Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

να ψηφίζουν μια χαρα μπορουν!!!!!!!

Με χαρτι και με μολυβι. Οχι ηλεκτρονικα.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε

πώς;

Τι πως, ηλεκτρονική αίτηση μέσω e-banking.

Όλες οι τράπεζες δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

μερικοι έχετε πάρει διαζύγιο απο την πραγματικότητα. να σας δω να εξηγείται σε εναν 80χρονο, που το μυαλο του πλέον δεν μπορεί να δεχτεί νέες πληροφορίες, πως θα παει στο ατμ να βγάλει λεφτα.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Προφανως οι περισσότεροι δεν εχετε συναναστραφει με γερο και μιλάτε ετσι ελεφρα τη καρδια. Όταν ενας άνθρωπος αρχισει και πιανει τα 85-90 γίνεται σαν μωρο, δεν δέχεται νεα πληροφορια, ετσι ηξερε παλιά να κανει κάτι ετσι θελει να το κανει και τωρα. Μπορεί για εσάς η φράση "παππου θα σου βγάλουμε καρτα και θα παίρνεις από εκεί την σύνταξη, επισης δεν θα ξαναεχεις βιβλιάριο ποτε στη ζωη σου γιατί καταργήθηκαν" να μοιάζει απολυτως λογική αλλα για εναν 90 χρόνο είναι πυρηνική φυσικη. Μην λετε λοιπόν "κλαιν μωρε θα μάθουν". ΔΕΝ θα μάθουν. Τουλάχιστον οχι ολοι.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και υπήρχαν, αλλά όπως έγραψα και σε επόμενο post στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έγιναν υποχρεωτικές (ή σχεδόν υποχρεωτικές) σε σύντομο διάστημα όπως εδώ.

Ο πατέρας μου έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ με κάρτα όταν ακόμα είχαμε Fiat Regata, το οποίο το κρατήσαμε μέχρι το... 2000. Εγώ προσωπικά, ψωνίζω online με κάρτα από το 2007 (ήμουν 17 τότε). 

Δε θεωρείς ότι 20 χρόνια (τουλάχιστον, απλά από τότε έχω μνήμες!) είναι αρκετά ώστε ο κόσμος να συνηθίσει μία τεχνολογία; Δεν εισήχθησαν τώρα οι κάρτες στην αγορά. :)

Απλά ο περισσότερος κόσμος θα "συγκινηθεί" όταν φτάσει το σκ*τό στην κάλτσα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

μερικοι έχετε πάρει διαζύγιο απο την πραγματικότητα. να σας δω να εξηγείται σε εναν 80χρονο, που το μυαλο του πλέον δεν μπορεί να δεχτεί νέες πληροφορίες, πως θα παει στο ατμ να βγάλει λεφτα.

Αν δεν μπορεί, να στείλει τα παιδιά του. Γιατί να είναι δικό μας πρόβλημα. Ο κόσμος αλλάζει, όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει μένει πίσω. Οι ηλικιωμένη στην τράπεζα είναι ασύμφοροι για όλους.

Επεξ/σία από mcstefan7
  • Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, miucce είπε

Προφανως οι περισσότεροι δεν εχετε συναναστραφει με γερο και μιλάτε ετσι ελεφρα τη καρδια. Όταν ενας άνθρωπος αρχισει και πιανει τα 85-90 γίνεται σαν μωρο, δεν δέχεται νεα πληροφορια, ετσι ηξερε παλιά να κανει κάτι ετσι θελει να το κανει και τωρα. Μπορεί για εσάς η φράση "παππου θα σου βγάλουμε καρτα και θα παίρνεις από εκεί την σύνταξη, επισης δεν θα ξαναεχεις βιβλιάριο ποτε στη ζωη σου γιατί καταργήθηκαν" να μοιάζει απολυτως λογική αλλα για εναν 90 χρόνο είναι πυρηνική φυσικη. Μην λετε λοιπόν "κλαιν μωρε θα μάθουν". ΔΕΝ θα μάθουν. Τουλάχιστον οχι ολοι.

Kαλά ο 90χρονος είναι 99% βέβαιο ότι θα θέλει ένα support, άρα σε ότι βοήθεια προσφέρουμε, βάζουμε και μια ανάληψη το μήνα από την τράπεζα στην εξίσωση

Πόσοι είναι οι 90χρονοι που είναι 100% ανεξάρτητοι, και το μόνο πρόβλημά τους είναι πως θα σηκώσουν λεφτά...

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ο πατέρας μου έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ με κάρτα όταν ακόμα είχαμε Fiat Regata, το οποίο το κρατήσαμε μέχρι το... 2000. Εγώ προσωπικά, ψωνίζω online με κάρτα από το 2007 (ήμουν 17 τότε). 

Δε θεωρείς ότι 20 χρόνια (τουλάχιστον, απλά από τότε έχω μνήμες!) είναι αρκετά ώστε ο κόσμος να συνηθίσει μία τεχνολογία; Δεν εισήχθησαν τώρα οι κάρτες στην αγορά. :)

Κι οταν οι αλλοι πηγαιναν στο φεγγαρι, εσυ, τι ακριβως εκανες ;

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Kαλά ο 90χρονος είναι 99% βέβαιο ότι θα θέλει ένα support, άρα σε ότι βοήθεια προσφέρουμε, βάζουμε και μια ανάληψη το μήνα από την τράπεζα στην εξίσωση

Πόσοι είναι οι 90χρονοι που είναι 100% ανεξάρτητοι, και το μόνο πρόβλημά τους είναι πως θα σηκώσουν λεφτά...

Θα τρομαζες με τις σαχλαμάρες που απασχολουνται οι γέροι λογω πληξης. Η επίσκεψη στη τραπεζα ειναι απο τα πιο σημαντικά που έχουν να κανουν στο μυαλό τους.. 

Το οτι το πρόβλημα καπως θα λυθει, θα λυθεί, αλλα πολλοι απο αυτους που γράφουν παιζει να μην εχουν ζήσει στο ιδιο σπίτι με γερο (του οποίου την ευθύνη εχουν οι ίδιοι) ούτε μια βδομαδα στη ζωή τους. Τουλάχιστον απο τα γραπτά τους αυτο προκύπτει. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Αν δεν μπορεί, να στείλει τα παιδιά του.

Ωραιο δρομολογιο. Αθηνα-Γαργαλιανοι-Αθηνα.

9 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Ο κόσμος αλλάζει, όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει μένει πίσω.

Και πεθαινει απο ασυτεια

11 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

Οι ηλικιωμένη στην τράπεζα είναι ασύμφοροι για όλους.

Εχεις τιποτε στατιστικα, η ετσι ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Μην μπερδεύεσαι, κάρτες ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ φυσικά και υπήρχαν πολύ πιο πριν από το έτος 2000, υποχρεωτική η χρήση τους όμως δεν ήταν ποτέ έως τώρα, οπότε δεν ισχύει το "ο κόσμος είχε 20 χρόνια τουλάχιστον να συνηθίσει τις κάρτες".

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, miucce είπε

Θα τρομαζες με τις σαχλαμάρες που απασχολουνται οι γέροι λογω πληξης. Η επίσκεψη στη τραπεζα ειναι απο τα πιο σημαντικά που έχουν να κανουν στο μυαλό τους.. 

Το οτι το πρόβλημα καπως θα λυθει, θα λυθεί, αλλα πολλοι απο αυτους που γράφουν παιζει να μην εχουν ζήσει στο ιδιο σπίτι με γερο (του οποίου την ευθύνη εχουν οι ίδιοι) ούτε μια βδομαδα στη ζωή τους. Τουλάχιστον απο τα γραπτά τους αυτο προκύπτει. 

Mπορεί, ΟΚ, εμένα η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, μου είχε δώσει την κάρτα και μου λεγε 2-3 του μήνα φέρε μου τη σύνταξη, δεν είχε τον καημό να πάει βόλτα στη τράπεζα (δεν είχε και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της, ίσως για αυτό)

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δύσκολο το έβλεπα να την μάθαινα να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ, τα ηλεκτρονικά πάντως τα δούλευε ρολόι :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, κάρτες ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ φυσικά και υπήρχαν πολύ πιο πριν από το έτος 2000, υποχρεωτική η χρήση τους όμως δεν ήταν ποτέ έως τώρα, οπότε δεν ισχύει το "ο κόσμος είχε 20 χρόνια τουλάχιστον να συνηθίσει τις κάρτες".

Όχι μόνο αυτό (υποχρεωτική χρήση), το 2005 για παράδειγμα οι Τράπεζες έβγαζαν κάρτα σε όποιον ήθελαν. Είχα επιστρέψει από το εξωτερικό που εργαζόμουν τα προηγούμενα χρόνια και αρνήθηκαν να μου βγάλουν χρεωστική κάρτα στην Εθνική γιατί δεν είχα να τους παρουσιάσω αντίγραφο φορολογικής δήλωσης. Είχαν το θράσος μάλιστα να μου πουν ότι θα μου έκαναν τη χάρη να δεχτούν αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης στην Ολλανδία...

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά όλα αλλά δεν μπορείς να κάνεις βήματα μπροστά βασιζόμενος στην 3η ηλικία. Στην τελική άτομα που δεν έχουν κανένα δίπλα τους προφανώς και έχουν σοβαρότερα θέματα να λύσουν από το πως θα τραβήξουν χρήματα από ΑΤΜ. 

Πλέον δεν χρειάζονται καν μετρητά τι συζητάμε.

Επεξ/σία από vagstef
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, GH 61 είπε

Ωραιο δρομολογιο. Αθηνα-Γαργαλιανοι-Αθηνα.

Και πεθαινει απο ασυτεια

Εχεις τιποτε στατιστικα, η ετσι ;

Ας τον πάς σε ίδρυμα ή να τον πάρεις στο σπίτι σου.

• Confused 1
  • Sad 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...