Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω γνώμες για το εάν είναι οκ να αφήσω την κάρτα με 2 καλώδια εκ των οποίων το ένα διαχωρίζεται σε 2x8pin έτσι ώστε να καλύψει την ανάγκη της 3080ti που χρειάζεται 3x8pin ή αν πρέπει να συνδέσω 3 ξεχωριστά 8pin καλώδια. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Corsair AX760i 80Plus Platinum 

20210717_193650.jpg

Επεξ/σία από Rapido
Δημοσ.

Single rail είναι αν θυμάμαι καλά, όλα τα καλώδια απο την ίδια γραμμή τραβάνε οπότε δέν έχει διαφορά αν βάλεις 2 καλώδια (6+2 & 2x6+2) ή 3 ξεχωριστά.

• Like 4
Δημοσ.

Έχω δει τη κάρτα να τραβάει και 400-450 watt. Πόσα watt αντέχει το καλώδιο πριν λιώσει; 😜 Γιατί διαβάζω ότι έχουν σαν όριο τα 150watt ανά καλώδιο 8pin 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Rapido είπε

Έχω δει τη κάρτα να τραβάει και 400-450 watt. Πόσα watt αντέχει το καλώδιο πριν λιώσει; 😜 Γιατί διαβάζω ότι έχουν σαν όριο τα 150watt ανά καλώδιο 8pin 

Σωστά, τόσο είναι rated το κάθε 8pin (150watt) και άλλα 75watt η pci-e θύρα.

Υπάρχουν και κάτι τραβηγμένα-απ-τα-μαλλιά xoc bios των 1000watt. Για να τα βγάζουν στη φόρα (με το ανάλογο disclaimer), θέλω να πιστεύω πως δέν θα πάρει φωτιά το σπίτι άν ξεπεράσεις τις θεωρητικές τιμές.

Δημοσ.
Στις 17/7/2021 στις 10:49 ΜΜ, Rapido είπε

Δεν υπαρχει περιπτωση να λιωσει καλωδιο αν εισαι με στοκ bios.Τα 150watt δεν ειναι το οριο του καλωδιου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.gpuminingresources.com/p/psu-cables.html

Με βάση το πρωτόκολλο PCI το max safe είναι 75 pcie, 75w 6pin, 150w 8pin γιατί δεν είναι όλα τα psu που κυκλοφορούν ποιοτικά ή high end

Υπό προϋποθέσεις  όπως gauge καλωδιου, thermal rating στη μόνωση του καλωδίου, ποιότητά κατασκευής τροφοδοτικού... το παρακάτω

PCIe2.png

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν καλώδια τροφοδοτικών που έχουν 6+2pin pcie αλλά η πλευρά που μπαίνει στο τροφοδοτικό είναι 6pin οπότε αυτά έχουν μέγιστο φορτίο 150watt, όπως για παράδειγμα τα τροφοδοτικά της seasonic δεν παρέχουν καλώδια με διπλή απόληξη αλλά μoνά 6+2pin. Η corsair όμως για παράδειγμα τα καλώδια pcie καταλήγουν σε 2x6+2pin και η πλευρά που μπαίνει στο τροφοδοτικό είναι 8pin(!) οπότε αυτά μπορούν να παρέχουν άνετα 300watt. Αυτό έχω καταλάβει με όσα έχω ψάξει...

pcie.jpg

11 λεπτά πριν, Rapido είπε

Υπάρχουν καλώδια τροφοδοτικών που έχουν 6+2pin pcie αλλά η πλευρά που μπαίνει στο τροφοδοτικό είναι 6pin οπότε αυτά έχουν μέγιστο φορτίο 150watt, όπως για παράδειγμα τα τροφοδοτικά της seasonic δεν παρέχουν καλώδια με διπλή απόληξη αλλά μoνά 6+2pin. Η corsair όμως για παράδειγμα τα καλώδια pcie καταλήγουν σε 2x6+2pin και η πλευρά που μπαίνει στο τροφοδοτικό είναι 8pin(!) οπότε αυτά μπορούν να παρέχουν άνετα 300watt. Αυτό έχω καταλάβει με όσα έχω ψάξει...

pcie.jpg

Δηλαδή ναι μεν έχουν βύσμα 8pin στη μεριά του τροφοδοτικού αλλά τα 2 pin είναι κενά. 

SYqHbQmcGxsqduse9mM5bblB96GQdUPdOkRYByBfJoc.jpg

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Rapido είπε

pcie.jpg

Δηλαδή ναι μεν έχουν βύσμα 8pin στη μεριά του τροφοδοτικού αλλά τα 2 pin είναι κενά. 

SYqHbQmcGxsqduse9mM5bblB96GQdUPdOkRYByBfJoc.jpg

Ναι τα δυο έξτρα είναι sense, δεν φέρνουν φορτίο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...