Dante80 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια γνώμη θα ήθελα, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: 1. La Sportiva Akasha 2. Hoka One One Speedgoat 4 Ίδια τιμή περίπου, για το νούμερο μου. Τα δοκίμασα από κοντά στο Alpamayo, και μου κάθισαν καλά (ιδιαίτερο suspension αίσθηση στα Hoka πάντως). Η χρήση θα είναι εκτός δρόμου περπάτημα κυρίως. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ στο περπάτημα μου δύο ίδια ζευγάρια terrex, αυτά: , και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καθώς όμως φτάνω τα 800χλμ περίπου, θα πρέπει να τα αντικαταστήσω (κρατάνε ακόμα, αλλά μάλλον έχει πέσει η αποτελεσματικότητα της σόλας κάπως). Έχει κάποιος εμπειρία από τις εταιρίες ή τα συγκεκριμένα μοντέλα; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από Dante80
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, Dante80 said: Μια γνώμη θα ήθελα, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: 1. La Sportiva Akasha 2. Hoka One One Speedgoat 4 Ίδια τιμή περίπου, για το νούμερο μου. Τα δοκίμασα από κοντά στο Alpamayo, και μου κάθισαν καλά (ιδιαίτερο suspension αίσθηση στα Hoka πάντως). Η χρήση θα είναι εκτός δρόμου περπάτημα κυρίως. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ στο περπάτημα μου δύο ίδια ζευγάρια terrex, αυτά: , και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καθώς όμως φτάνω τα 800χλμ περίπου, θα πρέπει να τα αντικαταστήσω (κρατάνε ακόμα, αλλά μάλλον έχει πέσει η αποτελεσματικότητα της σόλας κάπως). Έχει κάποιος εμπειρία από τις εταιρίες ή τα συγκεκριμένα μοντέλα; η la sportiva ειναι τοπ σε ολες τις κατηγοριες παπουτσιων.trail running ειναι το πρωτο.εκτος αν θες να πας σε trekking παπουτσι. μετα. 1
vamvakoolas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) θυμαμαι που σε κατι trail αγωνες που κατι σαλομον των 130 ευρ κολλαγανε σε λασπες και τρωγαν σκονη απο παπουτσια των μισης τιμης: Ον τοπικ-> αναλογα που θα περπατησουμε (αλλο πραγμα η ορειβασια που γραφτηκε) πρεπει να επιλεξουμε παπουτσι: αν παμε για μερη που θα εχουν βροχη ή λασπες ή νερα γενικα, θα πρεπει να παρουμε αδιαβροχο παπουτσι με οχι ενιαιο πελμα/πατουσα. Αυτο βεβαια προσθετει βαρος αλλα απο την αλλη ποιος/α θελει να περπαταει με βρεγμενες καλτσες; Απο την αλλη αν παμε βολτες καλοκαιρι και ευκολες διαβρομες (πατημενο δασικο)μπορουμε να παμε με παπουτσι πιο αθλητικου στυλ με ενιαια πλατφορμα απο κατω και χαμηλοτερο βαρος. επισης εγω το πρωτο πραγμα που κοιταζω (εχοντας διασχισει απο Αρδεννες μεχρι Ε4 σε ολη τη Κρητη) ειναι το πελμα/πατουσα του: θα πρεπει να εχει "διαδρομους"cleats και γενικα αραια τμηματα με πρσφυση ωστε να μπορουν να περνανε και να διαφευγουν μικρες πετρες λασπες και νερο. Αποφευγω πελμα/πατουσα που να ειναι ενιαια ή εχει αφρους και αλλες τετοιες @@#$ες αχρηστες στα βουνα. Δεν ειναιο αναγκη να δινουμε μια περιουσια: δεν ειναι βλακες μερικοι τουριστες που ερχονται στη χωρα μας και πανε ψιλορητη με "kalenji/karrimor"κτλ των 40 ή των μαξ 60 ευρ. Επισης για πιο επωνυμα, η adidas στις παλιοτερες σειρες (που ειναι και φτηνες) πριν βαλει cloud και αλλες #@#2ες ειχε κορυφαια μοντελα που αντεχουν στις καταπονησεις/σκησιματα κτλ Σε καθε περιπτωση το ιδανικο ειναι να τα δοκιμαζουμε και να μην εντυπωσιαζομαστε απο χρωματα και...μαρκες Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από vamvakoolas
