ekrepali Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, panosmgr είπε Οχι δεν το εβαλα καθολου. Με το που το προεκυψε το θεμα ξεκινησα αμεσως τις διαμαρτυριες-καταγγελιες. 14 λεπτά πριν, korakios είπε και προτίμησες πολλαπλάσιες ρήτρες ? Κι έλεγα κάτι δε πάει καλά... 🤨 Γράψε όλα αυτά που είπε ο κοράκιος. Πρόσθεσε το γεγονός ότι μετά τις απανωτές αυξήσεις στο fixed από 4 ευρώ σε 9 ευρώ (μετά πήγε 15 ή κανω λάθος), στο τέλος η υπηρεσία fixed καταργήθηκε εντελώς. Ουσιαστικά σου στέρησαν α) το δικαίωμα να ενεργοποιήσεις το fixed στα 4 ευρώ, τιμή που ίσχυε κατά την υπογραφή της σύμβασης και το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης να ενεργοποιείς / απεργοποιείς τη συνδρομή όποτε θες και β) το δικαίωμα να αποχωρήσεις αζημίως εφόσον για όποια τροποποίηση τιμής της συνδρομής fixed και τελικώς την κατάργηση του θα έπρεπε να σε ενημερώσουν καθώς είναι τροποποίηση των όρων της σύμβασης. Ζητάς λοιπόν το δικαίωμα να φύγεις τώρα αζημίως, και να σου επιστραφούν αναδρομικά όλες οι χρεώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής απ΄την ημέρα που η ΝRG αποφάσισε να αυξήσει το fixed από 4 σε 9 ευρώ. ΥΓ: Πρέπει να στείλεις και στον ΣτΚ... δε νομίζω να βγάλεις άκρη με τη ΡΑΕ. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali 2 1
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 σωστό πάτημα , ουσιαστικά εγκλωβίστηκες στο πρόγραμμα 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε ΥΓ: Πρέπει να στείλεις και στον ΣτΚ... δε νομίζω να βγάλεις άκρη με τη ΡΑΕ. 2 ώρες πριν, panosmgr είπε Μπηκα στο site της ΡΑΕ και διαβασα επιστολή της NRG (στην ουσια μου κοινοποιουν την απαντηση προς τον ΣτΚ) τελικά η ΡΑΕ τα στέλνει και ΣτΚ 1
Αντώνης Τ. Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Σε νεότερα για την επικοινωνία μου με NRG αφού ως απάντηση στην επιστολή παραπόνων μου έλαβα κονσέρβα για την χρέωση της ΟΤΣ, τους απάντησα ευγενικά ότι εφόσον δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν την έγγραφη δήλωση παραπόνων και να απαντήσουν στο περιεχόμενό της, το λόγο θα πάρουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και προστασίας του καταναλωτή. Σε νεότερή απάντησή τους έλαβα ότι χρειαζόμαστε λίγο ακόμη χρόνο. Τους τον διέθεσα ευγενικά κάνοντας παράλληλα την καταγγελία στο myrae. Πριν 10 ημέρες αυτά, έκτοτε ουδέν. Να υπενθυμίσω ό,τι ζητώ αζήμια αποχώρηση γιατί α. μου είπαν ότι υπάρχει περίοδος χάριτος (άνευ ΟΤΣ) τετραμηνιαία και τελικά χρεώθηκα στο δίμηνο με απάντηση ότι αυτό δεν ήταν δεσμευτικός όρος αλλά εμπορική πολιτική. Εγώ όμως το θεώρησα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μεγάλο ρόλο στην απόφαση για τη σύναψη της σύμβασης. β. Ομοίως ενημερώθηκα ότι μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία fixed μετά το πέρας του 4μήνου και όποτε θέλω να την αφαιρώ και ενεργοποιώ εκ νέου. Κατόπιν της υπογραφής λόγω τοπυ ανωτέρου χρεώθηκα νωρίτερα ενώ άλλαξε και η τιμολόγηση της υπηρεσίας fixed. Ως εκ τούτου, χάθηκε ακόμη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μεγάλο ρόλο για την απόφαση λήψη της σύμβασης. γ. Τρίτο και τελευταίο η εταιρία προχώρησε σε μεταβολή του τρόπου υποβολής ρήτρας από το πρώτο δίμηνο της σύμβασης. Τούτων δοθέντων θεωρώ ότι ο συμβαλλόμενος δεν τήρησε επ'ουδενί τα λεγόμενα προ της συνάψεως της σύμβασης και ως εκ τούτου επιθυμώ την τουλάχιστον αζημίως αποχώρησή μου. Επισυνάφθησαν screenshots με το chat (για το τετράμηνο χάριτος, η υποβολή παραπόνου, και αντίστοιχοι λογαριασμοί) Για ένα κούτελο ζούμε, να μη μας περνάνε για μαλάκες. 4
AristidisZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πήρα και εγώ απάντηση από τον ΣΤΚ Το κακό είναι ότι όταν έστειλα την καταγγελία, δεν είχαν κάνει το τετάμγνο χάριτος δίμηνο, με αποτέλεσμα να μην κάνω αναφορά σε αυτό, παρά μόνο στην αύξηση του fixed Διαβάζω την απάντηση και δε καταλαβαίνω, μπορώ να φύγω αζημίως ή όχι (υπόψη ότι έχω fixed στα 9.90€ ενεργοποιημένο, και το αρχικό 6μηνο τελειώνει σε 3 μέρες, στις 15/10) @korakios καταλαβαίνεις εσύ την απάντησή του ΣΤΚ ; Σίγουρα θα κάνω αίτημα να μου πιστωθεί η διαφορά για το fixed, από κει και πέρα τι γίνεται ; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από AristidisZ
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε Σε νεότερή απάντησή τους έλαβα ότι χρειαζόμαστε λίγο ακόμη χρόνο. Τους τον διέθεσα ευγενικά κάνοντας παράλληλα την καταγγελία στο myrae. Πριν 10 ημέρες αυτά, έκτοτε ουδέν. 10 εργάσιμες μέρες είχαν προθεσμία , κάνε και παράπονο 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε @korakios καταλαβαίνεις εσύ την απάντησή του ΣΤΚ ; μη δημοσιεύετε τα έγγραφα 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Διαβάζω την απάντηση και δε καταλαβαίνω, μπορώ να φύγω αζημίως ή όχι ακόμα όχι , τυπικά περιμένεις να συμφωνήσει η NRG ή να την επιβάλλει ο ΣτΚ 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε (υπόψη ότι έχω fixed στα 9.90€ ενεργοποιημένο, και το αρχικό 6μηνο τελειώνει σε 3 μέρες, στις 15/10) πότε το ενεργοποίησες το fixed ? Γιατί ο ΣτΚ λέει για 4μηνο ακόμα 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Σίγουρα θα κάνω αίτημα να μου πιστωθεί η διαφορά για το fixed, από κει και πέρα τι γίνεται ; περιμένεις απάντηση της NRG στο ΣτΚ Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από korakios 1
AristidisZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, korakios είπε 10 εργάσιμες μέρες είχαν προθεσμία , κάνε και παράπονο μη δημοσιεύετε τα έγγραφα ακόμα όχι , τυπικά περιμένεις να συμφωνήσει η NRG ή να την επιβάλλει ο ΣτΚ πότε το ενεργοποίησες το fixed ? Γιατί ο ΣτΚ λέει για 4μηνο ακόμα περιμένεις απάντηση της NRG στο ΣτΚ To έσβησα, βέβαια ήταν γενική απάντηση χωρίς κάποια συγκεκριμένη αναφορά... Το Fixed το έβαλα γύρω στις 20 Ιουλίου, δηλαδή 3 μήνες και κάτι ψιλά από την αρχική σύμβαση Απλά ο ΣΤΚ κάνει αναφορά για αποχώρηση σε συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου Εμένα εφόσον έχω Fixed είναι ή κυμαινόμενου ή δεν είναι ; Ή το βγάζω και την κάνω ;
TeoNOKIA Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εκδόθηκε σήμερα ο λογαριασμός μου έναντι από ένδειξη μου και δεν αναφέρει για αναπροσαρμογή. Έχω πάγιο 9,90 στο fixed και η έναρξη του συμβολαίου μου έγινε στις 26/3/21. Το fixed το ενεργοποίησα 12/7/21. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από TeoNOKIA
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, TeoNOKIA είπε Εκδόθηκε σήμερα ο λογαριασμός μου έναντι από ένδειξη μου και δεν αναφέρει για αναπροσαρμογή. Έχω πάγιο 9,90 στο fixed και η έναρξη του συμβολαίου μου έγινε στις 26/3/21. Το fixed το ενεργοποίησα 12/7/21. Κι εμενα εκδοθηκε πριν λιγη ωρα και δεν εχω καμια ειδοποιηση σαν την παρακατω που ειχε ο Belial. 1
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Το Fixed το έβαλα γύρω στις 20 Ιουλίου, δηλαδή 3 μήνες και κάτι ψιλά από την αρχική σύμβαση εδώ θέλει πάτημα , ο Αντώνης πιο πάνω τα έγραψε ωραία , επιμένεις φυσικά στα 4€ όπως και υπέγραψες 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εμένα εφόσον έχω Fixed είναι ή κυμαινόμενου ή δεν είναι ; εκεί πάτησαν , να κάνουν παραθυράκι και ανάλογα τι τους συμφέρει , δηλαδή θέλαν να έχουν δέσμευση ως σταθερό αλλά και να αναπροσαρμόζουν το fixed Αν το παρουσιάσουν ως σταθερό και ο ΣτΚ δεν πάρει καλή θέση ,πετάς το οτι δεν τηρήθηκε το 6μηνο τιμών της υπογραφής (πάγιο, kw , και 4€ fixed) αν το παρουσιάσουν οτι ήταν ξεχωριστό , ζητάς σαν κυμαινόμενο να φύγεις αζημίως και τη διαφορά του fixed μιας και 5 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε Κατόπιν της υπογραφής λόγω τοπυ ανωτέρου χρεώθηκα νωρίτερα ενώ άλλαξε και η τιμολόγηση της υπηρεσίας fixed. Ως εκ τούτου, χάθηκε ακόμη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με μεγάλο ρόλο για την απόφαση λήψη της σύμβασης. Επίσης Αντώνη 5 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε Τρίτο και τελευταίο η εταιρία προχώρησε σε μεταβολή του τρόπου υποβολής ρήτρας από το πρώτο δίμηνο της σύμβασης. επειδή πέταξε η NRG οτι δε με αφορούσε η μεταβολή της ρήτρας τους πετάς (αν χρειαστεί) οτι απο τη στιγμή που το καταργήσανε πλέον χάνεται και η δυνατότητα ακύρωσης του fixed (πχ σε περίπτωση που το σπίτι μείνει κλειστό) και ενεργοποίησής του στα 4€. επομένως αφορά αφού είναι τιμολόγιο με ρήτρα και εγκλωβίστηκες να το έχεις μόνιμα ενεργοποιημένο στην τιμή των 9,90 (διαφορετικής απο αυτή που υπέγραψες) 7 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Κι εμενα εκδοθηκε πριν λιγη ωρα και δεν εχω καμια ειδοποιηση σαν την παρακατω που ειχε ο Belial. άρα περιμένεις 14 λεπτά πριν, TeoNOKIA είπε Εκδόθηκε σήμερα ο λογαριασμός μου έναντι από ένδειξη μου και δεν αναφέρει τους τίποτα για αναπροσαρμογή. Έχω πάγιο 9,90 στο fixed και η έναρξη του συμβολαίου μου έγινε στις 26/3/21. Το fixed το ενεργοποίησα 12/7/21. άρα έπρεπε να κάνεις καταγγελία @AristidisZ, τώρα που ήπια καφέ , βλέπω ο ΣτΚ όντως αναγνώρισε οτι η τιμή ήταν μέρος της σύμβασης , σαν συμβιβαστική ζητά αντιπρόταση για τη διαφορά τιμολόγησης, εκτός απο τα γνωστά (διατήρηση 6μηνης τιμολόγησης στα 4€ και δεν προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενα) 3
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, korakios είπε άρα περιμένεις Εγω περιμενω αλλα το θεμα ειναι να περιμενουν κι αυτοι 1,5 χρονο ακομα. 1
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε Εγω περιμενω αλλα το θεμα ειναι να περιμενουν κι αυτοι 1,5 χρονο ακομα. σιιιιιιιιγουρα 😁 για αναδρομική την κόβω τη φάση 1
HERTHAN Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, korakios είπε σιιιιιιιιγουρα 😁 για αναδρομική την κόβω τη φάση Ασε με να πιω τον καφε μου ηρεμα.
AristidisZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Λογαριασμός με έκδοση 8/10/21 δεν έχει τίποτα από κάτω για ανατιμολόγηση @korakios το κατέβασα, όπως μου πρότεινες αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν ζητήσω να βγάλω το fixed, θα έχω δικαίωμα να φύγω ατελώς ; εξ όσων γράφει ο ΣΤΚ, εγώ έτσι το εκλαμβάνω... btw μετά το πέρας του καλοκαιριού, έκανα σύγκριση με το ΔΕΗ online, περνάμε του Χριστού τα πάθη, για ούτε 5 ευρώ (τουλάχιστον με τις καταναλώσεις που έχω εγώ, περί τις 450 kwh το μήνα πήγα από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου) 1
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν ζητήσω να βγάλω το fixed, θα έχω δικαίωμα να φύγω ατελώς ; φυσικά και ΜΗΝ ζητήσεις να το βγάλεις , περιμένεις απάντηση της NRG με τις προτάσεις της Σίγουρα θα πετάξει να σε βάλει στο νέο fixed ,όπου και θα αρνηθείς και θα ξαναζητήσεις να φύγεις αζημίως και να σου πιστωθεί η διαφορά 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε εξ όσων γράφει ο ΣΤΚ, εγώ έτσι το εκλαμβάνω... πουθενά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο
AristidisZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, korakios είπε φυσικά και ΜΗΝ ζητήσεις να το βγάλεις , περιμένεις απάντηση της NRG με τις προτάσεις της Σίγουρα θα πετάξει να σε βάλει στο νέο fixed ,όπου και θα αρνηθείς και θα ξαναζητήσεις να φύγεις αζημίως και να σου πιστωθεί η διαφορά Περιμένω να δω τι θα πουν, προς το παρόν προφανώς και δε το βγάζω... 1 λεπτό πριν, korakios είπε πουθενά δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο Αντιγραφή από το κείμενο του ΣΤΚ Αναφορά σε κείμενο παρακαλούμε και πάλι: α) Για τη μη επιβολή ρήτρας πρόωρης λύσης της σύμβασης σε συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου
Προτεινόμενες αναρτήσεις