Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, D.Luffy said:

Να προσθέσω λίγο κάτι στο θέμα του verification. Σχεδόν τα μισά παιχνίδια από αυτά που έτυχε να εγκαταστήσω είναι μαρκαρισμένα ως "unsupported". Που σημαίνει ότι θεωρητικά δεν θα έπρεπε καν να τρέχουν. Κι όμως πολλά από αυτά τρέχουν καλύτερα και από άλλα που είναι μαρκαρισμένα ως verified με πράσινο.

Το αναφέρω για να μη νομίζει ο κόσμος που σκέφτεται να πάρει τη συσκευή ότι θα τρέχουν μόνο οι λιγοστοί τίτλοι που είναι επίσημα verified από την Valve. 

Απο οσο κατάλαβα, unsupported παίρνουν αυτόματα όσοι τίτλοι έχουν έστω και μια ασυμβατότητα, άσχετα πόσο καλά τρέχει το υπόλοιπο παιχνίδι - αναφέρω πιο πίσω στο topic το Tales of Berseria, όπου λόγω codec issues (υποθέτω), τα cutscenes είναι choppy (σύνολο 25~ λεπτά στις 100βάλε ώρες gameplay) ενώ το υπόλοιπο παιχνίδι τρέχει άνετα maxed/60FPS.

Επίσης, τα 300-400 verified που αναφέρονται πιο πάνω δεν γνωρίζω πως προκυπτουν, αλλά μέσω SteamDB δείχνει κάπου 1100~ με το tag "Verified" και ακόμη 1000κάτι ως "Playable". Βέβαια, με συνολικό όγκο περίπου 95k games, έχει καιρό ακόμη πριν πάρει classification όλο το available library... 😝

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 1
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SoFGR είπε

Αν σου έρθει στείλε εντυπώσεις, με ενδιαφέρει.

Δεν ξέρω αν θα έχει θέμα με τις άκρες από τις λαβες του deck, αν θα ακουμπάνε στο έδαφος όταν καθεται πάνω στο stand!

Περι verification ενημέρωση...

Παίζω άψογα αυτές τις μέρες blazing chrome (είναι σε προσφορά στα κλειδάδικα 0,70€, σύγχρονο contra 3 - unsupported), Race driver Grid (ωραιότατα physics και arcade races - στέκεται αριστα ακόμα και σήμερα - unsupported), crysis remastered (απόλαυση) και Black Mesa (χρειάζεται μια ρύθμιση στην ευαισθησία του ποντικιού και παίζει άψογα - unsupported)

Επεξ/σία από gust
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω η protondb στο σάιτ έχει πολλά παιχνίδια που δεν είναι verified απο την valve αλλα πολλοι χρηστες λενε οτι παιζουν με καποια μικροπροβληματα αξιζει καποιος που δεν εχει καποιο να το αγορασει η θα την πατησει και αυτα τα παιχνιδια υπαρχει περιπτωση μελλοντικα να γινουν verified απο την valve.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kchris298 είπε

Να ρωτησω η protondb στο σάιτ έχει πολλά παιχνίδια που δεν είναι verified απο την valve αλλα πολλοι χρηστες λενε οτι παιζουν με καποια μικροπροβληματα αξιζει καποιος που δεν εχει καποιο να το αγορασει η θα την πατησει και αυτα τα παιχνιδια υπαρχει περιπτωση μελλοντικα να γινουν verified απο την valve.

H protonDB έχει τμήμα για αναφορές ως προς το steam deck αλλά στα περισσότερα παιχνίδια δεν έχει ακόμα καταχωρήσεις.

Γενικά οι καταχωρήσεις εκεί αφορούν desktop linux καταστάσεις.

Θεωρώ ότι πολλές σύνθετες λύσεις (τύπου εγκατέστησε ξεχωριστά codec video - ήχου ή αλλαγή σε config files και paths των παιχνιδιών) σίγουρα θα ισχύουν και για το deck, όμως άλλες μπορεί να μην ισχύουν λόγω του ιδιαίτερου και καινούριου ακόμα soc που φαοράει.

Ακριβώς σε αυτή την περίπτωση είχα και εγω απορία και από τις λίγες φορές που προσπάθησα να παίξω κάτι με μονάχα αλλάγη έκδοσης Proton σύμφωνα με συστάσεις από protondb ΔΕΝ  καταφερα να τράξω το παιχνίδι ή να ξεπεράσω ουσιστικές δυσκολίες του στο να τρέξει σωστά.

