Green Dragon Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, panagiotis1988 είπε Άλλη η δουλειά του ενός και άλλη του άλλου, αν δεν ξέρετε τι κάνει ο ένας και τι ο άλλος μην μιλάτε καλύτερα... Το ότι πάτε σε ψυχίατρο δεν σημαίνει ότι σας κάνει ειδήμονες... Ασφαλώς και είναι δύο διαφορετικές δουλειές και είναι και οι δύο σημαντικές. Σε πολλές δομές ψυχικής υγείας ο ψυχίατρος συνεργάζεται με τον ψυχολόγο και ο καθένας αναλαμβάνει ένα διαφορετικό κομμάτι στη θεραπεία του ασθενούς - θεραπευόμενου. Νομίζω ότι κάτι ξέρω και εγώ από αυτά και δικαιούμαι να μιλάω, αφού είμαι γιατρός και έχω και μια τετραετή εκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία. 1
Xejolontas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Green Dragon είπε Τι να σχολιάσεις σε αυτή την απάντηση;;; Για τις κοπελίτσες που είναι άχρηστες;;; Για τα φάρμακα που παίρνεις ένα διάστημα και μετά τέλος;;; Φίλε μου, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχεις πολύ δρόμο ακόμη. 80% κοπέλες σπουδάζουν ψυχολογία, και ναι είναι άχρηστες. Γι'αυτό μετά γίνονται πολύ καλές σερβιτόρες. Επίσης τα αντικαταθλιπτικά χάπια σκοπός της αγωγής είναι κάποτε με συμβολή γιατρού να τα κόψεις. Τι να τον κάνεις τον ψυχολόγο όταν ο ψυχίατρος κάνει τα ίδια και καλύτερα...? Το είπε και ο φίλος από πάνω... Επίσης, υπάρχουν και ψυχίατροι-ψυχαναλυτες . Υπάρχουν και με 30 ευρώ την συνεδρία. Γιατί να δώσω το 30ρι στην κάθε τυχαία ψυχολογα και όχι σε έναν γιατρό/ψυχίατρο/ψυχαναλυτή?? Που αποδεδειγμένα κόπιασε 10 φορές παραπάνω από την ψυχολογα και έχει περισσότερες γνώσεις ΚΑΙ σου γράφει και στο κάτω κάτω ένα ηρεμιστικό?? Που ο ψυχολόγος ΔΕΝ μπορεί!!
velociraptoras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 10 ώρες πριν, xgol είπε Βεβαια το σωστο ειναι να υπαρχει αρχικα μια εκτιμηση απο ψυχιατρο. Το άλλη δουλειά ειναι σχετικό. Ο ψυχίατρος υπερκαλύπτει τη δουλειά του ψυχολογου. Συνηθως. Απλα δεν υπαρχει ο χρονος και το ενδιαφερον απο πλευρας Ψυχιατρου, να ασχοληθει με περιπτωσεις που δε χρίζουν ιατρικης παρακολουθησης. Ακριβως. ο ψυχολόγος δεν ασχολείται μόνο με ψυχιατρικά περιστατικά. μπορεί μεν να αναλαμβανει και ατομα με κατάθλιψη ή άλλα νοσήματα που (πρέπει να) παρακολουθούνται και από ψυχίατρο, αναλαμβάνει όμως και άλλα περιστατικά, πχ ένα ατομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ατομα με διατροφικές διαταρραχές και κακή εικόνα για το σώμα, ατομα και ιδίως παιδιά που βιωνουν πένθος, διαζυγιο, συγγενείς και φροντιστές ατόμων με αναπηρίες ή σοβαρά προβλήματα υγείας, νοσουντες από καρκίνο ή χρόνια νοσήματα που επηρεάζονται ψυχολογικά από την κατάσταση της υγείας τους, ατομα που έχουν βιώσει καποιο τραυματικό γεγονός, παιδιά με παραβατική συμεριφορά στο σχολείο, χρήστες ναρκωτικών και γενικά ατομα με εξαρτήσεις κλπ, περιπτώσεις δηλαδή που και ο ψυχιατρος δεν μπορεί να δει ως αμιγως ιατρικα περιστατικά. 1
velociraptoras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Green Dragon είπε Ασφαλώς και είναι δύο διαφορετικές δουλειές και είναι και οι δύο σημαντικές. Σε πολλές δομές ψυχικής υγείας ο ψυχίατρος συνεργάζεται με τον ψυχολόγο και ο καθένας αναλαμβάνει ένα διαφορετικό κομμάτι στη θεραπεία του ασθενούς - θεραπευόμενου. Νομίζω ότι κάτι ξέρω και εγώ από αυτά και δικαιούμαι να μιλάω, αφού είμαι γιατρός και έχω και μια τετραετή εκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία. εσυ δικαιουσαι να μιλάς, ο αλλος που λέει τους ψυχολογους "αχρηστα κοριτσακια " επειδη πηγε σε ψυχιατρο και του εδωσε χαπια δε δικαιούται. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2021 από velociraptoras 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα