Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 minutes ago, sistah said:

Μια μικρη βοηθεια:
Δεν εχω σχεση με πεζοποριες κτλ αλλα θα παω συντομα ενα ταξιδι στην Ισλανδια και λογω του οτι θα εχει περπατημα σε  καμια πλαγια βουνου, volcano terrain, παραθαλασσια κτλ σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να παρω ενα παπουτσι αντι για ενα απλο αθλητικο που εχω. Το budget ειναι χαμηλο διοτι δεν εχω σκοπο να τα ξαναφορεσω εκτος και αν κατσει μια στο τοσο.
Εχετε καμια προταση?

α.οπως ειπε ο φιλος πες μας τι εννοεις χαμηλο budget?β. γιατι να μην το ξαναφορεσεις το παπουτσι?

τι εννοω. εφοσον το θες για στεγνο βουνο και για παραθαλασια σημαινει οτι ψαχνεις κατι καλοκαιρινο χωρις μεμβρανη αδιαβροχοποιησης κτλ.  σε πολυ φτηνα ειναι τα mckinley αλλα προσωπικα δεν θα τα παιρνα.ο λογος πιο κατω.

θα προτιμουσα να δωσω 50-60-70 (παιζουν και προσφορες) για να παρω ενα salomon το οποιο το θεωρω απο τα καλυτερα value for money.το παπουτσι αυτο (ενα trekking) χωρις αδιαβροχοποιηση μπορεις να το φορεσεις ακομα και για μια βολτα εξω οπως θα φορουσες ενα αθλητικο. για να σου δωσω παραδειγμα δεν φοραω ποτε αθλητικα παρα μονο στο gym και στο τρεξιμο.ολο τον υπολοιπο καιρο ειμαι με πεζοπορικο (trekking) παπουτσι. ειτε salomon και τωρα North face. μπορεις να βρεις καλυτερες τιμες στα Factory outlet (αεροδρομιο,πειραιως) οπως και το Mc arthur glenn(εκπτωτικο χωριο). επισης καλες τιμες εχει και η Polo(νεο ηρακλειο,νεα σμυρνη,αθηνα).

ειναι ενα παπουτσι που θα το χαρεις και θα αντεξει και ειναι ανετο.

40 minutes ago, dpolal said:

Περίμενε να δεί το μνμ σου ο ειδικός (@poulinos) και θα σου απαντήσει αν και καλό είναι να ορίσεις τί ακριβώς θεωρείς εσύ «χαμηλό μπάτζετ».

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, poulinos said:

α.οπως ειπε ο φιλος πες μας τι εννοεις χαμηλο budget?β. γιατι να μην το ξαναφορεσεις το παπουτσι?

τι εννοω. εφοσον το θες για στεγνο βουνο και για παραθαλασια σημαινει οτι ψαχνεις κατι καλοκαιρινο χωρις μεμβρανη αδιαβροχοποιησης κτλ.  σε πολυ φτηνα ειναι τα mckinley αλλα προσωπικα δεν θα τα παιρνα.ο λογος πιο κατω.

θα προτιμουσα να δωσω 50-60-70 (παιζουν και προσφορες) για να παρω ενα salomon το οποιο το θεωρω απο τα καλυτερα value for money.το παπουτσι αυτο (ενα trekking) χωρις αδιαβροχοποιηση μπορεις να το φορεσεις ακομα και για μια βολτα εξω οπως θα φορουσες ενα αθλητικο. για να σου δωσω παραδειγμα δεν φοραω ποτε αθλητικα παρα μονο στο gym και στο τρεξιμο.ολο τον υπολοιπο καιρο ειμαι με πεζοπορικο (trekking) παπουτσι. ειτε salomon και τωρα North face. μπορεις να βρεις καλυτερες τιμες στα Factory outlet (αεροδρομιο,πειραιως) οπως και το Mc arthur glenn(εκπτωτικο χωριο). επισης καλες τιμες εχει και η Polo(νεο ηρακλειο,νεα σμυρνη,αθηνα).

ειναι ενα παπουτσι που θα το χαρεις και θα αντεξει και ειναι ανετο.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Ομολογω οτι δεν γνωριζω αν θελω χαμηλο ή μποτακι αλλα μαλλον θα χρειαστει καποια αδιαβροχοποιηση διοτι ο καιρος εκει εχει και βροχες. Το budget ειναι 40-70ε μονο και μονο γιατι δεν θα φορεθει πολυ, αλλιως θα ειχα παει παραπανω.
Ενω καταλαβαινω οτι ενα salomon κτλ αξιζει (ειχα κιολας), πραγματικα θα πανε στην ντουλαπα. Δεν περπαταω πολυ ουτε βγαινω με trekking για βολτα.

