skiouros22 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Καλησπερα. Θελω να ρωτησω κατι και αν μπορει καποιος να με βοηθησει. Θελω να συνδεσω με καποια συσκευη αρκετα (περισσοτερα απο 4) wireless stick που δεχονται καρτες sim και δινουν ιντερνετ, σε μια συσκευη και να μου ενωνει στην ουσια της παροχες και να τις μοιραζει σε μια. Δεν ξερω αν κανουν οι συσκευες τυπουs acces point θα κανουν αυτο που χρειαζομαι. Ευχαριστω εκ των προτερω οποιον ασχοληθει.
m4is Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, η πιο προσιτή λύση νομίζω είναι να πάρεις έναν load balancer και να συνδέσεις τα uplink σου (4G sticks), παρόλα αυτά δεν θα είναι σαν μία γραμμή.. Αν πχ έχεις 4 stick των 50Mbps δεν θα έχεις μία 200αρα γραμμή, δλδ δεν θα μπορείς να πιάσεις 200Mbps σε ένα μεγάλο file download. Αυτό που θα κάνει ο load balancer είναι να διαμοιράζει, συνήθως per flow/connection, την κίνηση μεταξύ των 4αρων stick. Οπότε άμα πχ έχεις πολλούς χρήστες θα εκμεταλλεύεσαι συνολικά την χωρητικότητα των uplink. Ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να προκύψει είναι συνήθως με τράπεζες που επειδή σε βλέπουν να αλλάζεις IPs λόγω των πολλών συνδέσεων, σε κόβουν για λόγους ασφαλείας (συνήθως λύνεται με την κατάλληλη ρύθμιση στον balancer, ώστε για την συγκεκριμένη περίπτωση να χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο uplink). Η tp-link έχει balancers για τους οποίους έχω ακούσει σχετικά θετικά σχόλια αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιον ο ίδιος. Γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείς μία μεγάλη γραμμή όπου αυτό είναι εφικτό. Τέλος υπάρχει και η λύση του uplink aggregation από την μεριά του παρόχου (carrier), που λύνει τα παραπάνω ζητήματα αλλά νομίζω έχει μεγάλο κόστος. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από m4is
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα