Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα και χρονια πολλα!
Εχει κανεις ρυθμισεις για το xbplay για το steam deck? Εβαλα το atomic heart μεσω cloud για να δω πως παιζει, και εχω lag (0.52). Υπαρχει περιπτωση με καποια ρυθμιση να ριξω το lag γτ θεωρω οτι ειναι unplayable εστω και για single games?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
52 minutes ago, syma said:

Καλησπερα και χρονια πολλα!
Εχει κανεις ρυθμισεις για το xbplay για το steam deck? Εβαλα το atomic heart μεσω cloud για να δω πως παιζει, και εχω lag (0.52). Υπαρχει περιπτωση με καποια ρυθμιση να ριξω το lag γτ θεωρω οτι ειναι unplayable εστω και για single games?

Δύσκολο να παίξεις από το cloud FPS, αν θες απειροελάχιστο latency και δεν θα έχεις 50ms lag από servers εκτός Ελλάδας. Σε γενικές γραμμές:

• Ρίχνεις ποιότητα στο ελάχιστο, ρίχνεις ανάλυση στα 720p και κλείνεις όλα τα clarity quality settings (FSR κλπ), τόσο από το app, όσο και από το menu του Deck. Προσωπικά θα γυρνούσα και στα in-game settings σε performance mode αντί για quality (εάν υπάρχει τέτοια επιλογή επιλογή).
  • Παίζεις με τις ρυθμίσεις στα Mbps. Σε εμένα λειτουργεί το 5-15, αλλά εξαρτάται από το setup που έχεις στο σπίτι σου.
  • Για το ελάχιστο latency δεν συζητάμε καν για wifi, έστω και ac/n, πας αναγκαστικά σε καλώδιο. Το ιδανικό αποτέλεσμα είναι απευθείας σύνδεση στο router, αν δεν γίνεται βολεύεσαι με powerline, αλλά θα χάνεις σε lag.
  • Αν το αποτέλεσμα και πάλι δεν σε ικανοποιεί, αναγκαστικά πέφτεις στα 30 καρέ, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι playable μετά το game.
  • Like 1

Έκανε κανεις μετάβαση στο ολεντ να μας πει εντυπώσεις σε σχέση με το προηγούμενο?

Σκεφτομαι τωρα για ολεντ η για asus ally γιατί με τρωει η τσέπη παλι

1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε

Έκανε κανεις μετάβαση στο ολεντ να μας πει εντυπώσεις σε σχέση με το προηγούμενο?

Σκεφτομαι τωρα για ολεντ η για asus ally γιατί με τρωει η τσέπη παλι

Εσύ θα έπρεπε να μας πεις αν σε βολεύει το προηγούμενο (αυτό αντιλαμβάνομαι ότι έχεις).

Και για τα δύο φορητά εξαρτάται τί παιχνίδια παίζεις.

Καλημέρα, μια που αναφερθηκε το xbplay . Ποιο ειναι καλητερο για τοπικο streaming απο xbox αυτο ή το greenlight; Εχει δοκιμασει κανεις; Το greenlight το εχω εγκαταστησει αλλα αρνειται να παιξει εκτος απο desktop mode.

• Moderators
5 hours ago, zmaskos said:

Καλημέρα, μια που αναφερθηκε το xbplay . Ποιο ειναι καλητερο για τοπικο streaming απο xbox αυτο ή το greenlight; Εχει δοκιμασει κανεις; Το greenlight το εχω εγκαταστησει αλλα αρνειται να παιξει εκτος απο desktop mode.

Όπως έχω γράψει και στο νήμα με τα Deck guides, προτείνω ανεπιφύλακτα το XBPlay. 

Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να το κάνω να τρέξει εκτός σπιτιού από την κονσόλα μου, κατά τ' άλλα locally και cloud τρέχει νεράκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Zus είπε

Εσύ θα έπρεπε να μας πεις αν σε βολεύει το προηγούμενο (αυτό αντιλαμβάνομαι ότι έχεις).

Και για τα δύο φορητά εξαρτάται τί παιχνίδια παίζεις.

Το προηγούμενο το γουσταρω με χίλια. Έχω παίξει παιχνίδια που ποτέ δεν θα τα παιζα καθισμένος σε μια καρέκλα μπροστά στο pc. Για ΑΑΑ δεν μου χρειάζεται. Αυτά tv η στο desktop. Νταξει κάποιες φορές δεν μπορώ να πω οτι μου λείπει η λίγη δυναμη παραπάνω του ally  σε τίποτα emulators. Βεβαια το ότι έχει, Windows και η μπαταρία ακόμα και σε indie δεν περνάει τις 2 ώρες με κάνει να το αποκλείω. Αξίζει όμως η μετάβαση στο oled? 

