Sv2bzq-G Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά Καλή χρονιά να έχουμε. Λίγο βοήθεια. Έχω χωρίσει τον 512G σε 250G για Windows και 200G για SteamOS αλλά θέλω να πάρω καμιά 100G από τα Windows (δηλαδή να τροποποιήσω τα partision). Μπορώ να το κάνω χωρίς να τα ξαναστήσω από την αρχή ή μπορώ να το κάνω με άλλον τρόπο και κρατήσω το στήσιμο όπως το έχω? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 23 hours ago, Sv2bzq-G said: Παιδιά Καλή χρονιά να έχουμε. Λίγο βοήθεια. Έχω χωρίσει τον 512G σε 250G για Windows και 200G για SteamOS αλλά θέλω να πάρω καμιά 100G από τα Windows (δηλαδή να τροποποιήσω τα partision). Μπορώ να το κάνω χωρίς να τα ξαναστήσω από την αρχή ή μπορώ να το κάνω με άλλον τρόπο και κρατήσω το στήσιμο όπως το έχω? Θα πρέπει να κατεβάσεις κάποιο εργαλείο - π.χ. parition magic - στο Windows OS, να σμικρύνεις το partition με αποτέλεσμα "free unalocated space". Μετά από Linux/SteamOS (θα σου πούν τα παιδιά μιας και δεν έχω την συσκευή), με console ή gui νε προσαρτίσεις το unalocated space στο linux partition. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δοκίμασε κανείς σας να βάλει VibrantDeck να μας πει αν όντως είδε το φως το αληθινό ή αν είναι σαχλαμάρες αυτά που διαβάζουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakos356 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Δοκίμασε κανείς σας να βάλει VibrantDeck να μας πει αν όντως είδε το φως το αληθινό ή αν είναι σαχλαμάρες αυτά που διαβάζουμε; Ναι, εγώ και είναι εξαιρετικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 15 minutes ago, liakos356 said: Ναι, εγώ και είναι εξαιρετικό. Τέλεια, θα κάνω μια δοκιμή και θα ενημερώσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, Malthador είπε Τέλεια, θα κάνω μια δοκιμή και θα ενημερώσω. Αν μπορείς μετά τις δοκιμές, πόσταρε και έναν οδηγό που ακολούθησες για την εγκατάσταση. Ίσως πρέπει να φτιαχτεί και κάποιο ποστ με συγκεντωτικούς οδηγούς για το stem deck... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Moderators Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 6 hours ago, thanasis00 said: Αν μπορείς μετά τις δοκιμές, πόσταρε και έναν οδηγό που ακολούθησες για την εγκατάσταση. Ίσως πρέπει να φτιαχτεί και κάποιο ποστ με συγκεντωτικούς οδηγούς για το stem deck... Τους συγκεντρωτικούς οδηγούς τους σκέφτομαι σαν ξεχωριστό νήμα, όχι σαν post, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να μείνει on-topic, όταν η κονσόλα είναι ουσιαστικά PC. Θα σκεφτώ λίγο πως μπορεί να δουλέψει και θα το κάνω αν είναι, μιας και είμαστε αρκετοί αυτοί που έχουμε Steam Deck. Σε ότι αφορά το vibrantDeck plug-in, πρώτα βάζουν το Decky Loader, το οποίο είναι ένα plug-in για να περνάμε άλλα plug-ins. Τα βήματα έχουν ως εξής: Αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε στην τελευταία έκδοση του firmware, πατάμε το Steam button Πηγαίνουμε System -> Settings, βρίσκουμε την επιλογή «Enable Developer Mode» και την ενεργοποιούμε. Βγαίνουμε και ξαναπατάμε το Steam button. Πηγαίνουμε Developer, σκρολάρουμε στο Miscellaneous, βρίσκουμε την επιλογή «CEF Remote Debugging» και την ενεργοποιούμε. Πατάμε «Restart Now». Μόλις μπούμε ξανά στο OS, πατάμε το Steam button, μετά Power, μετά Switch to Desktop Ανοίγουμε το Konsole app και στην περίπτωση που δεν έχουμε