rafinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα παιδιά, έχει βρει κανείς το σήμα «ΜΕΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ»; Αν κατάλαβα καλά όσα καταστήματα έχουν εξωτερικό χώρο πρέπει να έχουν αυτό το σήμα για να δείχνουν ότι δέχονται μη εμβολιασμένους, αλλά δεν υπάρχει στο covidfree.gov.gr και υπάρχουν μόνο τα δύο σήματα (για εμβολιασμένο προσωπικό και εμβολιασμένους πελάτες).
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Από όσο κατάλαβα το αρχικό "σχέδιο" για κάποια μαγαζιά να έχουν "μεικτούς χώρους" κράτησε 2-3 μέρες (όσο δηαδή ο όριζοντας προγραμματισμού πάνω στο θέμα "μέτρα"). Πλέον δεν υπάρχουν μεικτοί και "ξε-μεικτοί" χώροι - Όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους - Όλοι οι εξωτερικοί χώροι είναι μικτοί το σήμα δεν έχει να κάνει με το μεικτοί ή όχι αλλά αν έχουν αμεβολιστεί οι εργαζομενοι ... πράγμα λίγο αστείο να απαγορεύεις τους μη εβλολιασμένους να πάνε σε εσωτερικό χώρο αλλά αυτός που τους σερβίρει δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Από την άλλη τα "σχέδια" αλλάζουν 3-4 φορές τη βδομάδα οπότε πλέον έχω αποφασσίσει ότι δε θα κάθομαι κάθε μέρα στο ραδιόφωνο να μαθαίνω τα νέα μέτρα σαν να μαθαίνω νέα από το μέτωπο από τη DW. Μπορεί να μην έχω καταλάβει και 100% σωστά, αλλά προσωπικά δε με αφορά αφού απλά δε θα πηγαίνω σε χώρους εστίασης κλπ μέχρι να μη χρειαζεται να διαβάζω 2-3 ΦΕΚ κάθε μέρα για να μαθω πως θα μπορώ να φώ σουβλάκι. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από DrLo 1
rafinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Και εγώ το ίδιο κατάλαβα. Δηλαδή ότι άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός... το θέμα είναι ότι μέχρι και σήμερα αναπαράγεται η ύπαρξη τριών σημάτων από όλα τα μέσα (είτε διαδικτυακά, είτε τηλεόραση κτλ).
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, rafinos είπε Και εγώ το ίδιο κατάλαβα. Δηλαδή ότι άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός... το θέμα είναι ότι μέχρι και σήμερα αναπαράγεται η ύπαρξη τριών σημάτων από όλα τα μέσα (είτε διαδικτυακά, είτε τηλεόραση κτλ). Το σήμα σωστά αναπαράγεται. Δεν έχει να κάνει με το προηγούμενο μετρο. Ενα μαγαζί μπορεί να έχει όλους τους εργζόμενους του εμβολιασμένους μπορεί και όχι. Ασχετα με αυτό οι πελάτες σε εσωτερικούς χώρους πρέεπι να είναι εμβολιασμένοι. Το σήμα δεν αφορά στους πελάτες, αλλά στους εργζόμενους. BTW: προσωπικά θεωρώ ότι το σήμα "όλοι εργαζόμεοι εμβολιασμένοι" (ή κάπως έτσι) είναι ΟΚ (γιτί είναι ένας ελέγξιμος ισχυρισμός), το "COVID-Free" είναι παραπαλανητική διαφήμιση και δε θα έμπαινα σε μαγαζί με το σήμα αυτό. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από DrLo
rafinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μιλάω ξεκάθαρα για το σήμα «ΜΕΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ». Τα άλλα δύο είναι διαθέσιμα κανονικά στον ιστότοπο. Το εν λόγω σήμα δεν έχει να κάνει με εργαζόμενους, αλλά με πελάτες. Απλά δεν είναι κατανοητό αν ένα κατάστημα που έχει και εσωτερικό και υπαίθριο χώρο για το αν θα πρέπει να έχει και το σήμα που απαγορεύει την είσοδο μη εμβολιασμένου σε ένα μαγαζί και αυτό που αναφέρει πως υπάρχει μεικτός χώρος στο υπαίθριο κομμάτι.
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, rafinos είπε Μιλάω ξεκάθαρα για το σήμα «ΜΕΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ». Τα άλλα δύο είναι διαθέσιμα κανονικά στον ιστότοπο. Το εν λόγω σήμα δεν έχει να κάνει με εργαζόμενους, αλλά με πελάτες. Απλά δεν είναι κατανοητό αν ένα κατάστημα που έχει και εσωτερικό και υπαίθριο χώρο για το αν θα πρέπει να έχει και το σήμα που απαγορεύει την είσοδο μη εμβολιασμένου σε ένα μαγαζί και αυτό που αναφέρει πως υπάρχει μεικτός χώρος στο υπαίθριο κομμάτι. Α, δε ξέρω ποιό ιστότοπο λες. χθες μπήκα στο gov.gr και έχει 2 σήματα ένα κάτι σαν "όλοι οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι" και ένα "Covid-Free" (σε 2 παραλλάγες, ένα με λευκό φόντο και ένα με πρασινοκάτι) BTW λεπτομέρεια το ξέρω, αλλά είμαι ο μόνος που ενοχλείται ότι το πιστοποιητικό λέγεται green-pass αλλά δεν έχει πράσινο χρώμα; Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από DrLo
rafinos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Για τον ίδιο ιστότοπο μιλάμε. Αναφέρουν τα μέσα ότι εκεί μπορείτε να βρείτε τα 3 σήματα. Ενώ εν τέλει είναι 2.
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) μπορεί το σήμα "ΜΕΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ" να μπαίνει για να αποσαφηνίζεται ποιός χώρος θεωρείται "ανοικτός" και ποιός "κλειστός". Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολος ο διαχωρισμός πχ με μαγαζί με "ημιυπαίθριο" και πλαστικά γύρω γύρω, μπορεί να φαίνεται κλειστός αλλά τυπικά να είναι ανοικτός. ή μαγαζιά με ανοιγόμενες οροφές. Ίσως να πρέπει να τον βάζουν πχ οι μαγαζάτωρες για να οριοθετούν τους ανοικτούς από τους κλειστούς. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2021 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις