Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Malthador said:

Σας έστειλε μήνυμα η Valve, πώς έγινε η διαδικασία;

Τα e-mail τα στέλνουν με σειρά προτεραιότητας κάθε Δευτέρα, και όπως αναφέρει ο @gust πιο πάνω έχεις 72 ώρες να ολοκληρώσεις την πληρωμή, όπου και σου ζητά shipping address. Το shipping στην δική μου περίπτωση έγινε δύο ημέρες μετά που ολοκληρώθηκε η πληρωμή (με χρέωσε Τρίτη, και πήρα e-mail με tracking number Πέμπτη) και πήρε περίπου 5-6 ημέρες να παραδωθει.

Δεν γνωρίζω για Ελλάδα ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία, Κύπρο όμως αποστέλλεται με DHL International, με handoff στην DHL Express (για κατ'οίκον διανομή) όταν φθάσει στο νησί. Έκανε περίπου ~12 ώρες απο την στιγμή που παραδώθηκε στην Express να παραδωθεί σε εμένα.

Απο όσο διάβαζα, επειδή αρκετός κόσμος έχασε το e-mail (apparently αρκετά clients/e-mail apps το θεωρούν spam), πλέον το Steam Client θα δείχνει notification όταν είναι ενεργό το pre-order window των 72 ωρών αλλά καλού-κακού ρίξε και μια ματιά στο spam folder:

image.png.13c8dc6e70dfab536f3efa7fb4ad253d.png

Προσωπικά είχα και ένα θεματάκι με την DHL, απο ότι μου εξήγησαν eventually υπήρξε ένα μικρό μπέρδεμα με το shipping και προσωρινά ήταν σε κατάσταση "returned to sender" (έπαθα ένα mini-εγκεφαλικό :P ) αλλά με ticket στο Steam Support το κανόνισαν αρκετά γρήγορα - η κατάσταση δείχνει διαφορά 4 ημερών με το escalation (initiates action) αλλά 15/03 το έιχα στα χέρια μου (πήρα 2ο tracking number απο το support για την DHL Express που έδειχνε οτι ήταν in transit) οπότε no problem.

image.png.f649c76f50ea217349c6cc79f894a894.png

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, dalan2007 είπε

Disco Elysium ειναι σε εκπτωση βαρβατη σε ακουσαν μαλλον!!!Καλοριζικο!!

Το είδα πριν λίγο και πραγματικά ένα σαρκαστικό χαμόγελο έσκασε στη μούρη μου αφού πριν 3 ωρίτσες το ζήτησα από τον θείο Gabe.

Μάλιστα επειδή έχω το control, το πήρα με το πακέτο και έχει μεγαλύτερη έκπτωση....βγαίνει 12,59 ευρώ. Ιστορικό χαμηλό steam.

Κατεβαίνει ήδη......

• Like 3

• Moderators

Θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος που του έχει έρθει η συσκευή και έχει στην κατοχή του Jumpgate, να ενημερώσει εάν παίζουν μεταξύ τους.

Δυστυχώς δεν το έχω φίλε malthador, παρά το γεονός ότι πάντα το καλοέβλεπα για το switchaki.

Εκτίμηση μου πάντως είναι ότι δε θα έχει πρόβλημα και θα δουλεύει κανονικά.

6 ώρες πριν, Malthador είπε

Θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος που του έχει έρθει η συσκευή και έχει στην κατοχή του Jumpgate, να ενημερώσει εάν παίζουν μεταξύ τους.

μου ηρθε mail για να πλερωσω χθες οποτε θα το εχω συντομα πιστευω, τι θες να ελεγξω ? 

• Moderators
13 minutes ago, SoFGR said:

μου ηρθε mail για να πλερωσω χθες οποτε θα το εχω συντομα πιστευω, τι θες να ελεγξω ? 

Ρε μόνο σε μένα δεν έχει έρθει μέιλ; Θα βάλω τα κλάματα. :(

Θέλω να τσεκάρεις αν κάνει output σε ΗDMI κανονικά σε 1080p και αν παίζουν κομπλέ τα USB's.

• Moderators

Γενικότερα, το έχει συνδέσει κανείς σας οθόνη να μας πει πως παίζει σε 1080p; Μπορεί να ανταπεξέλθει στα 60 καρέ έστω και με low-med settings;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γενικότερα, το έχει συνδέσει κανείς σας οθόνη να μας πει πως παίζει σε 1080p; Μπορεί να ανταπεξέλθει στα 60 καρέ έστω και με low-med settings;

Δεν το έχω συνδέσει σε οθόνη αλλά τα 60 καρέ σε 1080p θα έλεγα ότι μάλλον είναι εφικτά για τίτλους εποχής PS3/360. Επειδή βλέπω ότι υπάρχει headroom παίζοντας σε 800p. Κάποιος στο YT έτρεχε το Dead Space σε 1080p monitor και πήγαινε πάνω από 90 frames.

Σε καινούργιους τίτλους όμως το 60άρι είναι off the table ακόμα και σε low settings στα 800p. Εκτός αν μιλάμε για κάτι πολύ optimized όπως το Doom Eternal. Σπάνια περίπτωση βέβαια. Παρόλα αυτά το 30άρι το πιάνεις ακόμα και σε mid-high settings. Όχι και άσχημα.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2

• Moderators
2 minutes ago, D.Luffy said:

Δεν το έχω συνδέσει σε οθόνη αλλά τα 60 καρέ σε 1080p θα έλεγα ότι μάλλον είναι εφικτά για τίτλους εποχής PS3/360. Επειδή βλέπω ότι υπάρχει headroom παίζοντας σε 800p. Κάποιος στο YT έτρεχε το Dead Space σε 1080p monitor και πήγαινε πάνω από 90 frames.

Σε καινούργιους τίτλους όμως το 60άρι είναι off the table ακόμα και σε low settings στα 800p. Εκτός αν μιλάμε για κάτι πολύ optimized όπως το Doom Eternal. Σπάνια περίπτωση βέβαια.

Ναι, οκ τα 800p είναι λίγο so-so στις 50-55 ίντσες. Τα 900p είναι το sweet spot για μένα, αν όχι τα 1080p. Εντάξει, ανεκτή παραχώρηση για mobile gaming.

Browsing, Netflix κλπ, φαντάζομαι θα είναι κομπλέ ακόμα και σε 4K.

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ναι, οκ τα 800p είναι λίγο so-so στις 50-55 ίντσες. Τα 900p είναι το sweet spot για μένα, αν όχι τα 1080p. Εντάξει, ανεκτή παραχώρηση για mobile gaming.

Όπως είπα πριν, τα 30 θα τα πιάσεις στους καινούργιους τίτλους σε 1080p με μερικές υποχωρήσεις.

Εγώ προσωπικά πάντως το βλέπω αυστηρά ως handheld. Δεν βλέπω τον λόγο να το συνδέσεις σε TV ή monitor από τη στιγμή που έχεις ήδη κονσόλα/PC. Θα μπλέξεις με πολλά settings και στο τέλος πιο πολύ θα σε κουράσει η εμπειρία παρά θα σε ευχαριστήσει. Έτσι νομίζω.

• Like 4
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είναι σχεδιασμένο ως φορητό plus. 
Με ολίγη από docked σε παλαιότερα-ελαφριά με monitors, όχι οθόνες (δες τα τρέηλερ για το υλικό που προωθούσαν, μικρές οθόνες στα docked και σχεδόν τα άλλα φορητό).
Μην περιμένουμε τρελά πράματα.

Αναφορά σε κείμενο

Εγώ προσωπικά πάντως το βλέπω αυστηρά ως handheld. Δεν βλέπω τον λόγο να το συνδέσεις σε TV ή monitor από τη στιγμή που έχεις ήδη κονσόλα/PC. Θα μπλέξεις με πολλά settings και στο τέλος πιο πολύ θα σε κουράσει η εμπειρία παρά θα σε ευχαριστήσει. Έτσι νομίζω.

Το αυτό. 

• Moderators

Ναι, δεν έχω την απαίτηση να παίξω σε 55" ίντσες current-gen games, προς θεού. Όμως θα με ενδιέφερε να μπορώ να παίξω κάποια couch co-op games σε τηλεόραση, ακόμα και με αρκετές υποχωρήσεις.

Επίσης θα με ενδιέφερε για χρήση ως generic desktop pc, που νομίζω ότι θα τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτό το κομμάτι, άρα γιατί να μην το συνδέω και σε μόνιτορ;

• Like 2

5 hours ago, Malthador said:

Το έχω συνδέσει 2-3 φορές σε PC monitor μέσω capture card (1080p αν και παίζει η κάρτα να κάνει κάποιο upscale/smoothing) αλλά τα παιχνίδια που δοκίμασα ως τώρα δεν είναι ιδιαίτερα βαριά για να "ζορίσουν" το Deck (Tales of Berseria, Ori and the Blind Forest και λίγο Ikaruga).  Tο performance overlay πάντως έδειχνε κανονικά 60FPS με την εξαίρεση των cutscenes στο ToB τα οποια είναι choppy (αναμενόμενο, μια και το παιχνίδι είναι καταχωρημένο ως incompatible/unsupported με το Deck).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τον φορτιστη που δινουνε μαζι τι παιζει ?  μπορει καποιος να τρεχει elden ring  πχ και να φορτιζει ταυτοχρονα ή θα χαλαει περισσοτερη μπαταρια αποση δινει η μπριζα ? μπορω να χρησιμοποιησω αυτο το μαραφετι για  play n charge stand ή ειναι πιο παχυ απο το switch ? 

jumpgate-plus-core.jpg

εχω φορτιστη καβα 45w και  καλωδιο 18w c to c,  θα χρειαστω 45w καλωδιο ? καμια προταση για 256 ή 512 niggabyte micro SD ? 

ευχαριστω 😛  

Επεξ/σία από SoFGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...