Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Άσχετο με το νήμα, αλλά μιας και έχει φιλολογικό ενδιαφέρον. Ο M1 είναι ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα από μόνος του. Είναι απίστευτο το τι έχουν καταφέρει εκεί στην Apple, με μία φόρτιση βγάζει άνετα 18-20 ώρες οθόνης σε all-around χρήση. Δεν έχω παίξει κάποιο game σερί τόσες ώρες, αλλά υπολογίζω ότι 8-10 ώρες βγάζει σχετικά άνετα με δεδομένο ότι τα games τρέχουν μέσω emulation ουσιαστικά, αφού δεν είναι γραμμένα για τέτοια αρχιτεκτονική.

Ωστόσο, μιλάμε για ARM αρχιτεκτονική. Δεν γίνεται να μπει τέτοιο πράγμα σε μηχάνημα που θέλει να είναι PC, όπως επί της ουσίας είναι το Deck. Το Deck τρέχει σχεδόν τα πάντα και απρόσκοπτα γιατί έχει RDNA 2.0 SoC που δεν είναι ARM. Αν έβαζαν M1-alike στο Deck, θα κερδίζαμε σε μπαταρία και σε θερμοκρασίες, αλλά δεν θα υπήρχαν games να τρέξουν, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει το Proton σε τέτοια περίπτωση, πάντως δεν είμαι αισιόδοξος.

------------------------

Από εκεί και πέρα, αυτό τον καιρό κάνω ένα revisit το Mad Max, όλα τέρμα, κλειδωμένο στα 50 κάρε, δεν χάνει ούτε ένα frame. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία και δεν ακούγεται καν το ανεμιστηράκι. Σε δέκα ώρες play time, άντε να έχει δουλέψει 3-4 φορές και αυτό όχι στο φουλ.

Δεν ξέρω αν είναι ελαφρύ το game ή αν έχουν αλλάξει κάτι στο beta update, wow πάντως, είναι εντυπωσιακό.

• Like 2
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Σε μια απάντηση σήμερα σε ένα tweet είδα ότι η ίδια σελίδα απάντησε για θερμοκρασίες μέχρι 100 βαθμών Κελσίου. 

2 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε

+

Screenshot_2022_0720_161524.png

• Moderators
Δημοσ.

Haters gonna hate:

FB_IMG_1658378076834.jpg

Δεν είναι δικό μου, αλλά μου μπαίνουν ιδέες τώρα να κάνω μια επίσκεψη στο πατάρι μου να δω τι μπορώ να τρέξω από τα δισκάκια 20ετιας που έχω! 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Malthador είπε

Haters gonna hate:

FB_IMG_1658378076834.jpg

Δεν είναι δικό μου, αλλά μου μπαίνουν ιδέες τώρα να κάνω μια επίσκεψη στο πατάρι μου να δω τι μπορώ να τρέξω από τα δισκάκια 20ετιας που έχω! 

Στην αρχή σκάλωσα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο skin στο sd αυτή τη στιγμή, με αυτό το powerr bank κι ασύρματο πληκτρολόγιο logitech🤣.

Θα είχε πλάκα η αλήθεια είναι, αλλά εδώ δεν προλαβαίνουμε ούτε να παίξουμε καλά καλά 😅.

Κι όσον αφορά τις θερμοκρασίες, έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες ότι κάνει thermal throttling σχετικά γρήγορα τώρα που αρχίζει να ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία.

Επίσης τελικά έκανα παραγγελία το dock της jsaux, από Κίνα. Βαρέθηκα να περιμένω μήπως και βγάλει κανένας άλλος σε Ευρώπη. Μόνο Amazon Αμερικής και Aliexpress βρήκα να έχουν.

Επεξ/σία από tsamo2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsamo2 είπε

Στην αρχή σκάλωσα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο skin στο sd αυτή τη στιγμή, με αυτό το powerr bank κι ασύρματο πληκτρολόγιο logitech🤣.

Θα είχε πλάκα η αλήθεια είναι, αλλά εδώ δεν προλαβαίνουμε ούτε να παίξουμε καλά καλά 😅.

Κι όσον αφορά τις θερμοκρασίες, έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες ότι κάνει thermal throttling σχετικά γρήγορα τώρα που αρχίζει να ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία.

Επίσης τελικά έκανα παραγγελία το dock της jsaux, από Κίνα. Βαρέθηκα να περιμένω μήπως και βγάλει κανένας άλλος σε Ευρώπη. Μόνο Amazon Αμερικής και Aliexpress βρήκα να έχουν.

Πότε το παρήγγειλες?? Έκανα και εγώ το καινούργιο το V2 την προηγούμενη Πέμπτη , αλλά ακόμη δεν έχει έρθει μύνημα ότι το έστειλαν,αν σου έρθει κανένα μύνημα με tracking number, γραφτό μια εδώ να ρωτήσω και για τα δικά μου που πήρα,να δω τι γίνεται!!

• Moderators
Δημοσ.

Τα dock όλα χρειάζονται κι ενα ανταπτοράκι 90° (μη πω 180°), δε μπορώ να τα βλέπω να εξέχουν έτσι.

Στο άλλο που λέγατε για τον M1, αυτό δεν είναι δυνατόν με x86 αρχιτεκτονική. Δεν έχει φτάσει η τεχνολογία εκεί. Άρα δε θα έπαιζε κανένα software. To proton κάνει dx translation (proprietary Windows σε Linux) , καμία σχέση με CPU όπου είναι x86 έτσι κι αλλιώς. Κοινώς, δεν υπάρχει αυτό.-

Δημοσ.
1 ώρα πριν, demolutioner είπε

Πότε το παρήγγειλες?? Έκανα και εγώ το καινούργιο το V2 την προηγούμενη Πέμπτη , αλλά ακόμη δεν έχει έρθει μύνημα ότι το έστειλαν,αν σου έρθει κανένα μύνημα με tracking number, γραφτό μια εδώ να ρωτήσω και για τα δικά μου που πήρα,να δω τι γίνεται!!

Νομίζω την προηγούμενη Τετάρτη έκανα την παραγγελία και θυμάμαι ότι έγραφε το site ότι 25/7 θα φύγουν τα πρώτα.

Δημοσ.
Στις 19/7/2022 στις 8:18 ΠΜ, NickTG είπε

Και παίζει παιχνίδια για 12 με 18 ώρες? 

Παίζει απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να ανεβάζει θερμοκρασίες?

Ναι φιλε το μηχανημα ειναι παγωμενο δεν μιλαω για lighteoon,finalcut ktl......

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsamo2 είπε

Νομίζω την προηγούμενη Τετάρτη έκανα την παραγγελία και θυμάμαι ότι έγραφε το site ότι 25/7 θα φύγουν τα πρώτα.

Αυτό με την ημερομηνία εγώ δεν τό είδα!! Παραγγειλες μόνο το Dock  ή καί τπτ άλλο?? Πάντως ευκαιρία ήταν,δεν ξέρω αν το είδες?! Είχε στα 2 15% έκπτωση και στα 3 20%. Οπότε ευκαιρία ήταν!! Πήρα Dock  μια θήκη ωραία που έχει με stand, βέβαια δεν την πήρα γι'αυτό, αλλά γιατί δεν είναι σάν τις ελαστικές, είναι πιο απλή καί ωραία, δεν πιάνει όλο το steam deck, καί πήρα και τα tempered  που έχει, βγήκε καλή τιμή,με την προσφορά καί για τα 3!

Δημοσ.
1 hour ago, sils said:

Ναι φιλε το μηχανημα ειναι παγωμενο δεν μιλαω για lighteoon,finalcut ktl......

Εγώ πάντως σε διάφορες αναφορές που βρήκα για πιο βαριά παιχνίδια δεν είδα να λένε ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία ενώ διάβασα και για throttling. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, demolutioner είπε

Αυτό με την ημερομηνία εγώ δεν τό είδα!! Παραγγειλες μόνο το Dock  ή καί τπτ άλλο?? Πάντως ευκαιρία ήταν,δεν ξέρω αν το είδες?! Είχε στα 2 15% έκπτωση και στα 3 20%. Οπότε ευκαιρία ήταν!! Πήρα Dock  μια θήκη ωραία που έχει με stand, βέβαια δεν την πήρα γι'αυτό, αλλά γιατί δεν είναι σάν τις ελαστικές, είναι πιο απλή καί ωραία, δεν πιάνει όλο το steam deck, καί πήρα και τα tempered  που έχει, βγήκε καλή τιμή,με την προσφορά καί για τα 3!

