Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thanasis00 είπε

Προσωπικά μια χαρά έβαλα και battlenet και epic games για να παίξω ότι έχω εκεί, μέσα από το steam os χωρίς κανένα θέμα. Οκ αν θέλετε να παίζετε παιχνίδια με unsupported anti cheat, είναι μονόδρομος, αλλά δεν είναι αναγκαιότητα. 

Μέσα από steam os? Έχεις κάποιο λινκ την διαδικασία που ακολούθησες; 

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheoAlex50 είπε

Μέσα από steam os? Έχεις κάποιο λινκ την διαδικασία που ακολούθησες; 

Είναι ο κλασσικός τρόπος που κατεβάζεις το .exe και το προσθέτεις σαν non steam game, κάνεις εγκατάσταση, και μετά προσθέτεις το launcher exe σαν non steam game, και εγκαθιστάς τα πάντα, όπως στο παράδειγμα: 

https://riseupgamer.com/how-to-install-battle-net-on-steam-deck/

Αυτό δουλεύει για όλους τους launchers, όχι μόνο για το battle.net, καθώς επίσης υπάρχει και fix για να μπορείς να εγκαθιστάς παιχνίδια και στην sd card, όπως στο παρακάτω παράδειγμα:

https://www.gamingonlinux.com/2022/03/an-update-on-installing-epic-games-on-steam-deck-plus-accessing-the-sd-card/

Παίζω τώρα Diablo 2 Resurrected, και είναι κολλημένα 60fps το παιχνίδι, και νιώθεις ότι είναι native για το deck.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Προσωπικά μια χαρά έβαλα και battlenet και epic games για να παίξω ότι έχω εκεί, μέσα από το steam os χωρίς κανένα θέμα. Οκ αν θέλετε να παίζετε παιχνίδια με unsupported anti cheat, είναι μονόδρομος, αλλά δεν είναι αναγκαιότητα. 

Εβαλα και εγω  battlenet στο steam os αλλά δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία.  Πολλά frame drops.πχ το overwatch δεν παλευόταν, συνέχεια έπεφτε 40αρια.

Βεβαια το must για μενα ήταν το  game pass  μιας και έχει πάρα πολλά games που ειναι οτι πρεπει για το steam deck. Τώρα παίζω τα ori

Επεξ/σία από chrisgewrgi
Δημοσ.

Μια παρατήρηση...... Το Age of Empires παίζει μια χαρά, αλλά τα γραφικά σε σχέση με το Pc είναι τραγικά. Οπότε το θέμα της κάρτας γραφικών είναι ΘΕΜΑ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, valandis είπε

Μια παρατήρηση...... Το Age of Empires παίζει μια χαρά, αλλά τα γραφικά σε σχέση με το Pc είναι τραγικά. Οπότε το θέμα της κάρτας γραφικών είναι ΘΕΜΑ.

Χρησιμοποιείς κανένα custom gamepad? Δε με έχει βολέψει το default. 

Δημοσ.

Mouse και ποντίκι με σύνδεση Bluetooth, μια χαρά ανταποκρίνονται. Βέβαια το συνδέω με την TV, και παρότι είναι Oled δεν βλέπω βελτίωση. Τώρα δοκιμάζω και το Football Manager 2023.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από την 4η ημέρα έβαλα WIN 11 και δεν ξανασχοληθηκα με το steam os γιατί έχω συνδρομή game pass ultimate. Δεν με βλέπω να ανοίγω σύντομα ΧΒΟΧ πάντως....Έχω να νιώσω τόσο πόρωση με παιχνίδια από τότε που ήμουν μικρός και είχα gameboy και Lynx....Το να μπορείς να παίζεις όπου θες  και όποτε θες χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις τηλεοραση, κονσόλα κλπ είναι μεγάλη υπόθεση.

Επεξ/σία από smyrali
typo
  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει πρόβλημα με dual boot σε όσους αναβάθμισαν σε 3.4 το steamos???

Διαβάζω ότι χαλαει ο bootloader...κάποιος που να το έκανε να μας διαφωτίσει?

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Υπάρχει πρόβλημα με dual boot σε όσους αναβάθμισαν σε 3.4 το steamos???

Διαβάζω ότι χαλαει ο bootloader...κάποιος που να το έκανε να μας διαφωτίσει?

όντως, με την αναβάθμιση χαλάει ο refined bootloader.

αλλά επιλέγοντας από το bios menu χειροκίνητα το .efi του steam os, μπαίνει κανονικά στο λειτουργικό.

εκεί τρέχεις ξανά το script του refined και το dual boot στην αρχή, δουλεύει ξανά

Δημοσ.

Γειά σας και από εμένα. 

Θέλω να κάνω μια αγορά ενός Steam deck αλλά δεν ξέρω εάν πρέπει να περιμένω μέχρι τέλος του μήνα για καμιά Black Friday. Λέτε να έχουν Black Friday αυτή?? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sv2bzq-G είπε

Δηλαδή να το παραγγείλω?? 

Λες όμως?? 

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να δούμε κάποια έκπτωση. Πάντως η BF δεν αργεί, οπότε αν δεν το θέλεις επειγόντως, δεν χάνεις κάτι με το να περιμένεις λίγο. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν λίστες αναμονής πια.

Δημοσ.

Χλωμό γενικά για έκπτωση, ειδικά για μια κονσόλα που ακόμα δεν έχει κλείσει 1 χρόνο κυκλοφορίας. Γενικά περίμενε μήπως γίνει κανά θαύμα, έτσι κι αλλιώς 10-15 μέρες είναι μέχρι να τελειώσουν Black Friday/Cyber Monday, και πάρτο μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...