Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, iAstro said:

Όσοι έχετε παραγγείλει το oled απο Ελλάδα έχετε πάρει tracking number σήμερα; Το δικό μου είναι ακόμη Packaged.

Και το δικό μου το ίδιο προς το παρόν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, Malthador είπε

Η Valve πούλησε το πρώτο βασικό μοντέλο του Steam Deck με χασούρα, προκειμένου να δημιουργήσει την βάση χρηστών. Ο Gabe είχε πει ότι πόνεσε πολύ το price point που επέλεξαν, αλλά ήταν αναγκασμένος να το κάνει. Οπότε δεν θα μπορούσε να το πουλήσει ακόμα χαμηλότερα στους retailers και γι' αυτό δεν το διέθεσε. 

Επιπλέον, ακόμα και τώρα οι κονσόλες που πουλιούνται στα καταστήματα έχουν ελάχιστο κέρδος για αυτά. Το κέρδος έρχεται από τα παραφερνάλια, τα γκέιμς και τα αξεσουάρ. Κανένα κατάστημα δεν έχει λόγο να πουλήσει μία κονσόλα με ελάχιστο κέρδος, χωρίς να δέχεται physical games και δίχως αξεσουάρ.

Για το ROG Ally δεν ξέρω τι να υποθέσω, πιθανότατα θα έχει χαμηλώσει αρκετά την τιμή χονδρικής η Asus προκειμένου να είναι ελκυστικό για τα καταστήματα.

btw αυτό:

από πού προκύπτει;

Δεν ξέρω πόσα ROG Allies και πόσα Steam Decks έχουν πουληθεί στην Ελλάδα, αλλά τα τελευταία estimates μιλάνε για 3-4m Decks και 500k Allies στην παγκόσμια αγορά. Θεωρώ αρκετά απίθανο να έχουν πουληθεί λιγότερα Decks στην Ελλάδα.

Λάθος μου, ερώτηση είναι ειρωνική μιας και θεωρώ πως το Steam είναι πρώτο σε πωλήσεις στο είδος του.

• Like 1

Αξίζει η αγορά του official dock? Είδα υπάρχουν και third-party, αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι. Έχει κανείς τέτοια dock να δώσει μια γνώμη?

• Moderators

Όποιος παραλάβει OLED μοντέλο, ας δώσει feedback αν αξίζει σε σχέση με το πρώτο, είμαι λίγο προβληματισμένος για την ώρα και δεν ξέρω αν αξίζει η μετάβαση από το 512GB μοντέλο που έχω.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Όποιος παραλάβει OLED μοντέλο, ας δώσει feedback αν αξίζει σε σχέση με το πρώτο, είμαι λίγο προβληματισμένος για την ώρα και δεν ξέρω αν αξίζει η μετάβαση από το 512GB μοντέλο που έχω.

Οχι δεν αξιζει η αντικατασταση. Μη σε ποιανει η αναγκη για αλλαγη (FOMO) κανε υπομονη να παρεις το 2 οταν με το καλο βγει σε 2 χρονια οπως εχουν πει. Εγω τουλαχιστον ετσι θα πραξω.

• Like 5

Είναι καθαρά υποκειμενικό το αν αξίζει.

Εγώ πχ επειδή παράλληλα ασχολούμαι αρκετά με το Switch OLED, η διαφορά της οθόνης με έκανε να παρατήσω το Deck. Και επειδή υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θέλω να παίξω στο Deck, η αγορά του OLED για μένα είναι μονόδρομος. Ειδικά όταν διαθέτει και επιπλέον extras όπως HDR και 90Hz.

Προτιμώ λοιπόν να πουλήσω το original αντί να κάθεται κάπου στην άκρη εντελώς άχρηστο σαν διακοσμητικό χωρίς χρήση.

Προφανώς αυτό ισχύει μόνο για εμένα και σίγουρα σε άλλους μπορεί να μην τους ενοχλούσε καθόλου αυτή η διαφορά. Αν κάποιος απολαμβάνει το Deck LCD του και παίζει τακτικά, έχει λιγότερους λόγους να αγοράσει το OLED εφόσον πρόκειται για το ίδιο chipset.

47 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Είναι καθαρά υποκειμενικό το αν αξίζει.

Εγώ πχ επειδή παράλληλα ασχολούμαι αρκετά με το Switch OLED, η διαφορά της οθόνης με έκανε να παρατήσω το Deck. Και επειδή υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θέλω να παίξω στο Deck, η αγορά του OLED για μένα είναι μονόδρομος. Ειδικά όταν διαθέτει και επιπλέον extras όπως HDR και 90Hz.

Προτιμώ λοιπόν να πουλήσω το original αντί να κάθεται κάπου στην άκρη εντελώς άχρηστο σαν διακοσμητικό χωρίς χρήση.

Προφανώς αυτό ισχύει μόνο για εμένα και σίγουρα σε άλλους μπορεί να μην τους ενοχλούσε καθόλου αυτή η διαφορά. Αν κάποιος απολαμβάνει το Deck LCD του και παίζει τακτικά, έχει λιγότερους λόγους να αγοράσει το OLED εφόσον πρόκειται για το ίδιο chipset.

Για κάποιον όμως που δεν αγόρασε το LCD Deck, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για το OLED Deck, σωστά?

5 minutes ago, KaRouLi said:

Για κάποιον όμως που δεν αγόρασε το LCD Deck, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για το OLED Deck, σωστά?

Για κάποιον που τον νοιάζει η ποιότητα των panels στις handheld συσκευές, ναι σίγουρα. 

• Thanks 1

2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Για κάποιον που τον νοιάζει η ποιότητα των panels στις handheld συσκευές, ναι σίγουρα. 

Τέλεια, και το official dock αξίζει, κατά την γνώμη σου? Θέλω να το συνδέω και στην τβ, αλλά και να του βάζω πάνω keyboards/ethernet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, KaRouLi said:

Τέλεια, και το official dock αξίζει, κατά την γνώμη σου? Θέλω να το συνδέω και στην τβ, αλλά και να του βάζω πάνω keyboards/ethernet.

Για το dock/TV δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν αξίζει γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Αν έχεις σκοπό να τρέξεις ελαφριά παιχνίδια παλαιότερης γενιάς, φαντάζομαι ότι θα είναι μια χαρά.

Αν όμως θες τους τελευταίους τίτλους, το chipset του Deck δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σηκώσει υψηλές αναλύσεις σε TV/monitor. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον σκέφτεσαι την σύνδεση σε external display, θα σου έλεγα να κοιτάξεις το ενδεχόμενο για πιο ισχυρό handheld οπως το Rog Ally το οποίο είναι ήδη σε sale εν όψιν Black Friday. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

Έριξα κι εγώ την παραγγελία τελικά. :) Το 512GB έριξα.

Σίγουρα θέλω και μια θήκη με stand, έχετε να προτείνετε κάποια? Αυτή π.χ εδώ την βλέπω καλή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...