Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους developers, η Google επανεξέτασε και αναπροσάρμοσε το μοντέλο των προμηθειών της για την πλατφόρμα Stadia. Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου, η Google θα λαμβάνει το 15% από τα έσοδα των πωλήσεων που φτάνουν έως στα $3 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2023.

Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να καθιστά την cloud gaming πλατφόρμα της περισσότερο ελκυστική για τους developers και ήταν απαραίτητη, καθώς όπως είναι γνωστό η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει τα δικά της στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών. Η Google επιχείρησε επίσης να προσφέρει αποκλειστικά παιχνίδια μέσα από την πλατφόρμα της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους gamers και προγραμματιστές (παιχνίδια για τα οποία ενδέχεται να πλήρωσε μεγάλα ποσά) ωστόσο πολλά από αυτά τα παιχνίδια έχουν ήδη κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες πια.

Τα νέα έρχονται την ώρα που οι εταιρείες που είναι ιδιοκτήτες πλατφορμών και ορισμένοι υψηλού προφίλ developers έχουν εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες για τα μερίδια εσόδων, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο από τις ρυθμιστικές αρχές (π.χ. Epic Games ενάντια στην Apple ή Epic Games ενάντια στη Google).

Η συγκεκριμένη αλλαγή όσον αφορά την προμήθεια της Google δεν είναι η μοναδική που ανακοίνωσε η Αμερικάνικη εταιρεία τελευταία, καθώς πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι μειώθηκε η προμήθεια που λαμβάνει από τους developers εφαρμογών που βρίσκονται στις λίστες του Play Store στο 15% για τα πρώτα έσοδα που δεν ξεπερνούν το $1 εκατομμύριο. Κάτι παρόμοιο έκανε και η Apple τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι οι developers που κερδίζουν λιγότερα από $1 εκατομμύριο ετησίως στο App Store πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους σε ένα νέο πρόγραμμα όπου η Apple λαμβάνει προμήθεια ύψους 15% αντί 30% που ισχύει στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Τα σχετικά νέα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο προγραμματιστών Google for Games, στο οποίο ανακοίνωσε επίσης ότι οι χρήστες συσκευών Android 12 θα μπορούν να ξεκινούν να παίζουν παιχνίδια την ώρα που αυτά ακόμα… κατεβαίνουν στη συσκευή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, το επόμενο είναι να τους πληρώνει κιόλας (αν επιβιώσει το project μέχρι τότε).

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου κακή η πλατφόρμα αν έχεις καλή σύνδεση. Η Google, όμως, δεν την έχει διαχειριστεί καθόλου καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Ας ρίξουν τα ποσοστά στο 1-2% οι μεσάζοντες, και βλέπουμε.

Πολύ καλά κάνουν οι developers και δεν ασχολούνται.

Δημοσ.

Τι χαζομάρα και αυτή.

Υπόσχονταν το τέλος της κονσόλας, οπότε απο Sony και Xbox δεν θα υπήρχε λόγος να αγοράσει κανείς κονσόλα.

Τελικά delay είχε, AI που να πηδάει ο παίκτης στον γκρεμό από μόνο του είχε και γενικά όταν βασίζεσαι στο internet gaming, πρέπει να έχεις πολύ καλό ping.

3d tv, αναδιπλούμενα κινητά, vr και αυτό πεθαμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, timftdx7 είπε

Δεν είναι καθόλου κακή η πλατφόρμα αν έχεις καλή σύνδεση. Η Google, όμως, δεν την έχει διαχειριστεί καθόλου καλά.

Όντως είναι η καλύτερη του είδους της από άποψη υποδομής.

Έχω φυσικά fiber αλλά συγκριτικά με GFN πχ δεν καταλαβαίνω ότι κάνω stream, το GFN πολλές φορές μου κολλάει.

Μέχρι και το xcloud άρχισε να μου κολλάει.

Στις υποδομές δεν φτάνει κανείς τη Google, στα υπόλοιπα όμως όχι απλά δεν την έχει διαχειριστεί καλά, την έχει διαχειριστεί άθλια.

To σημαντικό που ανακοίνωσαν για μένα δεν είναι το 15%, το σημαντικό για μένα είναι το Stadia Porting Toolkit.

Το οποίο θα τρέχει το Proton και DXVK και υπόσχονται στους developers ότι θα μπορούν να κάνουν port τα windows παιχνίδια τους με ένα κλικ.

Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το κάνουν από την αρχή από τη στιγμή που επέλεξαν το Stadia να τρέχει σε linux.

Δηλαδή τι περίμεναν; Να τρέχουν οι developers μπουλουκιδόν να κάνουν port τα παιχνίδια τους σε linux για να είναι στο Stadia;

Δείγμα άθλιας διαχείρισης.. ευτυχώς το κατάλαβαν.

Και κάτι άλλο, πριν βρεθεί κανένας και μου πει ότι σιγά μη το χρησιμοποιείς αφού δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, μου συμβαίνει αρκετές φορές αυτό, βάζω εικόνα της τελευταίας μου αγοράς.

Αν έχεις κάνει το λογαριασμό με vpn χώρας εντός ΕΕ, μετά σε αφήνει να το χρησιμοποιείς και Ελλάδα χωρίς vpn.

3j6vgJK.jpg

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.

Ακόμα μια υπηρεσία που θα πάει στον κάδο μαζί με τις δεκάδες άλλες της google. Μακριά από cloud gaming είναι καρκίνος πραγματικά με όλα τα προβλήματα που έχει. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, aypnia είπε

Όντως είναι η καλύτερη του είδους της από άποψη υποδομής.

Έχω φυσικά fiber αλλά συγκριτικά με GFN πχ δεν καταλαβαίνω ότι κάνω stream, το GFN πολλές φορές μου κολλάει.

Μέχρι και το xcloud άρχισε να μου κολλάει.

Στις υποδομές δεν φτάνει κανείς τη Google, στα υπόλοιπα όμως όχι απλά δεν την έχει διαχειριστεί καλά, την έχει διαχειριστεί άθλια.

To σημαντικό που ανακοίνωσαν για μένα δεν είναι το 15%, το σημαντικό για μένα είναι το Stadia Porting Toolkit.

Το οποίο θα τρέχει το Proton και DXVK και υπόσχονται στους developers ότι θα μπορούν να κάνουν port τα windows παιχνίδια τους με ένα κλικ.

Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το κάνουν από την αρχή από τη στιγμή που επέλεξαν το Stadia να τρέχει σε linux.

Δηλαδή τι περίμεναν; Να τρέχουν οι developers μπουλουκιδόν να κάνουν port τα παιχνίδια τους σε linux για να είναι στο Stadia;

Δείγμα άθλιας διαχείρισης.. ευτυχώς το κατάλαβαν.

Και κάτι άλλο, πριν βρεθεί κανένας και μου πει ότι σιγά μη το χρησιμοποιείς αφού δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, μου συμβαίνει αρκετές φορές αυτό, βάζω εικόνα της τελευταίας μου αγοράς.

Αν έχεις κάνει το λογαριασμό με vpn χώρας εντός ΕΕ, μετά σε αφήνει να το χρησιμοποιείς και Ελλάδα χωρίς vpn.

3j6vgJK.jpg

Τα είπες ακριβώς οπως είναι τα πράματα.50αρα γραμμή εχω και παιζουν όλα άψογα χωρις lag.mk11 4k χωρίς ιχνος lag και δεν υπερβάλλω καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...