Προς το περιεχόμενο

Entry level job σε μια από τις Big4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ πάλι, αν ξεκινούσα τώρα την επαγγελματική μου καριέρα και είχα πρόταση από τις Big 4, θα πήγαινα για αυτό το 6μηνο διότι πολύ απλά έχω να κερδίσω εμπειρία, όχι μόνο στο κομμάτι της δουλειάς, αλλά γενικά στο πως να συμπεριφέρεσαι σε ένα τέτοιο γραφείο.

Επίσης, αν δείξεις καλό χαρακτήρα και αφήσεις καλές εντυπώσεις, είναι πολύ καλό marketing για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ποτέ δεν ξέρεις τι ευκαιρίες θα έρθουν.

Σε αυτές τις επαγγελματικές καταστάσεις που ζούμε σήμερα, δυστυχώς δεν έχουμε και πολλές επιλογές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Kαλημερα παιδια,ειχα προταση και απο PwC Κυπρου στη Λευκωσια.Γνωριζει κανεις κατι για το συγκεκριμενο γραφειο η για τις Big 4 στην Κυπρο γενικοτερα?

Στις 20/10/2021 στις 10:25 ΠΜ, Weedzardsnd είπε

Kαλημερα παιδια,ειχα προταση και απο PwC Κυπρου στη Λευκωσια.Γνωριζει κανεις κατι για το συγκεκριμενο γραφειο η για τις Big 4 στην Κυπρο γενικοτερα?

https://www.glassdoor.com/Reviews/PwC-Cyprus-Reviews-EI_IE8450.0,3_IL.4,10_IN62.htm

λογκαρε με ενα γοογλε ακκουντ και δες τι παιζει.. 

• Like 1

Στις 20/10/2021 στις 10:25 ΠΜ, Weedzardsnd είπε

pretty accurate according to my experience so far. (disregard the figures)

Ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ κάτι που δεν καταλαβαίνω; 

Πώς γίνεται κάποιος που έχει περίπου δύο χρόνια εμπειρία να γίνεται consultant; Για να είναι κάποιος σε αυτή τη θέση δε χρειάζονται χρόνια εμπειρίας; 

Υ. Γ. Δεν είμαι του επαγγέλματος, οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Το έχω δει, όμως, να συμβαίνει και μου ειχε δημιουργηθεί η παραπάνω απορία. 

23 ώρες πριν, -Mikasa- είπε

Ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ κάτι που δεν καταλαβαίνω; 

Πώς γίνεται κάποιος που έχει περίπου δύο χρόνια εμπειρία να γίνεται consultant; Για να είναι κάποιος σε αυτή τη θέση δε χρειάζονται χρόνια εμπειρίας; 

Υ. Γ. Δεν είμαι του επαγγέλματος, οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Το έχω δει, όμως, να συμβαίνει και μου ειχε δημιουργηθεί η παραπάνω απορία. 

Μπορείς να γίνεις consultant και με 0 εμπειρία και να ξεκινήσεις την καριέρα σου από κει. Προφανώς δεν θα περιμένει κανείς να μπεις σε ένα δωμάτιο με τους c-level και να τους πεις τι να κάνουν με την επιχείρηση τους. Ξεκινάς έχοντας (πολύ) μικρές αρμοδιότητες και κάνοντας πράγματα που δε χρειάζεται επαγγελματική εμπειρία στο χώρο, συνεισφέρεις σιγά σιγά στην ομάδα και στο πρότζεκτ και (το σημαντικότερο) μαθαίνεις κάνοντας και προχωρώντας.

• Like 1

8 λεπτά πριν, taketrance είπε

Μπορείς να γίνεις consultant και με 0 εμπειρία και να ξεκινήσεις την καριέρα σου από κει. Προφανώς δεν θα περιμένει κανείς να μπεις σε ένα δωμάτιο με τους c-level και να τους πεις τι να κάνουν με την επιχείρηση τους. Ξεκινάς έχοντας (πολύ) μικρές αρμοδιότητες και κάνοντας πράγματα που δε χρειάζεται επαγγελματική εμπειρία στο χώρο, συνεισφέρεις σιγά σιγά στην ομάδα και στο πρότζεκτ και (το σημαντικότερο) μαθαίνεις κάνοντας και προχωρώντας.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 💮

• Like 1

• 2 χρόνια αργότερα...

Εκανα ένα application για internship σε μια από τις BIG4 για το Audit που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

1) Υπάρχει πρόβλημα που για εργασιακή εμπειρία στο CV έβαλα τα ιδιαίτερα που έκανα σε παιδάκια όλο το χρόνο πέρσι; (δεν εχω κάτι άλλο)
2) Εαν και εφόσον πάνε όλα καλά και γίνει η πρόσληψη θα μπορώ να κάνω και 2ο internship μέσα στο καλοκαίρι πχ μέσω πανεπιστημίου;
3) Θα υπάρχει κάποιο θέμα αν στη ίδια εταιρεία στείλω CV για ακόμα μια θέση που με ενδιαφέρει (πάλι για πρακτική)

Ευχαριστώ σε όσους απαντήσουν εκ των προτέρων

Εφόσον δεν έχεις εργασιακή εμπειρία και η θέση είναι internship δε θεωρώ πως είναι αρνητικο να βάλεις ακόμα και την "άσχετη" προϋπηρεσία.

Εάν γίνει η πρόσληψη θεωρώ πως το κύριο μέλημα σου είναι να εκμεταλλευτείς την εμπειρία ώστε να σου γίνει προσφορά για μόνιμη θέση, παρά η δεύτερη πρακτική. Στην εταιρία που εργάζομαι (επίσης big-4) κρατάνε αρκετά παιδιά απο internships που γενικά είναι μεγάλο συν για το CV σου, ακόμα κι αν θες να σηκωθείς να φυγεις σε 2 χρόνια, να πας στρατό, να κάνεις μεταπτυχιακό ή οτιδήποτε άλλο, θα είσαι αρκετά μπροστά έχοντας 1-2 χρόνια full time εμπειρία σε big-4 στα 25 σου π.χ.

Εάν η θέση είναι άσχετη με την πρώτη, δηλαδή κάνεις αίτηση και στο audit και στο advisory/consulting, θεωρώ πως είναι αρνητικό. Η αλήθεια είναι πως κανένας εκτός HR δε ξέρει τα ακριβή κριτήρια που κάποιος κρίνει το CV σου, αλλά ενα βασικό συν είναι να ξέρεις τι θες να κάνεις. Αν το ίδιο άτομο πάρει το βιογραφικό σου για δυο διαφορετικά services είναι μείον. Αν όμως η μία θέση είναι audit in banking και η άλλη audit in energy sector (παράδειγμα), τότε δεν είναι αρνητικό, ειδικά για θέσεις χωρίς εμπειρία. 

• Like 1

1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εάν γίνει η πρόσληψη θεωρώ πως το κύριο μέλημα σου είναι να εκμεταλλευτείς την εμπειρία ώστε να σου γίνει προσφορά για μόνιμη θέση, παρά η δεύτερη πρακτική.

Κρατάνε ακόμα και αν δεν έχεις εκπληρώσει τη στρατιωτική σου θητεία;

1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εάν η θέση είναι άσχετη με την πρώτη, δηλαδή κάνεις αίτηση και στο audit και στο advisory/consulting, θεωρώ πως είναι αρνητικό.

Αααα οκκ! Σε ευχαριστώ πολύ!

Ναι κρατάνε. Απλά δε κάνουν συμβάσεις αορίστου σε άντρες που δεν εχουν πάει στρατό, που σε κάποιες εταιριες σημαίνει οτι χάνεις κάποια benefits (π.χ. την ιδιωτική ασφάλιση). Και εφόσον είναι ευχαριστημένοι μαζί σου, η θέση σου σε περιμένει.

Το θεωρώ πολύ καλό να δουλέψεις 1-2 χρόνια και μετά να πας στρατό. Γιατί θα έχεις δει αρκετά πράγματα ήδη, το βιογραφικό σου θα έχει ένα πολύ καλό asset, και στο στρατό θα εχεις το χρόνο και την ηρεμία να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις απο εκει και μετά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...