Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, gust said:

Απαντάω στο ερώτημά μου για το tormented souls....

Λοιπόν παρά το γεγονός ότι το δίνουν unsupported κατάφερα να το τρέξω με το experimental proton ΟΜΩΣ....

Δεν παίζουν τα video.

Θεωρώ ότι κάτι παίζει με codecs...

Το ίδιο συμβαίνει και με το remothered...

Νομίζω το proton GE φτιάχνει τα θέματα με τα codecs, το δοκίμασες;

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeMan είπε

Νομίζω το proton GE φτιάχνει τα θέματα με τα codecs, το δοκίμασες;

Αυτό δοκίμασα αρχικά σύμφωνα με τον Proton db αλλά το παιχνίδι δεν bootarei καν. Το ίδιο επίσης μου έκανε και με το remothered. Πιθανώς κάποια ασυμφωνία παίζει με το deck και τις GE εκδόσεις του Proton

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά αυτό που είχα πει σχετικά με το Witcher 3/Dragon Quest που δεν μπορεί να κρατήσει η κονσόλα 60fps σε πόλη/χωριό, δεν φαίνεται να φταίει η CPU. Το gamescope δείχνει την CPU να φτάνει μόνο στο 68-70% ενώ η GPU τερματίζει στο 100%... ακόμα και σε low settings. Άρα ίσως να ευθύνεται το proton γιατί δεν νομίζω ότι η gpu δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε ανάλυση 800p.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Moderators
Δημοσ.

Μερικές πολύ πρώιμες σκέψεις:

1. Το ανεμιστηράκι δουλεύει συνεχώς μεν, ο θόρυβος δεν είναι τόσο ενοχλητικός όσο στο Switch δε. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να παίξεις με σοβαρό ήχο σε φορητό σύστημα επιβάλλονται ακουστικά, οπότε δεν είναι πρόβλημα ο θόρυβος. Πιο πολύ με ενοχλεί η θερμοκρασία που σε σοβαρούς τίτλους ανεβαίνει γρήγορα, ας ελπίσουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τον καύσωνα του καλοκαιριού και να μην μας μείνει η συσκευή στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να υπήρχε app για fan control και app για κόφτη στη συχνότητα του SoC.

2. Δεν έχω δοκιμάσει πολλά games, Portal και Shadow of War έβαλα να δω πως παίζουν, το πρώτο έδινε ότι θα αντέξει 4 ώρες η μπαταρία, το δεύτερο πιάνει 60άρι κομπλέ σε low/medium settings, μετά από κανένα 15λεπτο έφαγε γύρω στο 10-12% της μπαταρίας. Γενικά αν η μπαταρία αντέχει γύρω στις 3 ώρες σε full load, είναι μια χαρά για μένα. 

3. Όπως έδειξα και πιο πάνω η συσκευή dockάρει μια χαρά με Jumpgate και μάλιστα δινει output στα 1080p (να σημειώσω εδώ ότι παίζει στην τηλεόραση είτε έχει φορτιστή επάνω στο dock, είτε όχι). In-game εννοείται ότι πάλι κλειδώνει στα 800p, ωστόσο μπορεί να συνδεθεί με οθόνη/ΤV και να παίξει τον ρόλο ενός generic PC στα 1080p. Από συσκευές που δοκίμασα, παίζουν κομπλέ όλες οι bluetooth (Basilisk X και XBOX gamepad) και παίζει κομπλέ επίσης ότι μπορεί να συνδεθεί σε USB (K400+ keyboard με dongle, external σκληροί δίσκοι κλπ).

