Προς το περιεχόμενο

Steam Deck - Το νέο φορητό PC gaming system της Valve

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από vaggos88,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, comfuzio said:

Μόνο που το deck δεν είναι 802.11ax για να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το ολότελα.
Και γω σε Asus 802.11ax router είμαι, ότι άλλο έχω είναι το ίδιο wifi 6 μόνο το deck μου τα χαλάει.
1€ παραπάνω θα πήγαινε το κόστος για μια πιο καλή wnic 

Σίγουρα, δεν έχει wifi6, αλλά και το 5 και πολύ δε περισσότερο αν έχεις access point με 5 ή 6 με πολλαπλές κεραίες βοηθάει. Το κακό είναι ότι είναι κολλημένο το module νομίζω, δεν αλλάζει. 

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 14/4/2022 στις 3:05 ΜΜ, Malthador είπε

Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ

IMG20220414150347.jpg

Οι συσκευές δίπλα για reference μεγέθους. Τελικά δεν είναι όσο μεγάλο περίμενα, σε σχέση με NSw+grip είναι οριακά μεγαλύτερο, καλό αυτό. 

Φιλε μου απο που ειναι αυτη η θηκη?

• Moderators
Δημοσ.
20 hours ago, sils said:

Φιλε μου απο που ειναι αυτη η θηκη?

Ξέχνα αυτή την θήκη, είναι για τα σκουπίδια. Γενικά οι μονοκόμματες θήκες σιλικόνης είναι απαράδεκτες, μείνετε μακριά. Με την ευκαιρία, μιας και με ρωτάς για την θήκη, ήθελα από μέρες να κάνω ένα ποστ, όπου αναφέρω το setup μου για να βοηθηθεί και να πάρει ιδέες όποιος ενδιαφέρεται, οπότε, σε ότι αφορά το φορητό κομμάτι:

Θήκη TPU, δεν μας πειράζει που είναι κινεζιά, «αγκαλιάζει» τέλεια την κονσόλα.

Stickerάκια για τα touchpads και τα paddles.

Tempered glass, 3 για €8, μια χαρά τιμούλα.

Analogue covers δεν γράφω, έχω ένα κουτάκι με καμιά 50αριά μαζεμένα μέσα, τα αλλάζω κάθε φορά που τα βαριέμαι. Επίσης δεν αναφέρω microSD, έχουμε πει πολλές φορές ότι πάμε σε Samsung ή σε Sandisk, με αυτή τη σειρά προτίμησης και αγοράζουμε όσο μεγαλύτερη και ταχύτερη αντέχει η τσέπη μας.

Σε ότι αφορά το docked κομμάτι:

Dock που έχει και θηκούλα μαζί, το είχαν βγάλει προσφορά τις προάλλες, το πήρα €30~. Δεν πήρα dock στο οποίο να κάθεται η συσκευή επάνω, διότι δεν θα χώραγε μαζί με την θήκη. Επιπλέον, ήθελα να μου κάνει και για το Macbook μου.

Foldable keyboard, για τα games που το απαιτούν, κάτι isometric, strategy κλπ είναι unplayable με gamepad.

Mouse, το έχω αγορασμένο από παλιά, θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε bluetooth mouse. Βγαίνει συχνά σε προσφορά.

Gamepads και πάλι δεν αναφέρω, παίζουν τα πάντα και είναι θέμα γούστου, προσωπικά προτιμώ να παίζω με το DualSense στο Deck.

Τσαντάκι μεταφοράς, όπως είπα και τις προάλλες μου έφεραν αυτό για δώρο, το οποίο χωράει τα περισσότερα από τα παραπάνω μέσα, μαζί με φορτιστή και powerbank.

Δύο πραγματάκια θέλω να τσιμπήσω ακόμα. Ένα αυτοκόλλητο σταντάκι που να μπορεί να κολλήσει πίσω από την θήκη και να παίζει tabletop η κονσόλα και κάτι προστατευτικά που κουμπώνουν κάτω από τα analogues για να προστατεύονται από drift όταν το πετάς μέσα στο τσαντάκι.

• Like 5
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Ξέχνα αυτή την θήκη, είναι για σκουπίδια. Γενικά οι μονοκόμματες θήκες σιλικόνης είναι απαράδεκτες, μείνετε μακριά. Με την ευκαιρία, μιας και με ρωτάς για την θήκη, ήθελα από μέρες να κάνω ένα ποστ, όπου αναφέρω το setup μου για να βοηθηθεί και να πάρει ιδέες όποιος ενδιαφέρεται, οπότε, σε ότι αφορά το φορητό κομμάτι:

Θήκη TPU, δεν μας πειράζει που είναι κινεζιά, «αγκαλιάζει» τέλεια την κονσόλα.

Stickerάκια για τα touchpads και τα paddles.

Tempered glass, 3 για €8, μια χαρά τιμούλα.

Analogue covers δεν γράφω, έχω ένα κουτάκι με καμιά 50αριά μαζεμένα μέσα, τα αλλάζω κάθε φορά που τα βαριέμαι. Επίσης δεν αναφέρω microSD, έχουμε πει πολλές φορές ότι πάμε σε Samsung ή σε Sandisk, με αυτή τη σειρά προτίμησης και αγοράζουμε όσο μεγαλύτερη και ταχύτερη αντέχει η τσέπη μας.

Σε ότι αφορά το docked κομμάτι:

Dock που έχει και θηκούλα μαζί, το είχαν βγάλει προσφορά τις προάλλες, το πήρα €30~. Δεν πήρα dock στο οποίο να κάθεται η συσκευή επάνω, διότι δεν θα χώραγε μαζί με την θήκη. Επιπλέον, ήθελα να μου κάνει και για το Macbook μου.

Foldable keyboard, για τα games που το απαιτούν, κάτι isometric, strategy κλπ είναι unplayable με gamepad.

Mouse, το έχω αγορασμένο από παλιά, θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε bluetooth mouse. Βγαίνει συχνά σε προσφορά.

Gamepads και πάλι δεν αναφέρω, παίζουν τα πάντα και είναι θέμα γούστου, προσωπικά προτιμώ να παίζω με το DualSense στο Deck.

Τσαντάκι μεταφοράς, όπως είπα και τις προάλλες μου έφεραν αυτό για δώρο, το οποίο χωράει τα περισσότερα από τα παραπάνω μέσα, μαζί με φορτιστή και powerbank.

Δύο πραγματάκια θέλω να τσιμπήσω ακόμα. Ένα αυτοκόλλητο σταντάκι που να μπορεί να κολλήσει πίσω από την θήκη και να παίζει tabletop η κονσόλα και κάτι προστατευτικά που κουμπώνουν κάτω από τα analogues για να προστατεύονται από drift όταν το πετάς μέσα στο τσαντάκι.

Άψογο σχόλιο ευχαριστούμε! Απλά να προσθέσω ότι προσωπικά η θήκη σιλικόνης η μαύρη με έχει βολέψει μια χαρά δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. 

Υ. Γ. Analogue covers εννοεις όπως της dbrand? Από που τα έχεις αγοράσει; 

Επεξ/σία από TheoAlex50
Δημοσ.
Στις 26/5/2022 στις 3:59 ΜΜ, SoFGR είπε

full ικανοποιημενος εγω απο το amfilter ^ τελεια εφαρμογη με την πρωτη και χωρις τα αυτοκολλητα που δινει για να δημιουργησεις "hinge"

IMG-de01513de08365b55db8f2787fd8f0c4-V.j

^ κοιμηθηκα μαζι του χθες το βραδυ στο ξενοδοχειο και το πηρα  σημερα στη δουλεια για να του βαλω σιλικονη και σταντ 

https://www.amazon.de/gp/product/B09Y1LQB2J/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

steam deck is my p*ssy :P 

edit : πολυ κακη η σιλικονη ... γενικα  δεν ειμαι φαν τετοιας λυσης, απλα το εβαλα για να μην ειναι τελειως γυμνο, ελπιζω αργα ή γρηγορα  να βγει κατι παρομοιο με το neo grip της skull&co, οχι οτι το πολυ χρειαζεται, εχουμε πει οτι ειναι απο πιο  ανετα  φορητα εκει εξω, τουλαχιστον  out of the box :)  

20220526_140956.jpg

upgrade complete :D  

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0B44RTV3M/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

nEkAC7d.jpg

Y4mslLd.jpg

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, SoFGR said:

Την ίδια έχουμε, απλά εγώ την πήρα σε γαλανοτιρκουάζ.

Διαβάζω κάποια σχόλια ότι μερικούς τους κουράζει μετά από κάποια ώρα, εσένα πώς σου κάθεται στο χέρι; Προσωπικά, δεν έχω νιώσει κούραση, ακόμα και μετά από δίωρο session (εκτός από το κλασικό μούδιασμα που με πιάνει στα φορητά, κουνάω λίγο το χέρι και φεύγει).

Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι το Steam Deck χωρίς θήκη μου γλυστράει ελαφρώς, το παθαίνει κανένας άλλος;

• Like 1
Δημοσ.

με και χωρις grip δεν γλυστραει καθολου στα δικα μου χερια,  δεν ειναι mirror smooth  στην αφη τα κομματια αριστερα και δεξια της οθονης αλλα ουτε και σαγρέ οπως φαινεται με το ματι ...

2ωρο session δεν εχει κατσει ακομα, συνηθως στο 80λεπτο σκαει κανας νυχτερινος τυπος για επαναλήψη-εξαργυρωση ή/και με παιρνουν απο το bluetooth για στοιχημα  😛   γενικα δεν εχω θεμα με την εργονομια στο deck  εφοσον στηριζω καπου τους αγκωνες μου ( πχ στα μπρατσα μιας καρεκλας ) οση ωρα παιζω και κραταω 90 μοιρων γωνια γιατι  εχω πολυ βαρια χερια γενικα ( weird flex but ok :P ) 

ψιλο OT αλλα εχω φαει γερο κολλημα με το mad max ! λιγο το ελαφρυ (αλλα οχι ενοχλητικο) grind nature  λιγο το οτι συνηθως κραταει  το 60αρι out of the box και δειχνει πολυ καλο σε συγκριση με την average θολουρα που μας ταιζουνε στον διακοπτη - χωρις  να κατσεις να ασχοληθεις με τις ρυθμισεις κιολας, λιγο το HUD και τα button prompts που για καποιο σε  32"  curved 1440p monitor φαινονται  oversized ενω στην οθονη του φορητου ειναι  οπως πρεπει να ειναι, γενικα ειναι ενα semi-open world που οσο προχωρας τοσο πιο ενδιαφερον γινεται εφοσον εχεις την ορεξη και τον χρονο για περα δωθε με το "magnum opus" 

να σημειωσω εδω οτι αρκετες φορες ακουω στατικους θορυβους απο τα ηχεια οταν  ξυπναει το μηχανημα απο sleep mode, αυτο διορθωνεται αμα αλλαξω προσωρινα  audio device στις ρυθμισεις του  παιχνιδιου ή/και  κανω restart το ιδιο το παιχνιδι, υποτιθεται αυτο διορθωθηκε πριν 2-3 updates ( ειμαι στο beta channel και βγαινει κατι καινουργιο σχεδον καθε βδομαδα ) 

η ολη φαση με το mad max  με παει πισω στο μακρινο 2008 ...  οπου γυρναγα απο βραδυνη λαντζα και εβλεπα  απο το παραθυρο του λοχου  εναν "παλιο" να παιζει vice city stories στο κρεβατι (με αθλια controls και framerate), κριμα που δεν εχει custom decals στο αμαξι οπως ειχε το mario kart DS  να εγραφα στις πινακιδες  302  ΛΕΛΕ  :P  

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/7/2022 στις 2:57 ΜΜ, tsamo2 είπε

Δεν είχα ποτέ θέμα με dhl η αλήθεια είναι, αλλά έχω παραλάβει μόνο από Ευρώπη κι όχι από χώρα που χρειάζεται εκτελωνισμό. Το tracking number πάντως δείχνει ότι το πακέτο έρχεται από Γερμανία, οπότε μπορεί να μην περάσει τελωνείο.

