Προς το περιεχόμενο

Τμήμα Ψυχολογίας στη Φλώρινα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 14/7/2021 στις 9:39 ΠΜ, mkolovou είπε

Καλημέρα! Όποιος γνωρίζει πληροφορίες για το τμήμα Ψυχολογίας στη Φλώρινα ας με βοηθήσει. Περνάει η κόρη μου στο συγκεκριμένο τμήμα και πρέπει να κάνουμε μηχανογραφικο σε λίγο. Επειδή το τμήμα είναι καινούριο (2019) και δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή, επομένως αν το δηλώσει θα πρέπει να παραμείνει και δεν ξέρω κατά πόσο είναι "αντάξιο" των υπολοίπων τμημάτων. Επίσης αν ξέρει κάποιος τι ισχύει με τις υποτροφίες σε προπτυχιακό επίπεδο, (π χ άκουσα ότι οι 5 πρώτοι εισακτεοι σε σχολές παίρνουν υποτροφία. Ισχύει; 

Σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται... Ποιος διάολο πάει να σπούδασε στη Φλώρινα...και μάλιστα κάτι τόσο άχρηστο όπως η ψυχολογία.... Ρωτα πρώτα τον εαυτό σου, θα πληρωνες έναν πτυχιούχο 20-30 ευρώ για μια ώρα κουβεντας? Με τα ίδια λεφτά πάω στον ψυχίατρο και μου γράφει και συνταγή με φάρμακα

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Xejolontas είπε

Σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται... Ποιος διάολο πάει να σπούδασε στη Φλώρινα...και μάλιστα κάτι τόσο άχρηστο όπως η ψυχολογία.... Ρωτα πρώτα τον εαυτό σου, θα πληρωνες έναν πτυχιούχο 20-30 ευρώ για μια ώρα κουβεντας? Με τα ίδια λεφτά πάω στον ψυχίατρο και μου γράφει και συνταγή με φάρμακα

Δεν έχεις ιδέα για το θέμα, δεν έχεις να συνεισφέρεις τίποτα, αλλά μπαίνεις για να γράψεις την π@π@ριά σου με απαξιωτικό τρόπο. 

Όταν θα έρθει η ώρα σου, ο ψυχολόγος δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει και σωστά προβλέπεις ότι θα είσαι κατευθείαν για ψυχίατρο. 

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 6
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Δεν έχεις ιδέα για το θέμα, δεν έχεις να συνεισφέρεις τίποτα, αλλά μπαίνεις για να γράψεις την π@π@ριά σου με απαξιωτικό τρόπο. 

Όταν θα έρθει η ώρα σου, ο ψυχολόγος δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει και σωστά προβλέπεις ότι θα είσαι κατευθείαν για ψυχίατρο. 

Οκ δώσε φρούδες ελπίδες στον γονέα ότι θα κάνει καριέρα ψυχολόγου, από το ΤΕΙ Φλώρινας. Έλεος. Ας πάει σε μια πόλη και καλύτερα σε κάνα ΙΕΚ. Αρκετούς ανέργους ψυχολόγους έχει η χώρα.

6 ώρες πριν, Xejolontas είπε

Οκ δώσε φρούδες ελπίδες στον γονέα ότι θα κάνει καριέρα ψυχολόγου, από το ΤΕΙ Φλώρινας. Έλεος. Ας πάει σε μια πόλη και καλύτερα σε κάνα ΙΕΚ. Αρκετούς ανέργους ψυχολόγους έχει η χώρα.

Δεν έχω κάτι ουσιαστικό να προσφέρω στον TS, αλλά τουλάχιστον πριν κάνω τον έξυπνο όπως εσύ, γνώριζα (ή έψαξα να μάθω) ότι η Ψυχολογία είναι ΑΕΙ και όχι ΑΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να κάνεις τον έξυπνο δίνοντας συμβουλές για θέματα που περίτρανα αποδεικνύεις ότι αγνοείς, κάνε τον κόπο και googlαρε τουλάχιστον τα βασικά.

• Like 1

2 λεπτά πριν, panostza είπε

Δεν έχω κάτι ουσιαστικό να προσφέρω στον TS, αλλά τουλάχιστον πριν κάνω τον έξυπνο όπως εσύ, γνώριζα (ή έψαξα να μάθω) ότι η Ψυχολογία είναι ΑΕΙ και όχι ΑΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να κάνεις τον έξυπνο δίνοντας συμβουλές για θέματα που περίτρανα αποδεικνύεις ότι αγνοείς, κάνε τον κόπο και googlαρε τουλάχιστον τα βασικά.

Μάλιστα, είναι ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ. Και είναι Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και όχι σε ένα χωριό στη Φλώρινα. 

Τώρα έδωσες μεγαλύτερη αξία σε ένα κωλοχαρτο.

Μόλις τώρα, Xejolontas είπε

Μάλιστα, είναι ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ. Και είναι Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και όχι σε ένα χωριό στη Φλώρινα. 

Τώρα έδωσες μεγαλύτερη αξία σε ένα κωλοχαρτο.

Ενώ θα πρέπει να πάρω σοβαρά την μηδενιστική άποψη κάποιου που δεν ξέρει ΚΑΝ τα απολύτως βασικά του τμήματος που κριτικάρει/μηδενίζει;; Οκ.

• Like 1

14 ώρες πριν, Xejolontas είπε

αλλη η δουλεια του ψυχολόγου κι αλλη του ψυχιατρου. σε ορισμένες περιπτωσεις χρειαζονται και τα δυο επαγγελματα ενω απλά θέματα, οπου δεν υπάρχει δηλαδή ψυχικο νόσημα, αρκεί ο ψυχολόγος. και ναι τα 20-30-40-80 ευρω δεν τα δινεις απλά για την "κουβέντα". 

Μόλις τώρα, velociraptoras είπε

αλλη η δουλεια του ψυχολόγου κι αλλη του ψυχιατρου. σε ορισμένες περιπτωσεις χρειαζονται και τα δυο επαγγελματα ενω απλά θέματα, οπου δεν υπάρχει δηλαδή ψυχικο νόσημα, αρκεί ο ψυχολόγος. και ναι τα 20-30-40-80 ευρω δεν τα δινεις απλά για την "κουβέντα". 

Στον ψυχίατρο μου δίνω 60 την ώρα. Δεν αξίζει τόσα, αλλά τουλάχιστον μου γράφει χάπια. Ο ψυχολόγος είναι τελείως άχρηστο, και επίσης είναι τόσες χιλιάδες οι άνεργοι από σοβαρά πανεπιστήμια Αθηνών Θεσσαλονίκης...

3 λεπτά πριν, Xejolontas είπε

Στον ψυχίατρο μου δίνω 60 την ώρα. Δεν αξίζει τόσα, αλλά τουλάχιστον μου γράφει χάπια. Ο ψυχολόγος είναι τελείως άχρηστο, και επίσης είναι τόσες χιλιάδες οι άνεργοι από σοβαρά πανεπιστήμια Αθηνών Θεσσαλονίκης...

κι αν ειναι χιλιάδες οι ανεργοι? ειναι και πολλοι που είναι επιτυχημένοι γιατι έχουν στο χαρακτήρα τους τα στοιχεία που χρειάζεται ενας καλός ψυχολόγος (τα γραφω σε απαντηση πιο πάνω). ευτυχως το επαγγελμα δεν ειναι κλειστο, οποιος πτυχιουχος θέλει ανοίγει γραφείο. τωρα οσοι περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο προφανώς κατι λάθος έκαναν  και βρεθηκαν σε αυτό το επάγγελμα. 

για να σου γράφει ο ψυχιατρος χάπια προφανως έχεις κάποια ψυχική ασθένεια, δε δινουν χάπια στο χαμό, άρα σωστα πας σε ψυχίατρο. κι εμενα μου ειχε γραψει όταν έπαθα καταθλιψη και κρισεις πανικού, και παράλληλα έκανα και συνεδρίες με ψυχολόγο. τωρα πηγαίνω σε ψυχολόγο που και που, με βοηθάει να διαχειρίζομαι καταστασεις που με ριχνουν ή σε θέματα που αφορουν τα παιδιά. την τελευταία φορά που πήγα στον ψυχίατρο με βρήκε εντάξει και δε μου έδωσε τίποτα. εφοσον δε χρειάζομαι χάπια γιατι να πάρω? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

κι αν ειναι χιλιάδες οι ανεργοι? ειναι και πολλοι που είναι επιτυχημένοι γιατι έχουν στο χαρακτήρα τους τα στοιχεία που χρειάζεται ενας καλός ψυχολόγος (τα γραφω σε απαντηση πιο πάνω). ευτυχως το επαγγελμα δεν ειναι κλειστο, οποιος πτυχιουχος θέλει ανοίγει γραφείο. τωρα οσοι περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο προφανώς κατι λάθος έκαναν  και βρεθηκαν σε αυτό το επάγγελμα. 

για να σου γράφει ο ψυχιατρος χάπια προφανως έχεις κάποια ψυχική ασθένεια, δε δινουν χάπια στο χαμό, άρα σωστα πας σε ψυχίατρο. κι εμενα μου ειχε γραψει όταν έπαθα καταθλιψη και κρισεις πανικού, και παράλληλα έκανα και συνεδρίες με ψυχολόγο. τωρα πηγαίνω σε ψυχολόγο που και που, με βοηθάει να διαχειρίζομαι καταστασεις που με ριχνουν ή σε θέματα που αφορουν τα παιδιά. την τελευταία φορά που πήγα στον ψυχίατρο με βρήκε εντάξει και δε μου έδωσε τίποτα. εφοσον δε χρειάζομαι χάπια γιατι να πάρω? 

Η μισή Ελλάδα παίρνει αντικαταθλιπτικά. 

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ψυχιατρική νόσο. Τα παίρνεις ένα διάστημα και τέλος.

Εγώ πάντα θα εμπιστευτώ τον γιατρό. Από τις κοπελίτσες που σπούδασαν ψυχολογοι απλά επειδή είναι άχρηστες να κάνουν οτιδήποτε άλλο, όχι δεν θα τους δώσω ούτε μισό ευρώ.

Γι'αυτό άλλωστε είναι άπειρες οι πωλήτριες με πτυχίο ψυχολογίας. Γιατί αυτή είναι η αξία του.

Επεξ/σία από Xejolontas

Μόλις τώρα, Xejolontas είπε

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ψυχιατρική νόσο. Τα παίρνεις ένα διάστημα και τέλος.

Εγώ πάντα θα εμπιστευτώ τον γιατρό. Από τις κοπελίτσες που σπούδασαν ψυχολορ απλά επειδή είναι άχρηστες να κάνουν οτιδήποτε άλλο, όχι δεν θα τους δώσω ούτε μισό ευρώ.

βγαζεις ενα ολοκληρο επαγγελματικό κλάδο αχρηστο. ναι αναμεσα τους είναι και αχρηστοι και έχω παράδειγμα γνωστο μου φοιτητη ψυχολογίας που ειναι παλιοχαρακτήρας  και εχει ασχημες συμπεριφορές ακόμα και προς τους καθηγητες της σχολής του. ε, αυτό το παιδακι επειδή εχει γερό δόντι αυριο θα διοριστεί σε κάποιο νοσοκομέιο ή σχολείο ή σε καποια δομη ψυχικής υγείας ή ειδικής αγωγης και θα την πληρωσουν οι ασθενείς που θα βλέπει που δεν εχουν την επιλογη να δωσουν το 40ρι σε ιδιωτη. επίσης μια που μου έτυχε οταν πηγα σε δημόσια δομη που δεν είχε ιδέα από ψυχολογία και μου λεγε μπαρούφες πχ οτι θα κανω το παιδι μαμόθρεφτο επειδη το ειχα στο ιδιο δωμάτιο να κοιμαται (10 μηνων εν τω μεταξυ τοτε η κόρη μου και μολις ειχε ξεπεράσει ενα σοβαρό θέμα υγείας). αντίθετα η ψυχολογος που πάω τώρα εκτός οτι έχει σοβαρές σπουδες, μετα το πτυχιο εκανε 3ετη εκπαίδευση στην ψυχανάλυση, διδακτορικό στην ψυχολογία παιδιων, ειδικευση στον αυτισμό και τις οικογενειες παιδιων με ειδικές ανάγκες, μεταδιδακτορική ερευνα με υποτροφία κλπ, εχει ενσυναίσθηση και ξερει να προσεγγίζει. σε καμία περιπτωση δεν θα την έλεγα αχρηστη καθως με βοηθησε παρα πολύ και μένα και τα παιδιά μου.

εχεις δικαίωμα να δινεις τα χρηματα συ όπου θεωρείς οτι αξίζει, δεν εχεις δικαίωμα όμως να προσβάλεις ενα ολοκληρο επάγγελμα έτσι.

• Like 1

10 λεπτά πριν, Xejolontas είπε

Εγώ πάντα θα εμπιστευτώ τον γιατρό. Από τις κοπελίτσες που σπούδασαν ψυχολογοι απλά επειδή είναι άχρηστες να κάνουν οτιδήποτε άλλο, όχι δεν θα τους δώσω ούτε μισό ευρώ.

Γι'αυτό άλλωστε είναι άπειρες οι πωλήτριες με πτυχίο ψυχολογίας. Γιατί αυτή είναι η αξία του.

Τι να σχολιάσεις σε αυτή την απάντηση;;;   Για τις κοπελίτσες που είναι άχρηστες;;; Για τα φάρμακα που παίρνεις ένα διάστημα και μετά τέλος;;;

Φίλε μου, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχεις πολύ δρόμο ακόμη.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Τι να σχολιάσεις σε αυτή την απάντηση;;;   Για τις κοπελίτσες που είναι άχρηστες;;; Για τα φάρμακα που παίρνεις ένα διάστημα και μετά τέλος;;;

Φίλε μου, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά έχεις πολύ δρόμο ακόμη.

Δεν έχει σχέση η ψυχική του υγεία με τις χαζομάρες που λέει...απλά είναι ημιμαθής και λέει ότι να ναι για να υποστηρίξει την γνώμη του...χωρίς επιχειρήματα (κλασσικό δείγμα ημιμαθή)

Άλλη η δουλειά του ενός και άλλη του άλλου, αν δεν ξέρετε τι κάνει ο ένας και τι ο άλλος μην μιλάτε καλύτερα... Το ότι πάτε σε ψυχίατρο δεν σημαίνει ότι σας κάνει ειδήμονες...

Επεξ/σία από panagiotis1988
  • Like 1

15 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Βεβαια το σωστο ειναι να υπαρχει αρχικα μια εκτιμηση απο ψυχιατρο. 

47 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Δεν έχει σχέση η ψυχική του υγεία με τις χαζομάρες που λέει...απλά είναι ημιμαθής και λέει ότι να ναι για να υποστηρίξει την γνώμη του...χωρίς επιχειρήματα (κλασσικό δείγμα ημιμαθή)

Άλλη η δουλειά του ενός και άλλη του άλλου, αν δεν ξέρετε τι κάνει ο ένας και τι ο άλλος μην μιλάτε καλύτερα... Το ότι πάτε σε ψυχίατρο δεν σημαίνει ότι σας κάνει ειδήμονες...

Το άλλη δουλειά ειναι σχετικό. Ο ψυχίατρος υπερκαλύπτει τη δουλειά του ψυχολογου. Συνηθως. Απλα δεν υπαρχει ο χρονος και το ενδιαφερον απο πλευρας Ψυχιατρου, να ασχοληθει με περιπτωσεις που δε χρίζουν ιατρικης παρακολουθησης. 

• Like 1

14 λεπτά πριν, xgol είπε

Το άλλη δουλειά ειναι σχετικό. Ο ψυχίατρος υπερκαλύπτει τη δουλειά του ψυχολογου. Συνηθως. Απλα δεν υπαρχει ο χρονος και το ενδιαφερον απο πλευρας Ψυχιατρου, να ασχοληθει με περιπτωσεις που δε χρίζουν ιατρικης παρακολουθησης. 

Το γνωριζω απο πρωτο χερι αυτο που λες και εχεις 100% δικιο...ομως καθως ο ψυχιατρος δεν ασχολειται με το κομματι της εργασιας του ψυχολογου εν τελει μιλαμε για 2 ξεχωριστες δουλειες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...