Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 hours ago, Malthador said:

Δεν μπορεί να είναι H/W πρόβλημα, αφού μου το κάνει μόνο σε SteamOS Desktop και σε Windows Desktop και μόνο εφόσον τρέχει ο Steam Client και στις δύο περιπτώσεις.

Δεν το κάνει μέσα σε games και δεν το κάνει σε Game Mode. Επίσης το κάνει και με το αναλογικό και με το touchpad και με το δάχτυλο. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται να είναι H/W πρόβλημα.

Θα το στείλω για RMA στην τελική δεν με πειράζει, μπορεί να τους τσιμπήσω και κανά φράγκο για την στεναχώρια μου. :P

Αλλά δεν μοιάζει για H/W πρόβλημα, για πρόβλημα στον client μοιάζει.

Αν τρέχεις στο beta channel του Steam δοκίμασε να το γυρίσεις στο stable ή το ανάποδο.

• Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά το glosc είναι το μόνο που με βοήθησε να παίξω με steam controller τα Xbox Gamepass games για το λόγο που αναφέρθηκε πιο πάνω(είναι apps - όχι executables). Ο καλύτερος τρόπος είναι απλά να βάλεις το glosc να τρέχει ένα ψευτο-non steam game. Έπειτα απλά πας και τρέχεις πρακτικά ότι θες. Όσο τρέχει στο background το glosc, το steam controller(λογικά και το deck) τρέχει με το controller profile που του έχεις ορίσει εσύ. Δεν είχα παρατηρήσει ούτε latency ούτε κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα το έχω κάνει και σε PC με streaming μέσω moonlight που έβλεπε μόνο Xbox controllers.

Επεξ/σία από paanur
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

So, σε Windows 11 δεν δουλεύει το παλιό workaround που δούλευε στα 10. Το πάλευα μία ώρα χθες, με καμία δύναμη δεν μπορώ να φτιάξω σωστά τα paths, αν βρει κάποιος λύση ας την γράψει εδώ.

Ωστόσο, το Glosc (που πλέον λέγεται GlosSI) δούλεψε μια χαρά, βρήκε αμέσως το Xbox app και το κάρφωσε κατευθείαν μέσα στο Steam. Αναγνώρισε τα controls σαν gamepad και επιπλέον όρισα το δεξί touchpad σαν mouse και τα paddles σαν αριστερό και δεξί κλικ. Συνδέθηκε κομπλέ στην κονσόλα και streamάρει χωρίς ιδιαίτερο latency.

Τέλος, μετά από ταλαιπωρία μηνών βρήκα λύση και για το πρόβλημα που έχω. Μπήκα στο base configuration και στο desktop αφαίρεσα εντελώς την επιλογή να δουλεύει το touch ως αριστερό κλικ. Πλέον μπορώ να δουλεύω με το touchpad το mouse ανθρώπινα.

--------------------------

Με το Xbox streaming να δουλεύει σωστά, τα Windows 11 αποτελούν πιο ολοκληρωμένη λύση για το Deck, απ' ότι το SteamOS για τα προσωπικά μου γούστα.

Επόμενο στάδιο, θα δοκιμάσω τα symlinks, για να τρέχουν από τον ίδιο φάκελο τα games του Steam, ανεξάρτητα από το OS. Εάν δουλέψει και αυτό, τότε το SteamOS θα υπάρχει εγκατεστημένο μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν δουλεύει το settings key σε Windows, να δίνει επιλογές για μπαταρία, gpu, FPS κλπ. Αν φτιάξουν κι αυτό, τα Windows 11 θα είναι το πλέον κατάλληλο OS για gaming στην κονσόλα.

• Like 5
Δημοσ.

Μόλις παρέλαβα κι εγώ, με το e-mail να έχει έρθει 16/6. 11 μέρες. Not great, not terrible.

Το προβλέπω να γίνεται από χειμώνα Persona machine.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ποιό πάνω αλλά όσοι έχετε switch σας δημιουργηθηκε και εσας ενα dejavu οταν ανοιξατε το κουτι με εποχες gamegear gameboy?

Δημοσ.

Έχει system update στο σταθερό κανάλι 

Προσοχή με το Update, εμένα μου έβγαλε από το dev mode το wifi που είχα βάλει να μην εξοικονομεί ενέργεια και άρχισε πάλι να με πετάει από το wifi! Αναφέρει ότι όταν είναι κλειστό (όπως το θέλω) βελτιώνει την εμπειρία με τα 5ghz (εκεί που το έχω). Οπότε κάποιος που παίζει στα 2.4 μπορεί και να μην δει καν αυτήν την δυσλειτουργία. Σε μένα ήταν επίπονη πάντως καθώς ανά λίγα λεπτά μου έκοβε το wifi και μου σταμάταγε τα downloads

• Like 1
Δημοσ.

Eνημερώνω την ομάδα (οχι οτι σας νοιάζει) οτι μόλις άφησα το preorder να χαθεί :P

Δεν υπάρχει χρόνος καθόλου αυτη την περίοδο και δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το κόστος σε αυτή τη φάση.

Αναμονή για βελτιωμένη έκδοση και το μέλλον της κονσόλας.

• Sad 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Vagosman είπε

Eνημερώνω την ομάδα (οχι οτι σας νοιάζει) οτι μόλις άφησα το preorder να χαθεί :P

Δεν υπάρχει χρόνος καθόλου αυτη την περίοδο και δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το κόστος σε αυτή τη φάση.

Αναμονή για βελτιωμένη έκδοση και το μέλλον της κονσόλας.

Ας το έλεγες ρε συ πιο πριν μήπως και την κάνεις με κάποιο άλλο μέλος από εδώ που να το θέλει ^^

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Ας το έλεγες ρε συ πιο πριν μήπως και την κάνεις με κάποιο άλλο μέλος από εδώ που να το θέλει ^^

Όντως!! Εδώ άλλοι περιμένουμε after Q3 φίλος!! 😅 Αν είχες Q2 ή Q3 να το περνάμε εμείς! 🙂

Αν αγοράσεις Steam Deck  από άλλον,στο 512 που δίνει δώρο και ένα σχέδιο από εικονικό πληκτρολόγιο ας πούμε,θα το έχει ή πάει μόνο αν το αγοράσεις από τον δικό σου account?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, demolutioner είπε

Όντως!! Εδώ άλλοι περιμένουμε after Q3 φίλος!! 😅 Αν είχες Q2 ή Q3 να το περνάμε εμείς! 🙂

Αν αγοράσεις Steam Deck  από άλλον,στο 512 που δίνει δώρο και ένα σχέδιο από εικονικό πληκτρολόγιο ας πούμε,θα το έχει ή πάει μόνο αν το αγοράσεις από τον δικό σου account?

Δεν το ξέρω αυτό, αλλά νομίζω τα δίνει στο πρώτο account που θα κάνει login. Τώρα αν κοιτάει serial number & account δεν το ξέρω μην πω ψέματα, ίσως πιο καλά να κάνεις ένα ticket στο support τους και να το ρωτήσεις, δεν νομίζω να είναι κάτι παράνομο και ίσα ίσα θα έλεγα θα βοηθούσε να το πάρει φίλος κάποιου που δεν το θέλει!
Τώρα αν το θέμα σου είναι τα skins μικρό το κακό! Δίνει όμως πολλούς πόντους για το Point store

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Δεν το ξέρω αυτό, αλλά νομίζω τα δίνει στο πρώτο account που θα κάνει login. Τώρα αν κοιτάει serial number & account δεν το ξέρω μην πω ψέματα, ίσως πιο καλά να κάνεις ένα ticket στο support τους και να το ρωτήσεις, δεν νομίζω να είναι κάτι παράνομο και ίσα ίσα θα έλεγα θα βοηθούσε να το πάρει φίλος κάποιου που δεν το θέλει!
Τώρα αν το θέμα σου είναι τα skins μικρό το κακό! Δίνει όμως πολλούς πόντους για το Point store

Δεν είναι τόσο θέμα, αλλά αν τα δώσω λες αφού θα σκάσω ένα σωρό λεφτά γιατί να μην έχω ότι δίνει, αλλά Κλάιν αν δεν το δίνει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...