Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερη τεχνολογια,απαραιτητη σε καθε παιχνιδι..

Απο την θολουρα δεν θα μπορεις να διακρινεις τι φοραει ο χαρακτηρας σου..

Επεξ/σία από optimus prime
  • Moderators
Δημοσ.

Πάντως σε κάτι βιντεάκια που κυκλοφόρησαν, μέχρι και CB2077 το είδα να "βγάζει"...

Προσωπικά αν κάτι θα ήθελα, είναι freesync. Και σκοπεύω να το χρησιμοποιώ ως daily PC πέρα από gaming. Αν καταλήξει να κάθεται θα φύγει αγγελία. :-) Για να δούμε...

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Stefxour said:

56 fps στο control? Πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στα low, αλλά είναι πολύ βαρύ το control...

3 hours ago, paanur said:

Ποιος ανταγωνισμός..;

Τα Intel iris Xe και τα Vega IGP της ίδιας της AMD. Αυτόν που κοστίζει 2x-3x της τιμής του Deck :D:D Ναι αυτόν, τον αφήνει πίσω...

Δημοσ.

Αα καλά γι αυτά μιλαμέ.. Onex, ayaneo κλπ..

Για γέλια δηλαδή!

Το steam deck πρακτικά είναι μόνο του σε μια ανεκμετάλευτη αγορά αλλά και πολύ δύσκολη!

Πάντως σε επίπεδο hardware τουλάχιστον νομίζω τα έχουν καταφέρει ήδη.. το θέμα έιναι παρακάτω.. στο software να δούμε τι εχουν κάνει.

Ακούω και βλέπω ευχάριστα πράγματα πάντως.. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, αν κάποιος κάνει παραγγελία σήμερα ποτέ παίζει να παραλάβει? Έχω διαβάσει για αρκετές καθυστερήσεις ακόμα και σε αυτούς που έκαναν day 1 προπαραγγελια. Έχουν ανακοινώσει κάτι? 

Δημοσ.
15 minutes ago, Tigio13 said:

Καλησπέρα, αν κάποιος κάνει παραγγελία σήμερα ποτέ παίζει να παραλάβει? Έχω διαβάσει για αρκετές καθυστερήσεις ακόμα και σε αυτούς που έκαναν day 1 προπαραγγελια. Έχουν ανακοινώσει κάτι? 

After Q2.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Ρεαλιστικά, εάν το παραγγείλεις τώρα, να περιμένεις να είναι δώρο για τα Χριστούγεννα - στην καλύτερη. 
Εγώ το παράγγειλα Αύγουστο (τέλη) και λέει after Q2. 
Βέβαια ελπίζουμε σε αύξηση παραγωγής (και τίποτα τσόντες ακυρώσεις παραγγελιών) για καλύτερους χρόνους παράδοσης.

Γενικά εάν θέλεις κάτι για τώρα, το deck δεν είναι για σένα.

Άλλα βίντεο για HW review:

• Like 1
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν ρισκάρουν να γράψουν Q4 γιατί αφ' ενός δε θα παραγγείλεις, αφ εταίρου δεν ξέρουν πόσοι από τους placeholders θα το αγοράσουν, άρα μπορεί κάποιων η σειρά να έρθει νωρίτερα. Επίσης δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα παραγωγής θα έχουν στο δεύτερο μισό του έτους, που όλοι λένε ότι θα καλυτερέψουν τα πράγματα, αλλά το έχουμε ξανακούσει αυτό το παραμύθι...

Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσω πότε θα παραλάβω κι εγώ που είμαι για Q2.

12 hours ago, Tigio13 said:

Πιθανότατα να μπορείς να κάνεις ικανοποιητικό emulation του Switch στο Deck... Εδώ παίζει σχεδόν καλά σε Iris Xe mobile...

12 hours ago, SabotazNic said:

Αν και προφανώς διαφορετικές handheld consoles, με διαφορετικό κοινό, άνετα πουλάω το sw oled για το deck 

Καλά ο GN το ξετίναξε για "preview" ουσιαστικά...

• Moderators
Δημοσ.

Απ ό,τι βλέπω, ~1,5 ώρα max out (ποτέ), ~2 σε ΑΑΑ με τα κατάλληλα settings για το panel του (60fps), ~3-4 σε ΑΑΑ με tuning (30fps cap, core parking κλπ), ~4-6 σε μη απαιτητικά παιχνίδια, παλαιότερα ή 2D. Δεν είναι ούτε άριστη, ούτε πολύ κακή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι η x86 αρχιτεκτονική που φοράει η CPU του δεν μπορεί να πέσει κάτω από 1,7 βατ όταν δεν κάνει τίποτα.

Το θετικό είναι ότι το ίδιο USB-C PD powerbank που έχω και φορτίζει το laptop, κάνει μια χαρά για το deck.

Mi Global Home (αλλά και οποιοδήποτε USB-C PD που μπορεί να δώσει όσα βατ και ο εργοστασιακός φορτιστής, 45W δηλαδή, κάνει)

Στα άλλα φορητά που είχα/έχω, τα οποία δεν είναι και λίγα (GB, GBA, GBA SP, 2DS, Vita, N3DSXL, Switch V1), δεν θυμάμαι εύκολα να περνάνε τις 5-6 ώρες. Το δε NSW γύρω στο 2,5-3,5ωρο πέθαινε. Άρα αν λογίσω τη μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω αρχιτεκτονικής, δε θα ήθελα να είναι πιο βαρύ, ογκώδες και να έχει μεγαλύτερη μπαταρία για να μου βγάζει minimum πχ 3 ώρες. Υπάρχουν και άλλες λύσεις και μάλιστα αρκετά φθηνές. Από εμένα είναι λογικότατος ο συμβιβασμός gameplay/μπαταρίας που φαίνεται να έχει επιλέξει η Valve.

Πιο σημαντικό για εμένα θα είναι τι κάνει πχ αν το καρφώσω στην τηλεόραση με το USB-C to HDMI που ήδη έχω και βάλω μια 3ωρη ταινία να παίζει. Θα τη βγάζει; Όπως επίσης και το αν βάλω Windows, με απλό browsing πόσο βγάζει. Αν βγάζει ικανοποιητικές ώρες, θα αντικαταστήσει το laptop μου... Θα χωράει και σε μικρότερo backpack/θήκη μαζί με το powerbank...

53 minutes ago, optimus prime said:

Kαι γαμω τις μπαταριες εχει,βρειτε θεση κοντα σε μπριζα βαλτε και ενα τραπεζακι για τον καφε και θα εισαστε κομπλε!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...