Noreak Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 10 ώρες πριν, kostis76 είπε Βάλε ένα πχ coretemp να δεις τι θερμοκρασίες παίζουν και πες... ( Μπορεί να κολλάει κάποιο ανεμιστήρακι;;; ) Θερμοκρασια δωματιου 30.Δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας, το προβλημα εμφανιστηκε οταν ανοιξα το pc μετα απο κανα 8ωρο που ηταν κλειστο.Και απο εκεινη τη μερα δεν ξαναεμφανιστηκε.Τα ανεμιστηρακια δουλευουν ολα, ειχα ανοιξει το πλαινο οταν εμφανισε το προβλημα και απο την πρωτη στιγμη λειτουργουσαν κανονικα.
kostis76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 3 ώρες πριν, Noreak είπε το προβλημα εμφανιστηκε οταν ανοιξα το pc μετα απο κανα 8ωρο που ηταν κλειστο.Και απο εκεινη τη μερα δεν ξαναεμφανιστηκε. Πόσο παλιό είναι το PSU; Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα, μέτρησε το (εξόδους)... 1
Noreak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 23 λεπτά πριν, kostis76 είπε Πόσο παλιό είναι το PSU; Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα, μέτρησε το (εξόδους)... Corsair TX550M, 3 χρονων, ελαχιστα ζορισμενο.Δυστυχως δεν εχω πολυμετρο ή οτι αλλο χρειαζεται για μετρηση...
kostis76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Noreak είπε Corsair TX550M, 3 χρονων, ελαχιστα ζορισμενο.Δυστυχως δεν εχω πολυμετρο ή οτι αλλο χρειαζεται για μετρηση... Καλη μαρκα, καινουριο σχετικα, ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει αυτο... Στην μπλε οθονη, τι κωδικο σφαλματος εβγαζε? Ή δεν προλαβαινες να το δεις γιατι εσβηνε? Στο event viewer των windows εχει τιποτα? Εγω θα το στρεσσαρα με κανενα benchmark για να το ξαναβγαλει και να δω τι χτυπαει (αν δεν το βγαζει πλεον απο μονο του) για να μη σε "αφησει" οταν το χρειαζεσαι... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από kostis76 1
Noreak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kostis76 είπε Καλη μαρκα, καινουριο σχετικα, ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει αυτο... Στην μπλε οθονη, τι κωδικο σφαλματος εβγαζε? Ή δεν προλαβαινες να το δεις γιατι εσβηνε? Στο event viewer των windows εχει τιποτα? Εγω θα το στρεσσαρα με κανενα benchmark για να το ξαναβγαλει και να δω τι χτυπαει (αν δεν το βγαζει πλεον απο μονο του) για να μη σε "αφησει" οταν το χρειαζεσαι... Το εκανα ηδη... ξεκινησα απο underclocking ταχυτητες και εφτασα ξανα στα 4.5, οσο ειμουνα και πριν δλδ.Ετρεξα prime95 μιση ωρα και βαλε... τιποτα.Αρκετη ωρα για να δειξει το προβλημα αφου οταν εμφανιστηκε ηταν με το που πατησα power on, ενω ηταν κλειστος σχεδον 8 ωρες.Μπλε οθονη οπως ειπες δε προλαβαινα να δω, στο event viewer τα μονα σχετικα που βλεπω απο εκεινη τη μερα ειναι καποια critical errors με source : Kernel-Power , Details : The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly, τιποτα που να βοηθαει δλδ.Το ανεξηγητο ειναι, πως γινεται να εμφανισε τοσο σοβαρο προβλημα χωρις να ζοριζεται και μετα απο λιγες μερες να στρεσαρεται και να ειναι βραχος... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από Noreak
