Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όλα τα γεροντάκια είχαν μάθει να χειρίζονται τους αποκωδικοποιητές με κλειστά μάτια,

Αυτα τα γεροντακια, αν παταγανε λαθος κουμπι, το πολυ να μενανε μια βραδυα χωρις TV.

Αν πατησουν λαθος κουμπι στο ΑΤΜ, μπορει να χασουν την συνταξη του μηνα.

Ποσοι λες να το διακινδηνευουν ;

Και μην ξεχνας, οτι η Πειραιως πηρε την Αγροτικη που μπαινουν ολες οι συνταξεις του ΟΓΑ.

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Υπάρχει οριο στα 400€ ,απο εκεί και πάνω κάνεις ανάληψη

Σε αγροτικη 320, πως θα κανεις 400 ;

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και τα ΣΜ δεχονται κάρτα.Το να σε κλέψουν μπορεί να συμβεί οπουδηποτε,ακομα και αν βγάλεις λεφτά απο το ταμείο με το βιβλιάριο.

Ναι το ξέρω ότι παντού δέχονται κάρτα, η μάνα μου δεν ξέρει να την χρησιμοποιήσει όμως, ξεχνάει το ΡΙΝ πρέπει να της το γράψω μετά πάλι κάτι μπορεί να γίνει και να μου πει δεν ήξερε δεν μπορούσε, ολόκληρο χαρτί με οδηγίες δεν έχει νόημα, αν δεν είμαι μαζί της δεν γίνεται τίποτα. Προβλήματα τέτοια έχουμε και με άλλα θέματα στο σπίτι, νέες συσκευές αδυναμία χρήσης επειδή είχε συνηθίσει τις παλιές τρομερό πρόβλημα προσαρμογής σε οτιδήποτε νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ κα. Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος κλοπής με τα μετρητά αλλά εκεί έβγαινε κάθε βδομάδα και έπαιρνε λίγα λεφτά τώρα βγαίνει λιγότερο και παίρνει πολύ περισσότερα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GH 61 είπε

Αυτα τα γεροντακια, αν παταγανε λαθος κουμπι, το πολυ να μενανε μια βραδυα χωρις TV.

Αν πατησουν λαθος κουμπι στο ΑΤΜ, μπορει να χασουν την συνταξη του μηνα.

Ποσοι λες να το διακινδηνευουν ;

Και μην ξεχνας, οτι η Πειραιως πηρε την Αγροτικη που μπαινουν ολες οι συνταξεις του ΟΓΑ.

Σε αγροτικη 320, πως θα κανεις 400 ;

Θα βγάλει καρτα και θα πηγαίνει μεσα να τον/την βοηθάνε με το ΑΤΜ .

Να πας να τους μαθεις να το χρησιμοποιούν.

Δημοσ.

Τοτε με τα capital controls η γιαγια στο χωριο δεν ειχε καρτα, και ηταν και κλειστα οι τραπεζες για να βγαλει. Έμεινε χωρις φραγκο και της στειλαμε με το ΚΤΕΛ με φακελο στον οδηγο χρηματα να βγαλει το μηνα. Τώρα έβγαλε καρτα, και μια στο τοσο πηγαίνουμε να βγαλουμε χρηματα για αυτην. Ουτως η αλλως τα εχουν κλείσει τα καταστήματα στα χωρια (πρωην αγροτικη τραπεζα)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι το ξέρω ότι παντού δέχονται κάρτα, η μάνα μου δεν ξέρει να την χρησιμοποιήσει όμως, ξεχνάει το ΡΙΝ πρέπει να της το γράψω μετά πάλι κάτι μπορεί να γίνει και να μου πει δεν ήξερε δεν μπορούσε, ολόκληρο χαρτί με οδηγίες δεν έχει νόημα, αν δεν είμαι μαζί της δεν γίνεται τίποτα. Προβλήματα τέτοια έχουμε και με άλλα θέματα στο σπίτι, νέες συσκευές αδυναμία χρήσης επειδή είχε συνηθίσει τις παλιές τρομερό πρόβλημα προσαρμογής σε οτιδήποτε νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ κα. Φυσικά και υπάρχει κίνδυνος κλοπής με τα μετρητά αλλά εκεί έβγαινε κάθε βδομάδα και έπαιρνε λίγα λεφτά τώρα βγαίνει λιγότερο και παίρνει πολύ περισσότερα. 

Θα πάτε μαζί και θα βγάλετε για όλο τον μηνα.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kalogeros είπε

Πριν μερικά χρόνια, όταν το τηλεοπτικό σήμα μετατράπηκε από αναλογικό σε ψηφιακό, έπρεπε όλοι να αγοράσουν αποκωδικοποιητές και να τους συνδέσουν στις τηλεοράσεις τους. Εκείνη την εποχή έβγαιναν πάλι κάποιοι και γκρίνιαζαν για τα γεροντάκια, ότι δεν θα μπορέσουν να μάθουν τα καινούρια τηλεχειριστήρια και πώς θα βλέπουν τηλεόραση με δύο τηλεχειριστήρια και άλλα τέτοια όμορφα. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όλα τα γεροντάκια είχαν μάθει να χειρίζονται τους αποκωδικοποιητές με κλειστά μάτια, αλλιώς τέλος η Μενεγάλη και ο ΠΑΟΚ. Έτσι ακριβώς θα προσαρμοσοτύν και σε αυτήν την αλλαγή, σταματήστε επιτέλους με την γκρίνια.

Με τους αποκωδικοποιητες, υπήρχε πολύ γκρίνια γιατί κανένας με παλιά τηλεόραση δεν ήθελε να πληρώσει 20-30 ευρώ για την συσκευή. Τελικά την αγόρασαν τα παιδιά τους την έβαλαν και ο ηλικιωμένος πήρε απλά το τηλεχειριστήριο να την ανοίξει, τα κουμπιά ίδια σχεδόν γίνονται εύκολα αντιληπτά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fotis_Greece είπε

Τοτε με τα capital controls η γιαγια στο χωριο δεν ειχε καρτα, και ηταν και κλειστα οι τραπεζες για να βγαλει. Έμεινε χωρις φραγκο και της στειλαμε με το ΚΤΕΛ με φακελο στον οδηγο χρηματα να βγαλει το μηνα. Τώρα έβγαλε καρτα, και μια στο τοσο πηγαίνουμε να βγαλουμε χρηματα για αυτην. Ουτως η αλλως τα εχουν κλείσει τα καταστήματα στα χωρια (πρωην αγροτικη τραπεζα)

Οτι εχουν κλεισει πολλά καταστηματα είναι πιο σοβαρό πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Να πας να τους μαθεις να το χρησιμοποιούν.

Παλιος γαιδαρος, καινουργια περπατησια δεν μαθαινει.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GH 61 είπε

Παλιος γαιδαρος, καινουργια περπατησια δεν μαθαινει.

Οπότε ίσως να το μαθαίναμε σε ανθρώπους.

Ένα κωλόχαρτο χρειάζονται μια φορά το μήνα, να έχει σημειωμένα επάνω 5 βήματα. Βάλε κάρτα, βάλε πιν, πάτα ανάληψη, πάτα πόσα λεφτά θες και το πράσινο. Πάρε κάρτα και λεφτά και δρόμο.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GH 61 είπε

Τι γινεται με τους ηλικιωμενους που δεν μπορουν να μαθουν τα ΑΤΜ;

Που δεν εχουν καμια επαφη με υπολογιστες ;

Που ειναι στην επαρχεια και τα παιδια τους στην Αθηνα ;

Πως θα περνουν την συνταξη ;

Υπαρχει καποια προνοια για αυτους ;

Ολη η Ευρωπη εχει ηλικιωμένους.. εκεί πως εμαθαν!!!

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Εδώ έχουμε χριστιανικό ντι εν ει, το οποίο ενδόμυχα αντιστέκεται στα μηχανήματα του διαβόλου. Κατά τα άλλα, είμασθε πολύ έξυπνος λαός.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 7
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ήταν διαδεδομένες πολύ πιο νωρίτερα από ότι εδώ, στις περισσότερες περιπτώσεις οι σημερινοί ηλικιωμένοι στην Ευρώπη τα είχαν μάθει όλα αυτά όσο ήταν νέοι.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ήταν διαδεδομένες πολύ πιο νωρίτερα από ότι εδώ, στις περισσότερες περιπτώσεις οι σημερινοί ηλικιωμένοι στην Ευρώπη τα είχαν μάθει όλα αυτά όσο ήταν νέοι.

Οταν ξεκινησαν και εκεί Γεροι και Γριες υπηρχαν!!!!!! ξεκολατε στο 2021 ειμαστε!!!!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μη λέμε λαλακίες  .Οταν σταμάτησαν οι ταχυδρόμοι να πηγαίνουν τη σύνταξη στο σπιτι και η μάνα μου -αγράμματη- δεν ήξερε να χειριστεί τη κάρτα, μου την έδωσε και με έπαιρνε  τηλ μου έλεγε φερε μου 100 φερε 200 φερε όλη τη σύνταξη .....τόσο απλά...

Επεξ/σία από xp-user
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Οταν ξεκινησαν και εκεί Γεροι και Γριες υπηρχαν!!!!!! ξεκολατε στο 2021 ειμαστε!!!!

Όταν ξεκίνησαν εκεί όμως δεν έγιναν υποχρεωτικές (ή σχεδόν υποχρεωτικές) σε σύντομο διάστημα όπως εδώ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...