Με τον καιρό θεωρώ ότι η protondb θα αποτελεί το no 1 εργαλείο για συμβατότητα και στο deck

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, drjohn1980 είπε

Βρε παιδιά μία ερώτηση .Εμένα μου στάλθηκε την Τετάρτη που μας πέρασε .από τότε δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στο σύστημα της GLS στην Ελλάδα με ποια εταιρεία συνεργάζεται?

ACS. Στο tracking της GLS γράφει μάλιστα και το tracking # που θα χρησιμοποιηθεί από την ACS.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
23 hours ago, comfuzio said:

Έχεις δοκιμάσει το crossover; πχ για εγκατάσταση Office 2016; Αν ναι, θα λέει τρελά για portable pc και χωρίς win για dualboot! Όπως θα λέει και η αγορά του crossover

Για ποιο λόγο να μπεις σε αυτή την διαδικασία για Office; Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές σε linux (openoffice, libre κοκ), που δουλεύουν εξίσου καλά. 

Να μου έλεγες για κάποιο πρόγραμμα που υπάρχει μόνο σε Windows, όπως τα διάφορα games, να σου έλεγα ok, αλλά για Office δεν αξίζει να μπεις στην διαδικασία, γνώμη μου.

19 hours ago, drjohn1980 said:

Βρε παιδιά μία ερώτηση .Εμένα μου στάλθηκε την Τετάρτη που μας πέρασε .από τότε δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στο σύστημα της GLS στην Ελλάδα με ποια εταιρεία συνεργάζεται?

Με ACS, θα σου δώσει τράκινγκ η GLS.

Pro-tip: όταν η συσκευή φτάσει Βουλγαρία, θα έχεις τον νου σου, γιατί την επόμενη μέρα πάει Θεσσαλονίκη και την μεθεπόμενη Αθήνα, αλλά η ACS δεν δίνει updates στο σάιτ της GLS, θα τσεκάρεις στο σάιτ της ACS. Μην την πατήσεις όπως εγώ που η συσκευή έφτασε στις 11:00 στην Αθήνα και το πήρα γραμμή στη 13:00, έχασα δύο ολόκληρες ώρες, με τραυμάτισε το γεγονός. :(

18 hours ago, SoFGR said:

Εγώ δεν θα πήγαινα σε 512άρα κάρτα τώρα, θα περίμενα προσφορά. Τζαμάκι το ίδιο πήρα, κομπλέ θεωρώ ότι ανταποκρίνεται η οθόνη. Επίσης πήρα και αυτό (το οποίο βολεύει στο κράτημα μεν, αλλά δεν κουμπώνει το Jumpgate καλά).

Για stand πάλι θα έμενα μακριά για την ώρα, περιμένω την πρόταση της Dbrand και πιστεύω ότι και η Skull n Co θα παρουσιάσει προϊόν.

12 hours ago, kchris298 said:

Δεν το γνωρίζει κανείς να στο απαντήσει με σιγουριά αυτό.

Το Steam έχει κοντά 60k games αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πόσα θα γίνουν playable eventually, αλλά με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι ποτέ δεν θα γίνουν όλα, πάντα θα υπάρχουν μερικά που είτε απλά δεν θα παίζουν, είτε για να παίξουν θα χρειάζονται τόσο tweaking που θα βαρεθείς να ασχοληθείς από ένα σημείο και έπειτα.

With this in mind, αυτό που μπορείς να κάνεις για όποιον τίτλο σε ενδιαφέρει να αγοράσεις αλλά είναι στο κίτρινο range είναι να δοκιμάζεις demo ή refund και να ρωτάς εδώ κι εκεί. Δεν έχω βρει κάποιο dedicated forum για την ώρα, μέχρι και τα γνωστά (gbatemp, xda, κλπ) είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα, αλλά βλέπω αρκετή κινητικότητα στο discord, όποτε όποιος θέλει να πειραματιστεί, ας μπει εκεί.

Ξαναλέω, η συσκευή δεν είναι κονσόλα, δεν υπάρχει plug 'n' play. Ακόμα και όσοι το πάλευαν τα παλιά τα χρόνια σε Ubuntu με WINE κλπ, εδώ είναι μιλάμε για άλλο range προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν. Μιλάμε για ένα portable linux PC που τρέχει Arch. Το καλό είναι ότι υπάρχει η Valve από πίσω που δείχνει ότι θα το supportάρει εφόσον δεν flopάρει πάλι και υπάρχει και ένα community από πίσω που το έχει πάρει αρκετά ζεστά.

Σε κάθε περίπτωση, το μηχανάκι είναι σε open beta για την ώρα, σίγουρα χωράνε διορθώσεις τόσο στο S/W κομμάτι, όσο και στο H/W, αλλά τουλάχιστον το μέλλον δείχνει ευοίωνο.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Για ποιο λόγο να μπεις σε αυτή την διαδικασία για Office; Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές σε linux (openoffice, libre κοκ), που δουλεύουν εξίσου καλά

Να μου έλεγες για κάποιο πρόγραμμα που υπάρχει μόνο σε Windows, όπως τα διάφορα games, να σου έλεγα ok, αλλά για Office δεν αξίζει να μπεις στην διαδικασία, γνώμη μου.

Σε αυτό που έκανα πιο έντονο....απλά όχι! Εδώ ένα απλό παρουσιολόγιο με checkbox έκανα και σε κανένα από αυτά τα υποπρογράμματα δεν το έδειχνε! Καλώς ή κακώς αν θες να έχεις office είναι μόνο της MS τα άλλα δεν κάνουν ούτε για αστείο!
Δεν πειράζει θα περιμένω mail για το δικό μου να κάνω δοκιμή

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Με ACS, θα σου δώσει τράκινγκ η GLS.

Pro-tip: όταν η συσκευή φτάσει Βουλγαρία, θα έχεις τον νου σου, γιατί την επόμενη μέρα πάει Θεσσαλονίκη και την μεθεπόμενη Αθήνα, αλλά η ACS δεν δίνει updates στο σάιτ της GLS, θα τσεκάρεις στο σάιτ της ACS. Μην την πατήσεις όπως εγώ που η συσκευή έφτασε στις 11:00 στην Αθήνα και το πήρα γραμμή στη 13:00, έχασα δύο ολόκληρες ώρες, με τραυμάτισε το γεγονός. :(

μου φαινεται καπιο βλακεια εχει γινει μετ ο δικο μου απο τισ 14-4 δεν εχει ενημερωθει το traking και βρισκεται γερμανια,στο site της ACS μου βγαζει ατι δεν υπαρχει αρα λογικα δεν εχει μπει ελλαδα,να ανυσηχησω?το στειλανε 13/4 22:00

• Moderators
Δημοσ.

O Phawx έβγαλε video με CRU σε Windows 11. Κάνεις import ένα αρχείο και έχεις τη δυνατότητα να κλειδώσεις την οθόνη στα 40 (ή 45 ή 48 for that matter) Hz. Αυτό σημαίνει πολύ πιο playable games σε σχέση με τα 30fps, αλλά και αποφυγή tearing και λοιπών προβλημάτων αν το deck στα settings που προτιμάτε στο κάθε παιχνίδι δεν μπορεί να πιάσει τα 60fps (κάτι που συμβαίνει σε πολλά παιχνίδια), καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από τα 60Hz. Προσωπικά εννοείται ότι θα το δοκιμάσω (σε κάνα μήνα και βλέπουμε που θα μου έρθει το Deck...)

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, drjohn1980 said:

μου φαινεται καπιο βλακεια εχει γινει μετ ο δικο μου απο τισ 14-4 δεν εχει ενημερωθει το traking και βρισκεται γερμανια,στο site της ACS μου βγαζει ατι δεν υπαρχει αρα λογικα δεν εχει μπει ελλαδα,να ανυσηχησω?το στειλανε 13/4 22:00

Όχι, να μην ανησυχήσεις. Η διαδρομή είναι Ολλανδία - Γερμανία - Ρουμανία - Βουλγαρία - Ελλάδα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι αλλα εχει κολλησει στην γερμανια,αχ μαλλον παει το τετραημερο με το deckακι🥲. επεσα στο πασχα των καθολικων και γιαυτο καθυστερησε πιθανον,Καποιος που του ηρθε mail 11/04 εχει παραλαβει?

Επεξ/σία από drjohn1980
Δημοσ.

Έχει κανείς στην συλλογή του το Ghostbusters: The Video Game Remastered και να το έχει βάλει να παίξει στο deck όσοι το έχετε πάρει γιατί δεν ανήκει στα παιχνίδια που είναι verified και είναι ένα από τα παιχνίδια που έχω. 

Δημοσ.
Στις 19/4/2022 στις 8:23 ΜΜ, Neo106 είπε

Που βλεπω που ειμαι στο queue? Οχι Q2,Q3, μπορω να δω ακριβως που βρισκομαι?

Όχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...