Προς το περιεχόμενο

εγκατάσταση windows σε νέο δίσκο

tasoe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Noobαδίστικη απορία. Έχω τα windows 10 στο σύστημά μου, ενεργοποιημένα.

Μόλις έβαλα νέο δίσκο, θα κρατήσω και τον παλιό, αλλά θέλω να εγκαταστήσω τα windows στον νέο καθότι πιο γρήγορος.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω? Όσες φορές έχω κάνει format στο παρελθόν με το εργαλείο reset this pc, νομίζω ότι δεν είχα επιλογή να αλλάξω τον δίσκο εγκατάστασης.

Υποθέτω ότι ξεκινάω εγκατάσταση από το μηδέν στον νέο δίσκο, με κανά flashάκι. Ωστόσο, το ερώτημά μου είναι τι γίνεται με την αυθεντικότητα των windows, καθώς το κλειδί το έχω περάσει στον παλιό δίσκο.

Επίσης, αν έχει κάποιος να προτείνει κάποια εναλλακτική θα χαρώ να την ακούσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, tasoe είπε

Ωστόσο, το ερώτημά μου είναι τι γίνεται με την αυθεντικότητα των windows, καθώς το κλειδί το έχω περάσει στον παλιό δίσκο

Το κλειδί είναι αποθηκευμένο στο bios. 

Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των win10 και συνδεθεί στο διαδίκτυο, το κλειδί θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. 

• Like 1

Απλά βάλε τον νέο δίσκο στην θέση του παλιού και ξεκίνα νέα εγκατάσταση. Μετά, όπως σου είπε και ο andreas, θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι παρόμοιο. Έχω αγοράσει ένα CD Key για Windows 10 Pro από ένα κλειδάδικο και έχω κάνει κανονικά activation στο σταθερό μου PC.

Σε λίγες μέρες θα αγοράσω έναν νέο ssd δίσκο και θα κάνω clean install. Θα περάσω ξανά τον ίδιο κωδικό, χωρίς πρόβλημα, ή πρώτα πρέπει να κάνω με κάποιον τρόπο αποσύνδεση του κωδικού από τον παλιό δίσκο και μετά να τον περάσω στην καθαρή εγκατάσταση;

Δηλαδή η διαφορά από την προηγούμενη ερώτηση είναι ότι ο κωδικός έχει μπει από κλειδάδικο σε σταθερό υπολογιστή και δεν είναι άδεια oem σε laptop π.χ.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από kostakis1978nov

1 ώρα πριν, kostakis1978nov είπε

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι παρόμοιο. Έχω αγοράσει ένα CD Key για Windows 10 Pro από ένα κλειδάδικο και έχω κάνει κανονικά activation στο σταθερό μου PC.

Σε λίγες μέρες θα αγοράσω έναν νέο ssd δίσκο και θα κάνω clean install. Θα περάσω ξανά τον ίδιο κωδικό, χωρίς πρόβλημα, ή πρώτα πρέπει να κάνω με κάποιον τρόπο αποσύνδεση του κωδικού από τον παλιό δίσκο και μετά να τον περάσω στην καθαρή εγκατάσταση;

Δηλαδή η διαφορά από την προηγούμενη ερώτηση είναι ότι ο κωδικός έχει μπει από κλειδάδικο σε σταθερό υπολογιστή και δεν είναι άδεια oem σε laptop π.χ.

Ευχαριστώ

Δε θα κάνεις τίποτα παραπάνω από φορμάτ. Μετά, μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, τα κατάφερα. Εύκολο ήταν τελικά, απλά λίγο με τη boot priority είχα θέμα γιατί πήγαινε να κάνει boot από τον παλιό δίσκο, όπως και να έχει όλα καλά.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2021 στις 10:42 ΜΜ, andreas1gr είπε

Το κλειδί είναι αποθηκευμένο στο bios. 

Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση των win10 και συνδεθεί στο διαδίκτυο, το κλειδί θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. 

Το κλειδί μαζί με το hardware του pc είναι αποθηκευμένο στους σέρβερ της MS όχι στο bios εξ ου και το digital licence. 

Επεξ/σία από Dragonlordcv2002

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην λέμε ότι θέλουμε, ας δούμε πως δουλεύει η ψηφιακή άδεια.

Όταν στήνουμε ένα νέο pc ή αγοράζουμε ένα λάπτοπ χωρίς λειτουργικό χρειαζόμαστε ένα νέο κλειδί για να ενεργοποιηθούν τα windows Αυτό μπορεί να είναι ΟΕΜ ή RETAIL ή STUDENT ή ENTΕRPRIZE. Το ΟΕΜ κλειδί (το ποιο συνηθισμένο), όταν ενεργοποιηθεί, δεσμεύεται με το hardware ID (HWID-3, παρακάτω γράφω τι είναι αυτό) του υπολογιστή (συνδυασμός μητρική-επεξεργαστής (το έχω διαβάσει αλλά δεν είμαι σίγουρος για την cpu)-έκδοση των windows (home-pro)). Δεν δεσμεύεται σε αρχιτεκτονική (32/64 bit), ούτε γλώσσα, ούτε αποθηκευτικά μέσα και σε καμία περίπτωση δεν αποθηκεύεται σε μπαταρία. Το HWID αυτό δηλώνεται στους KMS Servers της MS και όταν χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ξανά τα windows σε ένα pc/laptop/tablet, ελέγχεται αν το HWID του είναι δηλωμένο και ποια έκδοση των 10 έχει δηλωθεί και αν συμφωνούν και τα δύο τότε ενεργοποιούνται τα 10άρια στο συγκεκριμένο σύστημα με ψηφιακή άδεια. Το κλειδί δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Αναφορά σε κείμενο

HardwareID-3: Manufacturer + Family + Product Name + SKU Number + Baseboard Manufacturer + Baseboard Product

Τα retail κλειδιά μπορούν να ενεργοποιηθούν και σε διαφορετικό hardware id γιατί δεν "παντρεύονται" με το σύστημα όπως τα ΟΕΜ, οπότε αν αλλάξουμε τελείως υπολογιστή μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα 10άρια χωρίς κανένα πρόβλημα. Στα ΟΕΜ, αν αλλαχτεί π.χ. η μητρική, πάλι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα 10άρια, αλλά θα πρέπει να πέσει τηλέφωνο στην MS Hellas (για την Ελλάδα φυσικά) και να εξηγήσουμε ότι μας κάηκε η μητρική για να ενεργοποιήσουν εκ νέου τα windows στο νέο μας σύστημα. Συνήθως το κάνουν.

Στο παρακάτω λινκ είναι μια αναφορά ως προς το τι είναι τα διάφορα HWID και πως ορίζονται.

https://docs.microsoft.com/en-gb/windows-hardware/drivers/install/specifying-hardware-ids-for-a-computer

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...