ορίσει sudo password, το φτιάχνουμε δίνοντας την εντολή passwd (μόλις την δώσουμε γράφουμε τον κωδικό μας -ο οποίος δεν θα φαίνεται- και πατάμε enter. Μετά τον ξαναγράφουμε και ξαναπατάμε enter). Στη συνέχεια δίνουμε την εξής εντολή: curl -L https://github.com/SteamDeckHomebrew/decky-loader/raw/main/dist/install_release.sh | sh Μόλις κατεβάσει ότι είναι να κατέβει κλείνουμε το Konsole app και πατάμε το Gaming Mode Shortcut Πατάμε το ... button και θα δούμε ότι έχει προστεθεί μια επιπλέον επιλογή, ένα εικονίδιο που μοιάζει με πρίζα (με plug-in δηλαδή) Πάμε εκεί και πάνω έχει δύο εικονίδια, το ένα είναι το Options του Decky Loader plug-in και το άλλο είναι το shop όπου κατεβάζουμε τα plug-ins που θέλουμε. Πατάμε το δεύτερο. Βρίσκουμε το vibrantDeck, το κατεβάζουμε και μόλις εγκατασταθεί κάνουμε επανεκκίνηση. Όταν μπούμε πάλι στο OS και πατήσουμε το ... button, θα δούμε ότι έχουν προστεθεί οι επιλογές που μας δίνει το vibrantDeck μέσα στο Quick Access menu. Κατά βάση η επιλογή που μας ενδιαφέρει είναι το Saturation. Γενικά είχα θέμα όταν streamαρα από το PS5 μου, τα χρώματα ήταν εντελώς πεθαμενατζίδικα. Βάζοντας το Saturation στο 180-200 η διαφορά είναι χαώδης. Ο Kratos μοιάζει με γλυκούλι αρκουδάκι πλέον. 6 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Malthador είπε Τους συγκεντρωτικούς οδηγούς τους σκέφτομαι σαν ξεχωριστό νήμα, όχι σαν post, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να μείνει on-topic, όταν η κονσόλα είναι ουσιαστικά PC. Θα σκεφτώ λίγο πως μπορεί να δουλέψει και θα το κάνω αν είναι, μιας και είμαστε αρκετοί αυτοί που έχουμε Steam Deck. Σε ότι αφορά το vibrantDeck plug-in, πρώτα βάζουν το Decky Loader, το οποίο είναι ένα plug-in για να περνάμε άλλα plug-ins. Τα βήματα έχουν ως εξής: Αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε στην τελευταία έκδοση του firmware, πατάμε το Steam button Πηγαίνουμε System -> Settings, βρίσκουμε την επιλογή «Enable Developer Mode» και την ενεργοποιούμε. Βγαίνουμε και ξαναπατάμε το Steam button. Πηγαίνουμε Developer, σκρολάρουμε στο Miscellaneous, βρίσκουμε την επιλογή «CEF Remote Debugging» και την ενεργοποιούμε. Πατάμε «Restart Now». Μόλις μπούμε ξανά στο OS, πατάμε το Steam button, μετά Power, μετά Switch to Desktop Ανοίγουμε το Konsole app και στην περίπτωση που δεν έχουμε ορίσει sudo password, το φτιάχνουμε δίνοντας την εντολή passwd (μόλις την δώσουμε γράφουμε τον κωδικό μας -ο οποίος δεν θα φαίνεται- και πατάμε enter. Μετά τον ξαναγράφουμε και ξαναπατάμε enter). Στη συνέχεια δίνουμε την εξής εντολή: curl -L https://github.com/SteamDeckHomebrew/decky-loader/raw/main/dist/install_release.sh | sh Μόλις κατεβάσει ότι είναι να κατέβει κλείνουμε το Konsole app και πατάμε το Gaming Mode Shortcut Πατάμε το ... button και θα δούμε ότι έχει προστεθεί μια επιπλέον επιλογή, ένα εικονίδιο που μοιάζει με πρίζα (με plug-in δηλαδή) Πάμε εκεί και πάνω έχει δύο εικονίδια, το ένα είναι το Options του Decky Loader plug-in και το άλλο είναι το shop όπου κατεβάζουμε τα plug-ins που θέλουμε. Πατάμε το δεύτερο. Βρίσκουμε το vibrantDeck, το κατεβάζουμε και μόλις εγκατασταθεί κάνουμε επανεκκίνηση. Όταν μπούμε πάλι στο OS και πατήσουμε το ... button, θα δούμε ότι έχουν προστεθεί οι επιλογές που μας δίνει το vibrantDeck μέσα στο Quick Access menu. Κατά βάση η επιλογή που μας ενδιαφέρει είναι το Saturation. Γενικά είχα θέμα όταν streamαρα από το PS5 μου, τα χρώματα ήταν εντελώς πεθαμενατζίδικα. Βάζοντας το Saturation στο 180-200 η διαφορά είναι χαώδης. Ο Kratos μοιάζει με γλυκούλι αρκουδάκι πλέον. Τέλειο writeup! Ευχαριστούμε πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πολύ καλό plug-in το vibrantDeck, το δοκίμασα κι εγώ στο παρελθόν, απλά να αναφέρω ότι σε οποιοδήποτε panel όσο περισσότερο αυξάνουμε το vibrancy με τεχνητούς τρόπους μέσω software, τόσο περισσότερη λεπτομέρεια και βάθος χρώματος χάνεται. Και αυτό γιατί στην ουσία λέμε στο panel να κάνει πράγματα τα οποία ξεπερνούν τις τεχνικές προδιαγραφές του με αποτέλεσμα να χάνουμε ποιότητα σε άλλους τομείς. Η οθόνη του Deck είναι ένα κάκιστο panel και για εμένα είναι το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο της συσκευής. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το panel είναι LCD και όχι OLED, μιας και υπάρχουν συσκευές εκεί έξω με πολύ ποιοτικά IPS LCD panels, αλλά δυστυχώς το Steam Deck δεν είναι μία από αυτές. Ελπίζω σε βελτίωση στο επόμενο version γιατί η Valve έκανε τεράστια θυσία ποιότητας σε αυτόν τον τομέα. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2023 από D.Luffy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Η οθόνη είναι ο νούμερο ένα λόγος που τελικά ακύρωσα την παραγγελία μου . στο deck 2 θα ήθελα 1080p, oled και καμιά ίντσα μεγαλύτερη (αν έχει και vrr ακόμα καλυτερα) προφανώς με την ανάλογη τιμή δεν θα το περίμενα στην τιμή του πρώτου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Η οθόνη είναι ο νούμερο ένα λόγος που τελικά ακύρωσα την παραγγελία μου . στο deck 2 θα ήθελα 1080p, oled και καμιά ίντσα μεγαλύτερη (αν έχει και vrr ακόμα καλυτερα) προφανώς με την ανάλογη τιμή δεν θα το περίμενα στην τιμή του πρώτου τι να παει 8ιντζο ? μετα δεν θα βγαινει απο το σπιτι. εγω θα ηθελα το επομενο να εχει και μια mini εκδοση μεταξυ 5 - 6 ιντζες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, stefanos_th είπε τι να παει 8ιντζο ? μετα δεν θα βγαινει απο το σπιτι. εγω θα ηθελα το επομενο να εχει και μια mini εκδοση μεταξυ 5 - 6 ιντζες . μια χαρά κρατάνε το ίδιο μέγεθος αν θέλουν με το να μειώσουν τα μπεζελς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Κάναμε ένα 3d print στην δουλειά για βάση και για να μπαίνει ο φορτιστής μέσα Βγήκε πολύ καλό 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisgewrgi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 https://www.polygon.com/22954890/steam-deck-xbox-game-pass-pc-games-valve-microsoft Μακάρι να πραγματοποιηθεί! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gust Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε https://www.polygon.com/22954890/steam-deck-xbox-game-pass-pc-games-valve-microsoft Μακάρι να πραγματοποιηθεί! Δυστυχώς πρόκειται για άρθρο του Φεβρουαρίου του 22, στο οποίο δεν βλέπω καμία βάση. Δεν τσιμπάει η ms. Anyway τελείωσα πριν λίγες μέρες στο φορητό το crisis 2 remastered. Locked 40 fps με high settings. Ήταν απολαυστικό και τσουλήσε νεράκι αν και το είχα ήδη παίξει και στα χρόνια του. Σειρα τώρα η το persona 5 royal η το elden ring. Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ευπρόσδεκτη η γνώμη του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα