Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον, ηρθε η ωρα να αρχισω να στηνω το κουτι. περιμενω μια 3080ti απο το πλαισιο και λεω να αγορασω το υπολοιπο κουτι τωρα και μολις ερθει ή βρω καμια 3080 σε φυσιολογικη τιμη την κουμπωνω και τελος

το pc το θελω για 1440 gaming κυριως, rendering/video editing (μη επαγγελματικα) και κανα χαζοstream

https://www.skroutz.gr/s/28069059/Gigabyte-Z590-UD-AC-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/23292374/Intel-Core-i7-10700K-Box.html (για cpu δεν ειμαι ακομα σιγουρος, νομιζω 10700Κ ειναι μια χαρα για το build, δεν χρειαζεται να παω σε 11th gen)

https://www.skroutz.gr/s/20070751/G-Skill-Trident-Z-Neo-32GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C18D-32GTZN.html (ram μαλλον οχι η καλυτερη επιλογη; ειναι στα 3600mhz αυτες btw, λογικα ο 10700Κ τις θεωρει overclocked αλλα τρεχουν κανονικα φανταζομαι ε; )

https://www.skroutz.gr/s/25837599/Samsung-980-Pro-SSD-1-0TB-M-2-NVMe-MZ-V8P1T0BW.html

εκρεμμουν κουτι, ψυκτρα για cpu και τροφοδοτικο τα οποια πρεπει να κοστιζουν γυρω στα 250 ευρω συνολικα.

το budget ειναι 1000-1100 ευρω για ολα περαν της GPU

αλλες λεπτομερειες που με ψιλοενδιαφερουν: θα κουμπωσω τουλαχιστον 4 ssd/hdd ακομα οποτε θελουμε χωρο στο κουτι, θα ηθελα να εχει usb και audio jacks μπροστα επισης. τελος δεν με νοιαζουν καθολου τα φωτακια rgb κλπ

δεκτες και ριζικες αλλαγες στο build προφανως, λιγο στην τυχη τα διαλεξα αυτα που διαλεξα απο διαφορα reviews που εχω δει κατα καιρους :P μου φαινονται λιγα τα 250 για αυτα που μεινανε, παιζει να συμφερει να κοψω απο καπου αλλου γιατι η 3080ti θελει καλο 850αρι τροφοδοτικο

edit: https://pcpartpicker.com/list/WKmZMv αυτα εχω στο μυαλο μου. 

Επεξ/σία από etze
Δημοσ.

Μπορεις να κοψεις απο τις μνημες. παρε τις ιδιες σε 16gb. ειναι κομπλε, και καποια στιγμη αν θελησεις κουμπωνεις ακομη ενα σετακι των 16.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, emperor4her είπε

Μπορεις να κοψεις απο τις μνημες. παρε τις ιδιες σε 16gb. ειναι κομπλε, και καποια στιγμη αν θελησεις κουμπωνεις ακομη ενα σετακι των 16.

θα αρκουν ομως 16gb ram? αυτο σκεφτομαι :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, etze είπε

το pc το θελω για 1440 gaming κυριως, rendering/video editing (μη επαγγελματικα) και κανα χαζοstream

Για gaming ανετα, οτι και αν εχω παιξει πανω απο το 50% δεν εχω φτασει ποτε..

για rendering δεν ξερω τι κανεις, εγω που φτιαχνω video απο το drone και απο τη gopro (4k παντα) μια χαρα ειμαι. δεν ξερω τι προγραμματα χρησιμοποιεις, και τι ειδους rendering κανεις.

Αλλα υποθετω οτι αφου το κανεις για χομπι, το πολυ πολυ εκει που θα εκανε 2 ωρες να κανει 2.5...

επισης, 4 ram ειναι πιο ομορφες απο 2 τα rgb. :P 

Στη χειροτερη των περιπτωσεω, αν ποτε θελησεις να πας πανω απο 32, απλα τις πουλας εδω μεσα.. οι ram δεν χανουν τιμη ιδιαιτερα. θα χασουν μονο οταν βγουν οι ddr5, νομιζω αρχες 22

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.
3 ώρες πριν, emperor4her είπε

Για gaming ανετα, οτι και αν εχω παιξει πανω απο το 50% δεν εχω φτασει ποτε..

για rendering δεν ξερω τι κανεις, εγω που φτιαχνω video απο το drone και απο τη gopro (4k παντα) μια χαρα ειμαι. δεν ξερω τι προγραμματα χρησιμοποιεις, και τι ειδους rendering κανεις.

Αλλα υποθετω οτι αφου το κανεις για χομπι, το πολυ πολυ εκει που θα εκανε 2 ωρες να κανει 2.5...

επισης, 4 ram ειναι πιο ομορφες απο 2 τα rgb. :P 

Στη χειροτερη των περιπτωσεω, αν ποτε θελησεις να πας πανω απο 32, απλα τις πουλας εδω μεσα.. οι ram δεν χανουν τιμη ιδιαιτερα. θα χασουν μονο οταν βγουν οι ddr5, νομιζω αρχες 22

νταξει θα την παλεψω με το rendering οπως και να'χει δεν ειναι δουλεια, for the lolz φτιαχνω κανα clip, frag/pvp movie κλπ

αυτο που ειπες αντι για 2 ωρες θα κανει 2,5 κλαιν. και δεν προκειται ποτε να χρειαστω πανω απο 32gb ram. απλα θα παρω 16 τωρα και αλλα 16 αργοτερα μαλλον

ωραια οποτε φανταζομαι παω σε 16gb ram και εχω ~350 ευρω για κουτι/ψυκτρα cpu/psu που ειναι ψιλοτιμια λεφτα νομιζω

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, hln3 είπε

Γιατί να μην πας σε 11th gen; 11600K ή 11700 μια χαρά θα είναι και με τον 1ο κόβεις και 90 ευρώ από το build.

χμ

σκεφτομαι τα extra cores & threads του i7

ουσιαστικα με i7 10700Κ νομιζω θα ειμαι λιγο περισσοτερο futureproof 

δεν εχω σκοπο να αναβαθμιζω στα 2 χρονια :P 

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα (περιμένω 3080 ti eagle - στήνω νέο PC), δες τι έχω στο νου μου μέχρι στιγμής (πάω για 4K gaming, δε θα κάνω video editing αλλά κάνω development γενικά) στο attached αρχείο.

Προτίμησα AMD CPU λόγω καλύτερης απόδοσης σε games αλλά και με Intel καλός είσαι. Το κουτί είναι φανταστικό από airflow, ακόμα και με stock ανεμιστήρες έχει απίστευτα thermals:

Η ψύκτρα είναι η καλύτερη αερόψυξη που μπορείς να βάλεις, απλά πρέπει να βρεις low profile μνήμες (Crucial Ballistix, Corsair Vengeance LPX, G.Skill Aegis) αλλιώς δε θα χωρέσουν και οι 2 ανεμιστήρες πάνω στο θηρίο την ψύκτρα. Το τροφοδοτικό επίσης σταθερή αξία, θα τη σηκώνει άνετα την 3080 Ti. Θα σου βγούν κάτι λιγότερο από 350, ίσως περισσέψουν και κάτι ψιλά για παραπάνω ανεμιστήρες.

16-7-21.png

Δημοσ.

Θα παιξεις με stock συχνοτητες? Γιατi με τον 3700X ειχα δει 85αρια στο prime με την ιδια ψυκτρα . βεβαια επειδη δεν ηταν δικος μου δεν ξερω σε τι κουτι ηταν απλα μονο οτι ηταν clocked στα 4.4GHz.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, foukas είπε

Επειδή κι εγώ είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα (περιμένω 3080 ti eagle - στήνω νέο PC), δες τι έχω στο νου μου μέχρι στιγμής (πάω για 4K gaming, δε θα κάνω video editing αλλά κάνω development γενικά) στο attached αρχ

Προτίμησα AMD CPU λόγω καλύτερης απόδοσης σε games αλλά και με Intel καλός είσαι. Το κουτί είναι φανταστικό από airflow, ακόμα και με stock ανεμιστήρες έχει απίστευτα thermals: 

Είσαι λάθος. Οι intel δίνουν περισσότερα fps σε gaming.. ψαξτο καλύτερα. Btw τον 3900x εχω

10 ώρες πριν, etze είπε

νταξει θα την παλεψω με το rendering οπως και να'χει δεν ειναι δουλεια, for the lolz φτιαχνω κανα clip, frag/pvp movie κλπ

αυτο που ειπες αντι για 2 ωρες θα κανει 2,5 κλαιν. και δεν προκειται ποτε να χρειαστω πανω απο 32gb ram. απλα θα παρω 16 τωρα και αλλα 16 αργοτερα μαλλον

ωραια οποτε φανταζομαι παω σε 16gb ram και εχω ~350 ευρω για κουτι/ψυκτρα cpu/psu που ειναι ψιλοτιμια λεφτα νομιζω

Αν το δωμάτιο δεν κλιματίζεται, θα πρότεινα υδρόψυξη για το καλοκαίρι.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, emperor4her είπε

Αν το δωμάτιο δεν κλιματίζεται, θα πρότεινα υδρόψυξη για το καλοκαίρι.

θα κλιματιζεται το δωματιο. 

Δημοσ.

Οι Intel δίνουν όντως καλύτερα fps γενικά, οι zen3 όμως είναι ίσως οι πιο δυνατοί. Βέβαια αυτό ισχύει σε ανάλυση 1080p,  σε 2k που θα πάει ο ts η ψαλίδα κλείνει τρομερά. Δεν βρίσκω λογικό αγοράς ενος 5800x με τιμή κοντά στα 400.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, foukas είπε

Επειδή κι εγώ είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα (περιμένω 3080 ti eagle - στήνω νέο PC), δες τι έχω στο νου μου μέχρι στιγμής (πάω για 4K gaming, δε θα κάνω video editing αλλά κάνω development γενικά) στο attached αρχείο.

Η ψύκτρα είναι η καλύτερη αερόψυξη που μπορείς να βάλεις, απλά πρέπει να βρεις low profile μνήμες (Crucial Ballistix, Corsair Vengeance LPX, G.Skill Aegis) αλλιώς δε θα χωρέσουν και οι 2 ανεμιστήρες πάνω στο θηρίο την ψύκτρα. Το τροφοδοτικό επίσης σταθερή αξία, θα τη σηκώνει άνετα την 3080 Ti. Θα σου βγούν κάτι λιγότερο από 350, ίσως περισσέψουν και κάτι ψιλά για παραπάνω ανεμιστήρες.

16-7-21.png

το κουτι φαινεται τουμπανο. και με τις διαστασεις με την καρτα απ'οτι τσεκαρα κομπλε ειμαστε, χωραει κιριλε. το τροφοδοτικο ψιλοκλασικ, εχω ακριβως το ιδιο αλλα πιο παλια εκδοση (2015 νομιζω;). 

για την ψυκτρα δεν ξερω καθολου :P θα ηθελα κατι πιο μικρο να πω την αληθεια, με αγχωνει λιγο να ειναι τοσο μεγαλη :D καμια αλλη επιλογη δεν υπαρχει;

το μονο που με προβληματιζει λιγο στο pc ειναι αν θα μπορω να κουμπωσω 4 ssd/hdd + 1 nvmie

προεκυψε αυτο το θεμα με την μητρικη και τον επεξεργαστη που εχω επιλεξει. γιατι συμβαινει αυτο; καμια ιδεα; 

image.png.9701700ef46948fc4054b18efb3bce08.png

Επεξ/σία από etze
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O rocket lake έχει 16 + 4 pcie 4.0 lanes, oι comet lake 16 pcie 3.0 lanes. Αφορά τα lanes τou cpu, όχι του chipset.

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, hln3 είπε

O rocket lake έχει 16 + 4 pcie 4.0 lanes, oι comet lake 16 pcie 3.0 lanes. Αφορά τα lanes τou cpu, όχι του chipset.

οποτε με αυτην τη μητρικη πρεπει να παω αναγκαστικα σε 11η γενια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...