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 6 minutes ago, vamvakoolas said: θυμαμαι που σε κατι trail αγωνες που κατι σαλομον των 130 ευρ κολλαγανε σε λασπες και τρωγαν σκονη απο παπουτσια των μισης τιμης: Σε καθε περιπτωση το ιδανικο ειναι να τα δοκιμαζουμε και να μην εντυπωσιαζομαστε απο χρωματα και...μαρκες πολυς κοσμος παιρνει λαθος παπουτσι που προοριζεται για αλλη χρηση.εδω αλλοι εχουν παει kilimanjaro με ακαμπτες μποτες λες και θα πηγαιναν κανα denali. το ιδανικο ειναι επισης να μην κανουμε τσιγκουνιες ειδικα οταν εκει που θα πας δεν ειναι ευκολο να επιστρεψεις ή να σε μαζεψει καποιος. επισης τα παπουτσια που λες με foam κτλ δεν ειναι για βουνα εξαρχης.ειναι running shoes οποτε αν καποιος τα πηρε για trail running ή για βουνο κατι εκανε λαθος.
vamvakoolas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 για περνα απο κανενα καταστημα NB και θα δεις οτι θα προσπαθησουν να σου πουλησουν παπουτσι με foam για trail ακομα και η εταιρια σε αρκετες περιπτωσεις δε διευκρινιζει αυτο που ηδη εγραψα (οτι ειναι για πατημενο δασικο/ευκολα μονοπατια)παπουτσια Αν πας καπου που ισως ειναι δυσκολο να επιστρεψεις δε σε σωζουν μονο τα καλα παπουτσια αλλα και οι καλτσες, ισως μπατον, σακιδιο κτλ Το νημα απευθηνεται κυριως σε φιλους/ες που ψαχνουν να κανουν πεζοπορια σε μονοπατια οχι πολυ μακρυα απο οικιστικο ιστο
epp Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 hiking shoes δεν ψαχνεις; αυτα που εβαλες ειναι πολυ οριακα. Θα προτιμουσα χαμηλες hiking boots που προστατευουν και αστραγαλο.
Dante80 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν ρωτάτε εμένα πεζοπορία/jogging πάω Φιλοπάππου, Εθνικό κήπο, Δάσος Χαϊδαρίου, Υμηττό, στα Άλση της Αθήνας κλπ. Δεν νομίζω πως χρειάζομαι μποτάκι για την χρήση που κάνω, γιαυτό και ρωτάω για συγκεκριμένα παπούτσια. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από Dante80
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Έχει κάποιος δοκιμάσει ένα από τα παρακάτω; Meindl Kapstadt gtx La sportiva txs gtx
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 20 hours ago, vamvakoolas said: για περνα απο κανενα καταστημα NB και θα δεις οτι θα προσπαθησουν να σου πουλησουν παπουτσι με foam για trail ακομα και η εταιρια σε αρκετες περιπτωσεις δε διευκρινιζει αυτο που ηδη εγραψα (οτι ειναι για πατημενο δασικο/ευκολα μονοπατια)παπουτσια Αν πας καπου που ισως ειναι δυσκολο να επιστρεψεις δε σε σωζουν μονο τα καλα παπουτσια αλλα και οι καλτσες, ισως μπατον, σακιδιο κτλ Το νημα απευθηνεται κυριως σε φιλους/ες που ψαχνουν να κανουν πεζοπορια σε μονοπατια οχι πολυ μακρυα απο οικιστικο ιστο α.