Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε  ολους ... έχουμε ένα σπίτι στην Σαλαμίνα στην περιοχή ψηλή αμμος....το οποίο άνηκε στον πάππου μου ..  μέχρι εδώ μια χαρά ....Ξαφνικά μετα από κάποια χρονια  μας έρχεται  μια ειδοποιήσει από την πολεοδομία Σαλαμίνας ότι κάποια τετραγωνικά απο το σπίτι το οποίο έχουμε ...τα παίρνει ο δρόμος ....  Πέρασε αρκετος καιρος και μια μερα μας έρχεται ότι για τα τετραγωνικά που θέλουν να μας πάρουν μας δίνουν ένα μεγάλο  ποσό   συν ένα μέρος από το διπλανο σπίτι ....Από τότε που μας ειχαν στειλει το χαρτί  εχουν περάσει 7 χρονιά .....Υπάρχει περίπτωση εφόσον εχουν περάσει 7 χρονιά η πολεοδομία να μην ξανα ασχοληθεί με το σπίτι που εχω και να μην  κανει κατι  ?

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.
1 ώρα πριν, life is music είπε

Καλησπέρα σε  ολους ... έχουμε ένα σπίτι στην Σαλαμίνα στην περιοχή ψηλή αμμος....το οποίο άνηκε στον πάππου μου ..  μέχρι εδώ μια χαρά ....Ξαφνικά μετα από κάποια χρονια  μας έρχεται  μια ειδοποιήσει από την πολεοδομία Σαλαμίνας ότι κάποια τετραγωνικά απο το σπίτι το οποίο έχουμε ...τα παίρνει ο δρόμος ....  Πέρασε αρκετος καιρος και μια μερα μας έρχεται ότι για τα τετραγωνικά που θέλουν να μας πάρουν μας δίνουν ένα μεγάλο  ποσό   συν ένα μέρος από το διπλανο σπίτι ....Από τότε που μας ειχαν στειλει το χαρτί  εχουν περάσει 7 χρονιά .....Υπάρχει περίπτωση εφόσον εχουν περάσει 7 χρονιά η πολεοδομία να μην ξανα ασχοληθεί με το σπίτι που εχω και να μην  κανει κατι  ?

Τα λεφτά της απαλλοτρίωσης τα πήρατε ;Ο δρομος φτιάχτηκε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τα λεφτά της απαλλοτρίωσης τα πήρατε ;Ο δρομος φτιάχτηκε;

ο δρόμος δεν εχει φτιαχτεί και ούτε λεφτά έχουμε παρει  ακομα ... σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται ?

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, life is music είπε

ο δρόμος δεν εχει φτιαχτεί και ούτε λεφτά έχουμε παρει  ακομα ... σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται ?

Μήπως τα λεφτά σας περιμένουν και δεν πάτε να τα πάρετε ?

Δημοσ.

Αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα. 

Αν πέφτετε επάνω σε δρόμο από λάθος στα σχέδια της ανέγερσης τότε δεν έπρεπε να λάβει άδεια το κτίσμα. 

Αν θέλουνε να περάσουν δρόμο τότε ξεκινάει η μερική ή ολική απαλλοτρίωση του ακινήτου. Εμπλέκεται ο φοράς της απαλλοτρίωσης, κλιμάκιο μηχανικών και ιστορίες για άγριους.

Η πολεοδομία δεν "παίρνει" τετραγωνικά, σταματάει παράνομες εργασίες, επιβάλλει διόρθωση, πρόστιμα η κατεδάφιση. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, life is music είπε

Βαζετε δικηγόρο να το ψαχνει.Μπορεί κάποιος άλλος να έχει κάνει προσφυγή σε δικαστηριο οποτε να περιμένετε να τελεσιδικήσει .Αυτες είναι δουλειες που παίρνουν χρόνια,πολλά χρόνια.

Δημοσ.

στα Σπάτα, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70 αρχές 80 φτιάχτηκε ο περιφερειακός για να μην περνάς μέσα από το χωρίο όταν πας για λούτσα (αρτεμιδα).

Στο ρεύμα προς Αθήνα μετά μια στροφή 90 μηρών που κάνει ο δρόμος, τσουπ πετάγεται ένα σπίτι. Πιάνει σχεδόν όλη την μια λουρίδα.

Μετά από 40+ χρόνια είναι ακόμα εκεί.

https://www.google.gr/maps/@37.9660779,23.921383,3a,75y,90.88h,67.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1seEyl3pvTuJ-ZGlZA8zRzwg!2e0!7i16384!8i8192

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, smpt είπε

στα Σπάτα, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70 αρχές 80 φτιάχτηκε ο περιφερειακός για να μην περνάς μέσα από το χωρίο όταν πας για λούτσα (αρτεμιδα).

Στο ρεύμα προς Αθήνα μετά μια στροφή 90 μηρών που κάνει ο δρόμος, τσουπ πετάγεται ένα σπίτι. Πιάνει σχεδόν όλη την μια λουρίδα.

https://www.google.gr/maps/@37.9660779,23.921383,3a,75y,90.88h,67.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1seEyl3pvTuJ-ZGlZA8zRzwg!2e0!7i16384!8i8192

Θα σε εκπλήξω ευχάριστα διότι πρίν περίπου 1,5 χρόνο το σπίτι "εφυγε" απο εκεί και πλέον ο δρόμος που ανεβαίνει απο το κεντρο υγείας είναι μια αλφαδιασμένη ευθεία :)

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πωωωω.
τώρα κατάλαβα οτι έχω πολύ καιρό να περάσω από εκει
Άρα το κοντέρ σταμάτησε στα 40 χρόνια, Δεν περίμενα να φύγει ποτέ.

Πάντως το ¨ποιντ" μου εξακολουθεί να ισχύει. Αν τελικά γίνει ο δρόμος μπορείς να καθυστερήσεις πολύ το γρεμισμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα/πολύ δύσκολα, στο ακίνητο αν το έχουν δεσμεύσει για δρόμο.

Επεξ/σία από smpt
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και ο γκούγκλης πολύ καθυστερημένος. Ακόμη δεν έχει κάνει τη διόρθωση.😁

Νομίζω το χειμώνα ξεκινάνε τουρ τα αυτοκίνητά του :) :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, smpt είπε

Nailed it!

https://www.google.gr/maps/@40.5001229,22.958966,3a,75y,93.09h,95.19t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1ci2NTVPti0dZIAmbLeQMQ!2e0!7i16384!8i8192

Δημοσ.
9 ώρες πριν, smpt είπε

Άρα και στην δικιά μου περίπτωση μπορεί να συμβεί το ίδιο ε?

18 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα. 

Αν πέφτετε επάνω σε δρόμο από λάθος στα σχέδια της ανέγερσης τότε δεν έπρεπε να λάβει άδεια το κτίσμα. 

Αν θέλουνε να περάσουν δρόμο τότε ξεκινάει η μερική ή ολική απαλλοτρίωση του ακινήτου. Εμπλέκεται ο φοράς της απαλλοτρίωσης, κλιμάκιο μηχανικών και ιστορίες για άγριους.

Η πολεοδομία δεν "παίρνει" τετραγωνικά, σταματάει παράνομες εργασίες, επιβάλλει διόρθωση, πρόστιμα η κατεδάφιση. 

Ο δήμος παίρνει ένα μικρό κομμάτι από εμας Και μας δίνει ένα μικρό κομμάτι από το σπίτι του δίπλα .....Το θέμα είναι ότι τα πόσο της αποζημίωσης που μας αξιώνει ο δήμος είναι ένα άλφα πόσο  το οποίο εδώ και χρόνια δεν το έχουμε πάρει ....Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός  φίλε μου 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, life is music είπε

Άρα και στην δικιά μου περίπτωση μπορεί να συμβεί το ίδιο ε?

Ο δήμος παίρνει ένα μικρό κομμάτι από εμας Και μας δίνει ένα μικρό κομμάτι από το σπίτι του δίπλα .....Το θέμα είναι ότι τα πόσο της αποζημίωσης που μας αξιώνει ο δήμος είναι ένα άλφα πόσο  το οποίο εδώ και χρόνια δεν το έχουμε πάρει ....Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός  φίλε μου 

Τώρα έγινες καλύτερα κατανοητός. 

Πρακτικά, δεν έχει συντελεστει κάποια παρανομία, αλλά γραφειοκρατικο πρόβλημα. 

Είχε πάρει το μάτι μου είτε κάποιον νόμο είτε κάποια δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία αν σε ακίνητο που έχει δεσμευτεί δεν έχει πληρωθεί η αποζημίωση μετά την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, τότε μπορεί ο ιδιοκτήτης να το διεκδικήσει πίσω. 

Για την όλη ιστορία και το αν ευσταθεί αυτό που λέω, οπωσδήποτε δικηγόρος. 

Δημοσ.
Στις 17/7/2021 στις 10:49 ΠΜ, smpt είπε

Στις 17/7/2021 στις 10:52 ΠΜ, CONAN_ είπε

Θα σε εκπλήξω ευχάριστα διότι πρίν περίπου 1,5 χρόνο το σπίτι "εφυγε" απο εκεί και πλέον ο δρόμος που ανεβαίνει απο το κεντρο υγείας είναι μια αλφαδιασμένη ευθεία :)

Στις 17/7/2021 στις 10:58 ΠΜ, smpt είπε

πωωωω.
τώρα κατάλαβα οτι έχω πολύ καιρό να περάσω από εκει
Άρα το κοντέρ σταμάτησε στα 40 χρόνια, Δεν περίμενα να φύγει ποτέ.

Πάντως το ¨ποιντ" μου εξακολουθεί να ισχύει. Αν τελικά γίνει ο δρόμος μπορείς να καθυστερήσεις πολύ το γρεμισμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα/πολύ δύσκολα, στο ακίνητο αν το έχουν δεσμεύσει για δρόμο.

Και μιας και αναφέρθηκε, ετσι ειναι σήμερα 

IMG-20210718-115459.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...