Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Σήμερα στον εκκαθαριστικό του Μαρτίου είδα μηδενική χρέωση στο fixed και 138.74€ χρέωση αναπροσαρμογής.
Μιας και είμαι στο e-Bill σπάνια κατέβαζα το αναλυτικό pdf με τις χρεώσεις και φυσικά δεν είδα τα ψιλά γράμματα στο τέλος του λογαριασμού του Δεκεμβρίου.
Με 2000 kWh Ημερήσιο και 800 kWh νυχτερινό (μέσο όρο τετράμηνου) με συμφέρει να φύγω? Και αν ναι για ΔΕΗ ΔΕΗ MyHome Online/Enter?

Το συμβόλαιο μου λήγει το Μάρτη του 2023  και έχουν περάσει 60 ημέρες από την ανακοίνωση των αλλαγών υποθέτω ότι θα υπάρχει και χρέωση αποχώρησης?

• Απαντ. 737
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aciidburn3r είπε

Το συμβόλαιο μου λήγει το Μάρτη του 2023  και έχουν περάσει 60 ημέρες από την ανακοίνωση των αλλαγών υποθέτω ότι θα υπάρχει και χρέωση αποχώρησης?

ζητάς να φύγεις αζημίως μιας και δεν είδες την ειδοποίηση , αν δε δεχτούν μετά μέσω ΡΑΕ

4 λεπτά πριν, aciidburn3r είπε

Με 2000 kWh Ημερήσιο και 800 kWh νυχτερινό (μέσο όρο τετράμηνου) με συμφέρει να φύγω? Και αν ναι για ΔΕΗ ΔΕΗ MyHome Online/Enter?

ναι και ναι

4 λεπτά πριν, aciidburn3r είπε

Σήμερα στον εκκαθαριστικό του Μαρτίου είδα μηδενική χρέωση στο fixed και 138.74€ χρέωση αναπροσαρμογής.

δες αν μπήκαν και οι αντίστοιχες επιδοτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα. Μετά τα προβλήματα στο φυσικό αέριο άρχισαν και στο ρεύμα. Παρατηρώ ότι στον εκκαθαριστικό λογαριασμό βάλανε και σε εμένα χρέωση αναπροσαρμογής και το fixed μηδέν! Είχα το πρόγραμμα save 40 fixed.

Υποτίθεται ότι στο fixed δεν υπάρχει αναπροσαρμογή.  Παρατηρώ όμως ότι χρέωση αναπροσαρμογής μου έχουν βάλει από τον δεύτερο λογαριασμό. Απλά έγω δεν την είχα δει. Τι διαδικασία ακολουθούμε εδώ; 

CamScanner 03-22-2022 12.36.jpg

Επεξ/σία από Giannis Vs
νέα δεδομένα
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Giannis Vs είπε

Απλά έγω δεν την είχα δει.

κακό αυτό

7 ώρες πριν, Giannis Vs είπε

Τι διαδικασία ακολουθούμε εδώ; 

Στις 21/3/2022 στις 3:34 ΜΜ, korakios είπε

ζητάς να φύγεις αζημίως μιας και δεν είδες την ειδοποίηση , αν δε δεχτούν μετά μέσω ΡΑΕ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/3/2022 στις 3:34 ΜΜ, korakios είπε

ναι και ναι

δες αν μπήκαν και οι αντίστοιχες επιδοτήσεις

Ευχαριστώ για την απάντηση,

Ζήτησα τηλεφωνικά να φύγω χωρίς ρήτρα και δεν το δέχτηκαν γιατι έιχε περάσει η προθεσμία (στις 15/3), έχω στείλει  email, αναλόγως την απάντηση τους (αν δηλαδή θα με χρεώσουν την ρήτρα πρόωρης αποχώρησης) θα προχωρήσω και σε καταγγελία στη ΡΑΕ.

Εχω κάνει ήδη αίτηση για ΔΕΗ online

Οι επιδοτήσεις έχουν μπεί κανονικά

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, aciidburn3r είπε

αναλόγως την απάντηση τους (αν δηλαδή θα με χρεώσουν την ρήτρα πρόωρης αποχώρησης) θα προχωρήσω και σε καταγγελία στη ΡΑΕ.

κάτσε ,ποιο σημαντικό,  ειδοποίηση πότε είχες και πότε εφάρμοσαν τη ρήτρα ? είχες 60 μέρες πριν την εφαρμογή ?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, korakios είπε

κάτσε ,ποιο σημαντικό,  ειδοποίηση πότε είχες και πότε εφάρμοσαν τη ρήτρα ? είχες 60 μέρες πριν την εφαρμογή ?

Ειδοποίηση είχα με μικρά γράμματα στο λογαριασμό που εκδόθηκε  3 Δεκεμβρίου ότι απο 15/1/22 καταργείται το Fixed, Η ρήτρα εφαρμόστηκε στον Λογαριασμό Μαρτίου.
Τους εξήγησα ότι είμαι πελάτης eBill και δεν μου στέλνουν έντυπο λογαριασμό και για να έβλεπα την ανακοίνωση θα έπρεπε να κατεβάσω το αναλυτικό pdf
Ειδα τα προγράμματα της ΔΕΗ (ΔΕΗ myHome Online/ΔΕΗ myHome Enter/ΔΕΗ myHome Enter+) 
με κατανάλωση  2000 μέρα και 750 νυχτερινό ποιο με συμφέρει απο τα 3 ? Το online φαίνεται το φθηνότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ. Πρόλαβα κι έκανα το Business1Fixed της NRG λίγο πριν καταργηθεί. Στις 8 Μαρτίου συγκεκριμένα. Σήμερα μου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός που αφορά την περίοδο 8/3 - 24/3.
Δεν έχω χρεωθεί Ρήτρα Αναπροσαρμογής αλλά κάτω χαμηλά, με μικρά γραμματάκια αναγράφεται:

Αναφορά σε κείμενο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 18 και 30 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΦΕΚ Β’ 832/2013) σας ενημερώνουμε ότι από 01/12/2021 τροποποιούνται οι Γενικοί Όροι της σύμβασής σας και ιδίως η ρήτρα αναπροσαρμογής των ισχυουσών χρεώσεων προμήθειας (μέρος 6 των Γενικών σας Όρων). Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nrg.gr για να δείτε τους Γενικούς Όρους, ως τροποποιηθέντες ισχύουν. Σας υπενθυμίζουμε το δικαίωμά σας εκ του άρθρου 21 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Aυτό ενδέχεται να με επηρεάσει κι εμένα?

Update1: Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως εγώ έχω κλειδωμένο το Fixed για 6 μήνες και πως μετά θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση (αν τελικώς μου καταργήσουν το Fixed) καθώς και ενημέρωση για το διάστημα που θα μπορώ να φύγω αζημίως. Να το ζητήσω και γραπτώς ή είναι αυτονόητο?
Με αυτούς που μπλέξαμε, χάσαμε πλήρως την εμπιστοσύνη μας...

Update2: Έστειλα Email, ζήτησα εγγράφως απάντηση και αντί γραπτής απάντησης με πήρε τηλέφωνο η .κ.Ρίζου και μου επιβεβαίωσαν πως για 6 μήνες θα είναι σταθερό το τιμολόγιο, αλλά δεν μπορούν να μου το στείλουν εγγράφως. Ρώτησε λέει, τον προιστάμενό της, και δεν την άφηνε να το στείλει γραπτώς.
Παιδιά μιλάμε για το μπουρδέλο του αιώνα! Όλες οι εταιρείες είναι μέσα στην απάτη!

Επεξ/σία από IBAGASA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση της NRG στο αίτημά μου για αποχώρηση. Τι λέτε;

Αγαπητέ κύριε -----καλησπέρα σας. Σας ευχαριστούμε θερμά που επικοινωνήσατε με την nrg.

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως λόγω της κατάργησης του Fixed και της γραπτής ενημέρωσης που λάβατε στον λογαριασμό έκδοσης 19/11/2021 (επισυνάπτεται), έχετε το δικαίωμα να αποχωρήσετε από την nrg αζημίως έως τις 02.04.2022.

Eπιπλέον, κατανοώντας το παράπονο που εκφράζετε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που επικρατούν σε διεθνές πεδίο και κατά συνέπεια στις αγορές ενέργειας, δεν είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμα τα σταθερά προγράμματα της εταιρείας μας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μετά από αξιολόγηση των συνθήκων που επικρατούν κατά το τρέχον διάστημα στις αγορές ενέργειας.

Προκειμένου, η αύξηση να γίνει ακόμα πιο κατανοητή, σας ενημερώνουμε και δη όλως ενδεικτικά, ότι η Μεσοσταθμική Τιμή Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία αποτελεί τον αντικειμενικό δείκτη αποτύπωσης της εξέλιξης του συνολικού κόστους της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκτινάχθηκε από το ποσό των 61,179 €/MWh, στο οποίο ίσχυε κατά τον μήνα Οκτώβριο 2020, στο ποσό των 265€/MWh κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2021.

Τη σχετική πληροφορία, καθώς και την εξέλιξη του σχετικού κόστους και το 2022, μπορείτε να ελέγξετε στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

Σε κάθε περίπτωση και πάντα θέτοντας ως προτεραιότητά μας την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η nrg παρακολουθώντας πάντοτε τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας και θέλοντας να προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές παροχές στους πελάτες, θα αξιολογεί κάθε φορά νέες εμπορικές πρωτοβουλίες, με γνώμονα πάντοτε και διαρκώς τις συνθήκες που επικρατούν.

Προχωρούμε με πίστη, σε μία πραγματικά απαιτητική συγκυρία, διατηρώντας πάντοτε την πελατοκεντρική φιλοσοφία και τις αρχές που μας διακρίνουν

Σας ευχαριστούμε που παραμένετε πελάτης της nrg και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε αίτημα ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Επεξ/σία από Giannis Vs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Στον λογαριασμό έκδοσης 19/11/2021

Γιάννη μπορείς να μας πεις τι έγραφε αυτή η ενημέρωση?

Επεξ/σία από IBAGASA
Δημοσ.
1 hour ago, IBAGASA said:

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ. Πρόλαβα κι έκανα το Business1Fixed της NRG λίγο πριν καταργηθεί. Στις 8 Μαρτίου συγκεκριμένα. Σήμερα μου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός που αφορά την περίοδο 8/3 - 24/3.
Δεν έχω χρεωθεί Ρήτρα Αναπροσαρμογής αλλά κάτω χαμηλά, με μικρά γραμματάκια αναγράφεται:

Aυτό ενδέχεται να με επηρεάσει κι εμένα?

Update1: Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως εγώ έχω κλειδωμένο το Fixed για 6 μήνες και πως μετά θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση (αν τελικώς μου καταργήσουν το Fixed) καθώς και ενημέρωση για το διάστημα που θα μπορώ να φύγω αζημίως. Να το ζητήσω και γραπτώς ή είναι αυτονόητο?
Με αυτούς που μπλέξαμε, χάσαμε πλήρως την εμπιστοσύνη μας...

Update2: Έστειλα Email, ζήτησα εγγράφως απάντηση και αντί γραπτής απάντησης με πήρε τηλέφωνο η .κ.Ρίζου και μου επιβεβαίωσαν πως για 6 μήνες θα είναι σταθερό το τιμολόγιο, αλλά δεν μπορούν να μου το στείλουν εγγράφως. Ρώτησε λέει, τον προιστάμενό της, και δεν την άφηνε να το στείλει γραπτώς.
Παιδιά μιλάμε για το μπουρδέλο του αιώνα! Όλες οι εταιρείες είναι μέσα στην απάτη!

Κάτσε να το δει ο @korakios να γίνει πανηγύρι! 

Τρέξε μακριά! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη για το Printscreen. Με βοήθησες πολύ!!!

Που να πάω @Demis? Με 150€ Ρήτρα Αποχώρησης?

Ευτυχώς μου έστειλε ο Γιάννης ακριβώς πως διατυπώνεται στην NRG η ενημέρωση όταν καταργείται το Fixed, και δεν έχει σχέση με την δικιά μου ενημέρωση. Η ενημέρωση αυτή είναι για όσους υπόκεινται σε Ρήτρα Αναπροσαρμογής κι εσείς δεν έχετε μου είπε. Βέβαια δεν ξέρω γιατί μου την έχουν στείλει, αλλά Anyway. Μάλλον την στέλνουν σε όλους.

Άρα σε περίπτωση που καταργείται το Fixed, έρχεται ειδοποίηση που αναγράφεται ρητώς η ημερομηνία της κατάργησής του. Και όλα αυτά 60 μέρες πριν. Άρα αφού ΔΕΝ υπάρχει σε μένα αυτή η ενημέρωση, για 60 ακόμα μέρες κατ'ελάχιστο θα είμαι σε Fixed. Λογικά θα μου το κρατήσουν 6 μήνες και στους 4 μήνες θα έρθει η ειδοποίηση για αλλαγή τιμολογίου και αφαίρεση του Fixed.

Tουλάχιστον στην NRG ενημερώνουν, που να δείτε στην Elpedison τι μου έκαναν. Kαι που έκανα καταγγελία στο ΜyRae, ούτε που μου απάντησαν!

UPDATE: ΠΗΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΚΙ ΑΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΗ. ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ.

Τι σημαίνει ρε παιδιά αυτό εδώ? Δεν θα έπρεπε να γράφει πότε καταργείται το Fixed όπως του Γιάννη?
Η μία υπάλληλος που λέει πως δεν με αφορά εμένα αυτό και πως όταν καταργείται το Fixed έρχεται άλλο μήνυμα και η άλλη μου λέει πως θα μπει ρήτρα αναπροσαρμογής εφεξής.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 18 και 30 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργεια (ΦΕΚ Β’ 832/2013) σας ενημερώνουμε ότι από 01/12/2021 τροποποιούνται οι Γενικοί Όροι της σύμβασής σας και ιδίως η ρήτρα αναπροσαρμογής των ισχυουσών χρεώσεων προμήθειας (μέρος 6 των Γενικών σας Όρων). Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nrg.gr για να δείτε τους Γενικούς Όρους, ως τροποποιηθέντες ισχύουν. Σας υπενθυμίζουμε το δικαίωμά σας εκ του άρθρου 21 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Επεξ/σία από IBAGASA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Giannis Vs είπε

Η απάντηση της NRG στο αίτημά μου για αποχώρηση. Τι λέτε;

πατα στο οτι δεν πρόσεξες την υποσημείωση στο λογαριασμό , μετά μέσω ΡΑΕ

4 ώρες πριν, IBAGASA είπε

Τι σημαίνει ρε παιδιά αυτό εδώ?

οτι αγνοείς οτιδήποτε μέσω τηλ

Επεξ/σία από korakios
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...