Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να βγω ταμείο ανεργίας ( τα ένσημα τα έχω συμπληρωμένα) απλά επειδή θα δηλώσω παραίτηση, γνωρίζει κάποιος στον επόμενο που θα μου κάνει πρόσληψη αν απαιτούνται κάποιες στάνταρ ημέρες ώστε να μπορέσω μετά να βγω ταμείο?κάποιος μου ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να είσαι στο νέο εργοδότη τουλάχιστον 40 ημέρες....και ότι πλέον μια δυο μέρες δεν ισχύουν...!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θεωρητικά δεν υπάρχει όριο, το ζήτημα είναι πόσο θα χτυπήσει στο μάτι του ΟΑΕΔ και πόσο θα το ψάξει.

Δημοσ.
Στις 17/7/2021 στις 6:20 ΜΜ, Psaraki33 είπε

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να βγω ταμείο ανεργίας ( τα ένσημα τα έχω συμπληρωμένα) απλά επειδή θα δηλώσω παραίτηση, γνωρίζει κάποιος στον επόμενο που θα μου κάνει πρόσληψη αν απαιτούνται κάποιες στάνταρ ημέρες ώστε να μπορέσω μετά να βγω ταμείο?κάποιος μου ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να είσαι στο νέο εργοδότη τουλάχιστον 40 ημέρες....και ότι πλέον μια δυο μέρες δεν ισχύουν...!

κανε κατι για να σε διωξουν,δυσκολο ειναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/7/2021 στις 6:20 ΜΜ, Psaraki33 είπε

Εχουν αλλάξει τα πράγματα, τουλάχιστον 1 μήνας πρόσληψης με ένσημα.

Πρέπει να έχεις τους τελευταίους 14 συνεχόμενους μήνες ένσημα από την στιγμή της απόλυσης και πίσω, χωρίς να μετρούν οι τελευταίοι 2.

Αν βγαίνεις ταμείο για 1η φορά, απαιτούνται και 80 ένσημα το προηγούμενο έτος.

Είχα περίπου 5 χρόνια ένσημα στον ίδιο εργοδότη και ακόμα μετανιώνω που απελπίστηκα και παραιτήθηκα, έχασα αποζημίωση και ταμείο ανεργίας 1 χρόνο.Δεν βρήκα εργοδότη να με προσλάβει για 1 μήνα τουλάχιστον.

Πέρασε το τρέχον έτος που παραιτήθηκα Φεβρουάριο και είχα μόνο 1.5 μήνα ένσημα, δηλαδή κάπου 35-40 και όταν μπήκε το επόμενο έτος, ήταν αργά.Δεν απολύουν με τίποτα, σε αναγκάζουν να παραιτηθείς, πχ σε στέλνουν πολύ μακριά 20-35 χμ και πολύ άσχημα και σε διαφορετικά μέρη.Μόνο αν το τραβούσα και τσακωνόμουν στην δουλειά θα με απέλυε.

Εμεινα 1.5 χρόνο άνεργος και τα χρήματα που πήρα (υπόλοιπο άδειας+μισθός+ οτι είχα στην άκρη και δεν έφτασαν, μόνο για κάπου 8 μήνες).Τότε κυρίως κατάλαβα το λάθος μου.

Ο εργοδότης είπε πως η αποζημίωσή μου ήταν κάπου 14 ημερομίσθια και πως οι 2 μήνες αποζημίωσης θα ήταν μετά τα 7 χρόνια.

Ο ίδιος εργοδότης, έκανε προειδοποίηση απόλυσης 2 μήνες πρίν σε υπάλληλο 50+ ετών για να της δώσει μισή αποζημίωση.

Τώρα πλέον έπαθα και έμαθα, αν αποφασίσω να φύγω απο τον τωρινό εργοδότη, η θα έχω βρεί απο πρίν άλλη δουλειά, η άλλον εργοδότη για πρόσληψη-απόλυση-ταμείο, η θα κάνω ότι μου κατέβει για να με απολύσει.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Εχουν αλλάξει τα πράγματα, τουλάχιστον 1 μήνας πρόσληψης με ένσημα.

πηγή?

32 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Πρέπει να έχεις τους τελευταίους 14 συνεχόμενους μήνες ένσημα από την στιγμή της απόλυσης και πίσω, χωρίς να μετρούν οι τελευταίοι 2.

είναι διάφορες κατηγορίες , αναλύονται εδώ

https://www.oaed.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=proypotheseis-arkhikis-epidotisis

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Για πηγή δεν το έχω ψάξει και δεν νομίζω να το αναφέρουν για ευνόητους λόγους.Κάνε 1 ερώτηση σε κάποιον εργοδότη όπως έκανα εγώ και θα μάθεις.Εγώ το είχα ρωτήσει το 2017, μήπως έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...