4. Η συσκευή παίζει μόνη της σε ένα εντελώς ξεχωριστό πεδίο. Δεν ανταγωνίζεται το Switch, δεν ανταγωνίζεται τις άλλες κονσόλες, δεν ανταγωνίζεται gaming PC/laptop. Είναι μια συσκευή που μπορεί να παίζει νέα games με μέτριες επιδόσεις, παλιότερα games με άψογες επιδόσεις και -θεωρώ καλώς εχόντων των πραγμάτων (γιατί δεν έχω μπει ακόμα στην διαδικασία)- θα μπορεί να στριμάρει άψογα και να τρέχει emulators άψογα. Είναι ένα κομμάτι hardware που απευθύνεται σε μια niche αγορά μεν, αλλά μπορώ να πω με ασφάλεια ότι δεν απευθύνεται σε τόσο μικρή αγορά όσο αρχικά υπολόγιζα δε. Σε κάθε περίπτωση είναι μια συσκευή που δεν δουλεύει out-of-the-box και απαιτεί από πολύ λίγο έως υπερβολικά πολύ tweaking για να καταστεί απλώς λειτουργική πάνω σε αυτό που είναι προορισμένη να κάνει. Το πολύ θετικό είναι ότι την ανοίγεις, λογκάρεις και έχεις κατευθείαν μια βιβλιοθήκη εκατοντάδων ή και χιλιάδων τίτλων διαθέσιμους για αγορά, που πολλούς από αυτούς πιθανόν να τους έχεις ήδη αγορασμένους.

Αυτά για την ώρα, θα επανέλθω.

-------------------

Έχουμε κάποιο σάιτ που να έχει μαζεμένα απλά γραπτά guides για emulators, άλλους clients, multimedia apps κλπ ή θα πρέπει να βγάλω τα μάτια μου στο discord;

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Malthador said:

Έχουμε κάποιο σάιτ που να έχει μαζεμένα απλά γραπτά guides για emulators, άλλους clients, multimedia apps κλπ ή θα πρέπει να βγάλω τα μάτια μου στο discord;

Δεν έχω κοιτάξει για άλλα clients/desktop apps ακόμη αλλά για emulation δες το EmuDeck.

Edit: Ρώτησα γνωστούς που ασχολούνται περισσότερο απο εμένα με το θέμα και πρότειναν το Lutris project για 3rd party client integration στο Deck. Υπ'oψιν πως πρέπει να διαβάσεις λίγο για το installation process (κατά τα λεγόμενα τους δές αν υπάρχει flatpak deployment για πιο εύκολη εγκατάσταση) αλλά παρέχει πρόσβαση στα περισσότερα digital distribution clients).

Επεξ/σία από Greygore
  • Thanks 3
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχει εγκαταστησει κανεις το apex legend ?

Εμενα καθε φορα που το ξεκιναω ειναι σαν να ανοιγω το παιχνιδι πρωτη φορα ,

δηλαδη δεν κραταει τα saves στις ρυθμισεις και παντα βλεπω το βιντεακι της season... (σαν να το εκανα install και να το ξαναξεκιναω). ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο?

• Moderators
Δημοσ.

Όταν μπαίνω σε desktop mode και χειρίζομαι τον κέρσορα με το trackpad, με το analogue ή με την touchscreen είναι σαν να κρατάω πατημένο το αριστερό κλικ και μαρκάρει συνεχώς.

Σας το κάνει και εσάς αυτό; Με bluetooth mouse δεν το κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Μερικές πολύ πρώιμες σκέψεις:

1. Το ανεμιστηράκι δουλεύει συνεχώς μεν, ο θόρυβος δεν είναι τόσο ενοχλητικός όσο στο Switch δε. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να παίξεις με σοβαρό ήχο σε φορητό σύστημα επιβάλλονται ακουστικά, οπότε δεν είναι πρόβλημα ο θόρυβος. Πιο πολύ με ενοχλεί η θερμοκρασία που σε σοβαρούς τίτλους ανεβαίνει γρήγορα, ας ελπίσουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τον καύσωνα του καλοκαιριού και να μην μας μείνει η συσκευή στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να υπήρχε app για fan control και app για κόφτη στη συχνότητα του SoC.

2. Δεν έχω δοκιμάσει πολλά games, Portal και Shadow of War έβαλα να δω πως παίζουν, το πρώτο έδινε ότι θα αντέξει 4 ώρες η μπαταρία, το δεύτερο πιάνει 60άρι κομπλέ σε low/medium settings, μετά από κανένα 15λεπτο έφαγε γύρω στο 10-12% της μπαταρίας. Γενικά αν η μπαταρία αντέχει γύρω στις 3 ώρες σε full load, είναι μια χαρά για μένα. 

3. Όπως έδειξα και πιο πάνω η συσκευή dockάρει μια χαρά με Jumpgate και μάλιστα δινει output στα 1080p (να σημειώσω εδώ ότι παίζει στην τηλεόραση είτε έχει φορτιστή επάνω στο dock, είτε όχι). In-game εννοείται ότι πάλι κλειδώνει στα 800p, ωστόσο μπορεί να συνδεθεί με οθόνη/ΤV και να παίξει τον ρόλο ενός generic PC στα 1080p. Από συσκευές που δοκίμασα, παίζουν κομπλέ όλες οι bluetooth (Basilisk X και XBOX gamepad) και παίζει κομπλέ επίσης ότι μπορεί να συνδεθεί σε USB (K400+ keyboard με dongle, external σκληροί δίσκοι κλπ).

4. Η συσκευή παίζει μόνη της σε ένα εντελώς ξεχωριστό πεδίο. Δεν ανταγωνίζεται το Switch, δεν ανταγωνίζεται τις άλλες κονσόλες, δεν ανταγωνίζεται gaming PC/laptop. Είναι μια συσκευή που μπορεί να παίζει νέα games με μέτριες επιδόσεις, παλιότερα games με άψογες επιδόσεις και -θεωρώ καλώς εχόντων των πραγμάτων (γιατί δεν έχω μπει ακόμα στην διαδικασία)- θα μπορεί να στριμάρει άψογα και να τρέχει emulators άψογα. Είναι ένα κομμάτι hardware που απευθύνεται σε μια niche αγορά μεν, αλλά μπορώ να πω με ασφάλεια ότι δεν απευθύνεται σε τόσο μικρή αγορά όσο αρχικά υπολόγιζα δε. Σε κάθε περίπτωση είναι μια συσκευή που δεν δουλεύει out-of-the-box και απαιτεί από πολύ λίγο έως υπερβολικά πολύ tweaking για να καταστεί απλώς λειτουργική πάνω σε αυτό που είναι προορισμένη να κάνει. Το πολύ θετικό είναι ότι την ανοίγεις, λογκάρεις και έχεις κατευθείαν μια βιβλιοθήκη εκατοντάδων ή και χιλιάδων τίτλων διαθέσιμους για αγορά, που πολλούς από αυτούς πιθανόν να τους έχεις ήδη αγορασμένους.

Αυτά για την ώρα, θα επανέλθω.

-------------------

Συμφωνω σε ολα οσα λες ομως σε σχεση με του switch τον ανεμιστηρα που συγκρινεις θα επρεπε να αναφερθει το αντιθετο... 

Οχι τιποτα αλλο ειμαστε πολλοι οι χρηστες που εχουμε και τα 2  και αλλοι τοσοι που θελουνε το steamdeck και εχουνε το switch , αυτη η μεριδα χρηστων θα το συγκρινει με του switch  και θα απογοητευει...

Και για εμενα ειναι το μαγαλυτερο του αρνητικο....

Επεξ/σία από gastonegr
  • Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, gastonegr said:

Συμφωνω σε ολα οσα λες ομως σε σχεση με του switch τον ανεμιστηρα που συγκρινεις θα επρεπε να αναφερθει το αντιθετο... 

Οχι τιποτα αλλο ειμαστε πολλοι οι χρηστες που εχουμε και τα 2  και αλλοι τοσοι που θελουνε το steamdeck και εχουνε το switch , αυτη η μεριδα χρηστων θα το συγκρινει με του switch  και θα απογοητευει...

Και για εμενα ειναι το μαγαλυτερο του αρνητικο....

Ναι δεν το εξήγησα καλά μάλλον. Ο ανεμιστήρας του Deck είναι πιο θορυβώδης από του Switch, αλλά στο Switch για κάποιο λόγο είναι περισσότερο ενοχλητικός, είναι περισσότερο high-pitched φαντάζομαι. Στο Deck ο ήχος του fan είναι πιο υπόκωφος, δεν ενοχλεί τόσο όσο του Switch, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Απ' όσο διαβάζω πάντως, αν κλειδώσεις στα 30 καρέ το Deck, τότε ο θόρυβος του ανεμιστήρα φτάνει κοντά σε αυτόν του Switch σε ένταση.

• Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ναι δεν το εξήγησα καλά μάλλον. Ο ανεμιστήρας του Deck είναι πιο θορυβώδης από του Switch, αλλά στο Switch για κάποιο λόγο είναι περισσότερο ενοχλητικός, είναι περισσότερο high-pitched φαντάζομαι. Στο Deck ο ήχος του fan είναι πιο υπόκωφος, δεν ενοχλεί τόσο όσο του Switch, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Απ' όσο διαβάζω πάντως, αν κλειδώσεις στα 30 καρέ το Deck, τότε ο θόρυβος του ανεμιστήρα φτάνει κοντά σε αυτόν του Switch σε ένταση.

Θα πρότεινα να τσεκάρεις το switch σου για πιθανο service. Εχω oled, 2019 και lite.  και στα 3 ο θόρυβος απο το ανεμιστηράκι είναι στα όρια του ανυπαρκτου. κυριολεκτικα. Δεες μήπως πρέπει να το στείλεις για επισκευη και απαλλαγείς!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Malthador said:

Ο Phawx στο YT έχει σύντομα βιντέο guides για διάφορα emulators.

https://www.youtube.com/c/ThePhawx/videos

Επεξ/σία από pappous_soulis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθετω και ενα βιντεο το πως ακουγεται ...ειναι οτι πιο κοντινο...μπορεσα να βρω.

ειδικα στο 1.25 οταν το γυριζει εκει ειναι o real ηχος του οταν το κρατας εσυ.

Αυτο που πιστευω ειναι οτι θα διορθωθει με μελλοντικο update δεν πιστευω να το αφησουν οι developers.

Επεξ/σία από gastonegr
  • Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, kaklas13 said:

Θα πρότεινα να τσεκάρεις το switch σου για πιθανο service. Εχω oled, 2019 και lite.  και στα 3 ο θόρυβος απο το ανεμιστηράκι είναι στα όρια του ανυπαρκτου. κυριολεκτικα. Δεες μήπως πρέπει να το στείλεις για επισκευη και απαλλαγείς!

Έχω ένα 2017, ένα OLED και είχα και Lite. Το Lite δεν ακουγόταν, τα άλλα δύο (ειδικά το 2017) βγάζουν ενοχλητικό ήχο σε full load.

Δεν έχει ένταση, αλλά είναι ενοχλητικός.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχω ένα 2017, ένα OLED και είχα και Lite. Το Lite δεν ακουγόταν, τα άλλα δύο (ειδικά το 2017) βγάζουν ενοχλητικό ήχο σε full load.

Δεν έχει ένταση, αλλά είναι ενοχλητικός.

για το 2017 θα συμφωνησω. το ειχα και το εδωσα. ενοχλούσε ελαφρως πχ σε zelda. Αλλα το oled να ξέρεις δεν εχει τύχει να το ακούσω ακόμα. σε σημείο να βάζω το αυτι μου για να δω αν δουλεύει. 

Δημοσ.

Aν και είμαστε οφτοπικ με του 17 δεν εχω κανένα θέμα με το ανεμιστήρι του, δεν ακούγεται και γενικά δύσκολα θα τελικιάσει (handheld)

Σχετικά με το παραπάνω βιντεο του Ντεκ, είναι δεδομένο οτι θα πάρει αναβάθμιση στις καμπύλες του ανεμιστήρα, δεν ειναι αποδεκτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...