Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως εμένα μου ήρθε μήνυμα από την ΕΤΕ στο viber και μάλιστα στακαρε με τα υπόλοιπα μηνύματα το εξής 

Μα δεν έχω δάνειο κουκλίτσα μου... 

Screenshot_20210716-023135.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι πραγματικό μήνυμα απο ΕΤΕ. Και είναι για δάνεια Κωτσόβολου και τέτοια. Στέλνονται τις τελευταίες μέρες απο εθνική και ο κόσμος ψάχνεται.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, li@m είπε

Πάντως εμένα μου ήρθε μήνυμα από την ΕΤΕ στο viber και μάλιστα στακαρε με τα υπόλοιπα μηνύματα το εξής 

Screenshot_20210716-023135.jpg

Μήπως είναι ενημερωτικό μήνυμα που πάει σε όλους; Εξάλλου δεν έχεις δάνειο, αλλά που ξέρει η τράπεζα ότι δεν θα ζητούσες πχ αύριο;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Μήπως είναι ενημερωτικό μήνυμα που πάει σε όλους; Εξάλλου δεν έχεις δάνειο, αλλά που ξέρει η τράπεζα ότι δεν θα ζητούσες πχ αύριο;

Αφου λεει  νουμερο δανείου και κωδ πληρωμής,δεν είναι διαφημιστικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2021 στις 4:25 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Πως γίνεται ο αποστολέας του σμς να επιλέγει τι όνομα θα φαίνεται σαν αποστολέας?

Μου φαίνεται τραγικό να μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε και να μην φαίνεται έστω το νούμερό του

Μία από τις άπειρες υπηρεσίες

https://www.smsbox.gr/?lang=gr

image.png.60c180b49c75551b591354aad3ecf4ea.png

Το περίεργο είναι πως υπάρχει ακόμα κόσμος που την πατάει ή που αναρωτιέται αν είναι απάτη κάτι. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα ιστοσελίδων, τραπεζών, μμε, φίλων και γνωστών, να ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ από μηνύματα/sms τέτοιου στυλ. ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ PIN και ΚΩΔΙΚΟΥΣ αν δεν είναι 1000% σίγουροι οτι είναι πραγμάτική σελίδα της τράπεζας/υπηρεσίας. 

Παρόλα αυτά ακούμε καθημερινά για απάτες που τα θύματα, πήγαν σαν τα βόιδα να βάλουν τους κωδικούς του σε όποια σελίδα τους ανοίξει. Και τα πιο πολλά από αυτά τα site να είναι η ντροπή του phising.

-------------------------------------------------------------

Για να μην πιάσουμε το κομμάτι του κόσμου που τσιμπάει σε email οτι ο βασιλιάς της Νιγηρίας θέλει να του δώσει 100.000.000€

Στις 16/7/2021 στις 2:35 ΠΜ, li@m είπε

Δυστυχώς (που δεν έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα ακόμα), αν κάποιος βάλει σε μια απο τις υπηρεσίες SMS μάρκετινγκ σαν όνομα αποστολέα ένα όνομα που έρχονται και πραγματικά sms, τότε κολλάει με όλα τα υπόλοιπα μαζί.

Αν δηλαδή στείλω εγώ sms με αποστολέα πχ. BOX, efood, Airbnb, booking κλπ, τότε θα πάει και θα προστεθεί στο νήμα με όλα τα υπόλοιπα (τα παραγματικά).

=========================

Παλιά θυμάμαι (τώρα το έκοψαν αυτό, ευτυχώς), μπορούσες να βάλεις σαν αποστολέα όποιο νούμερο ήθελες. Οπότε μπορεί να έστελνα εγώ μήνυμα σε κάποιον με το νούμερο πχ. της γυναίκας του. Εκεί να δείτε μπερδέματα. Να έρχεται του άλλου sms με το όνομα που έχει δηλώσει στην επαφή του. Πλέον μπορείς να βάλεις σαν αποστολέα νούμερο, μόνο από αυτά που έχεις επιβεβαιώσει, με pin που σου έρχεται, οτι σου ανήκουν.

Επεξ/σία από iphotographer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...