Το είχα δει, αλλά είχε κι έκπτωση γνωριμίας αν θυμάμαι καλά, οπότε πήρα μόνο το dock v2 στα 39€ αν θυμάμαι καλά.

2 ώρες πριν, NickTG είπε

Εγώ πάντως σε διάφορες αναφορές που βρήκα για πιο βαριά παιχνίδια δεν είδα να λένε ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία ενώ διάβασα και για throttling. 

Το m1 και m2 είναι το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει για το χώρο των υπολογιστών τα τελευταία χρόνια η Apple και αυτό το λέω εγώ που γενικά είμαι full anti-Apple για τις πρακτικές της.

Σε κάτι video που είχα δει, θυμάμαι ότι σε full load χτύπαγε 103-104°C, που δε το λες και κρύο.

Τώρα αν κάποια παιχνίδια δε χρησιμοποιούν το 100% του chip και ως αποτέλεσμα μένουν σχετικά κρύα, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Για να μην μιλήσουμε για τoν αριθμό των παιχνιδιών που εκμεταλλεύονται το chip. Αν κάποιοι λένε για την ασυμβατότητα του sd, φαντάσου με το m1 😅.

Στα του sd τώρα, βρήκα σε έκπτωση και πήρα να δοκιμάσω το Need for Speed(2015)[7€]. Αν εξαιρέσουμε το always online component παίζει και φαίνεται γαμάτο σε high settings/40fps.

Δημοσ.

Το Deck για δεύτερη φορά μου μηδένισε time played σε παιχνίδια. Έπαιζα σε offline mode, και όταν μπήκα online, μου έδειξε ότι σε παιχνίδια στα οποία είχα ρίξει 2-3 ώρες είχα παίξει μόνο 10 λεπτά - όσο είχα παίξει αφού είχα ξαναμπεί online. Πρόβλημα αυτό γενικά.

• Moderators
Δημοσ.

Πώς μπορώ να αλλάξω σειρά στα λειτουργικά στον bootloader; 

Έχουν μπει πρώτα τα Windows και με τσαντίζει κάθε φορά στο reboot να πρέπει να επιλέγω SteamOS. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, cubilone είπε

Το Deck για δεύτερη φορά μου μηδένισε time played σε παιχνίδια. Έπαιζα σε offline mode, και όταν μπήκα online, μου έδειξε ότι σε παιχνίδια στα οποία είχα ρίξει 2-3 ώρες είχα παίξει μόνο 10 λεπτά - όσο είχα παίξει αφού είχα ξαναμπεί online. Πρόβλημα αυτό γενικά.

Συνέβει και σε εμένα πριν λίγες μέρες. Δείχνει μόνο το online χρόνο κι όχι τον offline. Ελπίζω σε κάποιο μελοντικό update να το φτιάξουν.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Πώς μπορώ να αλλάξω σειρά στα λειτουργικά στον bootloader; 

Έχουν μπει πρώτα τα Windows και με τσαντίζει κάθε φορά στο reboot να πρέπει να επιλέγω SteamOS. 

Νομίζω πως προς το παρόν από ότι έχω διαβάσει, δεν υπάρχει τρόπος να μπει πρώτo το SteamOS και κανείς δεν είναι σίγουρος για το λόγο 😂. Κάτι είχε ειπωθεί, ότι μάλλον επειδή βιάστηκαν να βγάλουν το release, κάποιες τιμές είναι hardcoded και πρέπει να βγει κάποιο νέο update που να το διορθώνει.

BTW. Αυτές τις μέρες έχω κολλήσει και πάω για το 100% σε όλα τα Crash Bandicoot(1-4 και CTR:NF). Δεν έχω ακουμπήσει άλλο franchise 😝.

ps. Mου έστειλαν e-mail με το tracking number για το dock από την DHL κι έρχεται λέει από Γερμανία?! Ελπίζω να το έχω αυτή την εβδομάδα.

Επεξ/σία από tsamo2
Ορθογραφία δημοτικού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...