sixfeetunder Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Noreak είπε Το εκανα ηδη... ξεκινησα απο underclocking ταχυτητες και εφτασα ξανα στα 4.5, οσο ειμουνα και πριν δλδ.Ετρεξα prime95 μιση ωρα και βαλε... τιποτα.Αρκετη ωρα για να δειξει το προβλημα αφου οταν εμφανιστηκε ηταν με το που πατησα power on, ενω ηταν κλειστος σχεδον 8 ωρες.Μπλε οθονη οπως ειπες δε προλαβαινα να δω, στο event viewer τα μονα σχετικα που βλεπω απο εκεινη τη μερα ειναι καποια critical errors με source : Kernel-Power , Details : The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly, τιποτα που να βοηθαει δλδ.Το ανεξηγητο ειναι, πως γινεται να εμφανισε τοσο σοβαρο προβλημα χωρις να ζοριζεται και μετα απο λιγες μερες να στρεσαρεται και να ειναι βραχος... Μια σκεψη ισως ασχετη ισως το καλωδιο sata?Σε επικοινωνια σκληρου δισκου με μητρικη μου ερχονται αυτα τα critical errors ,Ισως αν δοκιμαζες αλλο καλωδιο κα ιαλλη θεση στην μητρικη αν δεν το εχεις κανει ηδη δηλαδη 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Μητρική είναι αυτό κατά την δική μου άποψη. 1
Noreak Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, sixfeetunder είπε Μια σκεψη ισως ασχετη ισως το καλωδιο sata?Σε επικοινωνια σκληρου δισκου με μητρικη μου ερχονται αυτα τα critical errors ,Ισως αν δοκιμαζες αλλο καλωδιο κα ιαλλη θεση στην μητρικη αν δεν το εχεις κανει ηδη δηλαδη Αυτα τα errors ειναι μαλλον οι συνεπειες των απροσμενων shutdown και οχι οι αιτιες, πιστευω.Δεν εχω πειραξει τιποτα ως τωρα, περιμενω ποτε και αν θα ξαναβγαλει θεμα για να αρχισω το ψαξιμο αποκλειοντας εναν εναν τους υποπτους... 1
kostis76 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Noreak είπε Το εκανα ηδη... ξεκινησα απο underclocking ταχυτητες και εφτασα ξανα στα 4.5, οσο ειμουνα και πριν δλδ.Ετρεξα prime95 μιση ωρα και βαλε... τιποτα.Αρκετη ωρα για να δειξει το προβλημα αφου οταν εμφανιστηκε ηταν με το που πατησα power on, ενω ηταν κλειστος σχεδον 8 ωρες.Μπλε οθονη οπως ειπες δε προλαβαινα να δω, στο event viewer τα μονα σχετικα που βλεπω απο εκεινη τη μερα ειναι καποια critical errors με source : Kernel-Power , Details : The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly, τιποτα που να βοηθαει δλδ.Το ανεξηγητο ειναι, πως γινεται να εμφανισε τοσο σοβαρο προβλημα χωρις να ζοριζεται και μετα απο λιγες μερες να στρεσαρεται και να ειναι βραχος... Μήπως εκείνη την ημέρα είχε διακοπές ρεύματος και/η πτώση τάσης και δεν λειτουργούσε σωστά το pc; Αν δεν στο έχει ξαναεμφανιστεί από τότε και μετά από τόσο ζορισμα που του έριξες, μόνο κάτι τέτοιο μπορώ να υποθεσω (από μακρυά χωρίς να το έχουμε δει...) Και η μητρική να είναι η κάποιο βραχυκύκλωμα, κάτι θα είχε βγάλει... Του άλλαξες μήπως θέση και πχ αερίζεται καλύτερα τώρα; ... 1
