Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

chek2fire
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορώ Καν να ακούω το όνομα Nintendo... 🤮🤮
Είμαι αλλεργικός... 😉😂😋

Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις ένα διάστημα, υπάρχει και η ελάχιστη περίπτωση να παίζει κάποιο "bug" με το BIOS update ή το OS update και να διορθωθεί σχετικά σύντομα.
Όπως συμβαίνει και με τους υπολογιστές.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, gust είπε

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι!

Εκανα και reimage. Τζίφος η δουλεία το deck freeζαρει με crash στα πρώτα 1 με 2 λεπτά μετά το Boot είτε gaming mode είτε desktop mode είτε παχνίδι - αν προλάβω να το booταρω. Στο menu του bios δεν έχει θεμα και μπορώ να το δουλέψω κανονικά. Κάτι μου βρωμάει ή με την gpu (αλλά δεν έχω κάτι με artifacts) ή με μαλακία που έκατσε με νεο fw ή bios και έκανε ζημιά στο hardware.

Μετά από 5 ημερες ψάξιμο και troubleshooting τα παράτησα γιατι δεν έχω άλλο χρόνο να σπαταλήσω......κριμα (έτσι φτάνω να εκτιμάω το switch που είναι άνοιξε παίξε ξεχνιασε.....)

Anyway ανοίγω εχθές ticket στο support όπου να μην τα πολυλογώ μου προτείνουν να το στείλω για επισκευή με κόστος ...................... 200 ευρώ πάνω κάτω πλέον φόρων χωρίς να ξέρουν τι έχει και αν θα χρειαστεί κάτι σε επίπεδο service ή λεει αν θέλω να κάνω μόνος troubleshooting με τους οδηγούς του ifixit....εδώ γελάω και πάλι βλέπωντας το switch να με κοιτάει πονηρά......

Τους ρίχνω ένα χέσιμο γιατί αυτό συνέβη αμέσως μόλις έκανα το τελευταίο update από το stable κανάλι τους, γιατί αυτό δεν είναι support για early adopters και μόνιμους πελάτες με χιλιάδες games στη library κλπ κλπ και αναμένω απάντηση.

Αν ήμουν 20 χρονών ακόμα θα το πάλευα και ίσως να το έφτιαχνα.......τώρα δεν υπάρχει περίπτωση για το μισάωο το βράδυ που έχω ελεύθερο για να παίξω να ασχοληθώ περισσότερο με troubleshooting και fixes γιατί αυτοί  είτε βγάλαν κακό update (συμβαίνει σε πολλούς από το 3.5 και μετά από αυτά που διάβασα) είτε το μηχανάκι τους τα κακαρωσε με δύο χρόνια μετριότατη χρήση και μόνο ελαφριά παιχνίδια.....

ακούγεται το πρόβλημα πιο πολύ για hardware. Φαντάζομαι επαναφορά εργοστασιακή έχεις κάνει τουλάχιστον να καταλήξεις ότι δεν είναι θέμα update. 

2 ώρες πριν, gust είπε

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι!

Εκανα και reimage. Τζίφος η δουλεία το deck freeζαρει με crash στα πρώτα 1 με 2 λεπτά μετά το Boot είτε gaming mode είτε desktop mode είτε παχνίδι - αν προλάβω να το booταρω. Στο menu του bios δεν έχει θεμα και μπορώ να το δουλέψω κανονικά. Κάτι μου βρωμάει ή με την gpu (αλλά δεν έχω κάτι με artifacts) ή με μαλακία που έκατσε με νεο fw ή bios και έκανε ζημιά στο hardware.

Μετά από 5 ημερες ψάξιμο και troubleshooting τα παράτησα γιατι δεν έχω άλλο χρόνο να σπαταλήσω......κριμα (έτσι φτάνω να εκτιμάω το switch που είναι άνοιξε παίξε ξεχνιασε.....)

Anyway ανοίγω εχθές ticket στο support όπου να μην τα πολυλογώ μου προτείνουν να το στείλω για επισκευή με κόστος ...................... 200 ευρώ πάνω κάτω πλέον φόρων χωρίς να ξέρουν τι έχει και αν θα χρειαστεί κάτι σε επίπεδο service ή λεει αν θέλω να κάνω μόνος troubleshooting με τους οδηγούς του ifixit....εδώ γελάω και πάλι βλέπωντας το switch να με κοιτάει πονηρά......

Τους ρίχνω ένα χέσιμο γιατί αυτό συνέβη αμέσως μόλις έκανα το τελευταίο update από το stable κανάλι τους, γιατί αυτό δεν είναι support για early adopters και μόνιμους πελάτες με χιλιάδες games στη library κλπ κλπ και αναμένω απάντηση.

Αν ήμουν 20 χρονών ακόμα θα το πάλευα και ίσως να το έφτιαχνα.......τώρα δεν υπάρχει περίπτωση για το μισάωο το βράδυ που έχω ελεύθερο για να παίξω να ασχοληθώ περισσότερο με troubleshooting και fixes γιατί αυτοί  είτε βγάλαν κακό update (συμβαίνει σε πολλούς από το 3.5 και μετά από αυτά που διάβασα) είτε το μηχανάκι τους τα κακαρωσε με δύο χρόνια μετριότατη χρήση και μόνο ελαφριά παιχνίδια.....

Σε νοιώθω απόλυτα, ο ανύπαρκτος πλέον ελεύθερος χρόνος δεν ειναι για troubleshooting και εξτρα αγχη. 

Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει την αναβάθμιση (και θα το τρενάρω όσο μπορώ) καθώς έχω μέσα Decky κτλ.Πλέον παίζει μια χαρά...απλά έχω πάρει απόφαση οτι δεν θα μπορέσω να παίξω το Tears of the Kingdom.

5 hours ago, Bourdoulas said:

But why?

Ξεκινά από εδώ

Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν έκανα χρήση για mobile gaming, πάντα το είχα σε docking station με gamepad και δεν το έχω ανάγκη για gaming τώρα με το geforce now οπότε από το να μαζεύει σκόνη (ή να το πουλήσω) λέω να το βάλω σε ένα docker cluster

• Like 1

Να ρωτήσω κάτι ψιλοάσχετο, στο Deck σας χρησιμοποιείτε το gyroscope για fps παιχνίδια; Αν ναι μπορείτε να μου πείτε πως ακριβώς το χρησιμοποιείτε;

Δεν εννοώ πως το ενεργοποιώ αλλά in game π.χ με ποιο κουμπί το κάνετε enable και τελικά πως στοχεύετε; Κάνετε micro adjustments ενώ κουνάτε τον μοχλό ή εξ ολοκλήρου κουνάτε καρπούς για να στοχεύσετε; 

Έχω προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσω πολλές φορές αλλά ποτέ δεν κατάφερε να με βολέψει με αποτέλεσμα να μην παίζω fps παιχνίδια στο Deck.

1 hour ago, Xvipes said:

Να ρωτήσω κάτι ψιλοάσχετο, στο Deck σας χρησιμοποιείτε το gyroscope για fps παιχνίδια; Αν ναι μπορείτε να μου πείτε πως ακριβώς το χρησιμοποιείτε;

Δεν εννοώ πως το ενεργοποιώ αλλά in game π.χ με ποιο κουμπί το κάνετε enable και τελικά πως στοχεύετε; Κάνετε micro adjustments ενώ κουνάτε τον μοχλό ή εξ ολοκλήρου κουνάτε καρπούς για να στοχεύσετε; 

Έχω προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσω πολλές φορές αλλά ποτέ δεν κατάφερε να με βολέψει με αποτέλεσμα να μην παίζω fps παιχνίδια στο Deck.

Αν και είμαι νέος χρήστης Steam Deck και δεν ξέρω ακόμα, δεν το χρειάστηκα, πώς ενεργοποιείται θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στα έτοιμα profiles άλλων χρηστών.

• Moderators
3 hours ago, Xvipes said:

Προσωπικά επειδή το γυροσκόπιο με βολεύει στην στόχευση απόλυτα, αλλά όχι και τόσο στην περιστροφή της κάμερα, το ενεργοποιώ με το L2.

• Thanks 1

On 31/10/2024 at 19:41, vaio1892 said:

Εγώ ακόμα δεν έχω κάνει την αναβάθμιση (και θα το τρενάρω όσο μπορώ) καθώς έχω μέσα Decky κτλ.Πλέον παίζει μια χαρά...απλά έχω πάρει απόφαση οτι δεν θα μπορέσω να παίξω το Tears of the Kingdom.

Εκανα το update με decky και δεν έχω κανένα θέμα so far.

Στις 31/10/2024 στις 4:41 ΜΜ, chek2fire είπε

ακούγεται το πρόβλημα πιο πολύ για hardware. Φαντάζομαι επαναφορά εργοστασιακή έχεις κάνει τουλάχιστον να καταλήξεις ότι δεν είναι θέμα update. 

Δυστυχώς έκανα και κανένα αποτέλεσμα.

Μετά από ένα ακόμα reimage φάνηκε να δουλεύει μισή μέρα αλλά μετά επανείλθε πάλι το πρόβλημα.

Δεν έχω καταλήξει αν είναι hardware ή software τελικά (είμαι 50-50) αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και άρχισε ακριβώς μετά το τελευταίο update.

Και μία διαπίστωση για το deck:

Ψαχνωντας στο ΝΕΤ μέρες τώρα για όλων των ειδών τα προβλήματα και πιθανές λύσεις για το deck έπεσα σε άπειρα threads τα οποία ανέφεραν ουσιστικά προβλήματα της σύσκευής τόσο σε software όσο και σε hardware (για να προλάβω ... δεν αναφέρομαι σε θέματα που έκαναν άσχετοι με υπολογιστές που απλά αγόρασαν deck νομίζωντας ότι θα είναι μία απλή κονσόλα και δεν γνώριζαν την φιλοσοφία του) και τις περισσότερες φορές κατέλειγαν σε RMA. Πολλά προβλήματα πλεον μετά από κλεισμένα 2 έτη με ''σκασμένες'' μητρικές (power regulation mosfets, gpu κ.α.) στα LCD μοντέλα, πιθανότατα λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών και του μικρού χώρου. - το oled πχ είναι μεγάλο revision και έχει πολύ βελτιωμένη κατανομή hot components και αρκετά καλύτερη διαχείριση θερμότητας. Επίσης σε αυτό το συμπέρασμά μου συνηγορεί και το γεγονός ότι τα πολλά RMA έφεραν και τα πολλά valve refurbished decks που αγοράζεις ακόμα και τώρα από το site τους σε χαμηλές τιμές αλλά και το γεγονός ότι από το site του ifixit έχουν προ πολλού σταματήσει να διαθέτουν γενικά mobo για την συσκευή για να την αλλάξεις μόνος.

Τα ωραία των early adopters ........................

Και εμένα LCD  το update  πήγε μια χαρά .. μόνο το partision των windows έχασα αλλα η επαναφορά του είναι πανεύκολη.

Φίλε δοκίμασες να ξεκινήσεις λειτουργικό από SD? (linux windows εστω batocera) μήπως ο  SSD  έχει θέμα?

• Like 1

https://steamdeckhq.com/news/oled-mod-for-original-steam-deck-being-made/

Τι λέτε για αυτό; Πάντα ήμουν με το ένα μάτι στο oled, αλλα περίμενα την επόμενη έκδοση. 

4 ώρες πριν, hurin είπε

Έχει κανείς portable monitor για το steam deck; Υπάρχουν προτάσεις;

Εχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/48764757/Arzopa-S1-TABLE-IPS-HDR-Forito-Monitor-15-6-FHD-1920x1080.html

Το ειχα παρει στα 69€ απευθειας απο το site της ARZOPA οταν ειχε προσφορες. Παρα πολυ ικανοποιημενος 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...