Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, vaio1892 είπε

Καλύτερα δώσε 8-10€ παραπάνω και πάρε αυτόν.

IMG_7721.jpeg

Έχει αντιμετωπίσει κανείς το πρόβλημα που κολλάει στην οθόνη loading user data?

Ναι αλλά 65 έχουν τα 512 Gb όχι το 1 TB

Θετικές κριτικές βλέπω . Μάλλον θα το κάνω το κασκαντεριλίκι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Ναι αλλά 65 έχουν τα 512 Gb όχι το 1 TB

Θετικές κριτικές βλέπω . Μάλλον θα το κάνω το κασκαντεριλίκι.

Αυτον εχω και εγω. 1tb ssd για main και 512 sd card για emulators και ξεγνοιαζεις. καθε αρχες του μηνα το ali δινει κουπονια. + οτι μπορεις να εχεις καλυτερο deal απο το app που σου βγαζει προσφορες σχετικα με το τι ψαχνεις.

• Like 1
  • Thanks 1

• 1 μήνα μετά...

Παιδιά καλησπέρα!

Χρειάζομαι βοήθεια αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό του έχει τύχει γιατί είμαι στα όρια να το σπάσω το ρημάδι.

Έχω το launch lcd μοντέλο 512. Από όταν βγήκε πρώτο χέρι και πολύ προσεγμενο χωρίς ποτέ να το ανοιξω, ούτε να το ζορίσω ιδιαίτερα. Πέραν από emudeck δεν έχω περάσει τίποτα από non valve πράγματα ούτε decky loader ή άλλα plugins. 

Προχθές πέρασα το τελευταίο update 3.6.19 και αμέσως η συσκευή άρχισε να κρασάρει είτε μερικά λεπτά μετά το boot χωρίς να παίζει ρόλο αν βρίσκομαι σε παιχνίδι, κεντρικό μενου ή desktop mode, είτε αμέσως μόλις μπαίνει σε αρχικό μενου του gaming mode. Επίσης δοκίμασα να αφαιρέσω την sd card μήπως και ήταν corrupted αλλά και χωρις sd δεν είδα αποτέλεσμα.

Το κρασάρισμα έχει πάντα την ίδια συμπεριφορά. Η εικόνα παγώνει - χωρίς artifacts - και ο ήχος κολλάει (buzzing) και απαιτείται hard reset . Η συσκευή είναι πλέον αχρησιμοποίητη. Λέτε ένα clean image restore να δώσει λύση ή έχει καποιος εμπειρια από κάτι παρόμοιο.

Πράγματικά μου την έχει δώσει γιατί τον λίγο χρόνο που παίζω πλέον δεν θέλω να τον χάνω σε troubleshooting μαλακίες της valve.....

26 minutes ago, gust said:

Παιδιά καλησπέρα!

Χρειάζομαι βοήθεια αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό του έχει τύχει γιατί είμαι στα όρια να το σπάσω το ρημάδι.

Έχω το launch lcd μοντέλο 512. Από όταν βγήκε πρώτο χέρι και πολύ προσεγμενο χωρίς ποτέ να το ανοιξω, ούτε να το ζορίσω ιδιαίτερα. Πέραν από emudeck δεν έχω περάσει τίποτα από non valve πράγματα ούτε decky loader ή άλλα plugins. 

Προχθές πέρασα το τελευταίο update 3.6.19 και αμέσως η συσκευή άρχισε να κρασάρει είτε μερικά λεπτά μετά το boot χωρίς να παίζει ρόλο αν βρίσκομαι σε παιχνίδι, κεντρικό μενου ή desktop mode, είτε αμέσως μόλις μπαίνει σε αρχικό μενου του gaming mode. Επίσης δοκίμασα να αφαιρέσω την sd card μήπως και ήταν corrupted αλλά και χωρις sd δεν είδα αποτέλεσμα.

Το κρασάρισμα έχει πάντα την ίδια συμπεριφορά. Η εικόνα παγώνει - χωρίς artifacts - και ο ήχος κολλάει (buzzing) και απαιτείται hard reset . Η συσκευή είναι πλέον αχρησιμοποίητη. Λέτε ένα clean image restore να δώσει λύση ή έχει καποιος εμπειρια από κάτι παρόμοιο.

Πράγματικά μου την έχει δώσει γιατί τον λίγο χρόνο που παίζω πλέον δεν θέλω να τον χάνω σε troubleshooting μαλακίες της valve.....

Γενικά πολλοί είχαν πρόβλημα μετά την αναβάθμιση. Στο διαδύκτιο κυκλοφορούν λύσεις 

48 λεπτά πριν, zmaskos είπε

Γενικά πολλοί είχαν πρόβλημα μετά την αναβάθμιση. Στο διαδύκτιο κυκλοφορούν λύσεις 

Ψάχνω δυο μέρες και δεν έχω βρει τίποτα από λύσεις για το τελευταίο update. Πολλοί είχαν θέματα με το 3.5 αλλά εκεί έκανε μόνο reboot μετά το crash. Άρε valve γαμω τα update σου……

Προσωπικά έκανα την αναβάθμιση και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα!
Βέβαια πριν κάνω την αναβάθμιση αφαίρεσα το Decky και τα plugins που είχα, δεν είχα πολλά 2-3 χρησιμοποιώ και αυτά δεν ανήκουν στην κατηγορία που επεμβαίνουν στο interface του Steam Deck.
Μετά ξανά πέρασα το Decky και τα plugins που χρησιμοποιούσα και όλα καλά.
Έκανα και μία εκκαθάριση στην shader cache πριν κατεβάσω το update.
Γενικά κοίταξα να το φέρω όσο γίνεται στην εργοστασιακή του κατάσταση χωρίς να αφαιρέσω προγράμματα - emulators - games που είχα περάσει.

27 λεπτά πριν, konstantinos77g είπε

Προσωπικά έκανα την αναβάθμιση και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα!
Βέβαια πριν κάνω την αναβάθμιση αφαίρεσα το Decky και τα plugins που είχα, δεν είχα πολλά 2-3 χρησιμοποιώ και αυτά δεν ανήκουν στην κατηγορία που επεμβαίνουν στο interface του Steam Deck.
Μετά ξανά πέρασα το Decky και τα plugins που χρησιμοποιούσα και όλα καλά.
Έκανα και μία εκκαθάριση στην shader cache πριν κατεβάσω το update.
Γενικά κοίταξα να το φέρω όσο γίνεται στην εργοστασιακή του κατάσταση χωρίς να αφαιρέσω προγράμματα - emulators - games που είχα περάσει.

Σωστή προσέγγιση θα έλεγα αδελφέ. Ίσως βοηθάει σε μεγάλα updates. Δεν έχω τίποτα extra εγώ αλλά ίσως μετά από 2,5 χρόνια και πολλά updates, στησίματα και ξανά εγκαταστάσεις να βοηθήσει ένα γενικό reimage. ……..

1 hour ago, gust said:

Σωστή προσέγγιση θα έλεγα αδελφέ. Ίσως βοηθάει σε μεγάλα updates. Δεν έχω τίποτα extra εγώ αλλά ίσως μετά από 2,5 χρόνια και πολλά updates, στησίματα και ξανά εγκαταστάσεις να βοηθήσει ένα γενικό reimage. ……..

Έχει και μία επιλογή repair library κάπου στα options.
Αυτό και Trim έκανα πριν ολοκληρώσω την αναβάθμιση.
Βέβαια εγώ το έχω περίπου 2 μήνες.
Εσύ στα 2.5 χρόνια... Ένα fresh instalation του OS δεν θα του έκανε κακό... 😉

Και εγώ που έχω από τα πρώτα SteamDecks μια χαρά το πήρε το update, βέβαια δεν τρέχω πολλά custom πράγματα.
Δεν χρειάστηκε να καθαρίσω caches κτλ.
Επίσης και το Docking Station πήρε firmware upgrade μετά την επανεκκίνηση της αναβάθμισης.
Τώρα ψάχνω να δω πως θα μπορούσα να τρέξω docker από το steam OS

• Like 1

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι!

Εκανα και reimage. Τζίφος η δουλεία το deck freeζαρει με crash στα πρώτα 1 με 2 λεπτά μετά το Boot είτε gaming mode είτε desktop mode είτε παχνίδι - αν προλάβω να το booταρω. Στο menu του bios δεν έχει θεμα και μπορώ να το δουλέψω κανονικά. Κάτι μου βρωμάει ή με την gpu (αλλά δεν έχω κάτι με artifacts) ή με μαλακία που έκατσε με νεο fw ή bios και έκανε ζημιά στο hardware.

Μετά από 5 ημερες ψάξιμο και troubleshooting τα παράτησα γιατι δεν έχω άλλο χρόνο να σπαταλήσω......κριμα (έτσι φτάνω να εκτιμάω το switch που είναι άνοιξε παίξε ξεχνιασε.....)

Anyway ανοίγω εχθές ticket στο support όπου να μην τα πολυλογώ μου προτείνουν να το στείλω για επισκευή με κόστος ...................... 200 ευρώ πάνω κάτω πλέον φόρων χωρίς να ξέρουν τι έχει και αν θα χρειαστεί κάτι σε επίπεδο service ή λεει αν θέλω να κάνω μόνος troubleshooting με τους οδηγούς του ifixit....εδώ γελάω και πάλι βλέπωντας το switch να με κοιτάει πονηρά......

Τους ρίχνω ένα χέσιμο γιατί αυτό συνέβη αμέσως μόλις έκανα το τελευταίο update από το stable κανάλι τους, γιατί αυτό δεν είναι support για early adopters και μόνιμους πελάτες με χιλιάδες games στη library κλπ κλπ και αναμένω απάντηση.

Αν ήμουν 20 χρονών ακόμα θα το πάλευα και ίσως να το έφτιαχνα.......τώρα δεν υπάρχει περίπτωση για το μισάωο το βράδυ που έχω ελεύθερο για να παίξω να ασχοληθώ περισσότερο με troubleshooting και fixes γιατί αυτοί  είτε βγάλαν κακό update (συμβαίνει σε πολλούς από το 3.5 και μετά από αυτά που διάβασα) είτε το μηχανάκι τους τα κακαρωσε με δύο χρόνια μετριότατη χρήση και μόνο ελαφριά παιχνίδια.....

Επεξ/σία από gust
  • Sad 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...