αυτος που θα παει θα πρεπει να ξερει να εξηγησει που θα παει για τρεξιμο. β.πριν παει καποιος μπαινει και ψαχνει μονος γιατι παντα υπαρχει η περιπτωση να του πουλησουν οτι νανε. γ.εννοειται οτι δεν ειναι μονο τα παπουτσια στο βουνο αλλα εχουν σκοτωθει ατομα λογω λαθος παπουτσιων.ΓΛΥΣΤΡΙΣΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. για το τελευταιο ακομα και κοντα στον οικιστικο ιστο να πας δεν σου λεει κανεις οτι θα ειναι τα μονοπατια μια χαρα.πχ αν πας σπηλια νταβελη απο νεα πεντελη παροτι ειναι διπλα στην νεα πεντελη το μονοπατι δεν ειναι το καλυτερο.εχει καμποσες πετρες κτλ .δεν ειναι οτι χρειαζεσαι μποτακι αλλα το να παει καποιος εκει πχ με running shoe ειναι βλακεια. 20 hours ago, epp said: hiking shoes δεν ψαχνεις; αυτα που εβαλες ειναι πολυ οριακα. Θα προτιμουσα χαμηλες hiking boots που προστατευουν και αστραγαλο. ολα εχουν να κανουν με το που θα περπατησεις /τρεξεις. 19 hours ago, Dante80 said: Αν ρωτάτε εμένα πεζοπορία/jogging πάω Φιλοπάππου, Εθνικό κήπο, Δάσος Χαϊδαρίου, Υμηττό, στα Άλση της Αθήνας κλπ. Δεν νομίζω πως χρειάζομαι μποτάκι για την χρήση που κάνω, γιαυτό και ρωτάω για συγκεκριμένα παπούτσια. αν κατω ειναι απλο χωματακι τοτε και το trail running πολυ ειναι . εγω πχ σε λιγο χωματακι πχ εχει τυχει να τρεχω εξω απο το γηπεδο παω κανονικα με αυτο που θα πηγαινα και μεσα στο γηπεδο.ultraboost. 19 hours ago, jmmys said: Έχει κάποιος δοκιμάσει ένα από τα παρακάτω; Meindl Kapstadt gtx La sportiva txs gtx la sportiva ειναι εταιρεια που αγοραζεις με κλειστα ματια και με ανοιχτο πορτοφολι . επισης προσωπικα για μενα παω να ψωνισω αφου εχω δει τι θελω να παρω για να μην κουραζω εγω τον πωλητη και ο πωλητης εμενα ειδικα σε περιπτωσεις που δεν ξερει. 1
Phoenix7 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Ξέρει κανείς πιο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της La Sportiva στην Ελλάδα;
manapa Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Στις 3/1/2022 στις 1:47 ΜΜ, Dante80 είπε Μια γνώμη θα ήθελα, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο: 1. La Sportiva Akasha 2. Hoka One One Speedgoat 4 Ίδια τιμή περίπου, για το νούμερο μου. Τα δοκίμασα από κοντά στο Alpamayo, και μου κάθισαν καλά (ιδιαίτερο suspension αίσθηση στα Hoka πάντως). Η χρήση θα είναι εκτός δρόμου περπάτημα κυρίως. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ στο περπάτημα μου δύο ίδια ζευγάρια terrex, αυτά: , και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Καθώς όμως φτάνω τα 800χλμ περίπου, θα πρέπει να τα αντικαταστήσω (κρατάνε ακόμα, αλλά μάλλον έχει πέσει η αποτελεσματικότητα της σόλας κάπως). Έχει κάποιος εμπειρία από τις εταιρίες ή τα συγκεκριμένα μοντέλα; το akasha το έχω αρκετό καιρό και έχω τρέξει/περπατήσει μαζί του σε όλα τα είδη εδάφους , ένα καθαρά τεχνικό παπούτσι με απίστευτη πρόσφυση παντού , το hoka από την άλλη έχει προσανατολισμό καθαρά στην άνεση Αν θέλεις ένα παπούτσι μόνο για περπάτημα τότες πάρε το hoka η κάποιο Adidas terrex όπως αυτό που είχες , αν θέλεις όμως κάποια στιγμή να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε έντονες κλίσεις τότες πας στο akasha με κλειστά τα ματιά !! 