης θα κάνεις δουλειά. 1
leros2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 11 ώρες πριν, DiAvOl είπε Καλησπέρα, Μετά την αντικατάσταση του 3900x με τον 5950x, καθώς έβαζα τον 3900 X στο πλαστικό κουτί του, καταλάθος έκανα bent 3-4 pins στις γωνίες (μεγάλη βλακεία). Τα δύο έχουν γίνει bent ελάχιστα, τα άλλα δύο είναι πολύ κοντά σε γειτονικά pins. Επειδή δεν έχω εμπειρία σε φτιάξιμο στραβών pins, Μήπως γνωρίζει κάποιος άτομο στη Θεσσαλονίκη που να μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Βάλε μια φωτό , ακούγεται ότι μπορείς να το κάνεις και μόνος σου 2
fotaras76 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Έχω κάνει τέτοια δουλειά με μικρό τσιμπιδακι και πολύ καλό φωτισμό. Πρόσεχε γιατί θέλει απαλές κινήσεις. Ελέγχεις κάθε λίγο αν είναι το στραβό πίνακι στην ίδια ευθεία με τα υπόλοιπα της ίδιας γραμμής οριζόντια και κάθετα. 1
alldaynews Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Μαχαιρι σιγα σιγα και μετα με μια καρτα πιστωτικη ενδιαμεσα 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, 3DJIN είπε δε στραβωνουν τοσο ευκολα κατι αλλο εκανες,θελει κοπο είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε από το πλαστικό κουτί όταν το έκλεινα. Στραβώνουν τόσο εύκολα..
ICE-T Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, DiAvOl είπε είμαι 100% σίγουρος ότι έγινε από το πλαστικό κουτί όταν το έκλεινα. Στραβώνουν τόσο εύκολα.. Αν στραβωναν τόσο εύκολα οι μισοί Intel θα γίνονταν πίτα από το πρεσαρισμα της ασφάλειας πάνω στην μητρική όταν τον πέρναγες
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτό που έγινε είναι το εξής, βγάζω την CPU από την mobo, βάζω 5950χ μετά βάζω την 3900x στο πλαστικό κουτάκι. Ίσως χρειάστηκε να βάλω λίγο παραπάνω δύναμη για να το "κλείσω" και εκεί να έγινε η ζημιά. Αλλά είμαι 1000% ότι αυτό ήταν. Ακριβώς αυτό που περιγράφει εδώ ο Jay έγινε: οπότε μεγάλη προσοχή. ορίστε και μερικές φωτογραφίες. Εδώ φαίνεται λίγο αριστερά και δεξιά το στράβωμα https://ibb.co/F4VF61h εδώ είναι η δεξιά πλευρά που έχουν στραβώσει περισσότερο. https://ibb.co/9gwRHz4 Πιστεύετε ότι είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα χωρίς μεγάλο ρίσκο; Zoom στην αριστερή πλευρά με το μικρότερο bent: https://ibb.co/f07vKpw Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2021 από Επισκέπτης
triplex1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, DiAvOl είπε Αυτό που έγινε είναι το εξής, βγάζω την CPU από την mobo, βάζω 5950χ μετά βάζω την 3900x στο πλαστικό κουτάκι. Ίσως χρειάστηκε να βάλω λίγο παραπάνω δύναμη για να το "κλείσω" και εκεί να έγινε η ζημιά. Αλλά είμαι 1000% ότι αυτό ήταν. Ακριβώς αυτό που περιγράφει εδώ ο Jay έγινε: οπότε μεγάλη προσοχή. ορίστε και μερικές φωτογραφίες. Εδώ φαίνεται λίγο αριστερά και δεξιά το στράβωμα https://ibb.co/F4VF61h εδώ είναι η δεξιά πλευρά που έχουν στραβώσει περισσότερο. https://ibb.co/9gwRHz4 Πιστεύετε ότι είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα χωρίς μεγάλο ρίσκο; Zoom στην αριστερή πλευρά με το μικρότερο bent: https://ibb.co/f07vKpw Αδερφε αυτο δεν ειναι στραβωμα , δεν εχεις δει τιποτα χειροτερο , παρε μια λεπιδα απο χαρτοκοφτη και φερτα στα ισια , δεν ειναι τιποτα αυτο μιλαμε για ψεγαδι. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 4 λεπτά πριν, triplex1 είπε Αδερφε αυτο δεν ειναι στραβωμα , δεν εχεις δει τιποτα χειροτερο , παρε μια λεπιδα απο χαρτοκοφτη και φερτα στα ισια , δεν ειναι τιποτα αυτο μιλαμε για ψεγαδι. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Και εγώ έτσι όπως το είδα δεν μου φάνηκε σαν κάτι που δεν φτιάχνεται, αλλα επειδή δεν το έχω ξανακάνει και δεν ξέρει τι δύναμη χρειάζεται για να ισιώσει, το φοβήθηκα. Πολλοί στο net λένε ότι έστω και λίγο να κανει bent από την ανάποδη μπορεί να σπάσει.
triplex1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, DiAvOl είπε Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Και εγώ έτσι όπως το είδα δεν μου φάνηκε σαν κάτι που δεν φτιάχνεται, αλλα επειδή δεν το έχω ξανακάνει και δεν ξέρει τι δύναμη χρειάζεται για να ισιώσει, το φοβήθηκα. Πολλοί στο net λένε ότι έστω και λίγο να κανει bent από την ανάποδη μπορεί να σπάσει. Δεν ζοριζεις τιποτα μια χαρα ερχονται ειδικα αν θα ειναι για 1η φορα και το καλυτερο απ'ολα ειναι αν εχεις ελευθερο socket να τον βαλεις να κατσει και να κουμπωσει μετα το σιαξιμο , σαν να βγηκε απο το εργοστασιο θα γινει . οσο για την πλαστικη θηκη , επειδη ειδα και τα υπολοιπα παιδια τι ειπαν , θα σε πω ενα πραγμα.......εχεις απολυτο δικιο για το στραβωμα οτι δεν κλεινει καλα η θηκη και στραβωσε , οποτε τωρα που το εμαθες προσεχε την επομενη οταν θα αλλαξεις cpu.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Εννοείται δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο σφάλμα, έπαθα και έμαθα. Μετά από λίγο κατάλαβα ότι την είχα βάλει ανάποδα την CPU. Μεγάλη πατάτα, απλά εκείνη την στιγμή έιχα το άγχος να βάλω πάνω την 5950x να δω ότι δουλεύει σωστά, θερμοκρασίες κτλ. Γενικά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα προκαλέσει κάποια βλάβη σε ηλεκτρονική συσκευή μου από βλακεία. Δεν χρειάζονται βιασύνες σε αυτά τα πράγματα.. Έχω παραγγείλει έναν μεγεθυντικό φακό που περιμένω πριν επιχειρήσω να φτιάξω τα pins.
triplex1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, DiAvOl είπε Μετά από λίγο κατάλαβα ότι την είχα βάλει ανάποδα την CPU. Έχω παραγγείλει έναν μεγεθυντικό φακό που περιμένω πριν επιχειρήσω να φτιάξω τα pins. Γι αυτο ειπα για τη θηκη , σε δινει την εντυπωση οτι καθεται αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μη στραβωσουν κλεινοντας την Αν δε σε κανει κοπο οταν τη φτιαξεις βαλτην και στο socket να κατσει για να ερθει στα ισια της. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2021 από triplex1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα