Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ανακαίνιση που κάνω, θέλω να βάλω ένα "χωνευτό" splitter για την τηλεόραση. Μέχρι τώρα υπάρχει το φτηνό (και κάνει δουλειά) αλλά μιας και άρχισα σκαψίματα, θέλω να βάλω κάτι πιο μόνιμο και πιο... αόρατο.

Όπως έρχεται λοιπόν η γραμμή, στον τοίχο θα μπει ένα κουτί που θα φιλοξενήσει το splitter. Από αυτό, θα φύγουν 2 καλώδια, το 1 για σαλόνι και άλλο 1 για το υ/δ, όπου και θα τερματίσουν (τερματικές πρίζες).

Πρώτη ερώτηση. Τι splitter βάζουμε; Βρίσκω με συχνότητες έως 862 MHz, άλλα με έως 1218 MHz, άλλα με έως 2400 MHz, τελικά ποιο χρειάζομαι; :P

Δεύτερη ερώτηση. Τι καλώδιο παίρνει η τηλεόραση; Ομοαξονικό, αλλά τι; Στα 750Ω, στα 75Ω, κάτι άλλο; Δορυφορικό μήπως είναι καλύτερο; Αν ναι, δικαιολογείται το έξοδο (μιας και είναι πιο ακριβό);

Δεν υπάρχει δορυφορική (και ούτε θα μπει), μόνο για επίγεια κοιτάω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οταν λες χωνευτο τι εννοείς;

Σε κουτί μέσα στον τοίχο, ώστε να μη φαίνεται.

Αυτό που έβαλα πριν στο link είναι αυτό που υπάρχει τώρα, που το παίρνεις με 0,50€. Και θέλω κάτι καλύτερο. 

Δημοσ.

Φιλε μου αυτα που αναφέρεις προφανώς ειναι πατεντες.

οι ηλεκτρολόγοι γνωρίζουν τα υλικα, αφου κανεις ανακαίνιση, υπαρχουν άπειρα τετοια υλικα, υπαρχουν διαχωριστες σήματος τβ με δορυφορικού, μικτες, σπλιντερ κεραιας κλπ

αλλα δεν λύνονται ετσι αυτα πρέπει να καθίσεις με τον ηλεκτρολόγο να του πεις τι θελεις και να φτιαξετε κατι σωστο, επίσης επειδή διαβαζω σκαψίματα το κυριωτερο πλέον ειναι το ip δικτυο του σπιτιού με utp καλώδια κλπ

πχ αυτο το καλύτερο που λες ειναι το παρακατω

https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?cf=τηλεοραση+σπλιτερ&keyphrase=thleorash+spliter

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

αλλα δεν λύνονται ετσι αυτα πρέπει να καθίσεις με τον ηλεκτρολόγο να του πεις τι θελεις και να φτιαξετε κατι σωστο, επίσης επειδή διαβαζω σκαψίματα το κυριωτερο πλέον ειναι το ip δικτυο του σπιτιού με utp καλώδια κλπ

Αυτή είναι η κύρια εργασία. Θα στηθεί μικρό rack με ένα patch-panelάκι και θα οδηγήσω UTP Cat.6 στα περισσότερα σημεία του σπιτιού. Θα τραβήξω περισσότερες γραμμές απ' όσες θέλω τώρα, για (πιθανή) μελλοντική τοποθέτηση καμερών, συναγερμού, κ.λπ. Αχρείαστα ας είναι, αλλά επειδή το σκάψιμο δεν είναι εύκολο, ας περισσέψουν 5 καλώδια παρά να λέω "αχ να 'χα εδώ ένα UTP!".

Ωραία, οπότε μου λύθηκε η απορία. Αν βάλω RG6 75Ω είναι οκ. Και οι διακλαδωτές αυτοί που κοιτάω, σωστοί είναι. Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

(Όπως κατάλαβες, ο "ηλεκτρολόγος" είμαι εγώ. Βεβαίως δε θα μπλεχτώ με ισχυρά, εκεί θα'ρθει κανονικός ηλεκτρολόγος.)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, niesta είπε

Ποιος "δασκαλος" των εγκαταστάσεων σου είπε να βάζεις χωνευτούς διακλαδωτές; Σίγουρα θα πρέπει να έχει βγει στην σύνταξη τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια

Κακή ιδέα λες; Γιατί; Εάν είναι να το ξανασκεφτώ. Καλώδια δεν έχουν περάσει (στο σκάψιμο ήμαστε ακόμα) οπότε υπάρχει ευελιξία για αλλαγές στα πλάνα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν βάζεις καλώδια, να περάσεις καλό δορυφορικό καλώδιο παντού. 75 Ohm είναι αυτά. Αυτά που φτάνουν 850MHz είναι αποκλειστικά για τηλεοπτικό σήμα. Γενικά, τα δορυφορικά εξαρτήματα (δηλαδή με πιο υψηλές συχνότητες) καλύπτουν και το τηλεοπτικό (και επειδή καλύπτουν και μεγαλύτερες συχνότητες έχουν θεωρητικά και καλύτερα υλικά/κατασκευή).

Αν και ένα καλώδιο αρκεί για κάθε συσκευή εγώ θα πέρναγα 2 για κάθε θέση. Και μην ακούω "τα σκαψίματα είναι δύσκολα", πάντα κάτι περιοριστικό έρχεται μετά από αυτό.

Γενικά στο δικό μου σπίτι αυτό με τα "δύσκολα σκαψίματα" το άκουσα μικρός, όταν το χτίζαμε, και το τι βρισίδι έχει φάει ο ηλεκτρολόγος του τότε, δεν λέγετε. Έχω κάνει πολλές βελτιώσεις στην εγκατάσταση, είτε με την βοήθεια ηλεκτρολόγου (δύσκολο το πέρασμα νέων καλωδίων μέσα από υπάρχουσα εγκατάσταση), είτε περνώντας εξωτερικά καλώδια.

Αν ήθελα να "σκάψω", θα αγόραζα ένα τέτοιο πάντως: https://www.skroutz.gr/c/1032/frezes/f/1059815/freza-aylakoseon.html

Καταπονείς τον τοίχο λιγότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...