Επεξ/σία από chrisgewrgi

1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε

Το προηγούμενο το γουσταρω με χίλια. Έχω παίξει παιχνίδια που ποτέ δεν θα τα παιζα καθισμένος σε μια καρέκλα μπροστά στο pc. Για ΑΑΑ δεν μου χρειάζεται. Αυτά tv η στο desktop. Νταξει κάποιες φορές δεν μπορώ να πω οτι μου λείπει η λίγη δυναμη παραπάνω του ally  σε τίποτα emulators. Βεβαια το ότι έχει, Windows και η μπαταρία ακόμα και σε indie δεν περνάει τις 2 ώρες με κάνει να το αποκλείω. Αξίζει όμως η μετάβαση στο oled? 

Στην έρευνα αγοράς που έκανα και επειδή ταλαντεύτηκα αρκετά για το αν έπρεπε να επιλέξω το απλό ή το OLED (λόγω της σημαντικής πτώσης της τιμής του απλού) έπεσα σε αρκετά βίντεο στα οποία reviewers που είχαν δοκιμάσει και τα δύο δεν θεωρούσαν ότι η OLED οθόνη ήταν σημαντικός παράγοντας μετάβασης στο νέο μοντέλο.

Αντίθετα όμως, για τους ίδιους, η διάρκεια της μπαταρίας είναι σημαντικότερος παράγοντας.

Συνοψίζοντας λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αν χρησιμοποιείς αρκετά το μηχανάκι εκτός καλωδίου go for it.

Αν σε τρώει το χέρι σου για αναβάθμιση και σου περισσεύουν, go for it.

Αν όμως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, εγώ θα έμενα με το παλιό και θα περίμενα το Steam Deck 2 για το οποίο υπάρχουν φήμες ότι θα έχει υποστήριξη VRR.  

19 λεπτά πριν, Zus είπε

Στην έρευνα αγοράς που έκανα και επειδή ταλαντεύτηκα αρκετά για το αν έπρεπε να επιλέξω το απλό ή το OLED (λόγω της σημαντικής πτώσης της τιμής του απλού) έπεσα σε αρκετά βίντεο στα οποία reviewers που είχαν δοκιμάσει και τα δύο δεν θεωρούσαν ότι η OLED οθόνη ήταν σημαντικός παράγοντας μετάβασης στο νέο μοντέλο.

Αντίθετα όμως, για τους ίδιους, η διάρκεια της μπαταρίας είναι σημαντικότερος παράγοντας.

Συνοψίζοντας λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, αν χρησιμοποιείς αρκετά το μηχανάκι εκτός καλωδίου go for it.

Αν σε τρώει το χέρι σου για αναβάθμιση και σου περισσεύουν, go for it.

Αν όμως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, εγώ θα έμενα με το παλιό και θα περίμενα το Steam Deck 2 για το οποίο υπάρχουν φήμες ότι θα έχει υποστήριξη VRR.  

Πιο πολύ γιατί με τρωει η τσέπη ειναι και οχι οτι μου χρειάζεται 😂

Σπάνια έχω μείνει από μπαταρία διότι δεν κάθομαι να παιξω πάνω από τρεις ώρες.

Ίσα ίσα το εχω φτιάξει με ssd 512 ,jsaux καπακια πισω,το έχω κάνει dual boot με ολα τα tools για να τρεχουν και τα windows σαν native,έχω περάσει emulators games κτλπ και θα μπω σε μια ταλαιπωρία ολίγον τι με ενα καινουργιο.  

Μάλλον θα κάτσω στα αυγά μου και θα περιμένω sd 2,αν και πιστεύω θα αργήσει αφού εβγαλαν το oled τωρα.

6 minutes ago, chrisgewrgi said:

Πιο πολύ γιατί με τρωει η τσέπη ειναι και οχι οτι μου χρειάζεται 😂

Σπάνια έχω μείνει από μπαταρία διότι δεν κάθομαι να παιξω πάνω από τρεις ώρες.

Ίσα ίσα το εχω φτιάξει με ssd 512 ,jsaux καπακια πισω,το έχω κάνει dual boot με ολα τα tools για να τρεχουν και τα windows σαν native,έχω περάσει emulators games κτλπ και θα μπω σε μια ταλαιπωρία ολίγον τι με ενα καινουργιο.  

Μάλλον θα κάτσω στα αυγά μου και θα περιμένω sd 2,αν και πιστεύω θα αργήσει αφού εβγαλαν το oled τωρα.

Προχώρα σε OLED τώρα μη το σκέφτεσαι. :P

Πριν δεν ήθελα να το ακουμπήσω το LCD μου (λόγω Switch OLED) και τώρα δεν μπορώ να το αφήσω κάτω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...