4 ώρες πριν, Phoenix7 είπε Ξέρει κανείς πιο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της La Sportiva στην Ελλάδα; η σελίδα la sportiva Greece στο fb για επικοινωνία αναφέρει τον Δημητριαδη , δεν ξέρω όμως αν τους αντιπροσωπεύει η έχει οικειοποιήσει το όνομα 1
infini Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Η σόλα του Hoka (vibram megagrip) έχει εξαιρετική πρόσφυση. Το βγάζουν και σε μποτάκι. https://www.hoka.com/en/gr/men-mountain/ 1
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 3 hours ago, manapa said: το akasha το έχω αρκετό καιρό και έχω τρέξει/περπατήσει μαζί του σε όλα τα είδη εδάφους , ένα καθαρά τεχνικό παπούτσι με απίστευτη πρόσφυση παντού , το hoka από την άλλη έχει προσανατολισμό καθαρά στην άνεση Αν θέλεις ένα παπούτσι μόνο για περπάτημα τότες πάρε το hoka η κάποιο Adidas terrex όπως αυτό που είχες , αν θέλεις όμως κάποια στιγμή να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε έντονες κλίσεις τότες πας στο akasha με κλειστά τα ματιά !! η σελίδα la sportiva Greece στο fb για επικοινωνία αναφέρει τον Δημητριαδη , δεν ξέρω όμως αν τους αντιπροσωπεύει η έχει οικειοποιήσει το όνομα το akasha θα το ελεγες για πιο σκληροτραχηλο εδαφος.βεβαια και το Hoka προς τιμη του φοραει vibram. το βασικο ειναι που θα το τρεξει περπατησει. off topic.πολλα fake sites. lasportivagreece και παει λεγοντας. 2 hours ago, infini said: Η σόλα του Hoka (vibram megagrip) έχει εξαιρετική πρόσφυση. Το βγάζουν και σε μποτάκι. https://www.hoka.com/en/gr/men-mountain/ oi vibram γενικοτερα ειναι τοπ.
sistah Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Μια μικρη βοηθεια: Δεν εχω σχεση με πεζοποριες κτλ αλλα θα παω συντομα ενα ταξιδι στην Ισλανδια και λογω του οτι θα εχει περπατημα σε καμια πλαγια βουνου, volcano terrain, παραθαλασσια κτλ σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να παρω ενα παπουτσι αντι για ενα απλο αθλητικο που εχω. Το budget ειναι χαμηλο διοτι δεν εχω σκοπο να τα ξαναφορεσω εκτος και αν κατσει μια στο τοσο. Εχετε καμια προταση?
dpolal Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, sistah είπε Μια μικρη βοηθεια: Δεν εχω σχεση με πεζοποριες κτλ αλλα θα παω συντομα ενα ταξιδι στην Ισλανδια και λογω του οτι θα εχει περπατημα σε καμια πλαγια βουνου, volcano terrain, παραθαλασσια κτλ σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να παρω ενα παπουτσι αντι για ενα απλο αθλητικο που εχω. Το budget ειναι χαμηλο διοτι δεν εχω σκοπο να τα ξαναφορεσω εκτος και αν κατσει μια στο τοσο. Εχετε καμια προταση? Περίμενε να δεί το μνμ σου ο ειδικός (@poulinos) και θα σου απαντήσει αν και καλό είναι να ορίσεις τί ακριβώς θεωρείς εσύ «χαμηλό μπάτζετ».
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα