Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιθανότατα σήμερα θα σου έρθει.

Θα σε ενημερώσουν ότι ετοιμάζουν την παραγγελία σου και θα σου δώσουν το tracking για να την παρακολουθείς.

μη μου αγχώνεσαι!! ΕΡΧΕΤΑΙ

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gust είπε

Πιθανότατα σήμερα θα σου έρθει.

Θα σε ενημερώσουν ότι ετοιμάζουν την παραγγελία σου και θα σου δώσουν το tracking για να την παρακολουθείς.

μη μου αγχώνεσαι!! ΕΡΧΕΤΑΙ

Προς ενημέρωση, ήρθε μόλις το mail με το tracking number.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμενω να μου ερθει ειδοποιηση απο μερα σε μερα. Τελικα αλλαξα γνωμη και δεν θα το παρω, πηρα καρτα γραφικων αντι αυτου. Ελεγα οταν μου ερθει η ειδοποιηση να το βαλω σε αγγελια (δημοπρασια για οποιον δωσει τα περισσοτερα extra) για 2 μερες μηπως και ενδιαφερει κανεναν που δεν εχει κανει κρατηση αλλα εχω ξεμεινει και απο slots σε αγγελιες οποτε αν μου ερθει πχ αυριο η ειδοποιηση δεν μπορω να το βαλω. Ειναι το μικρο μοντελο με τα 64GB.

Οποτε μαλλον την κρατηση θα την φαει η μαρμαγκα. Κριμα. Αν κανενας το δει και ενδιαφερεται ας μου στειλει σε PM. Ζητω συγνωμη απο τους mods που το γραφω εδω (ξερω οτι κανονικα ειναι αγγελια) αλλα η κρατηση ειναι μονο για 3 ημερες και μετα την χανεις οποτε κριμα ειναι αν το θελει κανενας. Παρολα αυτα αν παραβιαζει τους κανονες ας σβηστει.

Επεξ/σία από vste
  • Moderators
Δημοσ.

Με ποια εταιρεία κούριερ σας ήρθε το μηχανάκι στην Ελλάδα; Βλέπω το έχουν στείλει με GLS, η ACS θα το παραδώσει εδώ;

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος τι στο καλό είναι αυτά τα updates που κατεβαίνουν συνεχώς στα παιχνίδια; Μιλάμε ανά 10 λεπτά να κάνω επανεκκίνηση της συσκευής, θα υπάρχουν πάντα updates. Αποκλείεται να δουλεύει κάποιος σε αυτή την συχνότητα. 

Πάντως σίγουρα δεν είναι patches από τους devs αφού δεν αλλάζει το version του παιχνιδιού και δεν υπάρχουν πουθενά patch notes. 

Κάθε φορά που ανοίγω την κονσόλα πλημμυρίζω με αυτά τα οποία μάλιστα έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος ανάλογα με το παιχνίδι. Πχ για το Dishonored είναι πάντα 240Mb.  Περιττό να πω ότι δεν βλέπω και καμία διαφορά στο παιχνίδι. Αυτά που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα εξακολουθούν να το έχουν και μετά το update. 

Εχω ακούσει για shader cache updates αλλά σε αυτήν την περίπτωση αναγράφεται αυτό όταν γίνεται download και είναι και σπάνιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε και εμένα εχθές ..εκδοση 64 gb και θα σας κάνω ένα μικρό review .

αρνητικα

λοιπόν  το fan του ακούγεται λες και έχεις ένα λαπτοπ και παίζεις παιχνίδια όλη τη ώρα , (ναι κάποιους θα τους εκνευρίσει ) ακούγεται όλη την ώρα σε ότι και αν κανείς … δεν σταματάει ποτέ ούτε έχει κάποια ρύθμιση .. 

Κατασκευαστικά είναι πολύ απλο πλαστικό αυτη την αισθηση μου δινει .. του switch είναι πολύ πιο premium αίσθηση .. 

μπαταρια ΜΑΧ 2ωρες σε 60 fps και φωτεινότητα 80% και fsr ενεργοποιημένα στα system tou steamdeck και (epic στα system graphics των games)

σε 2 παιχνίδια μου πέταξε error στα καλά καθούμενα.. (το δικαιολογώ γιατι θα παρει και αλλα update)

παμε θετικά 

αν θέλετε εμπειρία γραφικών και επιδόσεων κονσόλας  χωρίς πιξελ  εδώ είσαστε..ναι τα γραφικά είναι γραφικά επιτέλους τα ρυθμίζεις όπως στο pc μέσα από το παιχνίδι . Είναι σαν να παίζεις σε μικρή οθόνη ένα παιχνίδι όπως θα το έπαιζες σε ενα ps4 pro η ενα one x xbox με 60 fps..

το desktop mode είναι φανταστικό σαν να έχεις ένα λαπτοπακι στα χέρια σου.. κανείς ότι θες .. περνάς προγράμματα όπως vlc και retro arch .αυτά κατέβασα ..έχεις τα πάντα που θα είχες σε ένα Linux . 
το κράτημα πολύ καλό δεν με κούρασε καθόλου .. του switch με κουράζει.. 

διαμορφωση χειριστήριου φοβερή στα συν μπορεις να κατεβασεις custom ρυθμισεις απο αλλους χρηστες για το καθε παιχνιδι που παιζεις..

το μηχάνημα έλεγα να το δώσω αλλά παιδιά όχι αξίζει τα λεφτά του και είναι πολύ φθηνό για αυτά που κάνει.. 

Για μένα είναι η απόλυτη κονσόλα χειρός όλων των εποχών ..

οποιος εχει οποιαδηποτε εκδοση σιγουρα θα χρειαστει micro sd γιατι τα παιχνιδια ειναι παραπολυ μεγαλα οπως και στα pc δεν ειναι διαμορφωμενα για κονσολα αλλα για pc..

θα επιστρέψω με περισσότερα σίγουρα..

Επεξ/σία από gastonegr
  • Like 7
Δημοσ.

Detailed Shipment tracking
08/04/2022 09:11

The parcel has reached the parcel center.

Greece

07/04/2022 08:23

The parcel has left the parcel center.

Bulgaria

07/04/2022 08:23

Bulgaria

06/04/2022 20:14

Romania SELIMBAR

06/04/2022 20:11

Romania SELIMBAR

05/04/2022 02:19

Germany Neuenstein

05/04/2022 02:19

Germany Neuenstein

01/04/2022 23:48

Netherlands Utrecht

01/04/2022 23:47

Netherlands Utrecht

01/04/2022 21:01

Netherlands

01/04/2022 21:01

The parcel was handed over to GLS.

Netherlands

66EW.gif

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, D.Luffy said:

Γνωρίζει κάποιος τι στο καλό είναι αυτά τα updates που κατεβαίνουν συνεχώς στα παιχνίδια; Μιλάμε ανά 10 λεπτά να κάνω επανεκκίνηση της συσκευής, θα υπάρχουν πάντα updates. Αποκλείεται να δουλεύει κάποιος σε αυτή την συχνότητα. 

Πάντως σίγουρα δεν είναι patches από τους devs αφού δεν αλλάζει το version του παιχνιδιού και δεν υπάρχουν πουθενά patch notes. 

Κάθε φορά που ανοίγω την κονσόλα πλημμυρίζω με αυτά τα οποία μάλιστα έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος ανάλογα με το παιχνίδι. Πχ για το Dishonored είναι πάντα 240Mb.  Περιττό να πω ότι δεν βλέπω και καμία διαφορά στο παιχνίδι. Αυτά που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα εξακολουθούν να το έχουν και μετά το update. 

Εχω ακούσει για shader cache updates αλλά σε αυτήν την περίπτωση αναγράφεται αυτό όταν γίνεται download και είναι και σπάνιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. 

Είναι όντως shader cache. Αυτό γίνεται γιατί α. η Valve σπρώχνει συνέχεια updates του SteamOS άρα θέλουν recompilation (και άρα ξανά κατέβασμα), β. Συμβαίνει γιατί το Deck έχει ενιαίο Hardware παντού, άρα δεν γίνονται locally compile, τα κάνουν αυτοί και σας τα σπρώχνουν με updates.

Καλό είναι :-) Γιαυτό το Elden Ring δεν έχει stutters ενώ σε regular PC έχει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Είναι όντως shader cache. Αυτό γίνεται γιατί α. η Valve σπρώχνει συνέχεια updates του SteamOS άρα θέλουν recompilation (και άρα ξανά κατέβασμα), β. Συμβαίνει γιατί το Deck έχει ενιαίο Hardware παντού, άρα δεν γίνονται locally compile, τα κάνουν αυτοί και σας τα σπρώχνουν με updates.

Καλό είναι :-) Γιαυτό το Elden Ring δεν έχει stutters ενώ σε regular PC έχει...

Ναι απλώς η απορία μου είναι ότι μερικά updates το γράφουν ότι όντως είναι shader cache updates κατά το download.

Τα περισσότερα όμως είναι απλώς "updates" και έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος! MK11 είναι στα 104Mb, Dishonored στα 240Mb κλπ. Είναι λες και εφαρμόζονται συνεχώς τα ίδια πράγματα.

Μάλλον δεν θα μάθουμε αν δεν το διευκρινήσει η Valve. Έχω παρατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά και στο desktop PC αν και όχι τόσο συχνά... Εκεί σίγουρα δεν μιλάμε για ενιαίο hardware.

• Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, D.Luffy said:

Ναι απλώς η απορία μου είναι ότι μερικά updates το γράφουν ότι όντως είναι shader cache updates κατά το download.

Τα περισσότερα όμως είναι απλώς "updates" και έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος! MK11 είναι στα 104Mb, Dishonored στα 240Mb κλπ. Είναι λες και εφαρμόζονται συνεχώς τα ίδια πράγματα.

Μάλλον δεν θα μάθουμε αν δεν το διευκρινήσει η Valve. Έχω παρατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά και στο desktop PC αν και όχι τόσο συχνά... Εκεί σίγουρα δεν μιλάμε για ενιαίο hardware.

Υποτίθεται πρέπει να σβήνεται η παλιά shader cache. Αν δεις ότι κάποιο αυξάνεται συνεχώς, τότε μάλλον έχει γκλιτσάρει το συγκεκριμένο παιχνίδι... Επίσης έχει πολλαπλά updates όχι μόνο μετά από νέες εκδόσεις steamOS, αλλά και γιατί το shader cache generation γίνεται τμηματικά, δηλαδή η κάθε μία που κατεβαίνει δεν είναι ολοκληρωμένη για όλο το παιχνίδι.

Από την άλλη παλιά δε θυμάμαι να είχαμε αυτόν τον πονοκέφαλο με τις shader caches, είναι σπαστικό όντως.

Και συμφωνώ ότι σε κάθε περίπτωση αν δεν αναφέρεται explicitly ως "shader cache" δεν μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος τι είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση στους κατόχους. ισχύει οτι το ανεμιστρηράκι είναι τόσο ενοχλητικό που δεν μπρείς να καθεσαι κοντά σε αλλους σε ήσυχο χώρο γιατι ενοχλει πάρα πολυ? πχ αν κοιμάται η σύζυγος δίπλα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Από την άλλη παλιά δε θυμάμαι να είχαμε αυτόν τον πονοκέφαλο με τις shader caches, είναι σπαστικό όντως.

Και συμφωνώ ότι σε κάθε περίπτωση αν δεν αναφέρεται explicitly ως "shader cache" δεν μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος τι είναι.

24 New Updates πριν από λίγο μετά από 2 ώρες που το είχα ανοίξει. :P

ΟΚ αν είναι για καλό δεν με ενοχλούν τόσο. Αρκεί όμως να βλέπουμε και στην πράξη αυτές τις βελτιώσεις. Πλην της γνωστής περίπτωσης του Elden Ring προς το παρόν, δεν παρατήρησα βελτιώσεις στα παιχνίδια που δοκιμάζω αυτές τις μέρες. Πχ το RE5 είναι ακόμα τίγκα στο stuttering...

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kaklas13 είπε

Ερώτηση στους κατόχους. ισχύει οτι το ανεμιστρηράκι είναι τόσο ενοχλητικό που δεν μπρείς να καθεσαι κοντά σε αλλους σε ήσυχο χώρο γιατι ενοχλει πάρα πολυ? πχ αν κοιμάται η σύζυγος δίπλα?

Interested ταμάλα για τις απαντήσεις των χρηστών. Πολύ σοβαρό θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, kaklas13 είπε

Κάπου διάβασα ότι ίσως να υπάρχει διαφορά στην ένταση του ήχου μεταξύ μοντέλων. Το δικό μου πάντως δεν είναι μεν αθόρυβο αλλά δεν ενοχλεί τόσο πολύ σε ήσυχο χώρο σε καμία περίπτωση. 

Ένα χαλαρό φύσιμα ακούγεται.

Επεξ/σία από D.Luffy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...