Έχεις κανένα νέο?? Μου γράφει μέχρι και σήμερα ότι είναι transit, δεν καταλαβαίνω δεν το έχουν παρακάνει ακόμη? Η  εταιρία λέει ότι τα έδωσε τα πράγματα,δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και δεν δείχνει στο tracking  τπτ ακόμη, οπότε είπα να ρωτήσω και εσένα να δώ το γίνεται!

Δημοσ.
Στις 3/8/2022 στις 9:08 ΠΜ, Malthador είπε

Streaming από XBOX δεν έχω καταφέρει να κάνω εκτός σπιτιού, θέλει δουλειά ακόμα. Από PS4/PS5 γίνεται σχετικά εύκολα, απλά πρέπει να ανοίξεις σωστά τις πόρτες του router που χρειάζεται το remote play και να χρησιμοποιήσεις το chiaki app.

Streaming από Steam/PC κάνει ακόμα και αν βρίσκεσαι σε άλλο πλανήτη. Απλά λογκάρεις και στις δύο συσκευές με το ίδιο account.

Δεν μου δούλευε το streaming λόγω κακής σύνδεσης, forthnet στο σπίτι και 4g στο εξοχικό. Όταν τελικά έπιασε, η ποιότητα γραφικών ήταν τραγική, άρα μετράει πόσο καλή σύνδεση έχει και ανάλογα ρυθμίζει τα γραφικά. 

Έχω ξεκινήσει Disco Elysium, και το κατευχαριστιέμαι!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hurin είπε

Δεν μου δούλευε το streaming λόγω κακής σύνδεσης, forthnet στο σπίτι και 4g στο εξοχικό. Όταν τελικά έπιασε, η ποιότητα γραφικών ήταν τραγική, άρα μετράει πόσο καλή σύνδεση έχει και ανάλογα ρυθμίζει τα γραφικά. 

Έχω ξεκινήσει Disco Elysium, και το κατευχαριστιέμαι!

προφανως  θες μπολικο upload και απευθειας συνδεση της συσκευης ( xbox / pee cee / whatever ) με καλωδιο ethernet πανω στο router, προσωπικα το streamαρισμα σε τοπικο δικτυο με εχει καλυψει φουλ 

https://drive.google.com/file/d/1lzZ79FdCTXOImegdwsIgHD29XuygGvFK/view?usp=sharing

τωρα για non-local, θα το ξαναδοκιμασω αργοτερα οταν φιλοτιμηθουν να με διπλασιασουν απο 50αρα  σε 100αρα ... 

+1 για την ντισκο  :)  

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, demolutioner είπε

Έχεις κανένα νέο?? Μου γράφει μέχρι και σήμερα ότι είναι transit, δεν καταλαβαίνω δεν το έχουν παρακάνει ακόμη? Η  εταιρία λέει ότι τα έδωσε τα πράγματα,δεν καταλαβαίνω τι γίνεται και δεν δείχνει στο tracking  τπτ ακόμη, οπότε είπα να ρωτήσω και εσένα να δώ το γίνεται!

Δεν ξέρω τι φάση το πρώτο link από dhl, αλλά μου έστειλε update η εταιρία με tracking ελτα από Κίνα που έφυγε πριν από 5 μέρες. Οπότε το τελωνείο είναι 99.9% σίγουρο.

Ρε παιδιά να ρωτήσω, τι σας δείχνει το steam deck στο desktop mode σε battery health;

Εμένα δείχνει 93% και μου φαίνεται αρκετά χαμηλό ποσοστό για τη τόση χρήση που του έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Δημοσ.
On 03/08/2022 at 12:47, Malthador said:

+1 για το ποντίκι και από εμένα. 

Πολύ καλό και στο χέρι ενώ το bluetooth βολεύει για σύνδεση με τα πάντα. 

On 04/08/2022 at 08:23, Malthador said:

Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι το Steam Deck χωρίς θήκη μου γλυστράει ελαφρώς, το παθαίνει κανένας άλλος;

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα! 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NickTG είπε

+1 για το ποντίκι και από εμένα. 

Πολύ καλό και στο χέρι ενώ το bluetooth βολεύει για σύνδεση με τα πάντα. 

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα! 

Το ποντικι αυτο εχει μνημες για να κανει συνδεση και με αλλες συσκευες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...