tsamo2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, comfuzio είπε οκ! Γιατί κατάλαβα από το πιο πάνω ότι έλεγες για το Steam Deck. Ναι καλά άλλοι κατασκευαστές βγάζουν πιο δυνατά handheld pc αλλά όχι σε αυτήν την τιμή οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει κάποιος να πει δεν δίνω τα 419~679 για το τωρινό deck και να δώσει κάτι εξτρά να πάει σε άλλο brand αλλά ναι αν παίξει κάτι πιο δυνατό σε καλύτερη τιμή why not? Κοίτα εγώ τώρα έχω το steam deck και είμαι κατευχαριστημένος. Αλλά αν δεν είχα κι έλεγα σήμερα, θέλω να πάρω ένα pc handheld, θα έπαιρνα είτε το steam deck 64gb και θα έκανα upgrade τον σκληρό, που θα ερχόταν μέχρι τον Δεκέμβριο και θα έβγαινε περίπου στα 550€, είτε θα έπαιρνα αυτό της aokzoe στα 880€ και θα το είχα το άλλο μήνα και με πολύ καλύτερες αποδόσεις. Θα βγουν κι άλλα με τον 6800U, αλλά από ότι φαίνεται τίποτα δεν πλησιάζει το steam deck σε σχέση τιμής απόδοσης προς το παρόν. Ακόμα κι αυτό της aokzoe είναι τιμή Kickstarter, η κανονική θα είναι πάνω από χιλιάρικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Μην συγκρίνεται το Steam Deck με τις υπόλοιπες προτάσεις του ανταγωνισμού, καμία σχέση. Η Valve είναι platform holder, όπως είναι οι Nintendo-Microsoft-Sony. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν προσδοκούν να βγάλουν λεφτά από το Η/W (όχι σοβαρά τουλάχιστον), αλλά βλέπουν τις κονσόλες ως το μέσο που θα τους φέρει μεγαλύτερες πωλήσεις στο S/W. Οι εταιρείες πίσω από τα υπόλοιπα μηχανάκια που αναφέρετε έχουν μόνο αυτό το έσοδο, επομένως δεν μπορούν να πουλήσουν στις τιμές που πουλάει η Valve, καλώς ή κακώς. Όταν θα βγει κάτι αντίστοιχο (ούτε καν καλύτερο) του Deck από τρίτη εταιρεία που να κοστίζει κάτω από χιλιάρικο, το ξανασυζητάμε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 23 ώρες πριν, tsamo2 είπε Δεν εννοούσα από τη Valve, αλλά γενικά στην αγορά. Τη Valve τη βλέπω να αργεί ακόμα, αλλά ήδη αρκετές εταιρίες έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν handhleds με καλύτερα τσιπάκια. Για παράδειγμα η AOKZOE θα αρχίσει να κάνει shipping τον Σεπτέμβριο την δικιά της portable με τον 6800U στα 880€ και fun fact έχουν δοκιμάσει ήδη SteamOs στη συσκευή (windows 11 κανονικά). Πέρασε από πολλούς γνωστούς γιουτούμπερς το πρωτότυπο και φαίνεται αξιόλογο (ιδίως η οθόνη), αλλά όπως και όλα τα άλλα κινέζικα μικρό καλάθι για την διαθεσιμότητα στις ημερομηνίες που λένε, κόστος αποστολής και φυσικά υποστήριξη ακόμη και ένα εξάμηνο μετά το πέρας της έναρξης πώλησης. Επίσης τα 880 είναι η προπαραγγελία, όχι η τιμή για μετά τον Σεπτέμβρη. Το κυριότερο που προσφέρει το steam deck είναι δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και η άπταιστη υποστήριξη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 29/7/2022 στις 11:14 ΜΜ, tsamo2 είπε Το δοκίμασα από περιέργεια και μου βγάζει τα ίδια στοιχεία, απλά ο δικός μου nvme είναι Kingston αντί για Phison. Εν το μεταξύ κάτι πήγε στραβά σήμερα με τον Lutris(μάλλον). Κάποια παιχνίδια που είχα από εκεί ξαφνικά σέρνονται ή εμφανίζουν graphical glitches. Προς το παρόν δεν έχω βγάλει κάποια άκρη. Ότι παιχνίδια έχω από steam, είτε αυτά είναι στο σκληρό δίσκο είτε στη microsd, παίζουν κανονικά χωρίς θέματα. Φανταστείτε ότι μέχρι και το Rogue Legacy έτρεχε στα 35-40 fps. Θυμάμαι να παίζω λίγο το πρωί και να είναι όλα εντάξει, πάω αργότερα σε desktop mode για να περάσω το Digimon Survive από το flashάκι, κάνει κάτι updates το Discover, κατεβάζει το steam ενημέρωση για proton, κάνει επαλήθευση αρχείων στο Digimon Survive και μετά πάω σε gaming mode και δοκιμάζω το παιχνίδι για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι κομπλέ, που ήταν. Πάω μετά κάποια στιγμή να μπαίξω Crash 4 και τα γραφικά είχαν glitches και φαινόντουσαν σαν corrupted ανά σημεία, με αισθητά χαμηλότερα fps. Ότι game δοκίμασα από Lutris είχε την ίδια τύχη. Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; edit: Crash 4 Screenshot σε low settings Σε περίπτωση που τύχει σε κανένα άλλο άτομο, πήγα στo Lutris και στο παιχνίδι που είχε το θέμα έκανα δεξί κλικ, configure-> runner options-> DXVK Version και έβαλα την αμέσως προηγούμενη έκδοση. Τώρα όλα λειτουργούν ρολόι πάλι, για παράδειγμα στο Crash 4 σε max settings είναι στα 55-60 fps πλέον. Δεν γνωρίζω αν έγινε update το lutris και πήρε νέα έκδοση DXVK η οποία έχει θέματα (σε εμένα ή γενικά), ή έγινε corrupted κάπως η υπάρχουσα. Θα το ψάξω σε δεύτερο χρόνο, αλλά προς το παρόν, τουλάχιστον μπορώ να παίξω πάλι τα παιχνίδια που δεν έχω από το steam. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 On 30/07/2022 at 18:09, tsamo2 said: Οπότε το να πάρει κάποιος δεύτερο χέρι αυτή τη στιγμή και να δώσει 800€+, 900€+, 1000+ για ένα μοντέλο, του οποίου ο σκληρός δίσκος μπορεί να είναι downgraded αν δεις μία σελίδα πίσω, για περσινό επεξεργαστή, ενώ βγαίνουν νέα SoCs με πολύ καλύτερες αποδόσεις από Σεπτέμβριο, το θεωρώ λάθος. SoCs μπορεί να βγαίνουν, Deck2 δε γίνεται να βγει πριν περάσουν τουλάχιστον κάνα-2 χρόνια ακόμα, μην πω 4-5... Η Valve έχει τη δική της πλατφόρμα, δεν ενδιαφέρεται να σου βγάζει νέα μηχανάκια κάθε όταν βγαίνει updated AMD τσιπάκι στην αγορά, όπως κάνουν οι κινεζοτέτοιοι που τα παρατάνε και πολύ νωρίτερα από το support... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε SoCs μπορεί να βγαίνουν, Deck2 δε γίνεται να βγει πριν περάσουν τουλάχιστον κάνα-2 χρόνια ακόμα, μην πω 4-5... Η Valve έχει τη δική της πλατφόρμα, δεν ενδιαφέρεται να σου βγάζει νέα μηχανάκια κάθε όταν βγαίνει updated AMD τσιπάκι στην αγορά, όπως κάνουν οι κινεζοτέτοιοι που τα παρατάνε και πολύ νωρίτερα από το support... Προφανώς, για αυτό ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά του κάθε προιόντος και βλέπεις τι σε συμφέρει. Αν και η ίδια η Valve είπε ότι σκέφτεται να δώσει support για 6800U handhelds. Αν δε κάνω λάθος έχει κάνει ήδη πρόταση στην GPD αν ενδιαφέρεται να βάλει steamOS στις συσκευές της με 6800U και να τις κάνει promotion μέσα από το steam store. Δε θα μου προκαλούσε εντύπωση αν η Valve στο μέλλον φτιάχνει και κάνει οptimization στο steamOS ενώ πλασάρει κονσόλες από τρίτους κατασκευαστές. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από tsamo2 Ορθογραφία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demolutioner Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά μην συζητάμε κάν για steam deck 2 καί ας υπάρχουν άρθρα, είναι γελοίο βασικά να μιλάνε αν μιλάνε σε άρθρα για steam deck 2 όταν καλά καλά το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που έχουν παραγγείλει το 1ο, ακόμη να το πάρουν!!! Αν έκανε η valves καμιά τέτοια συζήτηση θα έτρωγε μεγάλο κράξιμο καί μπινελικια καί το ξέρουν! Προσωπικά ανάμεσα σε handheld τις valve ή κάποιας άλλης εταιρίας, την valve θα προτιμούσα χίλιες φορές, γιατί το παίρνω για τα παιχνίδια που έχω στο steam οπότε πιστεύω ότι πιο καλά θα τα υποστηρίξει ώστε να λειτουργούν όσο τό δυνατόν καλύτερα η valve μιας καί είναι δικά της, στην πλατφόρμα της. Παρά οι άλλες ξεκαρφωτες συσκευές. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από demolutioner 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 14 hours ago, demolutioner said: Παιδιά μην συζητάμε κάν για steam deck 2 καί ας υπάρχουν άρθρα, είναι γελοίο βασικά να μιλάνε αν μιλάνε σε άρθρα για steam deck 2 όταν καλά καλά το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που έχουν παραγγείλει το 1ο, ακόμη να το πάρουν!!! Αν έκανε η valves καμιά τέτοια συζήτηση θα έτρωγε μεγάλο κράξιμο καί μπινελικια καί το ξέρουν! Προσωπικά ανάμεσα σε handheld τις valve ή κάποιας άλλης εταιρίας, την valve θα προτιμούσα χίλιες φορές, γιατί το παίρνω για τα παιχνίδια που έχω στο steam οπότε πιστεύω ότι πιο καλά θα τα υποστηρίξει ώστε να λειτουργούν όσο τό δυνατόν καλύτερα η valve μιας καί είναι δικά της, στην πλατφόρμα της. Παρά οι άλλες ξεκαρφωτες συσκευές. Again, ισχύει το ίδιο με πριν: οποιαδήποτε H/W-only εταιρεία θα δώσει πολύ καλύτερο support στην συσκευή της απ' ότι η Valve. Η Valve κάθε τόσο στέλνει στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα όποια συσκευή δεν της είναι επικερδής, μιας και δεν είναι το H/W η κύρια πηγή εσόδων της. Ποια άλλη εταιρεία θα τολμούσε να διαννοηθεί καν να αλλάξει τα specs σε συσκευές που έχει ήδη παραγγείλει κόσμος και δεν θα άνοιγε ρουθούνι; Καμία, την Valve την παίρνει και το έκανε. Όλες οι συσκευές του είδους είναι PC's, όσο καλά δουλεύει το Deck, θα δούλευε και το Beck που θα είχε ίδια specs, αλλά ακριβότερη τιμή, γιατί δεν θα μπορούσε να πουληθεί στο κόστος. Η Valve έφτιαξε το Deck για να ανοίξει την αγορά, για να δει το κοινό ότι τα φορητά και τα υβριδικά έχουν τεράστιο potential. Θα καλωσορίσει όλες τις εταιρείες που θα θέλουν να ακολουθήσουν, όπως θα έκανε με τα Steam Machines (άσχετα που απέτυχαν παταγωδώς). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enable_your_mind Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Steam Deck in action .. για αυτους που εχουν ηδη την συσκευη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hurin Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Παιδιά τώρα ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ και μου αρέσει πολύ! Να ρωτήσω, δεν κάνει streaming αν δεν είναι στο ίδιο network; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 10 hours ago, hurin said: Παιδιά τώρα ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ και μου αρέσει πολύ! Να ρωτήσω, δεν κάνει streaming αν δεν είναι στο ίδιο network; Streaming από XBOX δεν έχω καταφέρει να κάνω εκτός σπιτιού, θέλει δουλειά ακόμα. Από PS4/PS5 γίνεται σχετικά εύκολα, απλά πρέπει να ανοίξεις σωστά τις πόρτες του router που χρειάζεται το remote play και να χρησιμοποιήσεις το chiaki app. Streaming από Steam/PC κάνει ακόμα και αν βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη. Απλά λογκάρεις και στις δύο συσκευές με το ίδιο account. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Malthador είπε Streaming από XBOX δεν έχω καταφέρει να κάνω εκτός σπιτιού, θέλει δουλειά ακόμα. Από PS4/PS5 γίνεται σχετικά εύκολα, απλά πρέπει να ανοίξεις σωστά τις πόρτες του router που χρειάζεται το remote play και να χρησιμοποιήσεις το chiaki app. Streaming από Steam/PC κάνει ακόμα και αν βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη. Απλά λογκάρεις και στις δύο συσκευές με το ίδιο account. Μιας που είπαμε για streaming, το steam remote play ειναι αίσχος για εμένα, μάλλον επειδή δεν έχω 5ghz router(ας είναι καλά η wind) αλλά το moonlight παίζει τα πάντα στην εντέλεια. Ότι κι αν έχω δοκιμάσει, διατηρεί σταθερή σύνδεση στα 720p/60hz. Σε 3 ώρες δοκιμών, έπεσε 2 φορές κάτω από 60 για σκάρτο ένα δευτερόλεπτο τη φορά κι αυτό σε 58 και 59 αντίστοιχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isaias1983 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Στις 30/7/2022 στις 8:09 ΜΜ, isaias1983 είπε Παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς να παίξει warzone από win 11? Ανοίγει παίζει κανονικά αλλά ανά διαστήματα κολλάει τελείως(δεν κρασαρει)το steam deck κ φτιάχνει μόνο με ρεσταρτ από το κουμπί πατημένο... Καμία βοήθεια ρε παιδιά? Τα ίδια κάνει κ στο vanguard...υπάρχει κανένα fix?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 24 minutes ago, tsamo2 said: Μιας που είπαμε για streaming, το steam remote play ειναι αίσχος για εμένα, μάλλον επειδή δεν έχω 5ghz router(ας είναι καλά η wind) αλλά το moonlight παίζει τα πάντα στην εντέλεια. Ότι κι αν έχω δοκιμάσει, διατηρεί σταθερή σύνδεση στα 720p/60hz. Σε 3 ώρες δοκιμών, έπεσε 2 φορές κάτω από 60 για σκάρτο ένα δευτερόλεπτο τη φορά κι αυτό σε 58 και 59 αντίστοιχα. Γενικά και την κονσόλα καλό είναι να την έχεις ενσύρματα, όπως και ό,τι άλλο με ethernet. Για inhouse streaming σκέψου έχεις και το uplink stream από την κονσόλα προς το router και το downstream προς το Deck/Laptop/Whatever, πράγμα που επιβαρύνει την κατάσταση. Εγώ τα έχω λύσει όλα αυτά με ubiquiti Access Point Wifi6 (ax) και MU-MIMO και πολλαπλές εσωτερικές κεραίες. Πέρα απ' αυτό, το ethernet όπου είναι εφικτό βοηθάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Γενικά και την κονσόλα καλό είναι να την έχεις ενσύρματα, όπως και ό,τι άλλο με ethernet. Για inhouse streaming σκέψου έχεις και το uplink stream από την κονσόλα προς το router και το downstream προς το Deck/Laptop/Whatever, πράγμα που επιβαρύνει την κατάσταση. Εγώ τα έχω λύσει όλα αυτά με ubiquiti Access Point Wifi6 (ax) και MU-MIMO και πολλαπλές εσωτερικές κεραίες. Πέρα απ' αυτό, το ethernet όπου είναι εφικτό βοηθάει. Μόνο που το deck δεν είναι 802.11ax για να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το ολότελα. Και γω σε Asus 802.11ax router είμαι, ότι άλλο έχω είναι το ίδιο wifi 6 μόνο το deck μου τα χαλάει. 1€ παραπάνω θα πήγαινε το κόστος για μια πιο καλή wnic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα