Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έχει λάβει κανείς άλλος email για παραλαβή που να είναι registered είτε αργά το βράδυ είτε την επόμενη το πρωί;
για να ξέρω πόσες βδομάδες ακόμα στο περίμενε θα είμαι ^^ για το 512gb πιο πολύ ρωτάω

https://store.steampowered.com/news/app/1675200/view/3216142491801797532

steamos update

Spoiler
Client Update:

• Added 
    Lock Screen
     feature
    • Lock screen is specific to device, and can be set to show up on wake, boot, login, and/or when switching to Desktop mode
    • PIN can be entered using the touchscreen or controls
  • Added localized keyboards for 21 languages and layouts
    • Multiple keyboards can be enabled in Settings > Keyboard > Active Keyboards
    • Use the new globe key on the keyboard to cycle between active keyboards
  • Added support for multiple windows within one application or game.
    • Press Steam to view active windows and select which window you would like to view
    • Useful for web browsers or games with launchers
  • Updated 
    Achievements 
    page design, making it faster to load and easier to navigate
  • New achievements drop down allows players to quickly compare stats against any friend who also plays
  • Add Friend
     and 
    Pending Requests
     have been combined into a single new page for better handling of friend requests
  • Added logic to detect and notify user when a microSD card doesn't match advertised storage size and specifications, instead of attempting to format (for a very long time)
  • Fixed issue where Steam and (...) button couldn't be used with Remote Play when streaming games from PC
  • More performance improvements for players with very large game libraries

OS Update:

• Added messaging when a charger that doesn't meet the minimum bar is plugged in
  • Added uncapped framerate setting in Quick Access menu > Performance
  • Added Half-Rate Shading experimental option to Quick Access menu > Performance, forcing 2x2 Variable Rate Shading into existing games for power savings
  • Added fTPM support, enabling Windows 11 installation
  • Added button combo: hold "..." + "Volume Down" to reset PD contract in the cases where Steam Deck gets stuck due to an incompatible Type-C device
  • Updated power LED to dim a few seconds after power supply connection events for better experience in dark environments
  • Improved compatibility for a number of Type-C docks and PSUs
  • Improved battery life in idle or very low usage scenarios
  • Improved stability
  • Fixed issues where the touchscreen does not work after some boots
  • Fixed compatibility with some SD cards specifically when used as boot devices.
  • Fixed extra haptic click when pressing on trackpads
  • Fixed ACPI error spew in the kernel

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kchris298 είπε

Ποια η γνώμη σας ποιο αξίζει;

Τα κινεζοφορητά θεωρούνται επιλογή εάν δεν μπορείς να περιμένεις για το deck και ξέρεις ότι η τρελή τιμή (>1200€ για το συγκεκριμένο) δεν θα σε πονέσει.
Επίσης ότι σε 3-6 μήνες θα χαιρετίσεις την υποστήριξη, εφόσον βγάζουν νέο μοντέλο κάθε τρίμηνο.

Ειδάλλως, το steamdeck προσφέρει τα σχεδόν τα ίδια (ή περισσότερα ανάλογα τον τομέα-συσκευή) στο 1/3-1/5 της τιμής.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, kchris298 said:

Ποια η γνώμη σας ποιο αξίζει

3 hours ago, LongTom said:

Ειδάλλως, το steamdeck προσφέρει τα σχεδόν τα ίδια (ή περισσότερα ανάλογα τον τομέα-συσκευή) στο 1/3-1/5 της τιμής.

Ακριβώς αυτό. Δεν υπάρχει καν σύγκριση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ πιο φθηνό, επίσημη υποστήριξη, shader pre-cache λόγω σταθερού hardware, πιο φιλικό OS για handheld συσκευή, rdna2, sleep/resume, καλύτερες επιδόσεις στην πράξη και όχι σε benches. Καμία σύγκριση με τα πανάκριβα κινεζοφορητά όπως ήδη αναφέρθηκε.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Καταλήγω να μένω μακριά από τα untested games, πάντως. Ενώ μπορεί να κάνουν launch κανονικά, δεν ξέρεις σε ποιο σημείο του game θα σου τα σκάσουν και θα ξενερώσεις την ζωή σου.

Έβαλα το πρώτο Dark Souls και στην δημιουργία χαρακτήρα, μόλις βάζεις το όνομα με το S/W keyboard, μετά κόβονται εντελώς τα inputs και μόνο να το κλείσεις μπορείς από το Steam overlay. Και πες ότι φτιάχνω χαρακτήρα στο πισί μου και μετά συνεχίζω να παίζω στο Deck. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή μέσα στο game χρειαστεί πάλι να χρησιμοποιήσεις το S/W keyboard δεν θα μπορείς να συνεχίσεις το game. Ξέρω ΄γω να είσαι στις 50 ώρες μέσα σε ένα game και να φας ξενέρωμα μετά, δεν αξίζει.

Καλύτερα τα πράσινα και τα κίτρινα μόνο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, Malthador said:

Καταλήγω να μένω μακριά από τα untested games, πάντως. Ενώ μπορεί να κάνουν launch κανονικά, δεν ξέρεις σε ποιο σημείο του game θα σου τα σκάσουν και θα ξενερώσεις την ζωή σου.

Έβαλα το πρώτο Dark Souls και στην δημιουργία χαρακτήρα, μόλις βάζεις το όνομα με το S/W keyboard, μετά κόβονται εντελώς τα inputs και μόνο να το κλείσεις μπορείς από το Steam overlay. Και πες ότι φτιάχνω χαρακτήρα στο πισί μου και μετά συνεχίζω να παίζω στο Deck. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή μέσα στο game χρειαστεί πάλι να χρησιμοποιήσεις το S/W keyboard δεν θα μπορείς να συνεχίσεις το game. Ξέρω ΄γω να είσαι στις 50 ώρες μέσα σε ένα game και να φας ξενέρωμα μετά, δεν αξίζει.

Αυτά και emulators με retroachievements βέβαια στα παλαιότερα συστήματα! Θα γίνει της μουρλής! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Κοίτα από προσωπική εμπειρία πάντως σου λέω ότι το DS1 το προχωράω κανονικά στο Deck αυτές τις μέρες και δεν έχω κολλήσει πουθενά. Μόνο μία φορά χρειάστηκε πληκτρολόγιο στη δημιουργία χαρακτήρα όπως λες στην αρχή το οποίο δούλεψε. Clunky μεν, αλλά δούλεψε.

Εγώ θα σου έλεγα να μη βάζεις τσάμπα περιορισμούς στον εαυτό σου και να δοκιμάζεις. Αν κάτι δεν πάει καλά, φαίνεται από την αρχή. 50 ώρες κανονικού παιχνιδιού και να φας ξενέρωμα ξαφνικά δεν παίζει. Είναι υπερβολή.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, D.Luffy said:

Κοίτα από προσωπική εμπειρία πάντως σου λέω ότι το DS1 το προχωράω κανονικά στο Deck αυτές τις μέρες και δεν έχω κολλήσει πουθενά. Μόνο μία φορά χρειάστηκε πληκτρολόγιο στη δημιουργία χαρακτήρα όπως λες στην αρχή το οποίο δούλεψε. Clunky μεν, αλλά δούλεψε.

Εγώ θα σου έλεγα να μη βάζεις τσάμπα περιορισμούς στον εαυτό σου και να δοκιμάζεις. Αν κάτι δεν πάει καλά, φαίνεται από την αρχή. 50 ώρες κανονικού παιχνιδιού και να φας ξενέρωμα ξαφνικά δεν παίζει. Είναι υπερβολή.

Ναι οκ, το θέτω σε γενικότερο πλαίσιο, όταν ένα game έχει ερωτηματικό δεν ξέρεις πότε θα στα βροντήξει. Υπερβολή μεν, αλλά είναι ένα ρίσκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Game changer το νέο feature που επιτρέπει την χειροκίνητη αλλαγή του refresh rate της οθόνης. Δοκίμασα την beta (εκεί είναι διαθέσιμο προς το παρόν) και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. 

Προσωπικά για μένα το sweet spot είναι τα 50Hz και όχι τα 40. Το slider επιτρέπει διαδοχικές ρυθμίσεις ανά 1Hz οπότε μπορεί κάποιος να το ρυθμίσει με ακρίβεια εκεί που θέλει. Εφόσον επιλέξετε το επιθυμητό refresh rate, μπαίνει αυτόματα και το ανάλογο cap στο frame rate για να ταιριάζει.

Δοκίμασα το Dark Souls 3 σε medium preset και 50Hz refresh rate. Σε αυτά τα settings το frame rate είναι σχεδόν τόσο smooth όσο θα ήταν αν το παιχνίδι μπορούσε να τρέξει στα 60fps.

Βέβαια το VRR είναι καλύτερη λύση και θα ήταν προτιμότερο να είχαμε αυτό αλλά το panel δεν το υποστηρίζει. Παρόλα αυτά η Valve δείχνει ότι είναι διατεθιμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που υπάρχουν για να κάνει όσο δυνατόν καλύτερη την εμπειρία. Ακούει τι της λέει το community γιατί το συγκεκριμένο feature το είχε προτείνει κάποιος youtuber νομίζω.

Μακάρι να ακολουθούσαν αυτό το παράδειγμα και "άλλες" εταιρίες με handheld κονσόλες που περίμεναν να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να προσθέσουν κάτι που μοιάζει με φακέλους στο OS... Κάτι τόσο απλό και όμως τόσο δύσκολο γι αυτούς.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...