Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήδη έχουν δηλώσει ότι δουλεύουν σε dual boot installer και ftpm enable για windows 11 χωρίς πατέντες, drivers για τον ήχο έχει δώσει ο the phawx αλλά είναι θέμα χρόνου να τους δώσουν κι αυτούς. Προφανώς δεν περιμένω την ίδια διαχείριση ενέργειας από τα windows, ούτε να παίξει το sleep σωστά, ούτε κάποιο overlay σαν το gamescope ούτε fps/tdp limiter σαν του SteamOS.

Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικα τα windows για όλα τα παιχνίδια που δεν παίζουν σε Linux (καθώς και λοιπούς launchers ή game pass) και για business software (αφού είναι x86 PC, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε κι αυτό?).

Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι φαινόταν σα να φριζαρει το σύστημα για ολόκληρα δευτερόλεπτα σε windows, χάνονταν τα joysticks/touch pads κλπ. Αυτό πρέπει να λυθεί. Για τη φόρτιση δεν το σχολιάζω καν, ελπίζω να έφταιγε το "dock" που είχε συνδέσει... Γενικά τα windows είναι σε εντελώς beta φάση αυτή τη στιγμή αλλά τουλάχιστον λειτουργούν...

Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι θα βρεθεί τρόπος να ανοίξει το ctdp του soc και να ρυθμιστεί στα 18-25W από τα 15 στα οποια είναι ρυθμισμένο απ το εργοστάσιο. Αυτό θα δώσει μεγάλο αέρα επιδόσεων (μόνο για όταν είναι καρφωμένο στο ρεύμα προφανώς, αλλιώς θα πεθαίνει η μπαταρία στη 1 ώρα).

PS δε βλέπω την ώρα να ρθει η σειρά μου και να πετάξω desktop και laptop για χάρη του steam deck...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
8 minutes ago, gust said:

Τι ωρα στελνουν τα μειλ καθε Δευτερα παιδια;

Πρωϊνή έως μεσημεριανή αμερικής, δηλαδή απογευματάκι έως καράβραδο εδώ. Απ' ό,τι έχω καταλάβει απο το reddit, δεν φεύγουν όλα τα μέηλ μαζί.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, gust said:

Αντε να γινει κανα θαυμα σημερα…..

Έφυγαν τα σημερινα μεηλ. Δυστυχώς βλέπω για πρώτη φορά μια μικρή γκρίνια ότι απο Q1 κάποιοι πήγαν Q2. Πολύ κακό σημάδι αυτό, κι ακόμα δεν πρόβαλαν να υπάρξουν επιπτώσεις απο το κλείσιμο μονάδων παραγωγής της foxconn στην Κίνα, οι οποιες βέβαια δεν ξέρω πόσο άμεση επίδραση θα έχουν συγκεκριμένα στο ντεκ.

Επεξ/σία από GeorgeMan

• Moderators
1 hour ago, Brandtobrand said:

Θυμάται κανείς ποτέ άνοιξαν οι παραγγελίες για το deck ? 17 Ιουλίου το παρήγγειλα, αλλά email no.

16. Ποιο έκανες κράτηση;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξαν 16 Ιουλίου. Αν έκανες 17 τότε είσαι σίγουρο q2 ίσως και αργότερα. Μπες και δες την κράτηση σου τι σου γράφει.

Εμένα έχει κάνει η κονσολα το γύρο της Ευρώπης. Το στείλανε από Ολλανδία και βλέπω στο tracking πήγε Γερμανία μετά πήγε Βουλγαρία μετά πήγε Ρουμανία. Δεν ξέρω που αλλου θα πάει πριν έρθει 😂

Elden Ring στο steam deck είναι απλά λόγος για να πάρεις την κονσολα. 

ΥΓ τα μειλ για επιβεβαίωση αγορας φεύγουν πάντα 20:00 ώρα Ελλάδας. 

Επεξ/σία από Noobios
  • Like 1

11 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

16. Ποιο έκανες κράτηση;

Το 1ο μοντέλο, κράτηση στις 17. 

Χρόνος παράδοσης 1ο τρίμηνο του 2022 γράφει, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αναμένω και την επόμενη εβδομάδα....

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Noobios said:

Άνοιξαν 16 Ιουλίου. Αν έκανες 17 τότε είσαι σίγουρο q2 ίσως και αργότερα. Μπες και δες την κράτηση σου τι σου γράφει.

Εμένα έχει κάνει η κονσολα το γύρο της Ευρώπης. Το στείλανε από Ολλανδία και βλέπω στο tracking πήγε Γερμανία μετά πήγε Βουλγαρία μετά πήγε Ρουμανία. Δεν ξέρω που αλλου θα πάει πριν έρθει 😂

Elden Ring στο steam deck είναι απλά λόγος για να πάρεις την κονσολα. 

ΥΓ τα μειλ για επιβεβαίωση αγορας φεύγουν πάντα 20:00 ώρα Ελλάδας. 

Ίσως έρχεται οδικώς, τι να πω...

Εχθές τουλάχιστον 10 άτομα είδα στο reddit να δηλώνουν ότι έλαβαν το email τους απο τις 18:30 ώρα Ελλάδας πάντως.

3 hours ago, Brandtobrand said:

Το 1ο μοντέλο, κράτηση στις 17. 

Χρόνος παράδοσης 1ο τρίμηνο του 2022 γράφει, δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αναμένω και την επόμενη εβδομάδα....

Η επόμενη εβδομάδα δεν είναι η τελευταία του πρώτου τριμήνου...

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...