Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, CleanthisD είπε

Άργησε να φανεί μην αγχώνεσαι μετά όμως πήγε πολύ γρήγορα. Σε μια εβδομάδα το είχα επαρχία. Eσύ βάλε και τον φόρτο από black friday

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο έχει βάλει κανείς skin για προστασία;;

Δεν νομίζω πως χρειάζεται σκιν. Εγώ δεν έβαλα. Μόνο μια θήκη των 4€ και είναι ολόιδια με αυτές που πουλάνε 20€ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 3/12/2022 στις 2:39 ΜΜ, ppkstat είπε

Το παρέλαβα προχθές, χθες ασχολήθηκα όλη μέρα μαζί του. Οι αρχικές εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Πήρα την 64GB έκδοση και κατευθείαν της έβαλα έναν 2230 512GB SSD. Πολύ εύκολη διαδικασία και γενικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο 'βατό' είναι κατασκευαστικά. Αυτό είναι πολύ καλό πάντα με το σκεπτικό ότι το right to repair είναι βασικό θέμα στις μέρες μας. Ακόμα και χωρίς επισκευές η συσκευή καθαρίζεται πολύ εύκολα και μάλλον αλλάζει και η μπαταρία εύκολα (αναφέρω αυτά τα 2 γιατι όποιος το χρησιμοποιήσει αρκετά προφανώς θα τα αντιμετωπίσει σαν προβλήματα). 

Το έκανα dual boot με το μεγαλύτερο μέρος του σκληρού να είναι αφιερωμένο στην εγκατάσταση των windows 11. Με ζόρισε πολύ να κάνω το swicd να δουλέψει σωστά. Αφού δούλεψε σωστά κατάλαβα ότι κάθε φορά πρέπει να φτιάχνω ένα προφίλ για κάθε παιχνίδι. Στα μισά παιχνίδια θέλει mouse και buttons disabled και στα άλλα μισά μόνο buttons (παίζω πολύ indie και point and click, έχουμε και κάποια ηλικία). Αν τρέχει σε default profile αυτά δεν μπορούν να μπουν γιατί χάνεις την λειτουργικότητα της συσκευής σε περιβάλλον windows. Σαν να μην έφτανε αυτό, αν θες να κάνεις map κάποιον συνδυασμό πληκτρολογίου σε κάποιο κουμπί (πχ alt-tab ή κάποιο άλλο για να κάνεις toggle το rivatuner για παράδειγμα) πρέπει να το κάνεις για κάθε προφίλ ξεχωριστά (και για κάποιο λόγο όταν κάνεις ένα νέο προφίλ αυτό δεν αντιγράφει το default με τις αλλαγές που έχεις κάνει). Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν λύσεις για μερικά απ αυτά αλλά είναι αρκετά πολύπλοκες.     

Φίλε μου από πού πήρε τον 2230; Ρωτάω γιατί είναι δυσεύρετοι. Αν έχεις λινκ θα ήταν ακόμα καλύτερα!

Στις 7/12/2022 στις 11:44 ΠΜ, Sv2bzq-G είπε

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχει 2 ημέρες που μου στείλανε email ότι το έχουν στείλει και μου έδωσαν και track number. Αλλά στη μεταφορική ακόμα δεν φαίνεται, να τους στείλω κανένα email η να περιμένω? 

Σε εσάς έτσι άργησε να φανεί? 

Βάλε εδώ το tracking number και θα το βρεις https://www.gls-info.nl/

Στις 7/12/2022 στις 1:53 ΜΜ, CleanthisD είπε

Άργησε να φανεί μην αγχώνεσαι μετά όμως πήγε πολύ γρήγορα. Σε μια εβδομάδα το είχα επαρχία. Eσύ βάλε και τον φόρτο από black friday

7 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Βάλε εδώ το tracking number και θα το βρεις https://www.gls-info.nl/

OK παιδιά σας ευχαριστώ είδη άρχισε να φαίνεται από νωρίς σήμερα το πρωί και όντως είδα 3-4 ενημερώσεις. Αντε να δούμε. 

15 ώρες πριν, smyrali είπε

Φίλε μου από πού πήρε τον 2230; Ρωτάω γιατί είναι δυσεύρετοι. Αν έχεις λινκ θα ήταν ακόμα καλύτερα!

Θα με ενδιέφερε και εμένα, αν και βρίσκω κάποιους αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός ακόμα και στο Amazon είδα. Πάντως δεν ξέρω εάν αξίζει να πάω από 512 σε 1tb, για πέστε τις δικές σας γνώμες. 

14 ώρες πριν, Sv2bzq-G είπε

OK παιδιά σας ευχαριστώ είδη άρχισε να φαίνεται από νωρίς σήμερα το πρωί και όντως είδα 3-4 ενημερώσεις. Αντε να δούμε. 

Θα με ενδιέφερε και εμένα, αν και βρίσκω κάποιους αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός ακόμα και στο Amazon είδα. Πάντως δεν ξέρω εάν αξίζει να πάω από 512 σε 1tb, για πέστε τις δικές σας γνώμες. 

Με το καλο να σου έρθει . Το θέμα χώρου ως γνωστό είναι παντα το ίδιο . Οσο και να έχεις κάποτε θα γεμίσει ...

Εγω έχω το 64αρι , με μια 400 sd καρτα και δίαλεξα έναν εξωτερικο usb ssd δισκο 1 tb για Roms παιχνιδια κτλ .

Ετσι έχω και απλετο χώρο με μια παραχώριση στο τρόπο  διαχείρισης αλλα δεν χρειάζεται να ανοίγω και το μηχάνημα πριν καν περασει καιρός .

Η τελικη επιλογή - ευθύνη κλασικα είναι προσωπική του καθενός .

Όμως τουλάχιστον για κάποιο διαστημα εγγυησης δεν είναι και πολύ καλό να το ανοίξει κάποιος .

• Like 1

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα  ότι το μηχάνημα είναι τόσο δυνατό, το έχω 4 μήνες και πλέον το χρησιμοποιώ ως desktop! πέρα από την πολύ εύκολη προσβασιμότητα που έχει και την αλλαγή του σκληρού η μεγάλη έκπληξη ήτανε ότι σου επιτρέπει να αλλάξεις την vram, έχει dual boot αλλά κυρίως δουλεύω τα windows.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να προτείνετε κάποιον ταχυφορτιστή πρίζας για να μη χρησιμοποιώ της μάνας του

Επίσης κάποιο  powerbank με ταχυφορτιστή πάνω από τα 10.000mAh

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά τα Windows 11 τρέχουν καλά οι drivers είναι εντάξει??? 

Βρε παιδιά για κοιτάξτε λίγο την πορεία του δέματος, ενώ έφυγε από Ολλανδία πήγε στη Γερμανία και επέστρεψε στη Ολλανδία και έχει τώρα 4 μέρες δεν βλέπω καμία εξέλιξη τι να κάνω?? 

Screenshot_20221211_161840_Chrome.jpg

Επεξ/σία από Sv2bzq-G

2 ώρες πριν, Sv2bzq-G είπε

Βρε παιδιά για κοιτάξτε λίγο την πορεία του δέματος, ενώ έφυγε από Ολλανδία πήγε στη Γερμανία και επέστρεψε στη Ολλανδία και έχει τώρα 4 μέρες δεν βλέπω καμία εξέλιξη τι να κάνω?? 

Screenshot_20221211_161840_Chrome.jpg

Είναι λίγο περίεργο, αλλά γενικά να ξέρεις ότι μέσα στο ΣΚ δεν κάνει updates συνήθως. Οπότε περίμενε μέχρι Δευτέρα-Τρίτη να δεις που θα πάει, και αν δε προχωρήσει έστω και λίγο προς τα εδώ (Γερμανία ή Τσεχία ή Ουγγαρία), άνοιξε ένα ticket στο steam support.

• Like 1

8 ώρες πριν, Sv2bzq-G είπε

Από τις αρχές Οκτωβρίου όπου και πέρασα τα windows δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα λειτουργεί κανονικά σαν ένα desktop.

• Like 1

Στις 8/12/2022 στις 9:50 ΜΜ, Sv2bzq-G είπε

Στις 8/12/2022 στις 6:18 ΠΜ, smyrali είπε

Απο ebay, μεταχειρισμένος απο laptop. Είναι γεμάτο από τέτοιους δίσκους, 50 ευρώ τον πήρα. 

• Like 1

Ποιος έχει περάσει arcade games να μας πει 2 3 πραγματα;  παιζω switch κτλπ.αλλα όλα αυτά τα παλιά arcade και mame που παίζαμε στα ηλεκτρονικά πως τα περναμε;

2 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Ποιος έχει περάσει arcade games να μας πει 2 3 πραγματα;  παιζω switch κτλπ.αλλα όλα αυτά τα παλιά arcade και mame που παίζαμε στα ηλεκτρονικά πως τα περναμε;

Παιδιά θα ήταν ωραίο εάν μπορεί κάποιος ή κάποιοι εάν μπορούν και θέλουν να φτιαχτεί ένας οδηγός και με αυτό που ζητάει ο φίλος αλλά και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει κάποιους άλλους που δεν έχει τις γνώσεις. 

• Moderators

Μπορείτε να βρείτε οδηγούς για emulator managers/ launchers σε Steam Deck στο Youtube ή όποιος έχει μεράκι μπορεί να περιγράψει τη διαδικασία εδώ στα Ελληνικά. 

Για παράδειγμα:

Ωστόσο, δεν θα γίνονται αποδεκτά οδηγίες/μηνύματα για την απόκτηση ROMS για παιχνίδια ή BIOS για emulated systems ή οτιδήποτε άλλο προστατεύεται από διατάξεις για πνευματικά δικαιώματα.

• Like 3
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...