Δημοσ.
50 minutes ago, sistah said:

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Ομολογω οτι δεν γνωριζω αν θελω χαμηλο ή μποτακι αλλα μαλλον θα χρειαστει καποια αδιαβροχοποιηση διοτι ο καιρος εκει εχει και βροχες. Το budget ειναι 40-70ε μονο και μονο γιατι δεν θα φορεθει πολυ, αλλιως θα ειχα παει παραπανω.
Ενω καταλαβαινω οτι ενα salomon κτλ αξιζει (ειχα κιολας), πραγματικα θα πανε στην ντουλαπα. Δεν περπαταω πολυ ουτε βγαινω με trekking για βολτα.

στα 40-70 δεν θα βρεις ευκολα goretex για να εχεις την αδιαβροχοποιηση. στα 70-80 καπου εκει δεν θυμαμαι ακριβως ειχα παει ενα goretex το οποιο ανηκει στην κατηγορια trail running θεωρητικα αλλα πρακτικα κανει μια χαρα δουλεια και σε βροχη και σε βουνο. δοκιμασμενο. ηταν απο τα σχετικα φτηνα σε salomon. αν πας σε ημιμποτακι πας πιο ακριβα.προσωπικα σε απλα βουνα που δεν θα βαλω ολο το ποδι μεσα σε νερο και δεν εχει κανα τρελο με πετρες terrain βαζω χαμηλο παπουτσι διοτι ειναι πιο ανετο. για να βαλω ημιμποτακι,μποτακι ειτε θα πρεπει να παταω μεσα σε λασπες και πιο βαθια νερά ειτε  το terrain να εχει τρελες πετρες οποτε να θελω λιγο καλυτερη προστασια στο ποδι.που μαλλον δεν ανηκεις σε αυτην την περιπτωση.

• Like 2
Δημοσ.
46 minutes ago, poulinos said:

στα 40-70 δεν θα βρεις ευκολα goretex για να εχεις την αδιαβροχοποιηση. στα 70-80 καπου εκει δεν θυμαμαι ακριβως ειχα παει ενα goretex το οποιο ανηκει στην κατηγορια trail running θεωρητικα αλλα πρακτικα κανει μια χαρα δουλεια και σε βροχη και σε βουνο. δοκιμασμενο. ηταν απο τα σχετικα φτηνα σε salomon. αν πας σε ημιμποτακι πας πιο ακριβα.προσωπικα σε απλα βουνα που δεν θα βαλω ολο το ποδι μεσα σε νερο και δεν εχει κανα τρελο με πετρες terrain βαζω χαμηλο παπουτσι διοτι ειναι πιο ανετο. για να βαλω ημιμποτακι,μποτακι ειτε θα πρεπει να παταω μεσα σε λασπες και πιο βαθια νερά ειτε  το terrain να εχει τρελες πετρες οποτε να θελω λιγο καλυτερη προστασια στο ποδι.που μαλλον δεν ανηκεις σε αυτην την περιπτωση.

Τελεια, ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες!!

Δημοσ.
8 minutes ago, sistah said:

Τελεια, ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες!!

αν θελησεις κατι αλλο just ask. ακομα και το goretex για χειμωνα κανει για everyday use

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για καλοκαίρι σε βουνό τί προτείνετε ? 

Έχω Salomon μποτάκια που είναι για χειμώνα , αλλά το καλοκαίρι είναι άβολα γιατί είναι πολύ ζεστά και ιδρώνω γρήγορα.

Επεξ/σία από Weiss
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Weiss said:

Για καλοκαίρι σε βουνό τί προτείνετε ? 

Έχω Salomon μποτάκια που είναι για χειμώνα , αλλά το καλοκαίρι είναι άβολα γιατί είναι πολύ ζεστά και ιδρώνω γρήγορα.

trekking salomon καλοκαιρινο. εγω πχ φοραω αυτα.ειναι north face. ναι τους εχω σκισει τα ραμματα

20220510_174110.jpg

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

trekking salomon καλοκαιρινο. εγω πχ φοραω αυτα.ειναι north face. ναι τους εχω σκισει τα ραμματα

20220510_174110.jpg

Το ξερεις οτι αν έβλεπε αυτή τη φωτο ο Φώτης θα σε έστελνε για ban 😇😂

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, margaritagr said:

Το ξερεις οτι αν έβλεπε αυτή τη φωτο ο Φώτης θα σε έστελνε για ban 😇😂

ειναι αληθεια. γενικως καθε φορα που ποσταρα για το πως εκανα ενα βουνο πχ  solo, ή με χαλαρο στυλ (λιγοτερα ρουχα, εξοπλισμο) τον επιανε κατι.χιχι.και το σχολιαζαμε.  αλλα συμφωνουσαμε στο πιο βασικο και αυτος ειναι ενας λογος  που ηταν η καλυτερη παρεα για τοσα χρονια εδωμεσα.οτι δεν καναμε το βουνο για να θαυμασουμε θεα κτλ. αλλα μονο για να φτασουμε κορυφη.και μου εχει μεινει η ατακα του  οταν εκανα το elbrus ή το kilimanjaro που μου γραφει. πουλινε μονο κορυφη. α ρε φωτη.ελπιζω να μας ακους και να γελας με αυτα που γραφουμε. 

εβαλα και το αριστερο που ειναι πιο χαλια απο το δεξι

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/5/2022 στις 1:57 ΜΜ, sistah είπε

Μια μικρη βοηθεια:
Δεν εχω σχεση με πεζοποριες κτλ αλλα θα παω συντομα ενα ταξιδι στην Ισλανδια και λογω του οτι θα εχει περπατημα σε  καμια πλαγια βουνου, volcano terrain, παραθαλασσια κτλ σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να παρω ενα παπουτσι αντι για ενα απλο αθλητικο που εχω. Το budget ειναι χαμηλο διοτι δεν εχω σκοπο να τα ξαναφορεσω εκτος και αν κατσει μια στο τοσο.
Εχετε καμια προταση?

Επειδή αρχές Απριλίου πήγα κι εγώ Ισλανδία, θα σου έλεγα ότι καλό θα ήταν να πάρεις αδιάβροχο μποτάκι. Αυτό γιατί ο καιρός εκεί δεν είναι καθόλου σταθερός. Μέσα σε μια μέρα εγώ έζησα όλες τις εποχές του χρόνου! Επίσης, μπορεί να θες να περάσεις κανένα ποταμάκι και να στραβοπατήσεις. Σίγουρα θα θες να πας στον παγετώνα, οπότε εκεί είναι υποχρεωτικό το μποτάκι.Το παπούτσι στην Ισλανδία θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Εγώ πήγα με αυτά. Η καλύτερη αγορά για την Ισλανδία, δεν το μετάνοιωσα καθόλου!

Υ.Γ.: Να πάρεις μαζί σου αδιάβροχο σετ πάνω-κάτω.

Επεξ/σία από Mpiftekis
  • Like 2
Δημοσ.
53 minutes ago, Mpiftekis said:

Επειδή αρχές Απριλίου πήγα κι εγώ Ισλανδία, θα σου έλεγα ότι καλό θα ήταν να πάρεις αδιάβροχο μποτάκι. Αυτό γιατί ο καιρός εκεί δεν είναι καθόλου σταθερός. Μέσα σε μια μέρα εγώ έζησα όλες τις εποχές του χρόνου! Επίσης, μπορεί να θες να περάσεις κανένα ποταμάκι και να στραβοπατήσεις. Σίγουρα θα θες να πας στον παγετώνα, οπότε εκεί είναι υποχρεωτικό το μποτάκι.Το παπούτσι στην Ισλανδία θα τα βγάλει τα λεφτά του.

παντως αν ειναι να παει σε αυτα τα λεφτα μπορει με ελαχιστα παραπανω να βρει και goretex. :D

Δημοσ.
11 hours ago, Mpiftekis said:

Ps.αυτο που εβαλες ειναι ημιμποτακι. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες και γω ψαχνω καποιο ημιμποτακι για Ελβετία (χαλαρη πεζοπορια, Γκριντεβελντ κτλ). Τιμη αδιαφορη. Ειχα δει κατι ωραια northface αλλά δε ξερω αν αξιζουν. Τα χαμηλα δε νιωθω πως θα παρεχουν αρκετη προστασια. 

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ.
13 minutes ago, xgol said:

Παιδες και γω ψαχνω καποιο ημιμποτακι για Ελβετία (χαλαρη πεζοπορια, Γκριντεβελντ κτλ). Τιμη αδιαφορη. Ειχα δει κατι ωραια northface αλλά δε ξερω αν αξιζουν. Τα χαμηλα δε νιωθω πως θα παρεχουν αρκετη προστασια. 

θα προτιμουσα salomon,la sportiva. αν θα παρεις μποτακι ημιμποτακι ή χαμηλο εσυ το αποφασιζεις

• Thanks 1
Δημοσ.

Salomon πολύ κλασική, όχι κακη παντως, la sportiva ειναι πολύ καλη θα έλεγα, μετά μπορείς να πας σε tecnica ή terzeta. 'εγώ προσωπτικά έχω μποτάκια ορειβασίας tecnica εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν πάθει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...