Προς το περιεχόμενο

Το 60% των χρηστών στο SteamVR χρησιμοποιεί headsets της Oculus

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την έκθεση 2ου τριμήνου του Steam (Steam Survey) προέκυψαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά του χρήστες συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (VR headsets).

Οι αριθμοί λοιπόν από την 2η τριμηνιαία έκθεση του Steam αποκαλύπτουν ότι το Facebook κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά των headsets εικονικής πραγματικότητας (VR) καθώς το ποσοστό των χρηστών στο SteamVR που χρησιμοποιεί κάποιο από τα headsets της Oculus (εταιρεία που ανήκει στο Facebook από τον Μάρτιο του 2014 όταν και εξαγοράστηκε έναντι $2,3 δις σε μετρητά και μετοχές) ξεπερνά το 60%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Facebook απολαμβάνει τέτοια δημοτικότητα στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας εξαιτίας της πλατφόρμας Quest και της τεχνολογίας Quest Link. Τα headsets Rift και Rift S έχουν επίσης σχετικά υψηλά ποσοστά, με το πρώτο να χρησιμοποιείται από το 5,4% των χρηστών και το δεύτερο από το 18,48% των χρηστών.

Το Quest κατέχει ένα μάλλον μικρό ποσοστό ανάμεσα στους χρήστες SteamVR (5,23%) ωστόσο φαίνεται πως το Facebook πούλησε πολύ μεγάλο αριθμό συσκευών Quest 2 καθώς το ποσοστό του συγκεκριμένου headset αγγίζει το 31,07%. Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, αρκεί να αναφέρουμε ότι το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν headsets των HTC και Valve είναι συγκεντρωτικά 31,9%.

steamvr-users_2.png

Όσον αφορά την πλατφόρμα Steam, έχει περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης μόλις το 1,83% των χρηστών του διέθετε κάποιο headset εικονικής πραγματικότητας συνδεδεμένο στον υπολογιστή τους. Αυτό σημαίνει ότι από τους 2,3 εκατομμύρια χρήστες του Steam που έχουν στην κατοχή κάποιο VR headset, οι περίπου 800 χιλιάδες έχουν Quest ή Quest 2.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

Το 60% των χρηστών στο SteamVR χρησιμοποιεί headsets της Oculus

μέχρι να βγάλει η apple !

Επεξ/σία από pao13

25 λεπτά πριν, pao13 είπε

μέχρι να βγάλει η apple !

Ναι αμέ... φέξε μου και γλύστρισα.. όταν η Apple βγάλει vr οι υπόλοιποι θα έχουν βγάλει το χάπι της εικονικής πραγματικότητας. Άσε ρε φίλε... 

17 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Ναι αμέ... φέξε μου και γλύστρισα.. όταν η Apple βγάλει vr οι υπόλοιποι θα έχουν βγάλει το χάπι της εικονικής πραγματικότητας. Άσε ρε φίλε... 

Όλη η αλήθεια!!! 😂
Και θα πρωτοπορεί πάλι, μην το ξεχνάς αυτό... 😉 😂

4 λεπτά πριν, konstantinos77g είπε

Όλη η αλήθεια!!! 😂
Και θα πρωτοπορεί πάλι, μην το ξεχνάς αυτό... 😉 😂

Πρωτοπορεί στα μάτια των βαθιά νυχτωμένων και ΑΣΧΕΤΩΝ χρηστών φίλε. Όχι στα δικά μας.

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Πρωτοπορεί στα μάτια των βαθιά νυχτωμένων και ΑΣΧΕΤΩΝ χρηστών φίλε. Όχι στα δικά μας.

Πίστεψε με το γνωρίζω πολύ καλά!!
31 χρόνια ασχολούμαι την τεχνολογία...
Είναι γλυκό το Marketing βλέπεις... 😉

έχω ένα φίλο ο οποίος το λέει συνέχεια αυτό ότι είναι στην τεχνολογία πολλά χρόνια 

όσον ξέρω εγώ έκανε λεφτά κάνοντας φορματ κάθε βδομάδα τα PC 

που φορούσαν windows !!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, pao13 είπε

έχω ένα φίλο ο οποίος το λέει συνέχεια αυτό ότι είναι στην τεχνολογία πολλά χρόνια 

όσον ξέρω εγώ έκανε λεφτά κάνοντας φορματ κάθε βδομάδα τα PC 

που φορούσαν windows !!

Βρε δεν πας να έχεις όσους φίλους θέλεις... 😂
Ξέρω ότι ενοχλεί όταν αναφερθούν τα χρόνια εμπειρίας κάποιου, δεν μου συμβαίνει πρώτη φορά να ξέρεις... 😉
Όπως επίσης δεν θέλεις να σου πω πώς λέγεται αυτού του τύπου η αντίδραση... 😉
Λοιπόν αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η συγκεκριμένη εταιρία και σου την θίξαμε, ψάξε λίγο καλύτερα την πραγματική της ιστορία και όχι αυτή που θέλει να πασάρει την τελευταία δεκαετία μέσω του marketing, και θα δεις πάρα πολύ καλά τι έχει προσφέρει στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια... 😊
Αλλά ξέχασα, εφηύρε τα smartphones!! 😂😂
Γελάνε και τα ντουβάρια να ξέρεις... 😉
Λοιπόν φιλάκια πολλά και καλό καλοκαίρι!!
(Σε αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις δεν... Και πολύ μπήκα... 😉)

Επεξ/σία από konstantinos77g

4 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Μετά τις τηλεοράσεις 3d πιστεύω έρχεται και αυτό στο χρονοντούλαπο.

Το ειρωνικό όμως της υπόθεσης βέβαια , είναι ότι οι 3d ταινίες είναι φοβερές άμα τις δεις στο vr! 

• Like 1

Κάτοχος του Quest 2 μπορώ να πω ότι είναι κάτι εξωπραγματικό αυτό που ζεις..αλλά αν με ρωτήσει κανείς ωραίο το VR αλλά θέλει δουλειά παιδιά..ότι μάρκα και να είναι δεν έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να παίζεις χωρίς να ζαλίζεσαι

• Like 1

2 ώρες πριν, christospvl είπε

Κάτοχος του Quest 2 μπορώ να πω ότι είναι κάτι εξωπραγματικό αυτό που ζεις..αλλά αν με ρωτήσει κανείς ωραίο το VR αλλά θέλει δουλειά παιδιά..ότι μάρκα και να είναι δεν έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να παίζεις χωρίς να ζαλίζεσαι

Είναι θέμα συνήθειας! Όταν  για πρώτη φορά έβαλα στο Plaisio και δοκίμασα το oculus νόμιζα ότι το πάτωμα είχε φύγει κάτω από τα πόδια μου! Μετά όταν πήρα δικό μου σε λίγες ημέρες είχα γίνει αναίσθητος! Δεν καταλάβαινα τίποτα! Είναι όμως κάποιοι που δυστυχώς δε το ξεπερνούν και συνεχίζουν να ζαλίζονται, για αυτό μετά από λίγο καιρό τα βάζουν για πούλημα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...