Noreak Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2021 27 λεπτά πριν, kostis76 είπε Μήπως εκείνη την ημέρα είχε διακοπές ρεύματος και/η πτώση τάσης και δεν λειτουργούσε σωστά το pc; Αν δεν στο έχει ξαναεμφανιστεί από τότε και μετά από τόσο ζορισμα που του έριξες, μόνο κάτι τέτοιο μπορώ να υποθεσω (από μακρυά χωρίς να το έχουμε δει...) Και η μητρική να είναι η κάποιο βραχυκύκλωμα, κάτι θα είχε βγάλει... Του άλλαξες μήπως θέση και πχ αερίζεται καλύτερα τώρα; ... Διακοπες ρευματος οχι, πτωση τασης αν ειχε δε το καταλαβα.Η τηλεοραση διπλα μου επαιζε κανονικα παντως.Ουτε θεση αλλαξα, ειναι στην ιδια θεση ακριβως, η ροη αερα στο κουτι ειναι μια χαρα, 2 arctic P14 βαζουν αερα και 2 be quiet επισης 140mm βγαζουν.Εξαλλου προβλημα με θερμοκρασιες δεν εχω.Πριν κανα μηνα μαλιστα ειχα αλλαξει τα thermal pads στα VRM's με αυτα της thermal grizzly, αλλαξα θερμοαγωγιμη στο northbridge, επισης thermal grizzly την kryonaut.Τα καλωδια ειναι τακτοποιημενα.Για να μην τα πολυλογω το pc εχει στηθει με μερακι και ειναι προσεγμενο.Και επισης δε το ζοριζω.Μακαρι να ηταν καμια πτωση τασης αν και φοβαμαι οτι κατι αλλο ειναι και θα με ταλαιπωρησει στο μελλον... 1
filipprin Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2021 Αρχες ντεγρατε εινα φιλε μου.Σιγα σιγα θα ζηταει περισσότερο ρευματακι ακομα και για στοκ 1
Noreak Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το λοιπον η ωρα να με ταλαιπωρησει ξανα το pc ηρθε, αν και περισσοτερο αυτο ειναι ενα FYI post καθως αποφασισα να κανω τη μεταβαση σε καινουριο συστημα.Για οσους δε βαριουνται, πριν μερικες μερες παταω να ανοιξει, τιποτα νεκρο.Ανοιγω το κουτι και βλεπω να αναβοσβηνει το bios flashback led ασταματητα.Σα να προσπαθει δλδ να κανει flash καποιο bios.Εχει ενα κουμπακι γι αυτη τη διαδικασια, το οποιο φυσικα δεν ηταν πατημενο, δεν ειχε κολλησει μεσα δλδ.Δοκιμασα να μπουταρω με το κουμπακι που εχει στη μητρικη, τιποτα.Clear cmos, τα ιδια.Σκεφτομαι ισως αν προσπαθησω να παρακαμψω τη διαδικασια flash bios... κλεινω τροφοδοτικο, παταω power συνεχομενα και ταυτοχρονα ανοιγω τροφοδοτικο.Οντως αρχιζει να μπουταρει αλλα μετα απο μερικα δευτερολεπτα κλεινει και μια απο τα ιδια.Μετα απο ψαξιμο στο manual διαβαζω οτι το κουμπακι mem ok σε παει απευθειας στο bios σε περιπτωση που δε μπουταρει λογω oc κλπ, δοκιμαζω παλι με πατημενο το mem ok και κοιτα να δεις... μπηκαμε bios! Αφου κανω καποιες ρυθμισεις, save and exit, και πουυυυφ...παλι τα ιδια.Βγαζω τη μπαταρια απο τη μητρικη και το παραταω λοιπον.Χθες βραδυ ειπα να κανω μια δοκιμη ακομα, βαζω τη μπαταρια και αρχικα τζιφος, το λαμπακι αναβοσβηνει συνεχως.Μετα απο κανα μισαωρο και ενω το ειχα παρατησει ξεκινησε μονο του! Και μεχρι αυτη την ωρα που γραφω δε το ξαναεκανε. That's all folks... Δε ξερω για σας αλλα εγω πιστευω πως τα χει παιξει η μητρικη.Δε προκειται να ασχοληθω ιδιαιτερα, ηδη κανω ερευνα αγορας για νεα μητρικη-cpu-μνημη, απλα πρωτη φορα βλεπω τετοιο προβλημα και με τρωει η απορια τι σκατα φταιει ακριβως.Το google search δε βοηθησε, ελαχιστα παρομοια παραδειγματα χωρις λυση. Υ.Γ. Να προσθεσω οτι δοκιμασα και να καθαρισω τη usb θυρα που ειναι dedicated για το bios flash σε περιπτωση που εχει κολλησει και ενεργοποιει τη διαδικασια, αν και δε θα πρεπε γιατι πρεπει να πατησεις το κουμπακι πρωτα.Επισης δοκιμασα να κανω flash bios βαζοντας στικακι με το τελευταιο bios, χωρις επιτυχια και αυτο. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από Noreak
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα